Stevanović:Šumadiji treba aerodrom

• Začetnik teme Začetnik teme daxt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ispričavam se zakaj prekidam vašu diskusiju, no moram nekaj priopćit.
Kragujevački aerodrom nije predvidjen da bude aerodrom veličine beogradskog, niti za tim ima potrebe. U Srbij ije potrebno više aerodroma manjih kapaciteta, recimo aerodrom u Vršcu je već odavno pretvoren u medjunarodni. Užice takodje palnira da izgradi i dobije dozvolu za medjunarodni aerodrom, zbog turizma, Subotica je htela da svoj sportski aerodrom transformiše u medjunarodni, ali je došla delegacija iz Segedina i posle toga su odustali, a Segedinski će valjda da se proširi. Novi Sad takodje hoće da Čenej pretvori u medjunarodni aerodrom. To nisu aerodromi za velike avione, već za putničke do par tona i jedno 20 putnika.
Tisu aerodromi potrebni i zbog low cost kompanija i zato što mogu služiti za letove recim oposlovnih ljudi. Kad dolazi poslovni čovek iz inostranstva u Kragujevac, logičnie je da delegacija sa 10 ljudi sleti u Kragujevac, nego da ide do Beograda, da onda prelazi u automobile, pa 20 kilometara puta. U Vojvodini je plan bio da ti aerodromi služe za poslovne ljude i za recimo lovce iz Italije. Kad se pravi plan za takve izgradnje, onda se naravno prvo prtavi istraživanje da li se to isplati. Po onome što ja znam do sada su takva istraživanja pokazala da su ti manji aerodromi po unutrašnjosti veoma isplativi. A ako neko misli drugačije neka pogleda broj takvih manjih aerodroma u Hrvatskoj i nek sam donese zakljjučke.

Ovo vec ima smisla...Ja sam se istripovao da je u pitanju medjunarodni, putnicki aerodrom, a ne mali za kako si rekao strane delegacije. E takav je vec druga pricha....

@Wtf Dule

Годинама сами шумадинци Крагујевац и окилину називају - долина глади. Тиме је све речено.
Сада нешто као мало живнуло, Застава, Фијат ... ради се нешто ... упошљено 500-1000 радника, и одмах: треба нам аеродром. А где су брзе пруге, метро, српски Empire State Building?

Ниш има аеродром намењен за преко 2 милиона становника (толико гравитира у широј околини). И ... ништа не може да се ради на своју руку ... без Београда тј ЈАТ-а. А он - монополиста, не да ове дозволе, оне дозволе, летове, чартер летове .... сав кајмак за њега, овима мрвице. Колико пута се руководство аеродрома ''Цар Константин'' у Нишу бунило, тражило, молило ЈАТ ... Џаба. ЈАТ не хебе живу силу.

И ви шумадинци мислите да ће отварањем аеродрома да вам потече мед и млеко. Еее ... мој наивни брале.

@Wtf Dule

Годинама сами шумадинци Крагујевац и окилину називају - долина глади. Тиме је све речено.
Сада нешто као мало живнуло, Застава, Фијат ... ради се нешто ... упошљено 500-1000 радника, и одмах: треба нам аеродром. А где су брзе пруге, метро, српски Empire State Building?

Ниш има аеродром намењен за преко 2 милиона становника (толико гравитира у широј околини). И ... ништа не може да се ради на своју руку ... без Београда тј ЈАТ-а. А он - монополиста, не да ове дозволе, оне дозволе, летове, чартер летове .... сав кајмак за њега, овима мрвице. Колико пута се руководство аеродрома ''Цар Константин'' у Нишу бунило, тражило, молило ЈАТ ... Џаба. ЈАТ не хебе живу силу.

И ви шумадинци мислите да ће отварањем аеродрома да вам потече мед и млеко. Еее ... мој наивни брале.

Ako si pratio moje postove video si da se ja upravo slazem sa tvojim razmisljanjem. Medjutim kolega gwydion je rekao da se radi o malim aerodromima za male avione koji bi nosili po 10-ak putnika kao recimo strane delegacije tj. potencijalne investitore. Sa te strane je u redu.

Ako si pratio moje postove video si da se ja upravo slazem sa tvojim razmisljanjem. Medjutim kolega gwydion je rekao da se radi o malim aerodromima za male avione koji bi nosili po 10-ak putnika kao recimo strane delegacije tj. potencijalne investitore. Sa te strane je u redu.

a šta ćemo s levacima?
joooj te internacionalne mreže i softveri
pa kontrolori letova i tak' daljše

znaješ šta, ja sam za to da sami naučimo
da vozimo svako svoju letelicu
pa kud koji mili moji
š'o bi rek'o Narod ....

I POnikve i Ladjevci, koliko sam ja čuo, pretvaraju se u medjunarodne. Pričalo se da i u Boru i Kovinu prave pripreme za pretvaranje u medjunarodne aerodrome. Nisu tu u planu neki mali sportski aerodromi, ali nisu ni, kako već rekoh, veliki kao beogradski. Dalje, po onome što sam čuo strane kompanije traže baš te manje aerodrome u unutrašnjosti. Mislim da je u planu da se avio transport udvostruči, ili čak poveća 2,5 puta. Sa nižim cenama, a low cost su mnogo niže, Ja lično znam više Beogradjana i Novosadjana koiji kad putuju to rade posredstvom low cost kompanija koje lete iz Budimpešte. Kad bi postojali takvi letovi iz Kragujevca možemo samo da zamislimo koliko bi se povećao broj putnika? Dakle sve to ima neku svoju opravdanost, ali ipak prvo se radi studja izvodljivosti. Ali u svakom slučaju ja navijam da Kragujevac što pre dobije taj aerodrom, onog kabacipeta koji će biti najfunkcionlaniji. A ostalo će polako da sesreduje, ulice i bulevari i urbanizacija...

nema nista od toga dok se ne razbije monopol jata ,a najbolje bi bilo da se ta kompanija ugasi , avioni i imovina prodaju nekim banana drzavama za njihove avio-kompanije ,pa nek se od tih para isplate radnicima otpremine i gotova stvar
i onda nek svaki region ukoliko ima sredstava i interesa podigne ili osobosobi svoj aerodrom ,pa nek avio kompanije same odluce dal im se isplatiu da lete i odakle , a ne da drzava protiv javnog interesa stiti i propagira samo dve kompanije Jat i Aerodrom N.T ., da globi putnike sa najskupljim taksama u Evropi i da deli direktorima plate od 10 i kusur iljada evra

I POnikve i Ladjevci, koliko sam ja čuo, pretvaraju se u medjunarodne. Pričalo se da i u Boru i Kovinu prave pripreme za pretvaranje u medjunarodne aerodrome. Nisu tu u planu neki mali sportski aerodromi, ali nisu ni, kako već rekoh, veliki kao beogradski. Dalje, po onome što sam čuo strane kompanije traže baš te manje aerodrome u unutrašnjosti. Mislim da je u planu da se avio transport udvostruči, ili čak poveća 2,5 puta. Sa nižim cenama, a low cost su mnogo niže, Ja lično znam više Beogradjana i Novosadjana koiji kad putuju to rade posredstvom low cost kompanija koje lete iz Budimpešte. Kad bi postojali takvi letovi iz Kragujevca možemo samo da zamislimo koliko bi se povećao broj putnika? Dakle sve to ima neku svoju opravdanost, ali ipak prvo se radi studja izvodljivosti. Ali u svakom slučaju ja navijam da Kragujevac što pre dobije taj aerodrom, onog kabacipeta koji će biti najfunkcionlaniji. A ostalo će polako da sesreduje, ulice i bulevari i urbanizacija...

Hvala na podrsci, ocekujte je i sa suprotne strane za slicne projekte!:hvala:

nema nista od toga dok se ne razbije monopol jata ,a najbolje bi bilo da se ta kompanija ugasi , avioni i imovina prodaju nekim banana drzavama za njihove avio-kompanije ,pa nek se od tih para isplate radnicima otpremine i gotova stvar
i onda nek svaki region ukoliko ima sredstava i interesa podigne ili osobosobi svoj aerodrom ,pa nek avio kompanije same odluce dal im se isplatiu da lete i odakle , a ne da drzava protiv javnog interesa stiti i propagira samo dve kompanije Jat i Aerodrom N.T ., da globi putnike sa najskupljim taksama u Evropi i da deli direktorima plate od 10 i kusur iljada evra

U pravu si ove godine smo hteli avionom za Grcku. Mislim ja i moje drushtvo i ispostavilo se da cu za aerodromsku taksu josh 100 eura da dam, znachi 50% od karte:evil: Uzas:thumbdown:

Знаш ли ти колико дуго већ постоји аеродром у Нишу? Знаш ли колико је у његово реновирање уложено, у писту, контролни торањ ... из локалног буџета? Који све велики авиони могу ту да слете и полете?

А врло ретко их има. Зашто??? Зашто има само сезонских летова за Црну Гору, и чартер летова само за Швајцарску .. и ништа више? Ко је само то дозволио?

Зашто путници из БГ и НС иду у Будимпешту? Зашто код нас нема low cost летова?

Зато што све то одговара некоме .... монополисти ЈАТ-у.

Знаш ли ти колико дуго већ постоји аеродром у Нишу? Знаш ли колико је у његово реновирање уложено, у писту, контролни торањ ... из локалног буџета? Који све велики авиони могу ту да слете и полете?

А врло ретко их има. Зашто??? Зашто има само сезонских летова за Црну Гору, и чартер летова само за Швајцарску .. и ништа више? Ко је само то дозволио?

Зашто путници из БГ и НС иду у Будимпешту? Зашто код нас нема low cost летова?

Зато што све то одговара некоме .... монополисти ЈАТ-у.

Tačno. Aerodrom u Nišu je nefunkcionalan. Za to nije krivoi samo postojanje aerodroma. već menadžment. A JAT ako se ne prilagodi i podmladi stjuardese, ko im je kriv :D

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je rekao da je Kragujevac odobrio 22.000 dolara za suinvestiranje studije izvodljivosti aerodroma "Lađevci".

Gradonačelnik Kragujevca izjavio je da je Gradsko veće Kragujevca odobrilo 22.000 dolara za suinvestiranje izrade ekonomsko-saobraćajne studije izvodljivosti aerodroma "Lađevci" koji se nalazi na tromeđi Kragujevca, Kraljeva i Čačka.

"Odluka da Kragujevac uđe u projekat finansiranja studije izvodljivosti aerodroma 'Lađevci' je doneta jer smo procenili da je Šumadiji potreban poslovno-civilni aerodrom ovog kapaciteta", rekao je Stevanović.

Ekonomsko-saobraćajnu studiju o izvodljivosti aerodroma "Lađevci", koja košta 178.000 dolara, finansira američka vladina organizacija USAID sa 85.000 dolara, a pored Kragujevca, novac su izdvojile i ostale opštine regiona, srazmerno broju stanovnika i ekonomskoj razvijenosti.
8605698284a1b979726551637015876_200x150.jpg

ko daje novac taj odredjuje i svrhu projekta.

АвиЈон је смеће. Бас и воз су кева :super:
Voz je keva , a bas je sranje ,olosh nikad nece da otvori klonju i onda moras da pijes zestu u putu ,sto ubrzo dovodi do incidenata i sukoba sa vozacem i ostalim putnicima oko stajanja i pauzi za pisanje :roll: yebote na poslednjih 5 putovanja su nas saputnici gledali kao na bandu pijanih huligana koji im zagrocavaju put :roll:
jedino je u A-dam isla prava ekipa , ceo bus brljavci i budale ,al onda je vozac pretio da ce zvati muriju i da nece voziti dalje:dash: a uvek mi se mrtvi bus zalomi gde god da putujem :(

Pa ni meni ne gine. A ja josh ne mogu da spavam u bus-u. Uuuuh jeza me uhvati kad samo pomislim. Mislim put je do jaja,ali opet ono smaranje me nervira:roll:

Voz je keva , a bas je sranje ,olosh nikad nece da otvori klonju i onda moras da pijes zestu u putu ,sto ubrzo dovodi do incidenata i sukoba sa vozacem i ostalim putnicima oko stajanja i pauzi za pisanje :roll: yebote na poslednjih 5 putovanja su nas saputnici gledali kao na bandu pijanih huligana koji im zagrocavaju put :roll:
jedino je u A-dam isla prava ekipa , ceo bus brljavci i budale ,al onda je vozac pretio da ce zvati muriju i da nece voziti dalje:dash: a uvek mi se mrtvi bus zalomi gde god da putujem :(

Па што би спавао, мајка му стара. Слушај брата бундеву, удри по алкохолу и сметај осталим путницима ако већ неће да се придуже :super:

Back