- Poruka
- 89.439
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mислим да је ово само стилизована "слика" Одина. У прилог томе говоре кациге, скандинавски мач, додуше са мало скраћеном дршком и на крају ове маце са страна су недвосмислено валкире. Тако да је мало вјероватно да има икакве везе са србима, осим што се неко погрудио да то тако представи.Ко су божанства на овој слици?
![]()
Jeste to je Odin mada nije jasno šta predstavljaju ove dve cure kod SvarogaMислим да је ово само стилизована "слика" Одина. У прилог томе говоре кациге, скандинавски мач, додуше са мало скраћеном дршком и на крају ове маце са страна су недвосмислено валкире. Тако да је мало вјероватно да има икакве везе са србима, осим што се неко погрудио да то тако представи.
Odin nema oko i uvek je predstavljen sa svoja dva gavrana Huginom (misao) i Muninom (sećanje)Mислим да је ово само стилизована "слика" Одина. У прилог томе говоре кациге, скандинавски мач, додуше са мало скраћеном дршком и на крају ове маце са страна су недвосмислено валкире. Тако да је мало вјероватно да има икакве везе са србима, осим што се неко погрудио да то тако представи.
Mислим да је ово само стилизована "слика" Одина. У прилог томе говоре кациге, скандинавски мач, додуше са мало скраћеном дршком и на крају ове маце са страна су недвосмислено валкире. Тако да је мало вјероватно да има икакве везе са србима, осим што се неко погрудио да то тако представи.
Зато сам и рекао да је слика стилизована, односно да је само прилагођена, а да је као "узор" послужио Один.Odin nema oko i uvek je predstavljen sa svoja dva gavrana Huginom (misao) i Muninom (sećanje)
Ма можемо ми колега рећи да ова слика представља и Вука Мандушића, ако је тако видимо.Grešiš kolega, Da je u pitanju Odin, ne bi nikako bio bez svog magičnog koplja, da ne uzimamo u obzir njegova dva gavrana i dva vuka ?
Ovo ti je Perun Pravedni, Perun Hiperborejac, bog nas Srba, bog naših predaka, sa dve ratnice - Amazonke kao telesnom gardom.
ornamentika kojom je ukrašen presto je tipično nordijska ali to nije čudno jer su se Sloveni i Nordijci graničili i samim tim prihvatali određene uticaje jedni od drugihЗато сам и рекао да је слика стилизована, односно да је само прилагођена, а да је као "узор" послужио Один.
Ма можемо ми колега рећи да ова слика представља и Вука Мандушића, ако је тако видимо.
Једноставно питање је кад је ова слика настала, не знам да ли има сачуваних кипова или идола који изображавају Перуна, па сам само изнио своје мишљење да је слика настала као плод маште аутора, а по лику објешеног бога.
Што се тиче ових љепотица, о амазонкама знамо много више из грчких него из словенских извора, тако да не знам која би била веза са Перуном, сем тога главно оружје амазонки су лук и стријела, чак легенда каже да су им одсијецане десне дојке због лакшег руковања луком, а овдје видимо копље и мач а то је оружје валкира.
cela ova slika je plod mašte autora,nisu korišteni verodostojni uzori,kojih je doduše malo jer su bili načinjeni od drveta koje nije trajnoЗато сам и рекао да је слика стилизована, односно да је само прилагођена, а да је као "узор" послужио Один.
Ма можемо ми колега рећи да ова слика представља и Вука Мандушића, ако је тако видимо.
Једноставно питање је кад је ова слика настала, не знам да ли има сачуваних кипова или идола који изображавају Перуна, па сам само изнио своје мишљење да је слика настала као плод маште аутора, а по лику објешеног бога.
Што се тиче ових љепотица, о амазонкама знамо много више из грчких него из словенских извора, тако да не знам која би била веза са Перуном, сем тога главно оружје амазонки су лук и стријела, чак легенда каже да су им одсијецане десне дојке због лакшег руковања луком, а овдје видимо копље и мач а то је оружје валкира.
Управо то и говорим, колико ми је познато, нема помена о неким светилиштима послије 15-16 вијека, а аутор је дефинитивно под утицајем германске митологије, што ће нас вјероватно одвести до аријевског поријекла, намјерно или случајно питање је сад,,cela ova slika je plod mašte autora,nisu korišteni verodostojni uzori,kojih je doduše malo jer su bili načinjeni od drveta koje nije trajno
Kao i hramovi slovenskim bogovima
autor je nadahnut da ne kažem istripovanУправо то и говорим, колико ми је познато, нема помена о неким светилиштима послије 15-16 вијека, а аутор је дефинитивно под утицајем германске митологије, што ће нас вјероватно одвести до аријевског поријекла, намјерно или случајно питање је сад,,.

Шта је, не можеш да се одлучиш да ли ти је смијешно или ти је страшно смијешноautor je nadahnut da ne kažem istripovan
A na arijevsko poreklo se nekad smejem a nekad naježim![]()

Nekad me rastuži ljudska glupost i megalomanijaШта је, не можеш да се одлучиш да ли ти је смијешно или ти је страшно смијешно![]()
Нажалост, имам утисак да је то све више присутноNekad me rastuži ljudska glupost i megalomanija
Da ne spamujemo,mada mi je prijatno,ne znaš li slučajno gde su nalazišta staroslovenskih naseobina i artefakata na Balkanu?Нажалост, имам утисак да је то све више присутно.
De si SaleDe ste pagani![]()
Evo gde si me ostavila, na religiji a pomalo svaštarimDe si Sale![]()
Ja se odmetnula na Muziku i KnjiževnostEvo gde si me ostavila, na religiji a pomalo svaštarim![]()
Misliš na neke materijalne dokaze tipa figurica i slično?Nego i tebe da pitam
Stvarno me zanimaju staroslovenska arheološka nalazišta
Да не лупам сад, одавно ми то није у жижи интересовања, па сам заборавио и оно мало што сам знао, али рецимо да у западном дијелу Републике Српске све врви од топонима који недвосмислено вуку поријекло из старословенског, има доста локалитета са надгробним споменицима са глагољицом, али колико су истражени стварно нисам у току.Da ne spamujemo,mada mi je prijatno,ne znaš li slučajno gde su nalazišta staroslovenskih naseobina i artefakata na Balkanu?