Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...interesantno...
...moram dati za pravo,ovima sto tvrde,da se sve svodi na borbu sotone i boga...tesko je to objasniti,ali sve sto je se desilo u proslosti...svi ratovi i svi masivni pokreti...komunizam,fasizam...itd su uprovo to borba sotone da preuzme vlast...ko god ozbiljno radi na sebi i proucava nastanak nas samih i smisao ovog zivota,mora doci do ovog "otkrica"...jer to vam je istina...
...bibliju nisam citao,makar ne celu...mada posedujem jednu...veliku lepu ,ukoricenu....uvek je slepam sa sobom,vec vise od 25 godina..obisla je sa mnom vise od pola sveta....nemam vremena i jos nisam sazrelio da je citam...mislim da ce to biti na kraju...

I kad pogledaš, jedino što ti je pružila je upala mišića... :lol:

...interesantno...
...moram dati za pravo,ovima sto tvrde,da se sve svodi na borbu sotone i boga...tesko je to objasniti,ali sve sto je se desilo u proslosti...svi ratovi i svi masivni pokreti...komunizam,fasizam...itd su uprovo to borba sotone da preuzme vlast...ko god ozbiljno radi na sebi i proucava nastanak nas samih i smisao ovog zivota,mora doci do ovog "otkrica"...jer to vam je istina...
...bibliju nisam citao,makar ne celu...mada posedujem jednu...veliku lepu ,ukoricenu....uvek je slepam sa sobom,vec vise od 25 godina..obisla je sa mnom vise od pola sveta....nemam vremena i jos nisam sazrelio da je citam...mislim da ce to biti na kraju...

Uzmi je lepo pa pročitaj , čisto da je ne šlepaš više. Ili ćeš je baciti potom ili ćeš je poneti
Glupo je vući za sobom nepotrebne stvari?

Uzmi je lepo pa pročitaj , čisto da je ne šlepaš više. Ili ćeš je baciti potom ili ćeš je poneti
Glupo je vući za sobom nepotrebne stvari?

...obojica lijepo se srećete na ovom 'putu' i pozdravom pravim javljate jedan drugom...pozdrav i odpozdrav...
Zlo postoji, zasigurno, kao pojava i kao zla osoba...pojava je neminovna i tesko je zaustaviti ili okrenuti jer ces je opt nekome upraviti...zla osoba je ona koja je zla i svoje zlo lijepo 'pokriva' skromnošcu' društvenom ulogom ili je čak svesteno lice...to zlo je tesko ispraviti iskorijeniti ili 'kultivisati , njime se mora samo njegovim sredstvima, dok zle osobe koje osjecaju to u sebi i bore se s tim tako sto 'traze pomoć...s njima je lakse i obavezujuce...mijesati tu boga i antiboga , nemozemo i nije na nama osim, -"kuknjave" ' plači.....nja....

Bibliju čitati nije isto kao i ostale knjige. Mora se pripremiti i od legendi poceti polako pa preko misljenja jačih mističara i mislilaca teoloskih opredeljenja kao i teista koji nijesu usko opredijeljeni...Bibliju Ti nosi sa sobom a, doći će Njeno čitanje...prvi korak si napravio...to je kao dijete kad vodis za ruku pored sebe a mislis Bog zna sta, ono te trzne i odmah si u njegovom svijetu...doći će i to Tebi...

Pozdrav Obojici,
Faraonn

Poslednja izmena:
Zasto se vodi bitka izmedju dobra i zla kad se zna ko ce na kraju pobijediti? Zasto se demoni opiru i prave probleme kad ce na kraju biti porazeni, kako predvidja Sveto Pismo? Valjda su se demoni do sad sjetili da procitaju Bibliju i vide sta ih ceka na kraju?

OVO JE NAZALOST, SVE SAM UBEDJENIJI U TO, ZABLUDA. POGLEDAJ STA SE DESAVA OKO NAS, KOLIKO SE SVET IZOPACIO, PA ONDA PRICAJ O POBEDI DOBRA. SVE IDE UPRILOG ZLU.
ups, slucajno mi je bio ukljucen caps lock, nisam se drao :D

Zasto se vodi bitka izmedju dobra i zla kad se zna ko ce na kraju pobijediti? Zasto se demoni opiru i prave probleme kad ce na kraju biti porazeni, kako predvidja Sveto Pismo? Valjda su se demoni do sad sjetili da procitaju Bibliju i vide sta ih ceka na kraju?

Da bi dobio valjani odgovor na svoje pitanje, trebao bi dobro proučiti dosadašnja saznanja o prostoru i pre svega o vremenu u svetu iz koga deluju pomenute sile. Uviđa se, mada nije baš jednostavno da pojmovi pre i posle, kao i to tvoje "na kraju", nemaju tako čvrsto utemeljenje kako tamo kod njih tako bogami i kod nas

Nisam hrišćanski vernik, pa možda ne bih trebala pisat ovde. Ali, opet, tema i nije postavljena na kakvom pdf Hrišćanstvo, ili šta slično.

A ponekad pišem i tamo. :mrgreen:

Vrlo se razveselim kad mi god neko citira bibliju kao merilo Autentične Istine. Pade mi na pamet, a skroz u vezi teme, kako sam pre par godina nabasala na knjigu o Harry-ju Potter-u iz hrišćanske perspektive. Na nekih dvestotinjak strana naširoko se razglabalo o pogubnosti HP-a po današnju mladež; i svaki je esej (mahom delo crkvenih otaca) bio debelo argumentovan.

Naime, svaki je rekao - a kad kažem svaki; uopšte ne preterujem - "piše u bibliji."

:think:

U velikom sam broju slučajeva u stanju da ispoštujem čak i verovanja koja su mi sasma nakaradna. Mislim, reći ću im šta o njima mislim; ali dozvoljavam da ljudi i dalje tako misle. Uostalom, masa ljudi moje teorije doživljava ko loše, i čak zle; i u životu su me zvali svakakvim imenima.

Međutim, stvarno mi je smešno raspravljat na temu "tako piše u bibliji". Imam poznanicu koja je rekla da su bibliju sastavljali kastrati u neveštom pokušaju da prikriju kako im se dizao na :cool::eek::cool:; da je kult Device Marije nesretno podražavanje jedinom pravom (i besramno ukradenom) božanstvu; Velikoj Majci i... Uostalom, nevermind. :mrgreen:

Oni koji kažu da "tako piše u bibliji"; da li bi otvorena uma ušli u raspravu sa mojom poznanicom?

Dokle god verujem da znam odgovor na to pitanje, meni su ovakve teme smešne.

Nisam hrišćanski vernik, pa možda ne bih trebala pisat ovde. Ali, opet, tema i nije postavljena na kakvom pdf Hrišćanstvo, ili šta slično.

A ponekad pišem i tamo. :mrgreen:

Vrlo se razveselim kad mi god neko citira bibliju kao merilo Autentične Istine. Pade mi na pamet, a skroz u vezi teme, kako sam pre par godina nabasala na knjigu o Harry-ju Potter-u iz hrišćanske perspektive. Na nekih dvestotinjak strana naširoko se razglabalo o pogubnosti HP-a po današnju mladež; i svaki je esej (mahom delo crkvenih otaca) bio debelo argumentovan.

Naime, svaki je rekao - a kad kažem svaki; uopšte ne preterujem - "piše u bibliji."

U velikom sam broju slučajeva u stanju da ispoštujem čak i verovanja koja su mi sasma nakaradna. Mislim, reći ću im šta o njima mislim; ali dozvoljavam da ljudi i dalje tako misle. Uostalom, masa ljudi moje teorije doživljava ko loše, i čak zle; i u životu su me zvali svakakvim imenima.

Međutim, stvarno mi je smešno raspravljat na temu "tako piše u bibliji". Imam poznanicu koja je rekla da su bibliju sastavljali kastrati u neveštom pokušaju da prikriju kako im se dizao na :cool::eek::cool:; da je kult Device Marije nesretno podražavanje jedinom pravom (i besramno ukradenom) božanstvu; Velikoj Majci i... Uostalom, nevermind. :mrgreen:

Oni koji kažu da "tako piše u bibliji"; da li bi otvorena uma ušli u raspravu sa mojom poznanicom?

Dokle god verujem da znam odgovor na to pitanje, meni su ovakve teme smešne.

Naravno da su smešne. Slepo hvatanje za biblijske tekstove je ravno padanju u trans uz "Komunistički manifest".
Ovde verovatno jako grešim, jer je daleko više ljudi pokoreno biblijom.

Ne ulažeš u to onoliko duhovne posvećenosti koliko bi trebalo. :D

Mada nikad nisam čula nikoga ko mi je umeo objasniti šta duhovna posvećenost znači. Osim kritičkog oka, militantnog misionarenja i nedopuštanja oponiranja.

Kad stvari ovako postavim, možda sam i hrišćanin.

:mrgreen:

Ne, stvarno. Znam da su stotine godina i tone hartije utrošene na teologiju; ali sve što ja danas srećem jesu ljudi koji mi u lice mašu citatima za koje uopšte ne mogu biti sigurni ni ko ih je pisao ni zašto ih je pisao.

Ostavljam na stranu njihova lična uverenja da znaju. O ličnim uverenjima je nekulturno raspravljati, jer bi se mogao nać u situaciji da ti neko maše zlatnim teletom u lice.

Koje se, takođe, pominje u bibliji.

Svi znamo sve o stavu biblije prema (nat)prirodnim pojavama i misterijama. Mene mnogo više interesuje stav živog, današnjeg, autentičnog svedoka. Nekog koji raspolaže iskustvima iz prve ruke.

Tipujem na retke, umesto na nikakve.

Kratkoća zadovoljstva ovisi o vrsti pitanja i potrebi koju imaš kada ga postavljaš.

Ako ne tražiš ultimativne odgovore koji te oslobađaju svakog novog (i budućeg) umnog napora; slažem se da je kratkoća vrlo kratka.

Ako ti treba podstrek na sopstvenom razvojnom putu kojem su i uvrežena mišljenja i tuđa iskustva jedino dobrodošla pomagala; onda je kratkoća sasvim relativna stvar.

Sa stavom nemam problema. :)

Tipujem na retke, umesto na nikakve.
Kratkoća zadovoljstva ovisi o vrsti pitanja i potrebi koju imaš kada ga postavljaš.
Ako ne tražiš ultimativne odgovore koji te oslobađaju svakog novog (i budućeg) umnog napora; slažem se da je kratkoća vrlo kratka.
Ako ti treba podstrek na sopstvenom razvojnom putu kojem su i uvrežena mišljenja i tuđa iskustva jedino dobrodošla pomagala; onda je kratkoća sasvim relativna stvar.
Sa stavom nemam problema. :)

Vrlo efektno.
Logično nadasve, apropo kratkoće može i kraće:

PUT.

Logika je moćna ali tamo gde postaje opširna, valja je prieispitati.

Adepptus:
"Prokletstvo" usled stalnog postavljanja pitanja- nezadovoljstva duha dobijenim odgovorom- večna potraga za istinom?

Put
Adi, majstore drveta

Vrlo efektno.
Logično nadasve, apropo kratkoće može i kraće:

PUT.

Logika je moćna ali tamo gde postaje opširna, valja je prieispitati.

Put
Adi, majstore drveta

:rumenko: :D :hvala:
dryad%20pentacle_wood_0001.jpg

Danas i od postanka sveta ovde se odvija borba izmedju dobra i zla. Na jednoj strani je Bog a na drugoj Sotona, i svaki covek svojom vlastitom voljom bira na kojoj se strani nalazi. Duhovi postoje ali to nisu duhovi nasih predaka, vec su to demoni kako ih naziva Sveto Pismo. Sotona se pojavljuje kao duh kao prorok u cilju da obmani narod i da bi u sto vecem broju zaveo ljude na njegovu stranu. Ono sto si ti opisao nije od Boga jer imamo primer u Svetom Pismu kako su se andjeli javljali i na koj nacin. Ono sto treba da te zabrinjava jeste da si video demona koji ide ka tebi. Zasto je to sto treba da te zabrinjava pa jednostavno demoni ne mogu nista onima koji su pod Bozjom zastitom. I zato ti predlazem da uzmes Bibliju jer ona je jedino oruzje i jedini nacin da se izbavis od Sotone. pozdrav

kakve strane. ako i postoje jedna drugom cuvaju ledja. kako bi se ljudi priklonili bozi, ako se ne bi plasili onoga sto ih navodno ceka kod onog drugog. sto bi rekli - dobar policajac, los policajac. :lol:
pod uslovom da boza postoji, ta prica o demonima -duhovima, zabrana gatanja, vracanja i svega onoga sto bi coveku omogucilo da predvidi buducnost, logicki je stavljena pod nebesko krivicno delo, jer bi se time covek poistovetio sa bogom. a njemu to ne bi islo u prilog.
bogu to sve pod uslovom da postoje, a posto ne postoje sve pada u potop tj. nista.

SantaSlayer:
druze, znas li kako je nastala starozavetna " Pjesma nad pjesmama"?

cista erotika. :lol:

Back