STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidimo se Agi! :bye:

Ok momci, imate li kakvu ribu da postavite ovde? :per:
samo za sina Halena, duševna, sa izražajnim očima
4702f55209dc33f89cbe27ef01773348.jpg

Maloj crvenokosoj sam gledala pre možda godinu kartu, onako na brzinu... Malo nešto rekla, ne sećam se tačno šta...

Ali bolje neka proučava sama, jer je to zanimljivo...

Ne radim više nikakve analize ovako na zahtev na četovima i na upit. Tj. ne odgovaram na pitanja, samo ako mi naleti inspiracija pišem... Jbg, nije ništa lično, nego sam primetila da se onda svi pomame, i na kraju imam samo obavezu da svima odgovaram. I na kraju nemam svoj život, niti išta radim što volim... A analize karata ne volim, niti se bavim natalnom i tradicionalnom astrologijom profesionalno...

Sada me više zanima ezoterija trenutno, ali nemma vremena baš ni za to... Samo tako usput...

Inače, dobro jutro... Je l' se i vi pronalazite u ovome...

0-02-05-f91713ef050f24ec2603036bd5c939183a408b70b321420c9543e57594335764_full.jpg

Dobar vam dan, ljudovi! :uja:

@Meduse, uvek je sve lično. :aha2:
Zezam se, ja to učim na mahove, krenem, pa se skovem, pa batalim neko vreme, pa tako opet sve iz početka. Mada, Agi mi tako uvek baci kosku sa nekom izjavom da me zainteresuje da ne odustanem skroz. A činjenica koja stoji i koju sam ja više puta rekla je da je to tvoje tumačenje bilo prvi moj kontakt sa tim i to onaj koji ti da veru da je to nešto pravo. Znači, :cvetić: .... :heart:

Jeste sve je i lično, ali u ovom slučaju sam ja ta ličnost, o kojoj mislim. :rotf:

Jer, naginjala sam u životu da pošto sam Devica sa Mesecom u Ribama i naglašenom Vagom, uvek budem na usluzi svima... Osim sebi (Mesec opozicija SUnce na Asc... to ovnovsko SUnce prosto ne može to više da podnese, i želi sada da se bavim sobom)...

Ljudi nisu cenili... Bahatili su se, i moj Mesec u Ribama je dosta to omrznuo kod ljudi...

Tu sam da pomognem pri nekim aspektima, da prokomentarišem nekad, ako nešto znam, ili ako mi je inspirativno...

Ali jeste, postala sam u poslednje vreme sebičnija, i ne izvinjava se moj Merkur u Vagi više nikome za to što nije više sluga (Devica) svima... To je uticaj te ose 1-7 kod mene, iliti naglašena Vaga u karti. Prvi deo života je bitnije šta svi drugi govore, nego ja, drugi deo života je bitnije šta ja kažem, a na kraju smo svi jednako bitni. :rotf:

Jednom mi je rekao jedan drugar... Znanje nikad ne treba davati za dž.

Ne slažem se baš sa tim, ali vidim da ljudi uglavnom ne umeju da vrednuju kad im se nešto da za dž...

Da, sećam se da si se malo šokirala... I verovatno kao i svi mi koji se sretnemo sa pravom astrologijom, pomislila jbt, kako ovo radi...

Još više bi se šokirala kada bi ti neki kvalitetan astrolog uradio detaljniju analizu...

Recimo, ovo što ti je Agi rekla... Imaš osobine arhetipa Strelac. Zbog par ličnih planeta u devetoj. Znači uzmi i čitaj sve o tom znaku i o toj kući.

Pročitaj sve o svakoj od tih planeta generalno.

A zatim o položaju tih planeta u Strelcu ili u devetoj (oba).

Čitaj sve na šta naiđeš, i ja sam tako... Najpre sam kupovala časopis Astrologos... Tu sam najviše počela da se zanimam za pravu (ne vašarsku, magazin) astrologiju.

Ne znam koliko znaš engleski, ali imaš recimo na yt dosta astrologa odličnih, možda bi ti bilo lakše tako da učiš.

Proučavajući svoju kartu, naučićeš mnogo o sebi... To je bolje nego da ti neko analizira kartu.

Evo Lada ti je dobra za početnike:

Ovo što spominju... Rahu=Severni mesečev čvor, Ketu=Južni mesečev čvor.

Videćeš koliko ćeš se pronaći.

Poslednja izmena:
Ovo je još bolje, ali za početnike prvo ipak pogledaj ono...

haha, ovo na početku sa divljim životinjama i ovim plesom ovih za nas divljaka, je upravo oličenje Strelca i devete kuće.

Poslednja izmena:
@MedusO, sve sam snimila, da čitam i gledam posle. Hvala ti.
A jesam se šokirala, i to baš dobro, pogotovo kad si mi rekla neke stvari koje nikako, ali nikako nisi mogla da znaš, ali si ipak znala. I to je moj prvi kontakt sa svetom astrologije, onaj prvi koji ti kaže da je sve to istina. Čuvam sve ono što si mi tad rekla, hvala ti na tome.

- - - - - - - - - -

Ćao, Snow! :uja:

E, da ako nisi Agu dobro razumela... Da pojasnim:

Pošto ti je naglašen arhetip Strelca (deveta kuća je prirodno kuća Strelca), a tim znakom vlada Jupiter.

Jupiter je egzaltiran (uzvišen) u Raku. Što znači da su Strelac i Rak u jako dobrim odnosima. Znak Raka je znači jako dobar domaćin za vladara Strelca, Jupitera.

Zamisli da je Rak jedna kuća, i njome vlada Mesec, gazda.
Strelac je neka druga kuća, i njome vlada Jupiter.

Kada Jupiter ode u goste kod Meseca, on se u njegovoj kući oseća više nego dobro. Oseća se fantastično. Ono, previše se opusti, više sebi čak dozvoljava nego u svojoj kući.
Kuća Meseca je Rak, znači u Raku se Jupiter oseća veoma dobro.

Pošto je tvoje Sunce u Raku, to je znak u kome se prirodni vladar devete - Jupiter oseća fantastično. Što znači da je tvoje Sunce u dobrom odnosu sa prirodnim vladarem devete.

Sunce se kao vladar vatrenog znaka Lava, inače odlično oseća u Strelcu, i u devetoj (što je opet arhetip Strelca).

Pošto je to SUnce u Raku, rekli smo vladar, gazda Raka je Mesec. Znači gazda tog Sunca je i taj Mesec.

Znači tvoje SUnce se nalazi u polju devetom (polje Jupitera), i u znaku Raka (znak kojim vlada Mesec).

Znači gazde tvom Suncu su Jupiter i Mesec.

Oni se nazivaju dispozitorima.

Dakle dipozitor tvog SUnca (prema znaku) je Mesec, gledaš gde je taj Mesec otišao, gde on vodi to tvoje SUnce. Koje su namere, šta je cilj... U koje polje života ga vodi. Kako se akcije tog SUnca i gde u tvom životu ispoljavaju.

To isto uradiš i za Jupiter.

Oni će ti reći više o tvom Suncu.

Zatim gledaš aspekte Meseca, i Jupitera.

Pa ti oni kažu ko utiče na te namere, na sve to što se dešava sa tvojim SUncem.
Ko menja namere tvog SUnca. Ko kvari, a ko pomaže. (Negativni ili napeti aspekti, i pozitivni aspekti.)

Isto tako gledaš i aspekte samog SUnca. Ti aspekti će obojiti to tvoje SUnce. Pa recimo iako je nekome Sunce u (lupam) Jarcu, ako je u jakom aspektu sa nekom planetom (recimo Neptun - koji vlada Ribama), to SUnce će imati više osobina Riba, nego Jarca. I isto gledaš da li su napeti aspekti, ili harmonični. Oni ti govore opet o problemima i laganostima u životu tog SUnca. Sa kojim enerijama to SUnce ima problem, a sa kim je u dobrim odnosima.

@MedusO, sve sam snimila, da čitam i gledam posle. Hvala ti.
A jesam se šokirala, i to baš dobro, pogotovo kad si mi rekla neke stvari koje nikako, ali nikako nisi mogla da znaš, ali si ipak znala. I to je moj prvi kontakt sa svetom astrologije, onaj prvi koji ti kaže da je sve to istina. Čuvam sve ono što si mi tad rekla, hvala ti na tome.

- - - - - - - - - -

Ćao, Snow! :uja:

Ma, to je bilo samo kratak komentar i prvi pogled na kartu. Ono što mi je prvo palo u oči.

Ne može da se meri sa analizom.

Nisam mislila na tebe (to o nezahvalnosti)... Tako da ne moraš da mi se zahvaljuješ mnogo jer mi nisi nešto mnogo vremena oduzela... I bila si fina i kulturna...

Ma, to je bilo samo kratak komentar i prvi pogled na kartu. Ono što mi je prvo palo u oči.

Ne može da se meri sa analizom.

Nisam mislila na tebe (to o nezahvalnosti)... Tako da ne moraš da mi se zahvaljuješ mnogo jer mi nisi nešto mnogo vremena oduzela... I bila si fina i kulturna...

Ja sam uvek fina i kulturna i uvek se zahvalim kad neko odvoji svoje vreme ili deo duše za mene. Zato što sam ja jedna dušica, ali prvenstveno sam skromna, pored toga što sam savršena.... :rotf:

Sve sam snimila, ali moraću dublje da uđem u to, što zahteva malo više vremena nego što ga sad imam. Neki ljudi oko mene imaju neke zahteve, pa ne mogu sad da se udubim...

Sunce se raduje u devetoj kuci. To je odlicna pozicija za Sunce.
dobro došla:)

- - - - - - - - - -

Ja sam uvek fina i kulturna i uvek se zahvalim kad neko odvoji svoje vreme ili deo duše za mene. Zato što sam ja jedna dušica, ali prvenstveno sam skromna, pored toga što sam savršena.... :rotf:

Sve sam snimila, ali moraću dublje da uđem u to, što zahteva malo više vremena nego što ga sad imam. Neki ljudi oko mene imaju neke zahteve, pa ne mogu sad da se udubim...
jesi dušica i to prava:heart:

- - - - - - - - - -

Maloj crvenokosoj sam gledala pre možda godinu kartu, onako na brzinu... Malo nešto rekla, ne sećam se tačno šta...

Ali bolje neka proučava sama, jer je to zanimljivo...

Ne radim više nikakve analize ovako na zahtev na četovima i na upit. Tj. ne odgovaram na pitanja, samo ako mi naleti inspiracija pišem... Jbg, nije ništa lično, nego sam primetila da se onda svi pomame, i na kraju imam samo obavezu da svima odgovaram. I na kraju nemam svoj život, niti išta radim što volim... A analize karata ne volim, niti se bavim natalnom i tradicionalnom astrologijom profesionalno...

Sada me više zanima ezoterija trenutno, ali nemma vremena baš ni za to... Samo tako usput...

Inače, dobro jutro... Je l' se i vi pronalazite u ovome...

Pogledajte prilog 467552

:D:super:

drawn-todies-10.jpg

- - - - - - - - - -

Baš mi se sviđa
I crtež i tekst
A moram da ti priznam da si tačno opisala Strelačke mane
Volimo da namećemo mišljenje a i da ne slušamo druge preterano
Ja sam sa godinama malo omekšala

Ahaha, pa znam, ja imam Jupi u trećoj, i vučem u razgovoru malo na to. Nekako stalno neka filozofija. Ne oseća se Jupiter tu baš dobro, profesor na ulici, sa rajom...

Ali generalno kod Strelaca je to osobina. On mora da propoveda, i da smišlja ideologije, a to ne može ako ga ometa Merkur sa svojim bukvalizmima. :whistling::rotf:

Ovan, Drvica,Riba i Rak imaju definitivno najizraženije oči:D

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 467613

- - - - - - - - - -

Ahaha, pa znam, ja imam Jupi u trećoj, i vučem u razgovoru malo na to. Nekako stalno neka filozofija. Ne oseća se Jupiter tu baš dobro, profesor na ulici, sa rajom...

Ali generalno kod Strelaca je to osobina. On mora da propoveda, i da smišlja ideologije, a to ne može ako ga ometa Merkur sa svojim bukvalizmima. :whistling::rotf:

Ja imam konj Merkura i Sunca
Doduše samo konjukcija i postoji
Jel se više oseća uticaj Device ili Blizanca kod mene od tog Merkura?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back