Stari zavet – Treća knjiga Mojsijeva

WEI§HAUPT

Ističe se
Banovan
Poruka
2.269
Kad god sam čitao ili prelistavao Bibliju, naročito Stari zavet i Pentateuh, uvek mi je za oko zapadala Treća knjiga Mojsijeva – i to prvih jedanaest poglavlja, kao manifest satanizma. Naime, svi oni volovi, ovnovi i golubovi koje je Mojsije prineo kao žrtve jevrejskom nacionalnom bogu – Jehovi – prinešeni su kao žrtve satani. Satanizam je, po teoriji, svaka ona religija koja propoveda krv i spasenje preko nečije krvi.

U jednom SF filmu gledao sam kako grupa američkih astronauta zaluta u neki zabačeni deo svemira gde se susreću sa nekim energetskim bićem koje im se predstavlja ni manje ni više nego kao bog. Oni mu isprva poveruju. Ali kad to biće od njih zatraži njihov svemirski brod – oni se zapitaju šta će bogu svemirski brod, pobune se i napuste i njega i tu nedođiju, ostavivši to svemirsko biće da zarobljeno u nedođiji čeka sledeće žrtve.

Annunaki, koji se Jevrejima predstavio kao Jehova, bio je muškarac, biće puno mržnje i gneva, svojeglavo i samoljubivo, i da bi jadne ljude držalo u blatu – tražilo je od njih da mu prinose žrtve. Da je to biće stvarno bilo bog, Graditelj svih svetova, zašto bi bilo toliko bedno da se spušta na nivo četvoronožnih predatora i da od razumnih (ili polurazumnih) dvonožnih bića traži krv? Šta će bogu krv?

Da vas čujem.

Kad god sam čitao ili prelistavao Bibliju, naročito Stari zavet i Pentateuh, uvek mi je za oko zapadala Treća knjiga Mojsijeva – i to prvih jedanaest poglavlja, kao manifest satanizma. Naime, svi oni volovi, ovnovi i golubovi koje je Mojsije prineo kao žrtve jevrejskom nacionalnom bogu – Jehovi – prinešeni su kao žrtve satani. Satanizam je, po teoriji, svaka ona religija koja propoveda krv i spasenje preko nečije krvi.

U jednom SF filmu gledao sam kako grupa američkih astronauta zaluta u neki zabačeni deo svemira gde se susreću sa nekim energetskim bićem koje im se predstavlja ni manje ni više nego kao bog. Oni mu isprva poveruju. Ali kad to biće od njih zatraži njihov svemirski brod – oni se zapitaju šta će bogu svemirski brod, pobune se i napuste i njega i tu nedođiju, ostavivši to svemirsko biće da zarobljeno u nedođiji čeka sledeće žrtve.

Annunaki, koji se Jevrejima predstavio kao Jehova, bio je muškarac, biće puno mržnje i gneva, svojeglavo i samoljubivo, i da bi jadne ljude držalo u blatu – tražilo je od njih da mu prinose žrtve. Da je to biće stvarno bilo bog, Graditelj svih svetova, zašto bi bilo toliko bedno da se spušta na nivo četvoronožnih predatora i da od razumnih (ili polurazumnih) dvonožnih bića traži krv? Šta će bogu krv?

Da vas čujem.

JHVH (Jehova) nije bio Anunaki, vec njihov potomak.
On jeste bio Bog jer su ga kao takvog priznali Izraelci, a naravno da nije stvoritelj Svemira.
Sta ce Bogu krv?
Pa, ako zakoljes najboljeg ovna ili najboljeg bika iz svojih stada, znaci da si zaista njegov sledbenik. To je test. Kao i obrezivanje.

Hmm...
Pa praktika u velikom broju religija je bila zhrtvovanje bogu , kolko se secam Kartaginjani su neko vreme zhrtvovali decu svom bogu ( Baal kolko se secam , al nisam siguran ) . A o Astecima da ne govorimo.
Ako su Jevreji stvarno bili porobljeni , to je bila jedan ceo , gnevni narod , kakav bi bio bog no zao i krvolochan .
Znachi tadashnja moda u religijskim obredima + ceo narod u gnevu = krvolochan bog

Koliko se ja sećam Kain i Avelj su bili podeljeni na poljoprivrednika i stočara pa su takodje prinosili žrtvu kao znak odanosti bogu.Samo što je svako od njih prinosio ono od čega su i sami zavisili tj imali kao (da kažem) gotov proizvod.Nevidim vezu izmedju satanizma i Mojsijevih žrtava.
Mada to žrtvovanje ama baš ništa nedokazuje, bar po meni, jer ipak nije dovoljno pustiti krv nekakvoj živuljci i eto ti poslušnost ili vernost.Veran ili poslušan je onaj koji sledi ideologiju neke vere a ne nekakav masovni kasapin.

JHVH (Jehova) nije bio Anunaki, vec njihov potomak.
On jeste bio Bog jer su ga kao takvog priznali Izraelci, a naravno da nije stvoritelj Svemira.
Sta ce Bogu krv?
Pa, ako zakoljes najboljeg ovna ili najboljeg bika iz svojih stada, znaci da si zaista njegov sledbenik. To je test. Kao i obrezivanje.

Dobro si počeo, ali loše završio. Neka bude i potomak anunakija, ako je za njih bog - ne mora da bude i za ostale narode...

Hmm...
Pa praktika u velikom broju religija je bila zhrtvovanje bogu , kolko se secam Kartaginjani su neko vreme zhrtvovali decu svom bogu ( Baal kolko se secam , al nisam siguran ) . A o Astecima da ne govorimo.
Ako su Jevreji stvarno bili porobljeni , to je bila jedan ceo , gnevni narod , kakav bi bio bog no zao i krvolochan .
Znachi tadashnja moda u religijskim obredima + ceo narod u gnevu = krvolochan bog

Bez obzira - svaka religija koja se bazira na žrtvovanju i krvi u suštini je satanska.

Satanizam je izrugivanje biblijskom Bogu.
Osnivaci satanistickih crkava su svi odreda bili pripadnici crvene masonerije, kojoj pripadaju i Iluminati.

Satanizam je postojao pre biblijskih rituala, koji su u velikoj meri takođe satanski (kao u Trećoj Knjizi Mojsijevoj). Prema tome nije tačno.

Ovo drugo je dobro rečeno u izvesnoj meri, s tim što bih dodao da su osnovali i gomilu hrišćanskih crkava.

Koliko se ja sećam Kain i Avelj su bili podeljeni na poljoprivrednika i stočara pa su takodje prinosili žrtvu kao znak odanosti bogu.Samo što je svako od njih prinosio ono od čega su i sami zavisili tj imali kao (da kažem) gotov proizvod.Nevidim vezu izmedju satanizma i Mojsijevih žrtava.
Mada to žrtvovanje ama baš ništa nedokazuje, bar po meni, jer ipak nije dovoljno pustiti krv nekakvoj živuljci i eto ti poslušnost ili vernost.Veran ili poslušan je onaj koji sledi ideologiju neke vere a ne nekakav masovni kasapin.

Dobro se sećaš, ali dosta loše rezonuješ. Bolje zagledaj i videćeš koliko je satanizam duboko povezan sa krvnim žrtvama, pa čak i Mojsijevim. Ali budi objektivan a ne subjektivan.

Dokazuje jako puno. Pravom bogu ne treba ničija prljava krv.

Цитат:
Оригинал поставио WEI§HAUPT
Satanizam je, po teoriji, svaka ona religija koja propoveda krv i spasenje preko nečije krvi.
Prema čijoj to teoriji?

Како "према чијој теорији"? Па према САТАНИСТИЧКОЈ, зар не видиш да се на овом пдф свесно и смишљено ПОНОВО промовише сатанизам! :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

episkop2qi.gif
episkop2qi.gif
episkop2qi.gif

Poslednja izmena:
Prema teoriji sociologa religije.

"Социолог религије"? Хајде наведи, молим те где (на ком факсу) и од када постоји:

1. смер: социолог религије ?
2. звање уписано на дипломи: социолог религије?
3. професија и где су запослени кадрови: социолог религије?

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

episkop2qi.gif

Како "према чијој теорији"? Па према САТАНИСТИЧКОЈ, зар не видиш да се на овом пдф свесно и смишљено ПОНОВО промовише сатанизам! :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

episkop2qi.gif
episkop2qi.gif
episkop2qi.gif

Da, prema Mojsijevoj Trećoj Knjizi Zakona. Kud ćeš crnjeg satanizma?

IlluminatiSpinner.gif

Evo kako to izgleda kod iluminata (nema ni traga od satanizma):

7.9. Ko veruje u bilo šta, on nije slobodan. Onaj ko zna, on ne veruje. U šta da veruje onaj ko zna? Veruje samo onaj ko nije siguran da li postoji to u šta veruje. Ja neću reći – “Verujem da će sutra osvanuti dan” – zato što znam da će osvanuti.

7.10. Ništa nije predodređeno. Najniže je pao onaj ko veruje u krv i spasenje preko nečije krvi. Umesto na svetlosti, on podiže hram na krvi ili na nečijem prahu.

7.11. Ko stremi ka svetlosti on se gnuša izmišljenih bogova kojima otpadnici prinose krv. Ti su bogovi veći bednici od tih otpadnika.

7.12. Žreci tih nepostojećih bogova nazivaju sledbenike svetlosti otpadnicima zato što traže spasenje preko svog puta ka svetlosti a ne preko nečije krvi.

7.13. Sledbenici svetlosti ne poštuju ništa osim vatre i svetla. Za njih nema ni svete krvi, niti svetih otpadnika ispalih iz prljavih majčinih utroba, ni svetih brojeva niti svetih simbola. Njima ništa nije sveto.

7.14. Oni ne mrze otpadnike koji ne misle kao oni, niti pozivaju u sveti rat protiv njih. Oni poštuju slobodu i svačije pravo na slobodu.

7.15. Oni ne poštuju materiju i ne vezuju se za nju. Oni je ne grle, ne umnožavaju i ne ostavljaju nikoga iza sebe. Oni je koriste samo za čulnu spoznaju sveta, što je suština materijalnog postojanja.

7.16. Oni u svoja prolazna tela ne unose krv niti ono kroz šta teče krv. Oni se ne hrane delovima tuđih tela.

7.17. Oni razlikuju svetlo od tame i dobro od zla. Na učinjeno dobro uzvraćaju duplim dobrom, a na zlo trostrukim zlom. Oni znaju da vatra može da opeče a da tama odmara oči.

7.18. Oni znaju da ne postoji apsolutno dobro ni apsolutno zlo; da nema apsolutne ljubavi ni apsolutne mržnje.

7.19. Za njih nema ni žrecâ, ni proroka, ni svetaca. Oni znaju da postoji samo jedan krug po kome se sve kreće. I da su oni ispali iz tog kruga.

7.20. Oni znaju, ako su videli, ili su spoznali, ako nisu videli, da najuzvišenije biće u tim krugovima ne vlada tim krugom; i da egzistira u struji vremena.

Ako je ovo satanizam - onda sam ja Paja Patak. Dalje, eremita, ja nigde u svojim postovima nisam pominjao da treba nekoga uništiti (pa makar to bio i sam vaš hrišćanski đavo), da treba nekome nešto nametnuti ili nekoga vređati; ti bogami jesi. Zapitaj se malo nad tim.

Bljujem i pljujem na sopstvenu krv! I na svačiju krv! Dole satanizam i sve njegove grane!

100% tačno. I nije slučajno. Podvala iluminata. I sveća je takođe podvala. Ko god pali sveću - tim svojim činom odaje počast Luciferu (nosiocu vatre).

Ovo za svecu nisam znao .
7.16. Oni u svoja prolazna tela ne unose krv niti ono kroz šta teče krv. Oni se ne hrane delovima tuđih tela.

Chek , chek , jel su to oni vegetarijanci ?

Poslednja izmena:

Šta je s tobom? Tip uopšte ne zna šta je satanizam, čim ga linkuje sa krvlju i spasenjem. Kada bih nekim satanistima ovo kazao, zgrozili bi se. A ti gledaj ne ispadaj smešan sa ovakvim postovima:

"Социолог религије"? Хајде наведи, молим те где (на ком факсу) и од када постоји:

1. смер: социолог религије ?
2. звање уписано на дипломи: социолог религије?
3. професија и где су запослени кадрови: социолог религије?

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

episkop2qi.gif

Mora da se šališ. Sociologija religije itekako postoji. Mislim da se izučava na Filozofskom fakultetu. Eto ti i prosta definicija sa wiki:

Sociologija religije prvenstveno proučava praksu, društvene strukture, historijsku pozadinu, razvoj, univerzalne teme kao i ulogu, funkciju, religije u društvu. Poseban je interes usmjeren na fenomen ojačavanja uloge religije u skoro svim društvima na Zemlji danas, praćeno u poređenju sa dosadašnjom, bilježenom historijom. Sociolozi religije nastoje da istraže posljedice djelovanja društva na religiju kao i povratno djelovanje, uticaj, religije na društvo, drugim riječima njihovu dijalektičku međuovisnost.

Pretraži, izgooglaj. Ne slažu se ljudi kojima je nametnut satanizam a da oni toga nisu ni svesni..

Pa što ti ne bi ostavio neku referencu? Ja na googlu mogu stvašta naći. Kazao sam eremiti da bi se neki satanisti zgrozili kada bi čitali tvoju definiciju satanizma. Nema veze s vezom.

Čak sam od nekih satanista ovo našao:

Temelj nase vere je zivot i zivljenje, sloboda, jednakost i tolerancija. Naime u svakoj veri koja postoji moze se pronaci po nesto slicno s Mysterium Aloimom pogotovo u starim i mrtvim verama koje su kasnije prozvane sotonizmom. To je i ujedno jedini razlog zbog kojeg se i nazivamo Sotonistima. Tog se naziva ne zelimo odreci jer stoji kao podsetnik kako smo nastali i podsetnik na nekadasnju versku nesnosljivost koja je od mnogih prekrasnih vera ucinila da one budu nesto mracno i macabre.

Back