Statut Vojvodine

...a zasto da citamo nesto sto je neki lik pisao zato sto mu je dosadno, zato sto mu se ne svidja ustav srbije ... sta god... i sta vi to u vojvodini imate sto je tako razlicito da vam ustav i zakoni srbije ne odgovaraju nego morate da donosite propise za samo tu teritoriju

Naravno ništa. I, nije mi jasno zašto se uopšte ta autonomija shvata kao nešto Bogom dano, i nešto što se podratumeva, i bez čega se ne može.
Evo, ja neću tu autonomiju. Ne treba mi, i odričam je se. Imam li ja pravo na to? Jesam li ja ravnopravan sa ostalim Vojvođanima da se i moje mišljenje uvaži ili samo autonomaši mogu da daju svoju listu želja.

Neću autonomiju; neću nezavisnost; neću da mi Novi Sad potkrada Suboticu jednako kao ni Beograd. Hoću istinsku decentralizaciju, da moje pare budu moje, a ne ni beogradske, a još manje novosadske.

Хммм...не мора бити рата, али се Војводина може отцепити и то веома лако...па сетите се сценарија са ЦГ. Јесмо ратовали?

O, čemu ti pričaš? CG je bila država u državnoj zajednici, i imala je Ustavno pravo na otcepljenje. Vojvodina je integralni deo Srbije. Tu paralela ne postoji.

O, čemu ti pričaš? CG je bila država u državnoj zajednici, i imala je Ustavno pravo na otcepljenje. Vojvodina je integralni deo Srbije. Tu paralela ne postoji.
Пајтић ради на томе.
Тај статут има елементе државности.

А онда би као у ЦГ направили добру пропаганду о томе како их Србија успорава у развоју, што већ увелико раде намећући осећај народу из Војводине да раде за Нишлије, Лесковчане, Краљевчане...

Па би на бази тих елемената из статута покренули отцепљење.

Пајтић ради на томе.
Тај статут има елементе државности.

А онда би као у ЦГ направили добру пропаганду о томе како их Србија успорава у развоју, што већ увелико раде намећући осећај народу из Војводине да раде за Нишлије, Лесковчане, Краљевчане...

Па би на бази тих елемената из статута покренули отцепљење.

Pajtić može samo da ubriše dupe sa tim papirom. Ustav se ne može menjati bez referenduma. A, odrednica u Ustavu, koja bi im dala pravo na otcepljenje će da prođe na svetog Živka.

Pajtić može samo da ubriše dupe sa tim papirom. Ustav se ne može menjati bez referenduma. A, odrednica u Ustavu, koja bi im dala pravo na otcepljenje će da prođe na svetog Živka.
Знаш, не бих ја била тако сигурна.
Доказали су се као диктатори. Према томе, морају стално бити под присмотром.
Уосталом, обрати пажњу како систематично раде на разбијању опозиције.
Сви медији њихови, мало мало, па некаког дезавуишу при чему тај исти нема могућност да се одбрани јер су јел'те сви медији њихови.
Тај ко је смислио ту причу о статуту није то наивно одрадио, хоћу рећи не би се од такве форме кренуло да иста не може уродити плодом.
Јер ево, ако је већ у питању та економска независност, зашто се једноставно не боре за децентрализацију?
Али јок!
Они баш хоће аутономију, односно своју државу кроз неко време.

prvi gradovi u vojvodini su anstajali u 15 16 veku kad su se doseljavali srbi sto se tice madjara jevreja rusina vlaha rumuna roma svaka cast njima nemam nista protiv njih i nisu diskriminisani jer su to priznati anrodi u vojvodini ali u vojvodini zivi 66% srba i sto ib je sad odvajali od srbije a canak ako bas bude teo moze da doce da mi popusi *****

Знаш, не бих ја била тако сигурна.
Доказали су се као диктатори. Према томе, морају стално бити под присмотром.
Уосталом, обрати пажњу како систематично раде на разбијању опозиције.
Сви медији њихови, мало мало, па некаког дезавуишу при чему тај исти нема могућност да се одбрани јер су јел'те сви медији њихови.
Тај ко је смислио ту причу о статуту није то наивно одрадио, хоћу рећи не би се од такве форме кренуло да иста не може уродити плодом.
Јер ево, ако је већ у питању та економска независност, зашто се једноставно не боре за децентрализацију?
Али јок!
Они баш хоће аутономију, односно своју државу кроз неко време.

...naravno da ce pokusati da zavade ovce da bi lakse kontrolisali stado.... tako su britanci u svim svojim kolonijama zavadjali domoroce po sistemu zavadi pa vladaju.... stalno nam uvaljuju te fore tipa srbi protiv crnogoraca, vojvodjani protiv srba, fasisti protiv demokrata, ****** protiv hetero, ovi protiv onih

Back