Vidim da ovde mnogi ne vole citate, jer to kao dokazuje nepostojanje sopstvenog mišljenja, ali ja mislim da je dobro navoditi mišljenja i reči ljudi koji su pametniji/mudriji/iskusniji od mene, o kojoj god se temi radilo. Svi smo mi ograničeni našim razumom, a verujem da postoje ljudi kroz koje je savršeni razum, tj. Bog govorio, pa zašto ih onda ne bih citirao.
Ne, citiranje nije odsustvo sopstvenog mišljenja, ali preterano oslanjanje na tuđa mišljenja, vremenom dovodi do gubitka ličnosti. Generalno, sve što je preterano, ne valja i to je fakat.
E sad, to što je neko ukoričio svoje misli, ne znači da je dotična osoba pametna, mudrija ili iskusnija od bilo koga drugog. Prihvatanje nečijeg mišljenja ili stava, zdravo za gotovo je ono što ograničava naš razum. Da bi se koristio razum, potrebno je razumevanje, da bismo išta (pa i ono što citiramo) razumeli, potrebno je da uključiti vijuge, što je nekima mnogo teško i lakše im je da nabubaju tuđe

Drugim rečima, delimično se slažem sa tobom
Inače, ja nemam sumnje da je Bog pravedan, i da sve ima svoj smisao i svoje značenje. Problem je što to ne vidim uvek, jer razum ljudski i razum Božji ne mogu da se porede. Otuda i moja pitanja i sumnje, jer kako neko nesavršen može da shvati Savršenstvo.
Slažem se sa tobom, sve ima svoj smisao i značenje, a to što to ne vidiš uvek nije zato što te razum ograničava, već zato što ti je Bog dao da vidiš onoliko koliko treba, a tvoja mudrost će se ogledati u tome da preko toga više ne tražiš... da se tako izrazim

Tvoja pitanja i sumnje su ljudske prirode, a što se savršenstva tiče... sve je savršeno u nesavršenosti
Ono što mnogi Hrišćani ne znaju, jeste da Bog želi da i mi sami postanemo bogovi, ali želi da sami dođemo do toga!
Amin!
Oko toga je čitava priča! Razlika između sveca i najvećeg grešnika je u odlučnosti. Svako od nas može da postane svet.
Što reče Hese, u svakom kriminalcu čuči svetac, u svakom detetu čuči starac itd
Ne verujem u postojanje vremenskih petlji, u smislu da se iz svakog vremenskog trenutka račvaju milijarde kombinacija od kojih je svaka moguća, pa saglasno sa tim postoji isto toliko paralelnih stvarnosti. Ne možeš da se vratiš u trenutak koji je prošao i izmeniš tok. Dakle,od milijardi kombinacija, ti biraš samo jednu, pa postoji samo jedna budućnost, koju poznaje samo Bog, a ponekad je otkrije izabranim ljudima. Mi možemo samo da naslutimo šta će se u budućnosti desiti, jer nam nije moguće da vidimo sve faktore koji utiču na budućnost. Dakle, ono što će se u budućnosti desiti je poznato (ne svima),zacrtano, a do toga vode naše odluke, koje su donešene slobodnom voljom(i one su oduvek poznate Bogu,dakle isto zacrtane u vremenu, ali njihovo donošenje je slobodno, nije zacrtano). Uh, ovo baš nije lako svariti.
Vremenskih petlji, možda i ne, ali raznih puteva koji vode do istog cilja - da. Putevi su različiti kako bismo mogli praktikovati slobodu volje, a cilj... e to je već priča za sebe i sasvim nova tema koja ima na težini gotovo isto kao i tvoj prethodni post

Sam si lepo rekao, ovo je vrlo teško svariti
Slažem se, već mi se sviđaš.