Starosedelačke Lale iz Bosne, Like i Crne Gore

Е да сам јуче умро не бих знао да су Херцеговци и пургери комуњаре и партизани.Много сте гледали ,,Капелске кресове,,и ,,Куда иду дивље свиње,,
Хе,хе Хрвати херцеговци ,,ослободили,,Загреб:hahaha:
Скоро сви Хрвати (90%)су били или усташе или проусташки расположени нешто мање ,,мачековаца,,и најмање комуниста који су гле чуда држали све полуге власти хрвато-комунистичке Југославије.Што се тиче Срба у Војводини ја их делим на СРБЕ и на СТОКУ усташку наКострешену Чанколизачку.Свако ко је и мало писмен зна да је аутономија Војводине потпуна бесмислица .Зна се да су Срби у Војводини добили аутономију (ВОЈВОДСТВО СРБИЈА)у оквиру Аустрије и да је војводина добила име по српском
војводи који је њоме управљао(Стеван Шупљикац).Имају ли Французи аутономију у Француској ,Шпанци у Шпанији,Хрвати у Хрватској НЕМАЈУ .Па зашто да Срби имају аутономију од Србије.Као да немамо превише администрације ,шта ће нам и две скупштине,владе,премијера...исл
Интересантно је да се српски непријатељи ЕУ и САД залажу за што већу,,децентрализацију ,,Србије а истовремено се залажу за што већу ,,централизацију,,БиХ и Косова.Размислите мало о томе.

:ok: :ok: :ok:

Ne znam samo zashto si mene citirao sa tvrdnjom da sam ja rekao da su Hercegovachki Hrvati komunisti, kad sam naveo potpuno suprotno. Takodje vec sam rekao da se Hrvati partizani mogu prebrojati na prste(moguce da je Istra izuzetak, ali ne verujem).

Ako covek kaze da izbeglice i dodjosi su za nezavisnost Vojvodine sta je to? Jel ih on sve propitao a opet starosedeoci su veliki patrioti, ma daj ....

Ма дај ти, ниси разумео... он је лепо објаснио да

1. ако већ хоћемо да говоримо о СТАРОСЕДЕОЦИМА да су они или растерани или побијени доласком партизана из градова и да су заиста прави староседеоци остали још по селима.

2. да су колонисти који су се довукли са Брозом ДОЂОШИ што је потпуно тачно јер се добро зна и шта су и како су дошли до имовине... и да сада ти ДОЂОШИ
називају ове наше нове несретнике.избеглице који су дошли у Војводину да су они ДОЂОШИ и лажно се представљају као староседеоци ... и да управо они стварају поделе...и да су управо ти Брозови дођоши ТВОРЦИ АвТОНОМАШТВА и целог овог циркуса...

и то је све тачно...

Ма дај ти, ниси разумео... он је лепо објаснио да

1. ако већ хоћемо да говоримо о СТАРОСЕДЕОЦИМА да су они или растерани или побијени доласком партизана из градова и да су заиста прави староседеоци остали још по селима.

2. да су колонисти који су се довукли са Брозом ДОЂОШИ што је потпуно тачно јер се добро зна и шта су и како су дошли до имовине... и да сада ти ДОЂОШИ
називају ове наше нове несретнике.избеглице који су дошли у Војводину да су они ДОЂОШИ и лажно се представљају као староседеоци ... и да управо они стварају поделе...и да су управо ти Брозови дођоши ТВОРЦИ АвТОНОМАШТВА и целог овог циркуса...

и то је све тачно...

Otac Cankov je dosao posle prvog svetskog rata a ne drugog , tada je bila takodje masovna kolonizacija

Slogan "Vojvodina Vojvodjanima" prvi put je upotrebljen u tzv. Somoborskoj rezoluciji, koja je jula 1932. usvojena na skupu predstavnika opozicionih partija, okupljenih na inicijativu radikala. Krajem decembra iste godine usvojena je Novosadska rezolucija, u kojoj se navodi da "Vojvodina sa Sremom trazi za sebe isti polozaj, koji ce imati ostale nase pokrjaine". Ucesnici tog skupa izabrali su odbor zaduzen da vodi razgovore "sa Beogradom i Zagrebom po svim pitanjima izrazenim na dosadasnjim konferencijama".Evo ko je prvi pokrenuo pitanje autonomije

Ovaj pasus sam morao da napišem, zato što neki misle da istorija Srbije počinje dolaskom Slobodana Miloševića na vlast

Moжда и несвесно дошао си до врло важног закључка, што многи имбецили који имају право гласа неће схватити :)

Форум их је пун

Poslednja izmena:
Generalno je jako malo Hrvata bilo u partizanima, ali su zato 1945. masovno prelazilo u partizane kompletne jedinice najokorelijih ustasha. Moglo bi se reci da je Tito posluzhio Hrvatima kao odlichna alternativa u sluchaju poraza Sila Osovine, kako bi iz rata izashli kao pobednici. :thumbdown: :thumbdown:

Shto se tiche ovog shto pishe u naslovu teme, rekao bi da si u pravu. Poznajem dosta izbeglica u Novom Sadu mojih godina(21) koji su veliki autonomashi. Omladina u Vojvodini je generalno za Nezavisnu Vojvodinu i za jedno 10 godina dok stariji pomru, a neki mladi postanu punoletni, plashim se da ce Vojvodina postati nezavisna.

ja ne znam sa kime se ti druzis , ali mozda je 3 % Srba iz Vojvodine za republiku Vojvodinu.

A navodu o doseljavanju Srba u vojvodinu su cista glupost jer su se Srbi mnogo cesce doseljavali u Vojvodinu nego sto je Dzukela navela.
I posle WW I Je bio jedan veliki talas kolonizacije. i pre toga je bilo doseljavanja srba

Загреб није био проусташки једноставно није тачно погледај снимак дочека немаца 1941 и довољно је и шта су ти проевропски Загребчани урали нашем Владици Доситеју.Немци су били згрожени над пребијеним Владиком.Њихове назовимо часне сестре су у болници где је владика био тако претучен наставиле тортуру браду су чупале.Толико о Љепоме и Проаустриски настројеном Загребу.:(

Е да сам јуче умро не бих знао да су Херцеговци и пургери комуњаре и партизани.Много сте гледали ,,Капелске кресове,,и ,,Куда иду дивље свиње,,
Хе,хе Хрвати херцеговци ,,ослободили,,Загреб:hahaha:
Скоро сви Хрвати (90%)су били или усташе или проусташки расположени нешто мање ,,мачековаца,,и најмање комуниста који су гле чуда држали све полуге власти хрвато-комунистичке Југославије.Што се тиче Срба у Војводини ја их делим на СРБЕ и на СТОКУ усташку наКострешену Чанколизачку.Свако ко је и мало писмен зна да је аутономија Војводине потпуна бесмислица .Зна се да су Срби у Војводини добили аутономију (ВОЈВОДСТВО СРБИЈА)у оквиру Аустрије и да је војводина добила име по српском
војводи који је њоме управљао(Стеван Шупљикац).Имају ли Французи аутономију у Француској ,Шпанци у Шпанији,Хрвати у Хрватској НЕМАЈУ .Па зашто да Срби имају аутономију од Србије.Као да немамо превише администрације ,шта ће нам и две скупштине,владе,премијера...исл
Интересантно је да се српски непријатељи ЕУ и САД залажу за што већу,,децентрализацију ,,Србије а истовремено се залажу за што већу ,,централизацију,,БиХ и Косова.Размислите мало о томе.

Мало се тога има додати овом посту, мислим да си погодио у срж.
Што се тиче уводног поста, има подоста грешака. Испада да су "дођоши" једна организована групација која мисли "једним мозгом". Такво размишљање је поприличан промашај. Ја сам из Босанске Крајине и доста мојих рођака је колонизовано у Банат. Ти људи су у тренутку колонизације били без игдје ичега (све попаљено и опљачкано), а бивша власт их је још злоупотријебила како би населила границу према земљама источног блока (сукоб са СССР-ом) и заштитила се (били су прекаљени борци). Резултат тога је готово испражњена "Висока Крајина" (како је Караџић називао Петровац, Дрвар, Гламоч, Грахово, Шипово, Мркоњић Град, Крупу и Купрес), Уна и Сана су сада постале "муслиманске" ријеке. Сваки од поменутих градића је почетком деведесетих имао готово десетак-петнаест хиљада становника мање него послије 2.св.рата, а "српскија" Војводина је случајни резултат колонизације. Да, ти људи се разликују по менталитету од "домаћих" али су много више Срби (немојте схватити превише буквално) јер носе негативно искуство из "суживота" са Муслиманима и Хрватима.

Загреб није био проусташки једноставно није тачно погледај снимак дочека немаца 1941 и довољно је и шта су ти проевропски Загребчани урали нашем Владици Доситеју.Немци су били згрожени над пребијеним Владиком.Њихове назовимо часне сестре су у болници где је владика био тако претучен наставиле тортуру браду су чупале.Толико о Љепоме и Проаустриски настројеном Загребу.:(

e stvarno su ustase bolesni i poremeceni,nemam reci!:eek:

Ja za Kosovo nisam ni govorio , niti Hrvatsku vec Sad i Kanadu a drugo sovinizam je bolest .Nastanku i razvoju šovinizma u jednom društvu doprinosi zatvorenost nacionalne ekonomije, nedemokratsko ustrojstvo društva, neprosvećenost, nagomilane socijalne tenzije.

svako u svojoj maticnoj republici treba da propagira bratstvo i jedinstvo i sirom otvorene granice.
ovako samo jedna drzava od svih bivsih jugo drzava drzi sirom otvorena vrata sa drzavljanstvom na izvolte ,sa mogucnoscu da i ljudi za koje ne znas ni ko su ni sta su drze veoma vazne funkije, a to je
SERBIA OPEN/jugoslavija/.
DA I TVOJA MATICNA REPUBLIKA BUDE OPEN ZA NAS A NE NAMA DA DRZIS PREDAVANJA.
sve bivse jugo drzave su postale jake nacuonalne drzave ,sve osim jugoslovenske srbije.
jedino je srbija omogucila svima bez izuzetka da otkupe stanove,zadrze funkcije iako su iz drugih drzava i ........
dosta vise vaseg jugoslovenstva na stetu srbije!
svi bi se vi bavili izmisljenim sovinizmom,nacionalizmom koga u srbiji nema,pri tom skrivajuci svoj nacionalizam kako u svojoj maticnoj republici tako i u samoj srbiji.
STAROSEDELACKO STANOVNISTVO SRBIJE JE U SRED SRBIJE IAKO UBEDLJIVO NAJBROJNIJA GRUPA, ZA SAD NAJNEORGANIZOVANIJA POPULACIJA STO ZA POSLEDICU IMA DANASNJE STANJE U SRBIJI .

Ovo shto sam citirao sam prochitao. Ne bih se bash slozhio da su hercegovvachki Hrvati bili komunisti a Zagrebchani da su bili ustashe. Pre ce biti obrnuto. Najgore pokolje nad Srbima su uchinili upravo Hrvati iz Zapadne Hecegovine. Osim toga Ante Pavelic, Maks Luburic i Jure Francetic su upravo Hercegovci, dok je Tito iz Zagorja, dakle jako blizu Zagreba.

nagradno pitanje za 1000 dinara:

ko od gore navedenih likova nije bio hercegovac ili da ti bude malo jasnije,ko od gore navedenih likova je ustvari bio hercegovac

Generalno je jako malo Hrvata bilo u partizanima, ali su zato 1945. masovno prelazilo u partizane kompletne jedinice najokorelijih ustasha. Moglo bi se reci da je Tito posluzhio Hrvatima kao odlichna alternativa u sluchaju poraza Sila Osovine, kako bi iz rata izashli kao pobednici. :thumbdown: :thumbdown:

Shto se tiche ovog shto pishe u naslovu teme, rekao bi da si u pravu. Poznajem dosta izbeglica u Novom Sadu mojih godina(21) koji su veliki autonomashi. Omladina u Vojvodini je generalno za Nezavisnu Vojvodinu i za jedno 10 godina dok stariji pomru, a neki mladi postanu punoletni, plashim se da ce Vojvodina postati nezavisna.

jako malo hrvata bilo u partizanima :hahaha:

idi saraj bojanku,kani se foruma

Back