Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Po logici sto veruje u Boga, veliki je hriscanin, verovatno se moli svaki dan. Vi ste stvarno kolntradiktorni...
Eto sta religija donosi,samo masakre, ubijanja. Njemu smetaju muslimani pa je malo pobio sedamdesetoro dece ali sve ce to njemu da bude oprosteno kad se iskreno pomoli jer je bogu drazi jedan takav monstrum od hiljade nas obicnih koji nikom nismo naudili. Povraca mi se od vase religije.

I ja mogu u ime tvoje da pobijem 1000 ljudi i da kazem kako obozavam tebe kao boginju i molim ti se svakodnevno.I kako sam u tebi nasao inspiraciju za takav poduhvat.

Po logici sto veruje u Boga, veliki je hriscanin, verovatno se moli svaki dan. Vi ste stvarno kolntradiktorni...
Eto sta religija donosi,samo masakre, ubijanja. Njemu smetaju muslimani pa je malo pobio sedamdesetoro dece ali sve ce to njemu da bude oprosteno kad se iskreno pomoli jer je bogu drazi jedan takav monstrum od hiljade nas obicnih koji nikom nismo naudili. Povraca mi se od vase religije.
Xaxaxa...nisam ni očekivao nešto ozbiljno. Jel ga ti tolko' poznaješ da znaš da je Hrišćanin? Je l' ti kaže da se moli svaki dan? ...čuj kontradiktorni..:lol:
Malo pre se dogodilo ubistvo lopatom...eto šta lopata donosi, samo masakre, ubijanja.. :think: ..ja bih sve lopate ukinuo...bar bi bilo manje ubistava.
Pa čekaj da vidimo da li će se pokajati. Zar ako se iskreno pokaje ne zaslužuje novu šansu? Tražim odgovor.
Kada je postojala teokratska država Izrael, Božji zakon se primenjivao, i za ovakve stvari se izvršavala smrtna kazna...o tom zakonu imaš u Starom Zavetu.
I sad, prva si da uperiš prst u Bibliju što u njoj piše kako se Tvorac obračunava sa bezakonicima, a sada kada pominjemo Božji oprost opet si ti prva da uperiš prst. Odluči se, ovako ispradaš mnogo neozbiljna.
Ja sam oguglao na ovu vašu filozofiju, pa me je mučnina davno prošla. :lol:

Kad kazni gresnike-ne valja,kad ih pomiluje-opet ne valja. :whistling:

Pa upravo to! Ne valja nikako, zato i jesam protiv religije. Totalno je kontradiktorna. Milostivi tvorac salje medvede na decu. Milostivom tvorcu su drazi gresnici koji se pokaju od ispravnih ljudi. Milostivi ne ceni necije ponasanje u zivotu vec samo da li je verovao u njega. Ucenjuje ljude da moraju da veruju ili ce biti u vecnim mukama. Svemoguci bog koji je dozvolio nastajanje zla. Savrseni bog koji je stvorio nesavrsenog gresnog coveka. Svemoguc a ne moze da prekine ovu patnju na svetu. Ako moze a nece onda je sadista. Zar ti sve to ne govori da je prica o tvorcu izmisljena losa bajka?

Pa mozes, ali po vasem misljenju brejvik ako se iskreno pomoli za oprostaj ide u raj i cak je kao takav drazi bogu od hiljadu nas koji nikom nismo naudili.
Pretpostavljam da si pročitala moj post gde sam ispravio hrišćanin.hrišćanin-a, a on se sa tim složio...i ne razumeme zašto sada ovo pominješ. Bogu smo svi isti, sve isto voli..nema potrebe za ljubomorom. :per:

Xaxaxa...nisam ni očekivao nešto ozbiljno. Jel ga ti tolko' poznaješ da znaš da je Hrišćanin? Je l' ti kaže da se moli svaki dan? ...čuj kontradiktorni..:lol:
Malo pre se dogodilo ubistvo lopatom...eto šta lopata donosi, samo masakre, ubijanja.. :think: ..ja bih sve lopate ukinuo...bar bi bilo manje ubistava.
Pa čekaj da vidimo da li će se pokajati. Zar ako se iskreno pokaje ne zaslužuje novu šansu? Tražim odgovor.
Kada je postojala teokratska država Izrael, Božji zakon se primenjivao, i za ovakve stvari se izvršavala smrtna kazna...o tom zakonu imaš u Starom Zavetu.
I sad, prva si da uperiš prst u Bibliju što u njoj piše kako se Tvorac obračunava sa bezakonicima, a sada kada pominjemo Božji oprost opet si ti prva da uperiš prst. Odluči se, ovako ispradaš mnogo neozbiljna.
Ja sam oguglao na ovu vašu filozofiju, pa me je mučnina davno prošla. :lol:

Nisam ja kontradiktorna nego biblija. Uostalom, objasnila sam sve u postu ispod.

Pa upravo to! Ne valja nikako, zato i jesam protiv religije.
:lol: Ala ti je argumet...I Lucifer je, pa šta s tim?
Totalno je kontradiktorna.
"Ljudi ne odbacuju Bibliju zbog toga što je ona u kontradikciji sama sa sobom, već zbog toga što je ona u kontradikciji sa njima." :hvala:
Milostivi tvorac salje medvede na decu.
Grešiš. Deca prizivaju medvede.
Milostivom tvorcu su drazi gresnici koji se pokaju od ispravnih ljudi.
Opet pored gola. :thumbdown:
Milostivi ne ceni necije ponasanje u zivotu vec samo da li je verovao u njega.
Iha...ovde si promašila loptu.
Vera bez dela je propast. Dela bez vere mogu doći u obzir.
Ucenjuje ljude da moraju da veruju ili ce biti u vecnim mukama.
Opet si promašila loptu, daj skocentriši se na šut. :besan2:
On kaže da biramo, zato i imamo slobodnu volju....večne muke niko nije pominjao, to su gluposti.

Svemoguci bog koji je dozvolio nastajanje zla.
Hajde ovo ćemo uvažiti kao prečku...
Da, dozvolio....ali zašto je dozvolio...e to treba da me pitaš. :hvala:
Savrseni bog koji je stvorio nesavrsenog gresnog coveka.
Stativa!
Savršeno biće sa slobodnom voljom uvek može da pogreši...to nije stvar savršenosti.
Svemoguc a ne moze da prekine ovu patnju na svetu.
Još jedna prečka....počela si bolje da gađaš. :ok:
Može, ali za to je potrebno vreme. Zašto...i to moraš da me pitaš. :hvala:
Ako moze a nece onda je sadista.
Zaboravila si da postaviš loptu na belu tačku.
Zar ti sve to ne govori da je prica o tvorcu izmisljena losa bajka?
Ne, ovo mi govori da je sudija odsvirao kraj utakmice i da si se pokazala kao neuspešna. :(

Drugi put se malo skocentriši. ;)

a gde je milost za onu nastradalu decu?? A da, pa tvorac i sam voli da ubija decu, zaboravila sam
Bog ubija "Benjaminovu djecu"
Bog poslao 2 medvjeda koji ubijaju 42 DJECE jer su se smijala Elishinoj ćelavoj glavi
monstrum tvorac

još samo kad bi uspela da iskoristiš mozak i bar malo razmisliš o onome što si pročitala, a ne da kao dete trećeg osnovne sve bukvalno shvataš, pa bi super bilo.

ovako, idi mrzi boga što šalje međede da ubijaju decu. :lol:

pitam se samo, da li ti mrziš hansa kristijana andersena zato što je poslao tri medveda na zlatokosu.

ne bi me čudilo. :lol:

:lol: Ala ti je argumet...I Lucifer je, pa šta s tim?

"Ljudi ne odbacuju Bibliju zbog toga što je ona u kontradikciji sama sa sobom, već zbog toga što je ona u kontradikciji sa njima." :hvala:

Grešiš. Deca prizivaju medvede.

Opet pored gola. :thumbdown:

Iha...ovde si promašila loptu.
Vera bez dela je propast. Dela bez vere mogu doći u obzir.

Opet si promašila loptu, daj skocentriši se na šut. :besan2:
On kaže da biramo, zato i imamo slobodnu volju....večne muke niko nije pominjao, to su gluposti.

Hajde ovo ćemo uvažiti kao prečku...
Da, dozvolio....ali zašto je dozvolio...e to treba da me pitaš. :hvala:

Stativa!
Savršeno biće sa slobodnom voljom uvek može da pogreši...to nije stvar savršenosti.

Još jedna prečka....počela si bolje da gađaš. :ok:
Može, ali za to je potrebno vreme. Zašto...i to moraš da me pitaš. :hvala:

Zaboravila si da postaviš loptu na belu tačku.

Ne, ovo mi govori da je sudija odsvirao kraj utakmice i da si se pokazala kao neuspešna. :(

Drugi put se malo skocentriši. ;)

Ako je tvorac savrseno dobar i stvorio je savrsenog coveka kako onda covek moze da pogresi?
Kada cete vi vernici poceti da mislite svojom glavom?
Zabluda je da covek ima slobodnu volju ali to je vec druga i komplikovana tema.
Dozvolio je nastajanje zla da bi gledao predstavu?? Ako on posmatra kako se ljudi muce i nece da prekine to, sta je onda nego sadista?

Ako je tvorac savrseno dobar i stvorio je savrsenog coveka kako onda covek moze da pogresi?

Dozvolio je nastajanje zla da bi gledao predstavu?? Ako on posmatra kako se ljudi muce i nece da prekine to, sta je onda nego sadista?

praktično gledano - nije zabluda.

ali ti to nikad nećeš shvatiti. :lol:

Čovek ima slobodnu volju, čovek može da dubi na glavi, čovek može da skače na glavu, čovek može da poštuje Božji zakon, čovek može da NE poštuje Božji zakon, čovek može da odbaci Boga, čovek može da prihvati Boga...sve to čovek radi zahvaljujući slobodnoj volji. Ti hoćeš da kažeš, ako je Bog stvorio savršeno biće, kako mu nije stvorio "savršenu" slobodnu volju? Dete mora da se opeče da bi prestalo da dira šporet, tj da bi se upoznalo sa "pec, pec". Ne možeš ti roditi dete koje zna kako je kada se opečeš pa ono to neće raditi. Da li razumeš o čemu pričam?
Ja evo iznosim razne primere ne bi li ti što više probližio problematiku...ali mi se čini da tebe ovo mnogo ne interesuje.
Hajde sada te molim, zaista molim, da napravimo primer bez i jedne jedine predrasude...da zamislimo jednu scenu, nećemo ići na to da li je događaj istinit ili ne, već da samo zamislimo da se to sada odigrava.
Ovako...imamo Univerzum, zamisli ga kao neki raj...sada zamisli Tvorca koji stvara razna stvorenja sa slobodnom voljom, stvara bića koja Mu mogu pružiti ljubav, bića koja su međusobno srećna i koja izvršuju Njegov zakon sa puno ljubavlju i dobrote...znači sve cveta, sve ide idealno...niti jedno stvorenje nikada nije ni posumnjalo na Tvorca, nijedno stvorenje nikada nije ni pomislilo da izda Tvorca, da Ga napusti ili tome slično, već svi zadovoljno i srećno obavljaju svoju funkciju stvorenja. Opet kažem, ovo treba samo da zamisliš, ne da veruješ u ovo. I sada...Tvorac odluči da stvori jednog malo uzvišenijeg stvorenja koje će imati veću funkciju od ostalih stvorenja..tu nema zavisti, ljubomore da bi ostalim stvorenjima bilo krivo, već zaista samo pozitivno razmišljanje. I sve nastavi da teče svojim tokom, dok jednog trenutka, ovo najuzvišenije stvorenje po prvi put u istoriji stvaranja nije počelo da gaji sebičnost, da pomišlja da ono kao naviše stvorenje od svih stvorenja, zauzme mesto svog Stvoritelja. Dakle, stvorenje počinje da razmišlja o tome da ono postane neka vrsta "tvorca", da ono postane Car Univerzuma. Tvorac to primeti, Tvorac vidi njegova razmišljanja, njegove namere...sve zna šta mu je u planu. tvorac je sada doveden u zaista nelagodnu situaciju...šta Mu je činiti? Evo, ovo je jedna mala bajka, neka bude bajka, ta bajka ima nastvak, ali mi je ovde prekidamo da bi ti iznela svoje mišljenje, svoj stav po ovom pitanju. Ja tebi sada postavljam jednostavno pitanje. Šta bi ti uradila da si na mestu ovog Tvorca? Molim da budeš ozbiljna jer su mi namere zaista dobronamerne.

Slažem se sa Servantom (da ne poveruješ :lol:) što se tiče ove priče, generalno o ubicama.
To je kao da kriviš mamu i tatu zato što si se udala za pogrešnog čoveka, na primer.
Mnogi su činili zlodela sa imenom Božijim na usnama. Da li to znači da je Bog kriv za to? ne, sa velikom tačkom.
Ako tako lako uzimamo zasluge kada učinimo nešto dobro, trebalo bar toliko dostojanstva da imamo i da bar priznamo kada smo pogrešili.
Svaka akcija ima reakciju.

Čovek ima slobodnu volju, čovek može da dubi na glavi, čovek može da skače na glavu, čovek može da poštuje Božji zakon, čovek može da NE poštuje Božji zakon, čovek može da odbaci Boga, čovek može da prihvati Boga...sve to čovek radi zahvaljujući slobodnoj volji. Ti hoćeš da kažeš, ako je Bog stvorio savršeno biće, kako mu nije stvorio "savršenu" slobodnu volju? Dete mora da se opeče da bi prestalo da dira šporet, tj da bi se upoznalo sa "pec, pec". Ne možeš ti roditi dete koje zna kako je kada se opečeš pa ono to neće raditi. Da li razumeš o čemu pričam?

Ja evo iznosim razne primere ne bi li ti što više probližio problematiku...ali mi se čini da tebe ovo mnogo ne interesuje.
Hajde sada te molim, zaista molim, da napravimo primer bez i jedne jedine predrasude...da zamislimo jednu scenu, nećemo ići na to da li je događaj istinit ili ne, već da samo zamislimo da se to sada odigrava.
Ovako...imamo Univerzum, zamisli ga kao neki raj...sada zamisli Tvorca koji stvara razna stvorenja sa slobodnom voljom, stvara bića koja Mu mogu pružiti ljubav, bića koja su međusobno srećna i koja izvršuju Njegov zakon sa puno ljubavlju i dobrote...znači sve cveta, sve ide idealno...niti jedno stvorenje nikada nije ni posumnjalo na Tvorca, nijedno stvorenje nikada nije ni pomislilo da izda Tvorca, da Ga napusti ili tome slično, već svi zadovoljno i srećno obavljaju svoju funkciju stvorenja. Opet kažem, ovo treba samo da zamisliš, ne da veruješ u ovo. I sada...Tvorac odluči da stvori jednog malo uzvišenijeg stvorenja koje će imati veću funkciju od ostalih stvorenja..tu nema zavisti, ljubomore da bi ostalim stvorenjima bilo krivo, već zaista samo pozitivno razmišljanje. I sve nastavi da teče svojim tokom, dok jednog trenutka, ovo najuzvišenije stvorenje po prvi put u istoriji stvaranja nije počelo da gaji sebičnost, da pomišlja da ono kao naviše stvorenje od svih stvorenja, zauzme mesto svog Stvoritelja. Dakle, stvorenje počinje da razmišlja o tome da ono postane neka vrsta "tvorca", da ono postane Car Univerzuma. Tvorac to primeti, Tvorac vidi njegova razmišljanja, njegove namere...sve zna šta mu je u planu. tvorac je sada doveden u zaista nelagodnu situaciju...šta Mu je činiti? Evo, ovo je jedna mala bajka, neka bude bajka, ta bajka ima nastvak, ali mi je ovde prekidamo da bi ti iznela svoje mišljenje, svoj stav po ovom pitanju. Ja tebi sada postavljam jednostavno pitanje. Šta bi ti uradila da si na mestu ovog Tvorca? Molim da budeš ozbiljna jer su mi namere zaista dobronamerne.

Ja mogu sada da odem na trcanje, mogu da budem na forumu, mogu da pozovem drugaricu, mogu da se zaputim u svet i zapocnem avanturu. Netacno. Mogu da uradim samo jednu stvar i to onu za koju imam najjaci motiv. Trenutno nemam nikakav motiv da odem na trcanje a kamoli da odem u beli svet tako da te stvari ni ne mogu da uradim. Znaci to je samo moja iluzija da ja mogu ovo, mogu ono. Mogu da dubim na glavi ako hocu. Ali da bih nesto htela moram da imam neki motiv za to. Npr. kad bi sad neko dosao i rekao mi da dubim na glavi za 50 evra, onda bih. Ali to nije slobodna volja.
Sto se tice univerzuma, on ni ne moze da postoji bez svesti jer je univerzum samo nas opazaj. Nema univerzuma van nase svesti.
Ali evo i da zamislim celu ovu pricu, nesto mi ne stima od dela kada stvorenje pocne da razmislja da postane neka vrsta tvorca. Ako je stvoreno savrseno, nece ni poceti o tome da razmislja.

Back