- Poruka
- 112.433
Između ostalogMisliš na neke materijalne dokaze tipa figurica i slično?
Imamo gomilu keramike iz neolita ali od naših predaka vrlo malo
Zanimaju me i naseobine
Gde su se nalazile
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Između ostalogMisliš na neke materijalne dokaze tipa figurica i slično?
HvalaДа не лупам сад, одавно ми то није у жижи интересовања, па сам заборавио и оно мало што сам знао, али рецимо да у западном дијелу Републике Српске све врви од топонима који недвосмислено вуку поријекло из старословенског, има доста локалитета са надгробним споменицима са глагољицом, али колико су истражени стварно нисам у току.
Iskreno ne znam, ali po netu može nešto da se nađe verujem.Između ostalog
Imamo gomilu keramike iz neolita ali od naših predaka vrlo malo
Zanimaju me i naseobine
Gde su se nalazile
Upravo iz tog razloga pitam vas u slučaju da je neko to istraživaoIskreno ne znam, ali po netu može nešto da se nađe verujem.
Lično ne verujem zvaničnoj istoriji a po netu je opet pa sve sumnjivo.
Jedino kroz običaje može nešto da se nadzire. Šteta što korisnik Hrastovnik (Viduša) nije ovde, on je dosta istraživao
Ko zna šta se sve dešavalo, krstaši su ovuda prolazili, svakakva bagra, ne bi me čudilo da su uništavali. Bogumili su nešto kao katari i ima raznih teorija.Upravo iz tog razloga pitam vas u slučaju da je neko to istraživao
A treba to znati
Kad su sve od drveta pravili pa ništa nije ostalo
A vecina stećaka po Bosni su Bogumilski
Stefan je grčko ime i znači krunaKo zna šta se sve dešavalo, krstaši su ovuda prolazili, svakakva bagra, ne bi me čudilo da su uništavali. Bogumili su nešto kao katari i ima raznih teorija.
Nažalost našu istoriju su sjebali i mi smo prinuđeni da počnemo od Nemanjića. A s obzirom da svi Nemanjići imaju srpska (slovenska) imena jasno je da nisu mnogo marili za biblijska (jevrejska i grčka) imena.
Stefan je grčko ime i znači kruna
Zato su i Nemanja i kasniji vladari dodavali to ime kao titulu
Da,Bogumili su da tako kažem frakcija Katara i kod nas su se zvali Babuni
ovde nije napisano ali svi znamo da se car Dušan zvao Stefan Dušan
Kao što ti reče Stefan je više titula, al imena su im srpska.ovde nije napisano ali svi znamo da se car Dušan zvao Stefan Dušan
Ovo sam nekad morala da učim
pa daKao što ti reče Stefan je više titula, al imena su im srpska.
od ovih na main page-u,jedino je Dunja srpsko imehttps://www.znacenje-imena.com/imena/srpska
Ima mnogo teksta pa koga zanima
Živojin je srpsko imeMilica da ali Marija je ubedljiva u svetu.
Recimo moj otac i njegova braća od stričeva a i njihovi očevi i stričevi pretežno stara srpska imena samo moja ddirektna prababa se zvala Pelagija a prađed Živojin.
Moj brat se zove MilanPa čak i moja generacija, a već naša deca pretežno jevrejska i grčka
Netačno,ime Stefan su dobijali po Stefanu prvomučeniku Hristovom.Stefan je grčko ime i znači kruna
Zato su i Nemanja i kasniji vladari dodavali to ime kao titulu
Da,Bogumili su da tako kažem frakcija Katara i kod nas su se zvali Babuni
I dalje znaci krunaNetačno,ime Stefan su dobijali po Stefanu prvomučeniku Hristovom.
A Saša?Moj brat se zove Milan
E to je pravo srpsko ime
E to ne znamA Saša?
Samo Saša i uvek mi nije jasno zašto Aleksandra povezuju sa Sašom, ajde Aca to bi razumeoE to ne znam
Ako je od Aleksandar onda je grčko
Ako je posebno ime liči mi na rusko
Ne sporim etimologiju imena,al Nemanjići su dodavali imenu Stefan po Stefanu Prvomučeniku koji im je bio krsna slava a bio je je i njegov veliki kult tada u romejskom Carstvu.Njegov lik se nalazi na reversu nemanjićkog pečata kao i na novcu.I dalje znaci kruna
A ima jos mučenika,što po njima nisu nazvali nego su baš ovo izabrali