STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Није јасно јер по ( мојој ) математици не би требало да постоје и тридесети и нулти степен из простог разлога 30 има тридесет целих бројева а не 31. Значи након тридесетог би требало да иде први степен, а не нулти.

U astrologiji 30 stepen je nulti (0) stepen.

Sve se deli na dekanate i ima ih tri. 0-9, 9-19, 19-29

Dekanati se dele po svojstvima elemenata. Prva kuca Ovna ima tri VATRENA Dekanata, tako da su svi stepeni od 0-9 Prve kuce pod jakim uplivom simbola Ovna, iako mogu biti u funkciji Ascedenta koji je, recimo, u znaku Raka. Tako da ako je Mars u nekom od datih stepeni u Kuci 1 Ovna, a Ascendent u Raku, dobija se poprilicno Kardinalno svojstvo Marsa i ocekuje se da ispolji osobine sto Raka, sto Ovna. Ne dobija se samo borbena licnost, vec veoma borbena licnost.
Ako je Mars u DRUGOJ Dekanati, tj. na nekom od stepena od 9-19, onda je taj Mars u Dekanati LAVA, drugog po redu Vatrenog znaka, i onda ce da poprimi delovanje i stabilnost Lava u odnosu na Ascendent u Raku.

Postoje razliciti vidovi DEKANATA. Neko bi rekao da je treci dekanat Ovna u stvari Venera, sto meni nema smisla.

decans-and-constellations.jpg

Pozz!

opet sam te upecala, ovo ti je treca greshka vecheras...:p

- - - - - - - - - -

albino je napravio lapsus...:p

ne, bez zezanja sad, on sve vreme tvrdi da nema tridesetog, odnosno da postoji nulti...

Da. I to nije lapsus...u modernoj ti je zadnji stepen dvadeset deveti.. a prvi je nulti...i to ti dodje na 30 ukupno.

- - - - - - - - - -

албино, ти си први који је рекао - 29.00 -29.59 je trideseti
Дакле, одлучи се...

Pa mora ih biti trideset...jer je 360 /12 =30..ali kada kazem tridest mislim na ukupno 30. Prvi je nulti zadnji je 29-ti i to ti je ukupno trideset...Dakle 29-ti stepen je taj poslednji trideseti po redu...a trideseti u konkretnom smislu ne postoji (kao sto je postojao u tradicionalnoj)...jer bi ih sa nultim bilo 31...shvatas poentu?

Poslednja izmena:
То да је 30. степен исто што и нулти сам и написао на претходној страници, па ме је чини ми се албино демантовао...

Ne znam o cemu ste pisali, ali ja ti pisem onako kako jeste. A ono kako jeste glasi : ne gleda se to tako :mrgreen: i u prakticnom smislu mozes da zaobidjes kako 30ti (29+) tako i 0ti (0+). Kada je bas neko na preseku uvek se gleda gde nesto preovlada.
Bitnije je gledati planetu tik uz pocetak neke kuce, do 4*, najvise 5* jer je tada ta planeta, da tako kazemo, osnova za kucu sa kojom ima dodirnih tacaka, tj. stepeni kada su u konjunkciji. Svaka kuca moze da bude u konjunkciji sa nekom planetom, tj. svaki VRH iliti POCETAK kuce moze da bude pod dejstvom neke od planeta, a to je ono bitnije sto gledamo u horoskopu.

Da stavimo tacku na diskusiju, u astrologiji ne koristimo 30 stepen, ali je stepen od 29*01 de facto trideseti stepen sa matematicke osnove iako nije pun/navrsen 30 stepen, sto ja smatram onim sto bi u ovom slucaju bilo bitnije napomenuti. Isto kao sto za odojcad govorimo koliko imaju meseci pre no sto navrse godinu dana, tako i za stepene ne gledamo dok se zapravo stepen ne napuni ili izvrsi prelaskom planete preko ili sl.

Da bi simbol funkcionisao mora da ima znacenje simbolicko, a ono je 1, 2, 3 za jedan, dva i tri. U simbolickom znacenju sve od nula do jedan je - NULA. Cak i kada je 0*31' i dalje je NULA jer ne ispunjava kvotu od 1*00' . U astrologiji je ovo PRVI stepen koji za neke astrologe predstavlja stepen Bika, dok za mene predstavlja stepen Ovna.

Dakle, stepeni se navrsavaju da bi se napunili isto kao sto se i godine navrsavaju. Tako da je pravilno reci "ulazi u drugi stepen" umesto da "je u drugom stepenu" za 1*31'.

E, sad, nisam jos ni poceo da mrsim ovo. :hahaha: Tek mogu da zamrsim raznim teorijama. :mrgreen:

n3wz, da bih ispravno razumela kako gledash na ovo "zvanje" stepenova samo mi odgovori na 2 pitanja...
1 pitanje:
pluton mi je na 29°20'2'' device, verujem da ti smatrash da je matematichki ovo 30 stepen ali astroloshki gledano ti ga posmatrash kao 29-i ili?
2 pitanje:
treca kuca mi je na 0°6'41'' device... koji je ovo stepen zapravo?

To nije lapsus vec stvarnost...29 stepen je trideseti po redu...buduci da imamo nulti (koji je prvi po redu)...to i od pocetka govorim..da znak mora imati 30 stepeni..kako ih god mi nazivali.

ama ne pricham o redu nego ovo shto sam sad pitala n3wz, ako mi je pluton na tom stepenu, hocu li reci da je na tridesetom ili dvadeset devetom stepenu?

То да је 30. степен исто што и нулти сам и написао на претходној страници, па ме је чини ми се албино демантовао...

Nije isto sto i nulti...jer je nulti pocetak sledeceg znaka i prostire se od 0.00 do 0.59 tog istog znaka....a tridesti stepen je bio kraj prethodnog znaka i vrh drugog i prostirao se od 29.1 -30...tako da nisu isto...

Pluton ti je na 29-tom stepenu....a djevica na nultom..sta nije jasno?

endlich, ovako sam te razumela josh pre par sati a ti sad tvrdish da je 29-i 30-i stepen...:p

- - - - - - - - - -

тридесети по редоследу...али онда не можеш рећи нулти по редоследу.

trumane mozesh jer je ubachena nula u kartu...:p

ocu da umrem, hahahahahhahahhaahahahahaa...

- - - - - - - - - -

trumane sad se opet vracamo na ono moje, ako je 29° i nebitno koliko minuta trideseti stepen onda je 0° i nebitno koliko minuta prvi stepen...:D

ocu da umrem, hahahahahhahahhaahahahahaa...

- - - - - - - - - -

trumane sad se opet vracamo na ono moje, ako je 29° i nebitno koliko minuta trideseti stepen onda je 0° i nebitno koliko minuta prvi stepen...:D

Pa jeste prvi po redu.Taj prvi stepen po redu ima svoj naziv i zove se nulti stepen ,ima svoju minutažu (i ne identifikuje se sa 0 kao cifrom). Drugi po redu je prvi stepen...a trideseti po redu je dvadeset deveti stepen (koji se prostire od 29.00 -29.59.59).

- - - - - - - - - -

Ali ti kazes : ne mozes reci da je 'nulti po redosledu' jer to nije nista.

To dakle kao sto vidis ,nisam ni rekao nikad...rekao sam PRVI po redosledu.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back