STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa nemaju sve arhivirano
Možda na sajtu Radio Beograda da vidiš
Ako imaju opciju za kontakte

- - - - - - - - - -

Moj M :heart:kaže o Deda Mrazu:
Ima indicija da je povezan, odnosno da vodi poreklo od Odina, odnosno pre od Wodana, koji je leteo kroz vazduh na svom konju i sa pratnjom, kao što deda mraz leti kroz vazduh na svojim saonicama, ali nema nekih čvrstih dokaza da je to tako. Ima tu i holandskog folklora, mislim da se kod njih zvao Sinterklas ili tako nešto, odnosno iskvareni oblik Sv. Nikole.

Zar nije Wodan germanski bog a ne Nordijski?

svako iz svoje zabiti nešto neka donese i kaže, i sklopićemo neki mozaik do kraja ovog veka nadam se... :hahaha:
Ево, твој друг сељобер ти доноси Наг Хамади. Проучи то, изнеси своје мишљење, па ћемо покушати да склопимо мозаик, као ономад кад смо сецирали Емила Сиорана. :hahaha:

Pa, druže moj dragi ti izgleda precenjuješ svoju drugaricu ciganku. I tad sam mislila da me zezaš... Gde ja da ga seciram, ja veze nemam ni ko je to... Tad sam malo saznala... Ali moja blizanačka kuća je odmah pobegla kad je videla da se sprema neki sistematizovan zadatak. :zcepanje: Sve sam se nadala da će naša treća drugarica da preuzme na sebe i da se izvučem... Baš me sramota za to... Ostavila sam sebi to kao neki od budućih zadataka, msm, da vidim ko je bio taj čovek, jer vidim da ga svi spominju! :eek:

Jao opet nova koska... Opet prvi put čujem, ali evo, nadam se da ću biti bolja ovaj put. :andjeo:

Pa, druže moj dragi ti izgleda precenjuješ svoju drugaricu ciganku. I tad sam mislila da me zezaš... Gde ja da ga seciram, ja veze nemam ni ko je to... Tad sam malo saznala... Ali moja blizanačka kuća je odmah pobegla kad je videla da se sprema neki sistematizovan zadatak. :zcepanje: Sve sam se nadala da će naša treća drugarica da preuzme na sebe i da se izvučem... Baš me sramota za to... Ostavila sam sebi to kao neki od budućih zadataka, msm, da vidim ko je bio taj čovek, jer vidim da ga svi spominju! :eek:

Jao opet nova koska... Opet prvi put čujem, ali evo, nadam se da ću biti bolja ovaj put. :andjeo:

:mazi:

Dobro vece :cvet:

Hah, pa, juče si rekao da učiš švapski preko one pesme. Taj dijalekat se govori u Švabiji, delu Nemačke. Švapski nije nemački, švapski je Schwäbisch (čita se švebiš), samo jedan od dijalekata nemačkog jezika.

Guten Abend - dobro veče na nemačkom. :cao:

Mislio sam da ima neke razlike medju njima.

U Skandinaviji je Tor bog groma a juzno od Jutlanda je to Doner.
pa mnogo je to plemena na ogromnoj teritoriji
Svako da neko svoje lokalno božanstvo
Generalno drevne religije nisu tako koherntne i striktne
Mnogi su se mešali sa Keltima i integrisali njihova božanstva i običaje u svoj panteon

- - - - - - - - - -

Поздрав народе. Немам шта паметно рећи, само вам одашиљем позитивну енергију која ми сад прожима ауру. :D
e tako, tako:heart:

Sve sam se nadala da će naša treća drugarica da preuzme na sebe
Па и јесте преузела. Када сам извршио иницијални/примарни корак и креирао Сиоранову карту, она се надовезала на тај нуклеус, допунила га и наравно изнела своја нека запажања, модификације. Али сав терет тог компликованог подухвата је лежао на мени. Да зајебанција буде већа, у том периоду нисам могао бити у горим говнима. Мој живот се у том времену одвијао на локацијама: болница - факултет - дом. Поврх свих срања које сам носио на грбачи, додатан терет је био бесмислени подухват (проучавања Сиорановог живота и на основу тога, креирања натала који би иоле се подударао са његовим ликом и делом), који сам својом кривицом, преузео на себе.

Значи, дођем у стан, глава само што не експлодира, и додатно је оптерећујем што посећујем знаш-већ-шта, кад! тамо се улогујем, наша трећа другарица ми се пење на урац и хоће да урадим анализу, а ја не могу да одбијем, дао сам реч, а глава ми вибрира. :mrgreen:

И онда то урадим офрље. Не онако како би урадио по својим високим стандардима, него - преко урца, површно. Баш сам данас читао свој ''омаж'' Сиорану и просто сам осетио талас кривице, спопала ме срамота, што сам онако то сецирање обавио.

Videla sam šta je Nag Hamadi... :eek:
Шта ли би тек рекла кад би видела шта је Pistis Sofija?

Važi, javiću se u devedesetoj ako poživim toliko da kažem utiske... :)]
У деведесетој ћеш играти са мном домине у неком старачком дому и са још неколико људи са овог пдф-а пошто ћемо бити толико грозни да нико живи неће хтети да води рачуна о нама. :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back