Eto... Vidiš, baš smo slični, neozbiljni.
И повремено - заједљиви. То би се могло приписати истакнутој Шкорпији.
Твоја енергија (Марс) је обојена шкорпионским чемером и још је смештена у трећој кући (кући речи, комуникације), а мој Меркур (интелект, вербална моћ) је смештен у Шкорпији.
Ta neka kombinacija blizanačkog Marsa i Jupitera (kod mene u trećoj), kod tebe deveta... Zagrizemo više nego što možemo da progutamo
.
Основна карактеристика Јупитера је
експанзија, ширење. Мегаломанија.
Када Јупитер дође у контакт са Марсом (енергија) ето енормне количине енергије, која, ако се не усмери правилно, се зачас посла или распрши, или оде у погрешном смеру.
У мом случају, Меркур (1 кућа) у Шкорпији је афликтовао Јупитер у Лаву (10 кућа). Енормна амбиција, незасита интелектуална глад, све ме интересује, али, пошто су оба знака фиксни, ја се до фанатизма (фиксни квалитет) предам само једној ствари која ме интересује и док је потпуно не апсолвирам не дижем руке. Међутим, то води до неких последица. Занемарујем остале ствари, склон сам да погрешно проценим ситуацију, не гледам где ударам.
Vidiš, meni ste vas dvoje bili uvek zanimljivi, ali ja (iako znam da je kvalitetno štivo) čak ne mogu sve ni da iščitam.
Добро, дискусију у вези Правог детектива смо у почетку водили само ти и ја. Доста постова смо разменили на тој теми, а она се прикључила тек кад смо је на Астро кутку обавестили да дебатујемо о тој серији на филмској секцији.
Онда се она прикључила теми посвећеној тој серији и искуцала два поста. Ту је сад занимљиво анализирати стилове писања, пошто сам и са тобом и са њом анализирао серију, и уочио сам два тотално другачија приступа проучавању серије. Ти ма колико се издавала да си Нептунка, да имаш Рибљи вајб

по мом мишљењу си по стилу писања, тотална, стопроцентна Девица.
На тој теми си јасно, концизно, хируршки прецизно, изнела мане и врлине серије, ниси имала никакве илузије поводом ликова из те серије и велику пажњу си посветила детаљима, на основу којих си неком/некој слабије упућеном/упућеној читаоцу/читатељки, отворила врата за боље разумевање серије.
Наша другарица је та која је имала нептунијански приступ серији. Хиперболичан стил писања, поетски/оперетски (улепшани и наивни) приступ анализи, на местима где треба са обе ноге на земљи предочити суштину наступају реченице које су закићене стилским фигурама, пренаглашеним епитетима, филозофирањем без икакве поенте.
A ona nekako ima tu volju...
Наравно. Има тај високооктански набој. Највећи у целој тој екипи. Највише је она од свих из те групе инвестирала труда, воље, интелекта у информисање о астрологији и највише је догурала.
A meni je krivo jer mi je apsolutno sve to zanimljivo, ali ono što ja treba da radim je u sferi tehničkih nauka i onda nekako ne stižem sve da iščitam što vi čitate, da bih mogla biti kvalitetan sagovornik. A opet hoću, ono, pričala bih, ali nemam supstancu, nemam na čemu da gradim mišljenje.
Имаш итекако.