Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:lol:
Pa ne znam ko pravi podele na jajare, nejajare, mormone koji čitaju i prpvedaju jeres, itd...

ako ne praviš podele na jajare i ne jajare, ja onda ne znam zašto bi pravio podele na nas - hrišćane i vas - koji god da ste. prva podela je korisna, druga je besmislena i uvredljiva.

Samo treba shvatiti da nikog ne treba osuđivati zbog odabira puta i ne nametati mu veru...

upravo tako, to i pričam sve vreme na temi. ljudi, pustite te me da budem hrišćanin i bibliju tumačim hrišćanski, to jest, ako u bibliji ne piše da su 'sinovi božiji' sa druge planete, onda me pustite da tako i verujem. ja mislim da je to pošteno.

Veruj i pusti me da verujem... Vrlo jednostavno... :)

da. kao što rekoh već.

Najsmešnije od svega je što pravoslavac ne miriše katolika, plaši se adventiste (koji pritom ne zna pripadnost) jer odmara živac subotom, bla bla...

nespretno uopštavanje.

e da to si stvarno u pravu ali ne treba i da osudjujes tako bezveze pravoslavce na neki kalup koji si mozda negde video i upamtio

ne znam zašto su ljudi u tripu da pravoslavci žele da ih preobrate u hrišćanstvo, ali ajde što su tom tripu, nego, zbog tog tripa prelaze u nekakvu defanzivu koja se pretvori u ofanzivu i napadanje ni krivih ni dužnih ljudi.

ako ne praviš podele na jajare i ne jajare, ja onda ne znam zašto bi pravio podele na nas - hrišćane i vas - koji god da ste. prva podela je korisna, druga je besmislena i uvredljiva.

upravo tako, to i pričam sve vreme na temi. ljudi, pustite te me da budem hrišćanin i bibliju tumačim hrišćanski, to jest, ako u bibliji ne piše da su 'sinovi božiji' sa druge planete, onda me pustite da tako i verujem. ja mislim da je to pošteno.

da. kao što rekoh već.

nespretno uopštavanje.

Vidiš kako se lepo slažemo... :lol:

ja nisam hriscanka i ne verujem u boga bar ne tog vec u neke druge svetove ali postujem ostale vere i imam mnogo prijatelja i nikada ih ne svrstavam na jedno mesto zato sto je neko mozda uradio nesto

pa bilo bi glupo da svom prijatelju pravoslavcu zameriš što je tamo neko uradio ovo ili ono. kao što rekoh, svođenje na grupe je velika greška.

Konkretno mislim na ovo:

Sve natpridorno cine demoni koji uticu na nas, nadamnom hvala i slava Bogu vise nemaju moc.

Znači prvo ide pljuc pljuc po natprirodnim pojavama, koje se, ni manje, ni više, nazivaju demonskim.

A onda sledi i izlaz:

Ne bojite se da ucinitie korak taj koji ce vas prbliziti Bogu, i ne dozvoljavajte satani da utice i vlada nad vama, jer on vodi u smrt.
Verovatno cete traziti dokaz za Bozije postojanje, no probajte ucinite taj korak puni vere, pokajte se i u Duhu i Istini trazite Boga, licno iskustvo ce vam biti dovoljan dokaz!

Kada se taj stav tako radikalno iznosi ("moje mišljenje je takvo, a sve što ne rauzmem, to su demoni"), onda je za očekivati da se povede rasprava o opravdanosti tog shvatanja.

a kad smo već kod 'pljuc pljuca'.... :lol:

Na žalost, kada se sagovornici drže svog tvrdokornog stava, mora doći do ovoga.
Ali u ovom slučaju, treba imati u vidu da je dotično pljuc pljuc nastalo upravo nazivanjem natprirodnih pojava demonskim, a ovo pljuc pljuc koje ti naglašavaš je - reakcija :).

Ja se nadam da se to "pljuc pljuc" neće pretvoriti u kršenje Pravilnika, šteta bi bilo da se zakatanči ovakva tema :).
Može čak biti i vrlo konstruktivna, jer ovo su stvari oko kojih se odavno lome koplja...

Back