gost 268930
Poznat
- Poruka
- 8.832
Bog nije stvorio zlo nego heruvima koji je otpao od Njega i postao zao.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne postoji bolest mozga koja se ne može izlečiti...nije tema, a ni pdf da pričamo o ovome, ali se može dosta toga reći o mozgu, tačnije čeonom režnju koji je zadužen za duhovnnost, moralnost i volju.Malo sam detaljnije izucavala psihopate od vecine ljudi, i oni jednostavno ne mogu da opisu emocije. Oni nisu slucajevi za psihijatriju, vec im je osakacen taj deo licnosti odgovoran za emocije dok je sve ostalo ocuvano. Kao sto se neko rodi mentalno zaostao, tako se i neko rodi bez sposobnosti za empatiju.
Mislim ja svojom glavom mnogo vise nego sto mozes da zamislis. Nisam ateista, oni su mi podjednaki kao i vi vernici.
Kako mozete toliko da verujete u neku knjigu? Cak i da je stvarno u pocetku bilo neke istine u nekoj knjizi, mislis da se mocni ljudi ovog sveta ne bi dokopali nje i izmenili je u svoju korist?
Ne postoji bolest mozga koja se ne može izlečiti...nije tema, a ni pdf da pričamo o ovome, ali se može dosta toga reći o mozgu, tačnije čeonom režnju koji je zadužen za duhovnnost, moralnost i volju.
Dobro je što postavljaš pitanja.
Odmah bi se ograničio od 'verovanja', jer zaista mali deo se odnosi na verovanje - u pravom smislu te reči, mnogo toga je opipljivo i lako se proverava. Ako dozvoliš ja bih tebi postavio kontra pitanje...šta je to što tebe vuče da ne veruješ toj knjizi?
Što se tiče drugog pitanja, zahteva širi odgovor...a ne bih da te davim. U kratkim crtama...Ako je Tvorac nadahnuo tu knjigu, tj stoji iza nje, zašto onda ne bi bio u stanju da je sačuva...što je i Njegovo obećanje. Takođe, imamo sjajan pronalazak u Kumranu kod Mrtvog mora...u pitanju je pronalazak spisa svih knjiga Biblije, i to mnogo kopija koje datiraju i do 200-300god pre nove ere. Kada su se ti spisi uporedili sa prevodom koji danas imamo došlo je do zapanjujućeg podatka, prepisivači su uspeli da očuvaju Bibliju u istovetnoj formi....Biblija je očuvana istovetna do dana današnjeg....postojale su sitne greške, greške gde se nenamerno izostavi neko slovo ili titla, pa npr. reč 'haja' - 'on je bio', se prevede 'haja' (sa 'het' umesto 'he') što znači 'životinja'...što se lako otkriva i primećuje. Ako uzmeš današnje štamparske mašine koje naprave po neku grešku, i to uporediš sa načinom na koji je prepisivano Sveto Pismo, zaista je fascinantno kako je očuvano. Mogu spomenuti i to, koliko su fanatični bili ljudi koji su prepisivali Bibliju, da su na svaku napisanu reč 'Bog' imali obredno kupanje. Ili ako bi prepisivač pogrešio samo jednu reč, svesno, morao bi da počne posao iz početka...jedan svitak Isaije je pronađen dužine preko 7m...pa možeš onda da zamisliš kakva koncentracija treba u prepisivanju. Za više informacija o ovome imaš u knjizi Kumranski spisi.
Eto da ne gnjavim više.
Ne verujem u tu knjigu zato sto imam neka filozofska znanja koja ruse materijalisticke poglede na svet, podele na raj i pakao itd. A kad imas znanje, vera ti nije potrebna.
Zapravo ni kao mala nisam mogla da poverujem. Da ne nabrajam sve, masakri koje je Bog naredio, stvaranje samo jedne rase ljudi, ne spominju se dinosaurusi itd.
Mocni ljudi, koji vladaju svetom su vrlo lako mogli napisati sve te stvari i plasirati kao sveto pismo kako bi ljudi cekali nagradu na onom svetu. Dok oni uzivaju u svim blagodetima raskosnog zivota.
Bog nije stvorio zlo nego heruvima koji je otpao od Njega i postao zao.
Ali čovek po svojoj prirodi nije materijalističko biće. Treba li da napominjem šta prolazi kroz glavu tim ljudima? Samoubistvo. Evo ti Borisa Bekera koji je sve živo osvojio, sve živo imao, dotakao vrh slave i novca, i javno priznao da je više puta pomišlja da oduzme život...rekao čovek da takav život nema smisla. A koliko ih je tek i oduzelo život. Pogledaj stopu samoubistava, sve više i više, zahvaljujući materijalističkom svetu. Isus je jasno rekao da čovek neće živeti sam od hleba, treba li i naučne radove da iznosim u tu korist? 'Raj i Pakao' - kao takvi ne postoje, postoji večno uništenje, i večni život koji će da usledi kada se ova zemlja obnovi...to je činjenica.Ne verujem u tu knjigu zato sto imam neka filozofska znanja koja ruse materijalisticke poglede na svet, podele na raj i pakao itd. A kad imas znanje, vera ti nije potrebna.
Zapravo ni kao mala nisam mogla da poverujem. Da ne nabrajam sve, masakri koje je Bog naredio, stvaranje samo jedne rase ljudi, ne spominju se dinosaurusi itd.
Mocni ljudi, koji vladaju svetom su vrlo lako mogli napisati sve te stvari i plasirati kao sveto pismo kako bi ljudi cekali nagradu na onom svetu. Dok oni uzivaju u svim blagodetima raskosnog zivota.
Naravno da je znao...šta je trebalo? Da odlaže?Зар Бог то није могао знати унапред?!![]()
Boziji putevi su nama neshvatljivi i pravedni su!
On sam zna zasto je tako!
Sjajan si primer kako izgleda neko ko sve posmatra iz svog sebičnog ugla.Бог (хришћански) је знао да ће се Зло појавити на свету (зар га није већ било ако је Његов највиши анђео био подложан Злу, најзад ако је Бог то већ знао) и Бог је то допустио, уз све оно што Зло по себи носи.
Што је и требало доказати (ШТД)
Не знам само што онда Његови верници нису толико толерантни
п.с. Што само одлагати. Ако је Бог свемоћан онда може и да спречи, тачније речено да уопште не дозволи такву могућност.![]()
Treba da znaš, da ako je neko svemuguć da ne može u isto vreme stvoriti mrak i svetlo u jednoj prostoriji...to se ne graniči sa mogućnostima, jer je to samo po sebi kontradiktorno.
Тај који је то рекао ни сам не зна колико је у праву."Ljudi ne odbacuju Bibliju zbog toga što je ona u kontradikciji sama sa sobom, već zbog toga što je ona u kontradikciji sa njima." (E. Paul Hovey)
Sjajan si primer kako izgleda neko ko sve posmatra iz svog sebičnog ugla.
Hajde da idemo postepeno. Ti si "bog". Stvorio si stvorenje sa slobodnom voljom, da može da bira šta želi, i ono je izabralo zlo koje do tada niko nije izabrao, tj nije postojalo....šta bi ti uradio?
Treba da znaš, da ako je neko svemuguć da ne može u isto vreme stvoriti mrak i svetlo u jednoj prostoriji...to se ne graniči sa mogućnostima, jer je to samo po sebi kontradiktorno.
Auuuuu...pa već sam rekao da je sve to znao, da je sveno ovo uradio. Ali ja tebe pitam šta bi ti uradio da si na mestu Boga???Друже, твоја религија вели да је Бог свемоћан и свезнајући. Ерго, твој Бог је свесно направио створење које може изабрати Зло, заправо унапред је знао да ће Га изабрати. Тврдиш да је Бог свезнајући, зар онда није Зло постојало у Његовом плану?!![]()
Ti si onda bog koji stvara bića sa slobodnom voljom.Да гледам из свог угла. Ево рецимо ја сам Бог и ја сам направио такво створење. И какав сам онда ја? Сведобар, свезнајући, свемоћан...
Хммм?!?
Друже, твоја религија вели да је Бог свемоћан и свезнајући. Ерго, твој Бог је свесно направио створење које може изабрати Зло, заправо унапред је знао да ће Га изабрати. Тврдиш да је Бог свезнајући, зар онда није Зло постојало у Његовом плану?!
Да гледам из свог угла. Ево рецимо ја сам Бог и ја сам направио такво створење. И какав сам онда ја? Сведобар, свезнајући, свемоћан...
Хммм?!?
Не знам само што онда ви верници нисте толерантни према ономе што сматрате да је Зло. Ваш Бог је очигледно био, чим је дозволио такву могућност.
Pa mnogo toga tebi nije jasno...pa bar da postavljaš pitanja...nego samo mudruješ...a nisi ni svestan koliko ispadaš smešan.Узгред, осим болдованог дела није ми баш јасно![]()
Oooooo...neki novi avatar.a kako je onda svemoguc kad ne moze SVE ?
izjavio si i kako nema tame bez svetlosti ,odnosno da je tama samo odsustvo svetlosti !
sa tvojom izjavom bi se sigurno slozili oni koji u sred bela dana hodaju sa baterijom u ruci ....verovatno bi se isti slozili i sa svim tvojim izjavama do sada ....
Kakvi ste bogohulnici.Kad Bog nekog kazni za njegovu zlocu,onda je BOg tiranin i diktator,a kada Bog postuje slobodnu volju nekog bica i dopusti mu da izabere onda opet ne valja jer je dozvolio da nastane zlo. Pa odlucite se....
Lepo si to primetio!Kakvi ste bogohulnici.Kad Bog nekog kazni za njegovu zlocu,onda je BOg tiranin i diktator,a kada Bog postuje slobodnu volju nekog bica i dopusti mu da izabere onda opet ne valja jer je dozvolio da nastane zlo. Pa odlucite se....
mi smo se odlucili no vi ne znate kud bi pre ...mi se ne oslanjamo na bozju milost ,ne zivimo u ceznji za rajem i strahu od pakla ...jednostavno zivimo ,sloboda brate !
Oooooo...neki novi avatar.
Pa šta je to SVE? Da dan i noć budu u istom trenutku? Da voda bude topla i hladna u istom trenutku? Ne-razumem.
Da, izjavio sam to.
Pa sad...ko će se samnom složiti...to je druga stvar.
Da li si ti uopšte pročitala šta je on napisao?mi smo se odlucili no vi ne znate kud bi pre ...mi se ne oslanjamo na bozju milost ,ne zivimo u ceznji za rajem i strahu od pakla ...jednostavno zivimo ,sloboda brate !
Nema...zna se šta ti je trn u oku.dobar avatar ,a ? tama i svetlost zajedno..nema svetlosti bez tame ...da je onaj vas bog bio dobar kao sto nije ,ostavio bi onog svog djavola sebi a ne bi ga nama uputio ...a neka ga ,dooooobar je !
Nema...zna se šta ti je trn u oku.
Možeš da se pridružiš Агарт-u i da se staviš na mesto Boga...pa da mi iz tog ugla odgovoriš...ovako, toje reči ne drže vodu.