Statut Vojvodine

zato sto ti tako kazesh..pa u backoj nije tacno
sos o visanja ide uz meso..nema po difoltu pacijeg ..ide uz meso..a koje,...to je stvar domacice...sta te cini tako sigurnim zato sto tvoja mam i baba tako prave...ja sam bila u banatu na raznim domacim ruckovima i nisam po difoltu jela taj sos uz pacetinu ...odkud takva sigurnost
ima zapis u literaturi ili ti to tako jer si tako video kod njih 5 ili 10
opet imash porblem sa uzorcima i generalizacijama:D

zato sto ti tako kazesh..pa u backoj nije tacno
sos o visanja ide uz meso..nema po difoltu pacijeg ..ide uz meso..a koje,...to je stvar domacice...sta te cini tako sigurnim zato sto tvoja mam i baba tako prave...ja sam bila u banatu na raznim domacim ruckovima i nisam po difoltu jela taj sos uz pacetinu ...odkud takva sigurnost
ima zapis u literaturi ili ti to tako jer si tako video kod njih 5 ili 10
opet imash porblem sa uzorcima i generalizacijama:D

Pa naravno da imam problem, kad mi je opšta kultura, obrazovanje, poznavanje društva, a i prirode na visokom nivou. A to bode oči i sujetu mnogima. Još da sam bogat i lep, raščerečili bi me...

To što si ti debela, ne znači da Vojvodđani nisu bolji ljudi. Jesu! Civilizovaniji i tolerantniji, vredniji i pošteniji. Šta ćeš, razlika između Turskog i Austrougarskog nasleđa je i dalje najveća razlika.

Pa priču Vojvodine i trpaju stranke koje nemaju šta drugo da kažu. Nemaju plan, program, moć, ljude ili ideje, a mora da se nešto priča po medijima. I onda red Voše, red Haga, red Kletvi, pa u krug, kako kažeš... Međutim, to je opasno delanje, nije to pas laje - vetar nosi. Narodu u Vojvodini je pun kufer omalovažavanja. Možeš mene da prozivaš da sam autonomaš, i da to nema uticaja kod mene, jer ja delom jesam autonomaš, a delom se i ne obazirem na prozivke. Ali, ljudima po Vojvodini je muka od toga, i misle da ako su Srbima Srbi autonomaši, onda neka tako bude, neka budu autonomaši, iako im to nije bila ideja, ali će bar jednom da se završi da mučna prozivka i vređanje.

Hahaha, e stvarno Dacho pitao sam se kada ces ponovo da pocnes sa promovisanjem Mengelovih stavova. Ajde dobro nek bude tako lol. Jel si znao da mi iz Shumadije imamo cudan sjaj u ocima i oblik glave? Svashta. Misli sta god oces, a ja sam mislio da si ti dobar lik, ali muka mi je vise od tvojih omalovazavanja. Ja za sebe mislim da sam i civilizovan i tolerantan i vredan i posten! Inace u Vojvodinu se naselilo toliko ljudi iz svih delova bivse nam SFRJ, a narocito iz onog "turskog" da se vise ni ne zna ko je "vojvodjaner";). Da ne pricam koliko sam znam brakova izmedju Vojvodjnki i Srbijanaca i obrnuto od kojih dosta zivi gore, ali nema eto vi ste stvarno superiorna rasa! Bez obzira sto smo svi izmesani i sto su Turvi zapalili odavde jos 1912-e.

To što si ti debela, ne znači da Vojvodđani nisu bolji ljudi. Jesu! Civilizovaniji i tolerantniji, vredniji i pošteniji. Šta ćeš, razlika između Turskog i Austrougarskog nasleđa je i dalje najveća razlika.

hahahahah dalibore vidim da si vickast heheheheh..uostalom znas koliko sam debela....stvarno si zatrovan...tako mi je to strasno kada citam ..ti napisao...a ja te znam..i ne mogu da verujem..da covek kojima tolike moje simpatije i dalje luduje i stalno kontrira..od besa i nemoci..ljubi tebe konza miki...mani se..ne ide ti to bash sjajno

Pa priču Vojvodine i trpaju stranke koje nemaju šta drugo da kažu. Nemaju plan, program, moć, ljude ili ideje, a mora da se nešto priča po medijima. I onda red Voše, red Haga, red Kletvi, pa u krug, kako kažeš... Međutim, to je opasno delanje, nije to pas laje - vetar nosi. Narodu u Vojvodini je pun kufer omalovažavanja. Možeš mene da prozivaš da sam autonomaš, i da to nema uticaja kod mene, jer ja delom jesam autonomaš, a delom se i ne obazirem na prozivke. Ali, ljudima po Vojvodini je muka od toga, i misle da ako su Srbima Srbi autonomaši, onda neka tako bude, neka budu autonomaši, iako im to nije bila ideja, ali će bar jednom da se završi da mučna prozivka i vređanje.

i molim te prekini da generalizujesh i izadji iz svog mikro sveta..mani se...nemash alibi za to..ne stvaljaj u usta ljudi u vojvodini...mozesh reci neki ljudi u vojvodini a ne svi:D

Poslednja izmena:
Hahaha, e stvarno Dacho pitao sam se kada ces ponovo da pocnes sa promovisanjem Mengelovih stavova. Ajde dobro nek bude tako lol. Jel si znao da mi iz Shumadije imamo cudan sjaj u ocima i oblik glave? Svashta. Misli sta god oces, a ja sam mislio da si ti dobar lik, ali muka mi je vise od tvojih omalovazavanja. Ja za sebe mislim da sam i civilizovan i tolerantan i vredan i posten! Inace u Vojvodinu se naselilo toliko ljudi iz svih delova bivse nam SFRJ, a narocito iz onog "turskog" da se vise ni ne zna ko je "vojvodjaner";). Da ne pricam koliko sam znam brakova izmedju Vojvodjnki i Srbijanaca i obrnuto od kojih dosta zivi gore, ali nema eto vi ste stvarno superiorna rasa! Bez obzira sto smo svi izmesani i sto su Turvi zapalili odavde jos 1912-e.

Hahahah, jao bre.... Ajd, polako... Pa sprdanje, šta da kažem pametno na temu Vojvodine. Sve bre znaš, pogotovo oko ovog statuta.... Ajd neću da omalovažavam, ali sam te civilizacijske razlike ilustrovao konkretnim primerom. nije to generalizacija, jer ona ne stoji, ali u načelu postoji dosta istine u tome, iako ona nema veze sa secesijom i ovi aktuelnim dogadjanjima. Inače volim Šumadince, dobri ljudi...

Hahahah, jao bre.... Ajd, polako... Pa sprdanje, šta da kažem pametno na temu Vojvodine. Sve bre znaš, pogotovo oko ovog statuta.... Ajd neću da omalovažavam, ali sam te civilizacijske razlike ilustrovao konkretnim primerom. nije to generalizacija, jer ona ne stoji, ali u načelu postoji dosta istine u tome, iako ona nema veze sa secesijom i ovi aktuelnim dogadjanjima. Inače volim Šumadince, dobri ljudi...

:eek: si bolestan?:D

i molim te prekini da generalizujesh i izadji iz svog mikro sveta..mani se...nemash alibi za to..ne stvaljaj u usta ljudi u vojvodini...mozesh reci neki ljudi u vojvodini a ne svi:D

Tu tematiku daleko bolje poznajem od tebe i prestani da se praviš sveznalica. Pravio se ja pametan ili ti, kakva razlika. Da ne poznajem Vojvodinu od granice do granice, ne bi davao sebi za pravo da pričam to što pričam. Imam godine staža rada s ljudima iz Vojvodjanskih sredina, i S i B i B, a pritom je to sve rađeno kroz politički angažman (moj alibi). Itekako dobro znam kako diše Vojvodina, što se za gradske likove, koji se tvrdo drže nekih svojih ličnih načela, ne bi moglo reći. Dakle, prestani da spamuješ moje komentare, prihvati ili ne, a ne da mi spočitavaš sve što napišem, jer mogu da garantujem da sam za pitanje Voše prof. dr nauka za tebe. Hvala.

Mislim da te razlike stvarno nisu spektakularne pogotovu kada se uzme u obzir koliko je "dodjosha" u Vojvodini. Pojedini od njih su i najglasniji po pitanju secesije, a zaboravili da su juce sisli da bosanske planine. A ja sam tebi vec pisao i trazio da mi prokomentarishesh cinjenicu da su u Hrvatskoj civilizacijske razlike izmedju Dalmatinaca i Zagrebcana ogromne. Cak idu i do te mere da se navijanje na utakmicama i ne svodi toliko na Dinanamo-Hajduk thing nego mi neki Dalmatinac rekao da se vise radi o odnosu severa i juga. Pa eto Dalmacija nema autonomiju nego je kao cela Hrvatska podeljena na zupanije, a tamo niko ne razmislja ni o kakvoj secesiji i kad treba svi su iznad svega Hrvati. Stvarno covek kapu da im skine.

Tu tematiku daleko bolje poznajem od tebe i prestani da se praviš sveznalica. Pravio se ja pametan ili ti, kakva razlika. Da ne poznajem Vojvodinu od granice do granice, ne bi davao sebi za pravo da pričam to što pričam. Imam godine staža rada s ljudima iz Vojvodjanskih sredina, i S i B i B, a pritom je to sve rađeno kroz politički angažman (moj alibi). Itekako dobro znam kako diše Vojvodina, što se za gradske likove, koji se tvrdo drže nekih svojih ličnih načela, ne bi moglo reći. Dakle, prestani da spamuješ moje komentare, prihvati ili ne, a ne da mi spočitavaš sve što napišem, jer mogu da garantujem da sam za pitanje Voše prof. dr nauka za tebe. Hvala.

jedino sto si uspeo je da me nasmejesh doktore....zaboravljash da tvoje politicko angazovanje je p dima za goidne koje sam provela u politici i pri politicarima kao godine koje su ispred tebe plus 8 upoznavanja vojvodine
to sto ti pricash ne bi pojeo ni pas sa maslom
ja se ne trudima da budem sveznalica..ali ti nemash pojma...a to sto nemash pojma je jedino opravdanje u ocaju i besu i mraznji...te tri stvari ti ne daju prosto da sagledash situaciju drugacije covece koji jede sos od visanja samo uz pacetinu po difoltu...dakle zakljucak je..da ni ti nisi sveznalica i da ti nista od navedenoga ne daje za pravo da generalizujesh. price da znas kako vojvodjani disu su ti isprazne i ne zasnivaju se ni nacemu drugom osim tvog licnog dozivljaja..nemash nijedan pravi pravcati argument da odbranish to svoje vidjenje stvari
vec na osnovu svog misljenja i ljudi koje poznajesh
pa zar nisi ovde procitao od dovoljno vojvodjana da ne misle kao ti
a kako ti vojvodjani disu dalibore
ne kako ti stalno pokusavas da prezentujes
i prekini da trujes
ne misle svi..opasulji se
samo neki..to je istina ...samo neki medju kojima si i ti a ne svi
to je tvoj porblem sto zelis da tako kako ti razmisljas razmisljaju vojvodjani
sto je daleko od istine
hvala

Poslednja izmena:
pa vidi postenje je relativna svar znaci svugde ima i postenih i neposteniha a takodje i ljubaznih...a sto se tice mentaliteta...pa tu postoje razlike...sporije se nekako zivi...nemamo velike gradove poput beograda gde je frka guzva i jurnjava..poztivno je sto se drzimo vremena...tacnog..bar vecina..ali to ne znaci da i ovde ljudi ne zaakasne hehehe
mislim to je sve relativno...generalizovati stvari ja licno ne volim..nikad covek ne upozna toliko veliki uzorak da bi mogao da generalizuje
ja toliko:D

Pa svesna sam i ja da ima postenih, ljubaznih i tra, la, la...po celoj zemlji, ali u globalu sam rekla da se vojvodjani nekako razlikuju!!!

Zabluda...ljudi koji zive na severu Srbije,to jest u njenom delu koji jos nazivamo i Vojvodina(bez obzira na nacionalnu,versku i politicku pripadnost) u proseku nisu nista bolji od ljudi koji zive u bilo kom delu Srbije pa i sire!A u mnogim elementima su cak i losiji,a sto se tice standarda,ovde u Vojvodini je zaista grozno posto nas Srbija toliko pljacka i otima nam sve sto zaradimo,mi po ulici hodamo goli i bosi a vise nemamo ni sta da jedemo pa jedva cekamo neki lonac,serpu ili bar CANAK hrane...da,da ako nas Canak ne spasi,nece niko...nestacemo sa ovih prostora garant!!!

Pa taj Canak ima prilicnu zalihu hrane i sala, nece Vam nista biti... Dok je on u "top" formi i za vas ima 'leba!!! :D

Back