Миле саКлисе
Elita
- Poruka
- 20.637
Пајо сине па како си?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ima li ih, pinki, a?

Poštovana gospođice Nenada Čanak je diletant i gradska baraba ali ima rođenog brata Nikolu Čanka doktora sudske medicine koji se ne bavi patologijom,nego naukom o komunikaciji između ljudi ,grupa i pojedinaca,i izučavanjem ponašanja u nijhovim odnosima.Nikola je pro patriotske provicijencije i svetski stručnjak za komunikaciju,Nenad je samo uz put pokupio par trikova od starijeg ,pametnijeg i mnogo uspešnijeg brata.
Otac Nikole i Nenada je čuveni akdademik koji je 70-tih vršio i dužnost predsednika Novog Sada,svi koji su ga poznavali pričaju o njemu u superlativima i o njegovim fantastičnim ljudskim osobinama.
Samo da dodam da je Nikola Čanak družao kurseve inspektorima Skotland Jarda i kosmonautima merđunarodne svemirske staniice,i da je fascinantan čovek.
Statut se gospođice ne dotiče i nemeša u teme koje vi pominjete,to je regulisano republičkim zakonima i nije u nadžležnosti pokraine.
i samo da dodam upravu ste, iz Novog Sada sam
Hvala

Ziveti slobodno svetom se oriti
Okicen perom sokola za urok protiv okova
Ziveti slobodno pesmom pokoriti
Tvoj steg na svakom gradu je gde ti se neko raduje
Probati jug ko zrno grozða sa dlana bogorodice
Liznuti so sa onog gvozða za koje vezu brodice
Slusati vetre kako gude u bele stepske jasene
Zajtiti vode koje bude gene u nama spasene![]()
NARAVNO DA VOJVODINA NE SME DOBITI TAJ STATUT.DOVOLJNO JE SAMO STO SE CANAK ZALAZE ZA STATUT,PA DA SVIMA BUDE JASNO U KOM SE SMERU NASA POKRAJINA KRECE.TAKO JE KRENULO I SA KOSOVOM PA SMO EVO ZA 30 GOD DOZIVELI DA KOLEVKA SRPSKOG NARODA POSTANE SIPTARSKA.I DA U NJOJ VLADAJU ZLOCINCI KOJI SU VADILI ORGANE SRBIMA I KLALI IH.ALI SVE JE TO DEMOKRATIJA MOLIM.TAKO CE I CANAK ZA DESETAK GODINA.....VOJVODINA NE SME DOBITI NIKAKAV OBLIK USTAVNOSTI,HIMNE,GRBA,I OSTALIH DRZAVNIH OBELEZJA IZ PROSTOG RAZLOGA STO JE, I BICE ZAUVEK NEOTUDJIVI DEO SRBIJE,SVIDJALO SE TO NEKOME ILI NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
naravno da se to desilo od kad je milosevic na vlasti![]()
Dokle god se tupani deru i misle da se nadglasavanjem rešavaju problemi, do tad će Srbija biti nesposobna da učini bilo šta po pitanju Voše...
"Pametan čovek veliki problem razloži na više malih, pa ih rešava pojedinačno i polako. Srbija male probleme pretvori u jedan veliki koji je nemoguće rešiti" Z. Đinđić
Dokle god se tupani deru i misle da se nadglasavanjem rešavaju problemi, do tad će Srbija biti nesposobna da učini bilo šta po pitanju Voše...
"Pametan čovek veliki problem razloži na više malih, pa ih rešava pojedinačno i polako. Srbija male probleme pretvori u jedan veliki koji je nemoguće rešiti" Z. Đinđić
A dokle god se vi budete sluzili retorikom Vojvodina i Srbija; Mi i Oni; Oni su dno, a mi smo super, situacija ce se radikalizovati jos vise. Extremi samo jedni druge pojacavaju.
Tako je. Ja ne spadam u "MI" ili "VI", ja sam građanin. Meni su obe opcije bliske. Mržnja podstiče mržnju i to stoji. Ja vidim po sebi. Dokle god se neko inati da svojata Vojvodinu, postojaće oni koji će se tome opirati. Npr, ja sam sve više sececionista, onoliko koliko se patriJote trude da od toga naprave političko pitanje i da me omalovažavaju kao izdajnika.

Trenutno mislim da u Srbiji ima mnogo vise umerenih ljudi. A tvoje ponasanje ne treba da zavisi od njih jer oni nisu apsolutno nikakav faktor. Secesionista si samo ako sam odlucis da budes,a sacica patriota nikako ne moze da te natera na to. Ako se to desi, onda ces ti nekoga isto tako umerenog svojim extremnim stavovima pretvoriti u patriJotu t.j. meneMojne to da mi radish
![]()
djeste majmuni, sta ce vama nezavisnost, ako se odvojite necete imati para ni leb da kupite
Vidiš Dule, grešiš... Ja sma relativno pošten građanin, radim, plaćam porez, i ne laktam se preko politike. Sve sam u životu stvorio sam, bez "veza" i podmazivanja. I takoreći, nemam uslova za normalan život, iako radim ko crnac, tri posla. I pun mi je kufer srBovanja. Hoću da živi normalno, da imam da jedem, živim, da se obučem, platim račune i zimujem i/ili letujem. To je sve. Ali ne može. Nerod je taj koji pada na gluposti, bira uvek lošije opcije itd... Moj život zavisi od njih. Ja se trudim da poštujem svačije mišljenje i hoću da težim boljitku. I sad u celoj toj situaciji, neko u Vojvodini, gde živim, načne tu temu koja nikad nije postojala, i ja prepoznam retrogradnu i štetnu poltiku Srbije. Znam da ću nahebati ako se nastavi "po srpski". A to neću. Stvaram gard. I borim se. Ako se nastavi pritisak da me neko zadrži u nazadnoj Srbiji, a da niko ne ponudi nikakvu opciju boljitka, ja ću se truditi da izađem iz te žabokrečine, koja neća boljitak, već samo demagogiju, nerad, lopovluk i povratak u 18. vek... Nadam se da me razumeš.
Ja neću da si ti patriJota, a ja izdajnik, ni obrnuto. Hoću da od svoje plate putujemo, i da se nekad nađemo na letovanju i kažemo jedan drugom "zemljak" i da se dobro provedemo i odmorimo, bez pomisli na politiku, lopove i tajkune. Mene je pritisak iz Srbije da je Vojvodina "neotuđiv deo Srbije", i prozivke da sam zbog želje za boljim životom "izdajnik", usmerio na kolosek secesije Vojvodine, jer mi se to čini kao kraći, brži i kvalitetniji način da dođem do boljeg života za sebe i porodicu. U slučaju da se problem ozbiljno razmatra, da se ponudi rešenje i krene ka boljitku, biću najsrećniji da ostanem svoj na svome. Ako ti je kuća poplavljena i prokišnjava i ruši se, moraš da se preseliš, jer će ti se u protivnom srušiti na glavu i ubiti te. Ako možeš da sazidaš novu ili popraviš staru, zašto bi se selio, potreban je samo trud.
Паја је добрица мало афтономаш али се лечи од те болести али овиmajmun ti uglavi , a svi koji su otisli nemaju nameru da se vrate