Stari zavet – Treća knjiga Mojsijeva

Yahid, zgrozili bi se i hrišćani kad bi znali ko im je osnovao religiju i zbog čega.

Ja znam, sve mi je jasno. Samo nemoj generalizovati stvari, jer satanizam, kako god on izgledao ogavno nekima, ne može se svesti pod onaj termin na početku, onaj opis kojeg si ti dao. Lično se ne slažem s time, samo me zanima koji to sociolog religije može da potvrdi tvoju definiciju? Ni jedan. :)

Dobro si počeo, ali loše završio. Neka bude i potomak anunakija, ako je za njih bog - ne mora da bude i za ostale narode...

To ste svi u pravu,ali zar nije prinosenje zrtava ustvari simbol paganske vere? Svi su to radili. Da cak i Mojsije u Starom zavetu. Ali... Hriscanstvo se uzdiglo i suprotstavilo takvim stvarima. hriscanstvo je istrebilo paganizam i sa njim prinosenje takvih zrtava. Novi zavet je popunio rupe Starog zaveta,u kojem god smislu to zelite da shvatite. Prinosenja zrtava nema vise u hriscanskim verama osim u obliku simbola,vina(krvi Isusove) i nafore(tela Isusovog). Sve druge religije koje se u danasnje vreme bave prinosenjem zrtava kao sto su klanje stoke i ostale nebuloze,sve one pripadaju paganskim obicajima. Stoga su paganske. Kao i Satanizam. Kao sto rece Yahid,ima i drugacijih Satanista,ali sve se svodi na to da ako pijes krv,zasto je pijes? Pijes za Lucifera ili Boga,za spasenje ili nesto drugo.

Satanizam je postojao pre biblijskih rituala, koji su u velikoj meri takođe satanski (kao u Trećoj Knjizi Mojsijevoj). Prema tome nije tačno.

Ovo drugo je dobro rečeno u izvesnoj meri, s tim što bih dodao da su osnovali i gomilu hrišćanskih crkava.

Da,i da ne zaboravim ovo. Znaci,Satanizam je postojao pre svih religija?
Kako biblija rece:
''Iz Haosa Bog stvori svet''
Sto bi znacilo,od Satanistickih prljavstina Bog uspostavi red u uputi coveka na pravi put.Nasta Hriscanstvo koje suzbi Satanizam.
E sad. Zasto su Mojsije i drugi Bozji proroci prinosili zrtve Bogu?
Mozda zato sto su bili testirani. Zar nije bog naredio Avramu da ubije dete i onda kada je ovaj taman krenuo da izvrsi naredjenje,Bog ga zaustavi rekavsi da je ovaj prosao test? Svi znaju da Bog voli da testira veru svojih sledbenika. Ko zna,mozda je i sad on poslao tebe da testiras nasu veru?
Otkud znas da je Mojsijevo prinosenje zrtava bilo ustvari zrtvovanje Bogu? mozda su to jednostavno bili Mojsijevi propali testovi?
Ali mnogi pametni i uceni ljudi izgubili su razum pokusavajuci da shvate sve ove stvari?
Ako nisi siguran u svoju veru onda jednostavno treba da se zapitas da li ti uzivas u tome sto radis? Da li to sto radis udaljava te od zivljenja zivota? Jer ako je tako,onda si skrenuo sa puta,zasigurno.

To ste svi u pravu,ali zar nije prinosenje zrtava ustvari simbol paganske vere? Svi su to radili. Da cak i Mojsije u Starom zavetu. Ali... Hriscanstvo se uzdiglo i suprotstavilo takvim stvarima. hriscanstvo je istrebilo paganizam i sa njim prinosenje takvih zrtava. Novi zavet je popunio rupe Starog zaveta,u kojem god smislu to zelite da shvatite. Prinosenja zrtava nema vise u hriscanskim verama osim u obliku simbola,vina(krvi Isusove) i nafore(tela Isusovog). Sve druge religije koje se u danasnje vreme bave prinosenjem zrtava kao sto su klanje stoke i ostale nebuloze,sve one pripadaju paganskim obicajima. Stoga su paganske. Kao i Satanizam. Kao sto rece Yahid,ima i drugacijih Satanista,ali sve se svodi na to da ako pijes krv,zasto je pijes? Pijes za Lucifera ili Boga,za spasenje ili nesto drugo.

Bukvalno istrebilo , jedan od duhovnih centara paganskih zapadnih Slovena su prvo napali Danci ( a vidi ti chuda ekspediciju je predvodio arhibiskup ) , a zatim je silom uvedeno hrishcanstvo u ono malo shto je od grada ostalo .
A paganizam i dalje zhivi u hrishcanstvu kroz mnogobrojne rituale , mnogi paganski rituali i danas zhive u SPC i u ostalim hrishcanskim crkvama .

Bukvalno istrebilo , jedan od duhovnih centara paganskih zapadnih Slovena su prvo napali Danci ( a vidi ti chuda ekspediciju je predvodio arhibiskup ) , a zatim je silom uvedeno hrishcanstvo u ono malo shto je od grada ostalo .
A paganizam i dalje zhivi u hrishcanstvu kroz mnogobrojne rituale , mnogi paganski rituali i danas zhive u SPC i u ostalim hrishcanskim crkvama .

vise ne moze biti slucajno to tvoje "brkanje" katolicke i Pravoslavne crkve...OPET je neki biskup nesto zasrao a ti onda tu slucajno OPET nastavljas sa Pravoslavnom Crkvom...

vise ne moze biti slucajno to tvoje "brkanje" katolicke i Pravoslavne crkve...OPET je neki biskup nesto zasrao a ti onda tu slucajno OPET nastavljas sa Pravoslavnom Crkvom...

Ne napadam SPC , nego samo kazem da ima i dalje dosta paganskih obreda u Srbiji , i shta vishe to je dobro , pokazuje kako se hriscanstvo mirnije shirilo ovde nego na zapadu .

Osudjujem shirenje vere machem , makar ga vrshili pagani ili hrishcani ili bilo koja druga religija.

U ovom mom postu SPC nema veze sa "plemenitim" ekspedicijama katolichog sveshtenstva.

Poslednja izmena:
Da,i da ne zaboravim ovo. Znaci,Satanizam je postojao pre svih religija?
Kako biblija rece:
''Iz Haosa Bog stvori svet''
Sto bi znacilo,od Satanistickih prljavstina Bog uspostavi red u uputi coveka na pravi put.Nasta Hriscanstvo koje suzbi Satanizam.
E sad. Zasto su Mojsije i drugi Bozji proroci prinosili zrtve Bogu?
Mozda zato sto su bili testirani. Zar nije bog naredio Avramu da ubije dete i onda kada je ovaj taman krenuo da izvrsi naredjenje,Bog ga zaustavi rekavsi da je ovaj prosao test? Svi znaju da Bog voli da testira veru svojih sledbenika. Ko zna,mozda je i sad on poslao tebe da testiras nasu veru?
Otkud znas da je Mojsijevo prinosenje zrtava bilo ustvari zrtvovanje Bogu? mozda su to jednostavno bili Mojsijevi propali testovi?
Ali mnogi pametni i uceni ljudi izgubili su razum pokusavajuci da shvate sve ove stvari?
Ako nisi siguran u svoju veru onda jednostavno treba da se zapitas da li ti uzivas u tome sto radis? Da li to sto radis udaljava te od zivljenja zivota? Jer ako je tako,onda si skrenuo sa puta,zasigurno.

Ada vidiš li kakav je taj tvoj dragi svet: pa osvrni se malo oko sebe i shvati. I nisi odgovorio šta će bogu krv. Ljudi su izmislili, ponavljam, izmislili rituale; ali to ne znači da bogu treba krv. Dakle, šta će bogu krv?

Ada vidiš li kakav je taj tvoj dragi svet: pa osvrni se malo oko sebe i shvati. I nisi odgovorio šta će bogu krv. Ljudi su izmislili, ponavljam, izmislili rituale; ali to ne znači da bogu treba krv. Dakle, šta će bogu krv?

Mom Bogu krv ne treba. Ne znam kom to Bogu treba krv ali mom ne treba. Paganskim Bogovima je trebala i to je bilo odvratno,u potpunosti se slazem. Ali hriscanski Bog je to istrebio. Mesto krvi ja sad pijem vino. Hvala Bogu.

A moj svet je normalan koliko jedan svet moze biti. Ima dosta uvrnutih stvari ali sve te uvrnute stvari su stvorene od strane ljudi kao sto si ti. Ljudi koji su trazili dlaku u jajetu. Ljudi koji su trazili nesto cega nema i jos ga traze.

I,da. U slucaju da je tvoje pitanje bilo: Sta ce PAGANSKIM Bogovima krv? To ti ne mogu reci jer ne znam ni ja. Jedino razumno objasnjenje koje ti mogu dati je to da to uopste nisu bili Paganski Bogovi vec iluzije. Luciferove obmane.Ali ako je Satanizam postojao pre hriscanstva,kako je onda Lucifer mogao da bude prisutan kad se on otcepio od Boga tek nakon sto je ovaj se prikazao ljudima. Mogu ovako da ti filozofiram do prekosutra ali opet cu se vratiti na pocetak. Ne znam zasto su paganski Bogovi trazili krv. Mom Bogu krv ne treba,a tim Bogovima...pa....mozda su bili zedni.

Evo.
''U pocetku stvori Bog nebo i zemlju. A zemlja bese prazna i pusta,i bese tama nad bezdanom,i duh Bozji lebdeo je nad vodama''

Ovo jasno govori da je Bog stvorio svet ni iz cega. Odnosno iz haosa.
Po mnogim naucnicima i istrazivacima,kao i kod Budista,Haos nije krs i lom i beznadje. Po mnogima,Haos je nistavilo.
A Bog ni iz cega stvori zemlju i vodu.

Evo.
''U pocetku stvori Bog nebo i zemlju. A zemlja bese prazna i pusta,i bese tama nad bezdanom,i duh Bozji lebdeo je nad vodama''

Super. To isto piše u mom potpisu, samo na izvornom jeziku. ;)

Ovo jasno govori da je Bog stvorio svet ni iz cega. Odnosno iz haosa.

Meni to govori jasno da je Bog sve stvorio iz ničega, ne iz haosa. Gde ti tu vidiš haos? :)

Po mnogim naucnicima i istrazivacima,kao i kod Budista,Haos nije krs i lom i beznadje. Po mnogima,Haos je nistavilo.
A Bog ni iz cega stvori zemlju i vodu.

Prvo i osnovno, zašto implementirati u biblijski text ono što su kazali drugi naučnici o drugim religijama? U čemu je njihova dodirna tačka?

A sad opet veliš da je Bog ni iz čega stvorio zemlju i vodu. Pa jel stvorio ni iz čega ili iz haosa? :)

Super. To isto piše u mom potpisu, samo na izvornom jeziku. ;)

Meni to govori jasno da je Bog sve stvorio iz ničega, ne iz haosa. Gde ti tu vidiš haos? :)

Prvo i osnovno, zašto implementirati u biblijski text ono što su kazali drugi naučnici o drugim religijama? U čemu je njihova dodirna tačka?

A sad opet veliš da je Bog ni iz čega stvorio zemlju i vodu. Pa jel stvorio ni iz čega ili iz haosa? :)

Am....pa zar nisu Haos i Nistavilo isto?

Ako jesu onda nisam nista izgubio,ako nisu isto onda sam popusio .... i mogu komotno da izbrisem ceo moj post zbog kog si me pitao isprva. Sto nas opet dovodi do toga da je gosn Laminat pogresio i da Satanizam NE MOZE postojati pre Hriscanstva,sto dalje dovodi do 2 zakljucka. Lucifer je uveo Satanizam kao pokusaj svrgavanja Boga,ili Lucifer NIJE uveo Satanizam,vec se on sam pojavio kod naroda do kojih jos nije bilo prodrlo Hriscanstvo. A kako se Hriscanstvo nije probilo do svih kad ih je sve Bog stvorio? E pa izgleda da je neko od izopacenih preziveo Potop. Teorije svaka zanimljivija od druge.:think:

Možda po tebi, ja ne bih kazao da su isto. :roll:

Zavisi šta posmatraš ovim pojmom? Uvek sam mislio da je to antiteza kosmosu i uređenosti. Nije isto reći da je Bog sve složio kako treba, i da je sve stvorio ex nihilo ili fiat lux stvaranjem.

Pa da,ustvari pojam Haos se prvi put pojavio u Astronomiji. Mada su ga mnogi starovekovni naucnici preuzeli kao pojam vezan za religiju. Od tada,pojam haos ne znaci samo neuredjenost cestica u kosmosu vec opste nistavilo. U Haosu nema nicega. Nema ni tame. Haos je jedno veliko Nista. Nistavilo. Mislim da je to vrlo zanimljiva i dobra teorija.

Pa da,ustvari pojam Haos se prvi put pojavio u Astronomiji. Mada su ga mnogi starovekovni naucnici preuzeli kao pojam vezan za religiju. Od tada,pojam haos ne znaci samo neuredjenost cestica u kosmosu vec opste nistavilo. U Haosu nema nicega. Nema ni tame. Haos je jedno veliko Nista. Nistavilo. Mislim da je to vrlo zanimljiva i dobra teorija.

Hm, pojam haos se najpre upotrebljavao u grčkoj mitologiji. ;) A jeste, izgleda da označa ništa, prazno, ništavilo. :)

No svejedno, malo mi lično neuobičajen izraz da opišem ono iz Postanja 1:1. :)

Hm, pojam haos se najpre upotrebljavao u grčkoj mitologiji. ;) A jeste, izgleda da označa ništa, prazno, ništavilo. :)

No svejedno, malo mi lično neuobičajen izraz da opišem ono iz Postanja 1:1. :)

Pa ustvari nista od ovoga nije logicno ako uzmes u obzir da je naucno dokazano da je postanje sveta uzrokovao Velliki Prasak! :hahaha:
Eeeee,al ko je uzrokovao Veliki Beng?
I sta je bilo pre njega? Odnekud je morala doci materija. Al mi se mnogo udaljismo od teme.
Gosn Laminat ce sigurno imati sta da kaze na ovo kad se probudi ujutro.:eek::whistling:

Pa ustvari nista od ovoga nije logicno ako uzmes u obzir da je naucno dokazano da je postanje sveta uzrokovao Velliki Prasak! :hahaha:
Eeeee,al ko je uzrokovao Veliki Beng?
I sta je bilo pre njega? Odnekud je morala doci materija. Al mi se mnogo udaljismo od teme.
Gosn Laminat ce sigurno imati sta da kaze na ovo kad se probudi ujutro.:eek::whistling:

Nemoj me zasmejavati sa big bengom. :) Isuviše sam ozbiljan za takvu teoriju koja baš dobro prolazi.

I pravo je pitanje, šta je bilo pre njega i otkuda materija. Pojma nemam. :)

I da,tvoj potpis. Da li je to stvarno onaj....Aramejski jezik(ispravi me ako gresim). Jezik kojim je originalno napisan Stari Zavet?

Naravno da grešiš, nije na aramejskom. ;) Ali nema veze, ne brini se, većina to i ovako ne zna, nit je to većini bitno, čak i ovde na forumu. :)

Nemoj me zasmejavati sa big bengom. :) Isuviše sam ozbiljan za takvu teoriju koja baš dobro prolazi.

I pravo je pitanje, šta je bilo pre njega i otkuda materija. Pojma nemam. :)

Naravno da grešiš, nije na aramejskom. ;) Ali nema veze, ne brini se, većina to i ovako ne zna, nit je to većini bitno, čak i ovde na forumu. :)

Hehe,da,umem ja da nasmejem ljude ponekad. :super:

E,al vidis,mene zanima tvoj potpis. Naravno,ne bih da vredjam tvoje znanje mojim lupetanjem.:ok:

да није твој потпис нешто овако:
И не наведи нас у напаст; но избави нас ода зла. Јер је Твоје царство, и сила, и слава ва век. Амин.

Back