Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prvo, nisam još srela ijednog satanistu, ni ovde, a ni u rl.
Drugo, natprirodno je prirodno, samo fale obožavani dokazi iza kojih se većina krije i gde sumnjom na sve živo potvrđuju sopstveni nedostatak vere (pritom ne mislim na religiju).
Treće, u svakom stihu svetog štiva se može naći natprirodno, kako u starom, tako i u novom zavetu.
bb... Tvrditi da je Bog nepogrešiv, a sama Biblija dokazuje da nije; tvrditi da je savršen, a svi vrlo dobro znamo da ništa nije savršeno, pa ni kreativna sila koja nas je stvorila je sumanuto. Uopšte, tvrditi bilo šta je totalno besmisleno.
Univerzum nije savršen, pa kako bismo mi to bili. Ipak, ovde sam čitala postove gde ljudi, na indirektan način, nameću svoje savršenstvo, poznavanje apsolutne istine i to rade na tako kvaran način i što je još tužnije, toga nisu ni svesni.
Tražiti zlo u drugima kako bismo istakli našu dobrotu je glupost i ne znam dokle će se deo čovečanstva time baviti. Ne kažem, iako savršenstvo ne postoji, ne mora da znači da ne treba težiti ka tome, ali prvo moramo shvatiti jednu stvar... da ne treba samo zlo u ljudima tražiti, jer u njima živi i dobro, a ako nam je baš toliko stalo do zla, možda treba da zavirimo u sebe i kad postanemo svesni naših reči i dela, verujem da ćemo biti korak bliže ka savršenstvu.
Ovako izgleda univerzum, život, pa i mi sami i to je jedna od retkih istina :)

jing%20jang.jpg

P.s. ajd sad pljuvanje :lol:

Drugo, natprirodno je prirodno, samo fale obožavani dokazi iza kojih se većina krije i gde sumnjom na sve živo potvrđuju sopstveni nedostatak vere (pritom ne mislim na religiju).
Treće, u svakom stihu svetog štiva se može naći natprirodno, kako u starom, tako i u novom zavetu.
bb... Tvrditi da je Bog nepogrešiv, a sama Biblija dokazuje da nije; tvrditi da je savršen, a svi vrlo dobro znamo da ništa nije savršeno, pa ni kreativna sila koja nas je stvorila je sumanuto. Uopšte, tvrditi bilo šta je totalno besmisleno.
Univerzum nije savršen, pa kako bismo mi to bili. Ipak, ovde sam čitala postove gde ljudi, na indirektan način, nameću svoje savršenstvo, poznavanje apsolutne istine i to rade na tako kvaran način i što je još tužnije, toga nisu ni svesni.
Tražiti zlo u drugima kako bismo istakli našu dobrotu je glupost i ne znam dokle će se deo čovečanstva time baviti. Ne kažem, iako savršenstvo ne postoji, ne mora da znači da ne treba težiti ka tome, ali prvo moramo shvatiti jednu stvar... da ne treba samo zlo u ljudima tražiti, jer u njima živi i dobro, a ako nam je baš toliko stalo do zla, možda treba da zavirimo u sebe i kad postanemo svesni naših reči i dela, verujem da ćemo biti korak bliže ka savršenstvu.

potpuno si u pravu...napisano svima razumljivim jezikom bez pretecih citata ....

moramo imati u vidu da je svima mnogo lakse kad za nase greske odgovornost preuzima drugi ...lako je religioznom reci - tako je bog hteo ..a sta ce reci onaj koji ne sluzi nikome ?

ja u lopovu ne vidim samo sklonost ka kradji ...ja u njemu vidim i mnostvo vrlina (zavisi od osobe koliko i kojih) ...ja ne odbacujem coveka zbog jednog njegovog negativnog dela ...ja vidim i sebe kroz njega i svesna sam da me okolnosti lako mogu dovesti u njegovu situaciju ...u svima nama cuci mnostvo lopova,prevaranata,ubica,lazova,nasilnika,pedofila,psihopata - samo je pitanje okolnosti da li ce se i kad ce se neki od njih aktivirati ....

Univerzum jeste savršeno ustrojen, nebeska mehanika je egzaktna nauka,

Drugo, napadi na sveto "štivo" je kao napadi virusa na Win XP. Najrasprostranjeni OS u svetu i jeste podložan kritikama i napadima, A opet, svaka wicca, svaki fratar, svaki bilmez, filozof i parazit neradnik, svaki pisac i mason, a bogme i čitać aura sa bulumentom tarotana prevaranata ga koristi, sladi se njime, služi mu u životu, ne može bez njega a opet ga napada, laprda kako ima bolji OS, onaj Ubuntu, kako će da pređe na njega ali ne može, jer ne zna, nema pojma, a i nema programa dovoljno za taj OS...

Sve u svemu, XP rulez, i rulzovaće pod dogmom microsofta.

:)

Prvo,satanista nije samo onaj koji pripada satanistima kao organizaciji,nego svako ko zivi satanisticki,tj.svako ko suruje sa zlim silama ili, pak,svojim gresnim nacinom zivota ugrozava i sebe i druge.

Drugo, definisi pojmove "prirodno" i "natprirodno".

Trece,Pogledaj drugo. :D

Ježim se od komentara i osoba koje daju ovakve komentare jer su nadahnute satanskom gordošću i nepravednošću.
Bog je savrsen i nepogresiv jer je svemoguc i sveznajuci.

Univerzum,kao i priroda na planeti Zemlji je savrsen,tj. savrseno skladno funkcionise. Sve sto je stvorio Bog bilo je savrseno,pa cak i covjek, dok nije otpao od Njega.

U covjeku obitavaju ili Dobro ili zlo,ili Bog ili sotona,covjek nikad nije sam.Ne moze niko dva gospodara sluziti.Naravno,to ne znaci da se covjek ne moze promijeniti.
Takodje, nema neutralnih,ili si Tvorcev ili djavolov.

jing%20jang.jpg

Sto se tice ovog okultnog simbola:

Postoji sedam zakona o jin-jangu, a jedan od njih glasi: “2. Sve se menja.” Treba obratiti paznju na ovu vaznu stvar. Ideja da se “sve menja” nije u skladu sa Biblijom. U njoj nalazimo da je Isus Hrist isti juce, danas i uvek (Jevrejima 13,8). On se ne menja. Jakov 1,17 takodje kaze: “Svaki dobar dar i svaki savrsen poklon odozgo je, dolazi od Oca svetlosti, u kome NEMA PROMENE, ni senke menjanja.” Knjiga proroka Malahije 3,6 nam kaze: “Ja sam Gospod, i ja se NE MENJAM”. Sledeci zakon jin-janga glasi: “3. Sve suprotnosti se dopunjuju.” Ovo opet protivreci Bibliji. To bi ucinilo Isusa i Sotonu da budu nadopunjujuci jedan drugom! Kakvo bogohuljenje!
Jos jedan zakon jin-janga kaze: “6. Vrhunac bilo kojeg stanja stvorice naznake suprotnosti.” Ovo bi opet, primenjeno na Hrista, znacilo da ce On, kao vrhunac dobrote, milosti, saosecajnosti itd, proizvesti znake mrznje, nepravde, nebrige itd. To bi takodje znacilo da ce Sotona naposletku postati blag, pun ljubavi, poslusan itd. Biblija upozorava: “Tesko onima koji zlo zovu dobro, a dobro zovu zlo, koji od mraka svetlost prave, a mrak od svetlosti, koji od gorkoga prave slatko, a od slatkoga gorko. Tesko onima koji su mudri pred ocima svojim i misle da su razumni! ... koji za poklon bezboznika opravdaju, a nevinima pravdu otimaju!” (Isaija 5,20-21.23).
Pored sedam zakona jin-janga, postoji i dvanaest teorema. Jedna od njih glasi: “8. Nista nije samo jin ili jang; sve obuhvata polarnost.” Ovim se tvrdi da nista nije sasvim dobro niti sasvim zlo i opet protivreci Bibliji, jer u Knjizi proroka Avakuma 1,13 nalazimo: “Oci tvoje (Bozje) suvise su ciste da bi zlo gledati mogle; ti ne mozes bezdusnost gledati”. Biblija nam takodje kaze da nema istine u Sotoni (Jovan 8,44). Ocigledno je da jin-jang teorija nije u skladu sa Bozjom Reci.

• Podržavam
Reactions: Nao
Šta reći, a ne zaplakati :zcepanje:
No, dala sam vam zeleno svetlo, pljujte slobodno, kontrirajte i na moje belo vi recite crno, samo nek je vama fino u sopstvenoj koži, drago mi je biti na usluzi :hvala:

Uopste ne pljujem po nekome i ne kontriram nego sve propustam kroz sito biblijskog teksta,tj. Bozije rijeci. Ako hoces da diskutujemo,kao sto si krenula,onda hajde,a nemoj odmah pocinjati da vrijedjas sagovornika.

@YHWH

vidim da je nestao onaj moj post u kome sam ti napisala da ti nisi ni vernik ni satanista vec obicna budaletina...zalio si se modovima jel ? a nazvao si me satanistom vec bezbroj puta i da ti na to precutim ?

rece ti kolega pre par dana kako vam nije bitna reputacija ...proverila sam vase izjave ...nakon date mu reputacije ( za glupost a za sta bi drugo),brzinom svetlosti mi je poslao pp ...toliko o vasoj skromnosti i iskrenosti...

idi sad opet pa se zali modovima...mozda narede moje smaknuce ...

@YHWH

vidim da je nestao onaj moj post u kome sam ti napisala da ti nisi ni vernik ni satanista vec obicna budaletina...zalio si se modovima jel ? a nazvao si me satanistom vec bezbroj puta i da ti na to precutim ?

rece ti kolega pre par dana kako vam nije bitna reputacija ...proverila sam vase izjave ...nakon date mu reputacije ( za glupost a za sta bi drugo),brzinom svetlosti mi je poslao pp ...toliko o vasoj skromnosti i iskrenosti...

idi sad opet pa se zali modovima...mozda narede moje smaknuce ...

Na zalost tvoju,Hungi,ja nisam cinkaros kao ti,pa te nisam prijavljivao.
Ne bih ja tebe za spas.... :hahaha:

Patetično je pretvarati svaku temu ovog pdf-a u bojište protiv vere i boga, ma koliko isti bili savršeni ili ne. Sam sam iznosio nesavršenosti vere ali ne sa mržnjom ili nipodaštavanjem.

Nikome ne treba dozvola za "pljuvanje", u prevodu normalnih, iznošenje svog mišljenja.

Poštujem JH-mena zbog poznavanja materije i tolerisanja grubih napada koji nisu vođeni zdravom diskusijom, nego željom za nametanjem i nipodaštavanjem večini sveta jedinoj nadi i moralnoj podršci..

Bravo. Samo nastavite, naručujem pizzu i kolu, sa zanimanjem pratim vrtlog mržnje koji se koluta ispred mene :)

Poslednja izmena:
Uopste ne pljujem po nekome i ne kontriram nego sve propustam kroz sito biblijskog teksta,tj. Bozije rijeci. Ako hoces da diskutujemo,kao sto si krenula,onda hajde,a nemoj odmah pocinjati da vrijedjas sagovornika.

Nikoga nisam vređala, da jesam, ovj post bi bio obrisan, a moj nick bi se našao u "Obaveštenja o prekršajima korisnika", a ti što si se ti našao uvređenim, nije moj problem.
Svojim postom sam želela nešto reći, šta? Očito nemaš pojma, a da ti crtam, ne pada mi na pamet, ni tebi ni bilo kome drugom. Ipak, ima onih koji su razumeli i istini na volju, samo sam za njih i postovala.
Da diskutujemo? ne budi smešan. Zašto to uopšte tražiš kada i sam znaš da ćeš svaku moju reč shvatiti kao atak na Boga i veličanje Satane. Nema drugog objašnjenja za tebe i sa takvim osobama nemam o čemu da razgovaram.
Sve je savršeno??? Pa sama činjenica da se sve menja, od zvezde u supernovu i pulsara, dokazuje da ništa nije savršeno, ali je na putu ka tome. Da li će to dostići? zar je zaista bitno?
A Bog savršen i nepogrešiv? Pa čitam tebe i sve je tako jasno. Uostalom, citati su najbolje što razumeš pa evo ti jednog:

Postanje 8/20
"Noje načini Oltar Gospodu. Uze od svake čiste stoke i od svih ptica čistih, i prinese na oltar žrtve paljenice. I Gospod oseti miris ugodni, i reče Gospod u srcu svome: Neću više kleti zemlje, jer su misli srca čovečjega zle od mladosti njegove; niti ću više udariti sve živo što živi kao što učinih. Dok zemlja traje neće nestajati ni setve ni žetve, ni studeni ni vrućine, ni leta ni zime, ni dana ni noći"

Nepogrešiv? Čak je i on priznao grešku, a ko si ti da poričeš reč Božiju? :rtfm:

Hahahah... to nije priznavanje greške, nego promena konta i plana, može se hadžiji, jedan je i jedini :)... ali ajd', istorijske zapise tumači kako ko želi, kao što se ovde tumači svaki post, svaki gest i svaki kont kako ko želi... želja za nametanjem svoga, da se ispadne pametniji preko nipodaštavanja i tako to, sve u ful-u... :)

Kako god, o bogu i celom cirkusu oko njegovog javljanja imamo zapise, dokumente (koliko su verodostojni nije sada tema) a o vikka čarenju imamo samo članke u novinama, iz crne hronike prevaranata.

Bogme, loša startna pozicija za jahačice metli :)

Nikoga nisam vređala, da jesam, ovj post bi bio obrisan, a moj nick bi se našao u "Obaveštenja o prekršajima korisnika", a ti što si se ti našao uvređenim, nije moj problem.
Nisam uvredjen,ali ti ocigledno pokusavas da me uvrijedis.Ne znam sta zelis tim postici... :roll:

Svojim postom sam želela nešto reći, šta? Očito nemaš pojma, a da ti crtam, ne pada mi na pamet, ni tebi ni bilo kome drugom. Ipak, ima onih koji su razumeli i istini na volju, samo sam za njih i postovala.
Da,oni koji ce slijepo da povjeruju u to sto si napisala odmah ce ti aplaudirati i svaku tvoju rijec potvrdjivati,a ja to ne mogu. Mora se cuti i druga strana,svidjalo ti se ili ne.

Da diskutujemo? ne budi smešan. Zašto to uopšte tražiš kada i sam znaš da ćeš svaku moju reč shvatiti kao atak na Boga i veličanje Satane.
A ja to shvatam onako iz cista mira?
081.gif

Postanje 8/20
"Noje načini Oltar Gospodu. Uze od svake čiste stoke i od svih ptica čistih, i prinese na oltar žrtve paljenice. I Gospod oseti miris ugodni, i reče Gospod u srcu svome: Neću više kleti zemlje, jer su misli srca čovečjega zle od mladosti njegove; niti ću više udariti sve živo što živi kao što učinih. Dok zemlja traje neće nestajati ni setve ni žetve, ni studeni ni vrućine, ni leta ni zime, ni dana ni noći"

Nepogrešiv? Čak je i on priznao grešku, a ko si ti da poričeš reč Božiju? :rtfm:
Evo vidis,odmah atak na Boga,izvuces citat iz konteksta,protumacis ga kako tebi odgovara i kazes -- Bog je takav i takav...
No,vise se necu truditi da ti objasnjavam. :bye:

Da, zaboravih da Bibliju može da tumači svako kako mu se ćefne. Eto jednog priznavanja greške, s' moje nesavršene strane.
Kako god bilo, ispijanje Coca Cole i kokice će prostasti i večeras, jer vicce znaju kad treba da se povuku (daaa, da odustanu :lol:), jer ipak, ovo nije nikakvo takmičenje ko će kome dublje ......
Kako god bilo, Jehova, puno uspeha ti želim u misiji koju si započeo, ali usput pripazi na svoju veru, očito je uzdrmana, inače ne bi boravio ovde :)

Jahačica metle... Off :metla:

Са холандског сајта су... Нису... показују оно што ти нежелиш да схватиш... :sad2:
Да управу си ја сам у опасној психо секти која килује људе и убија све око себе... Ма мож си мислит!
Stvatno... :D
ma proshla sam ja te religulozhne tripove odavno.... ; ))
mmm da znam da si u sekti...ako nishta nacicesh i ovde par fanatika...bash shteta ali kad te sekta privlachi...

nahash, ovo je jako ružno....hajde sve ćemo shvatiti kao neku šalu, ali ovo te je odslikalo zaista u ružnom svetlu.
Sad sam tražio post gde sam spominjao reputaciju ali ga je na žalost moderatorka obrisala.

Reputacija je stigla: 30.07.2011. 19:28
Ja sam ti poslao por. 30.07.2011. 22:23 sadržaja: "Nešto si pogrešila sa reputacijom...il' je bila iz sažaljenja..." - naravno kroz šalu.
Ti si odgovorila 30.07.2011. 22:37 - "cini mi se da ti rece kako to ne gledas ...htela sam da vidim da li zavirujes ili ne :-) ..navukla sam te ..."
A ja ti vratio: 30.07.2011. 22:53 - "Nema potrebe da to lažem..nije se na to odnosilo. Kažem da ne gledam na to koliko ko ima reputacije....ne utiče na moje mišljenej o nekom....imala ti 10.000 ili 10 isto ću na tebe gledati. A ovako uđem u svoj 'korisnički profil'. Pročitaj ponovo šta sam napisao."
Na ovome se sve završilo...ako ti je nešto bilo nejasno mogla si da pitaš, mislim da tada post još uvek nije ni bio obrisan.
Toliko o tome.

jing%20jang.jpg

Bravo! Ovo je kljucno. Nista nije crno ili belo, u jednom coveku moze biti i dobrih i losih osobina. Priroda je i bozanska i demonska. Prava sustina sveta izvan pojave ocigledno sadrzi i dobro i zlo.

nahash, ovo je jako ružno....hajde sve ćemo shvatiti kao neku šalu, ali ovo te je odslikalo zaista u ružnom svetlu.
Sad sam tražio post gde sam spominjao reputaciju ali ga je na žalost moderatorka obrisala.

Reputacija je stigla: 30.07.2011. 19:28
Ja sam ti poslao por. 30.07.2011. 22:23 sadržaja: "Nešto si pogrešila sa reputacijom...il' je bila iz sažaljenja..." - naravno kroz šalu.
Ti si odgovorila 30.07.2011. 22:37 - "cini mi se da ti rece kako to ne gledas ...htela sam da vidim da li zavirujes ili ne :-) ..navukla sam te ..."
A ja ti vratio: 30.07.2011. 22:53 - "Nema potrebe da to lažem..nije se na to odnosilo. Kažem da ne gledam na to koliko ko ima reputacije....ne utiče na moje mišljenej o nekom....imala ti 10.000 ili 10 isto ću na tebe gledati. A ovako uđem u svoj 'korisnički profil'. Pročitaj ponovo šta sam napisao."
Na ovome se sve završilo...ako ti je nešto bilo nejasno mogla si da pitaš, mislim da tada post još uvek nije ni bio obrisan.
Toliko o tome.
. Ako je obrisan post nisu obrisani forumasi koji su videli koliko postova ste ti i brat ti po neveri posvetili tome koliko vas nije briga za reputaciju . E ako te nije briga onda neces ni primetiti kad je dobijes . Ono sto me ne zanima ja ne potenciram . Meni je sve bilo jasno zato te vise nista nisam ni pitala . Necu te pitati ni to sto stalno pises o sotoni ako te ne zanima - isto kao sto te reputacija nije zanimala. I znas ti dobro zasto su postovi sa one teme obrisani i to dva puta . I tamo ste sve osim svojih nazivali satanistima .

. Ako je obrisan post nisu obrisani forumasi koji su videli koliko postova ste ti i brat ti po neveri posvetili tome koliko vas nije briga za reputaciju . E ako te nije briga onda neces ni primetiti kad je dobijes . Ono sto me ne zanima ja ne potenciram . Meni je sve bilo jasno zato te vise nista nisam ni pitala . Necu te pitati ni to sto stalno pises o sotoni ako te ne zanima - isto kao sto te reputacija nije zanimala. I znas ti dobro zasto su postovi sa one teme obrisani i to dva puta . I tamo ste sve osim svojih nazivali satanistima .
Da li tebi išta dopire do mozga? Nigde nisam napisao da me nije briga za reputaciju. Nije me briga koliko ću ih nakupiti...ali pogledam ako je neko nešto napisao preko reputacije jer se i to dešava. Dakle, ti si spomenula da ja pričam gluposti jer imam malo reputacija u odnosu na broj napisanih poruka, na šta sam ja odgovorio da me zabole koliko imam reputacija...i da je normalno da nemam mnogo reputacija jer reklamiram moral, a to je u ovom svetu nije moderno. Ako dobijem reputaciju dobiću je od nekog ko deli mišljenje samnom, a to me zanima i pogledam.
Sada se vadiš i neozbiljno izvlačiš...ali je jasno kakva ti je bila namera.

Back