STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam totalno van te cele price. Recimo, skoro uopste ne pratim domacu scenu niti me interesuje ko sta krade, gde, od koga i slicno tome. Da mi kazes "nabroj mi 5 Bijelo Dugme pesama" vrv bih prasnuo u smeh. Potrebno je nesto da me poprilicno impresionira da bih mogao da kazem "vredi". Bijelo Dugme znam da ima kult nekih ljudi koji su sada po 40-50 godina, koji malo vise vuku na neku, da kazemo, rock stranu.

Od svih starijih ex-yu bendova, ja najvise gotivim Kerber.

Zanimljivo mi je kako Eddie Marcolin i Goran Shepa Gale lice :hahaha:

Ni ja ne pratim ko je od koga ukrao, za Dugme znam, jer kad čitaš malo o njima, to bude neizostavno.

A našu rok scenu pratim, jer me generalno interesuje rok muzika. Ima onog što mi se svidi, ima i onog što mi se ne svidi. Ali, preslušam iz radoznalosti. Tako sam i Dugme slušao - pitao sam se šta je tu ljudima toliko interesantno. Preslušao, malo se raspitao, i krenuo dalje u istraživanje naše scene. I gotovo nikad se na njih nisam vraćao. :mrgreen:

Vidi stvarno dosta liče. :lol:

Mozda u njihovo vreme nije postojao toliki izbor kao sada.
Koliko znam SFRJ nije bila zatvorena kao SSSR ali vecina nije baratala stranim jezicima kao danas da bi slusala nesto drugo nego samo domace.

Ovakvih bendova je bilo puno tokom 80-ih, tokom 70-ih je bilo manje.

Ne sporim to Agi ali iz tog perioda moja generacija zna za Bjelo dugme, Korni grupu, Indekse, mozda nekog od narodnjaka i Zdravka Colica.
Yu grupa je mislim izdala samo 1 album tokom 70-ih i otisli su na dugu pauzu, ako se ne varam izgoreo je kombi sa opremom i Zika je jedva ostao ziv tada.
Riblja corba je izdala album krajem 70-ih.

Mada ne znam u koje zanrove spadaju Miki Jevremovic i Crveni koralji, imali su obrade Animal i Dzoni Kesa :)

Yu grupa je 70-tih izdala barem 5 albuma i dosta singlova. Na prvim albumima ima nekih pesama gde su svirali bolje nego što će ikad više svirati. Hoću da kažem - originalnije. Dragi Jelić je imao skroz specifičnu tehniku, oseti se uticaj Kleptona, ali je ipak imao svoj stil.

A alternative Dugmeta pre Novog talasa je bilo. Nabolji, po meni, izbor je Smak. Pored njih - Pop mašina, Buldožer (oni su malo acquired taste), Atomsko sklonište, Leb i sol, Time...

Samo što ove druge grupe nisu toliko imale koncerta kao Dugme. I nije ih toliko bilo na tv-u.

Ono što je meni najveći problem sa yu-rokom su tekstovi, kod nas je, čast izuzecima, puno godina trebalo da prođe da bi počeli da se pišu tekstovi koji i danas imaju neki značaj.

Ni ja ne pratim ko je od koga ukrao, za Dugme znam, jer kad čitaš malo o njima, to bude neizostavno.

A našu rok scenu pratim, jer me generalno interesuje rok muzika. Ima onog što mi se svidi, ima i onog što mi se ne svidi. Ali, preslušam iz radoznalosti. Tako sam i Dugme slušao - pitao sam se šta je tu ljudima toliko interesantno. Preslušao, malo se raspitao, i krenuo dalje u istraživanje naše scene. I gotovo nikad se na njih nisam vraćao. :mrgreen:

Yu grupa je 70-tih izdala barem 5 albuma i dosta singlova. Na prvim albumima ima nekih pesama gde su svirali bolje nego što će ikad više svirati. Hoću da kažem - originalnije. Dragi Jelić je imao skroz specifičnu tehniku, oseti se uticaj Kleptona, ali je ipak imao svoj stil.

A alternative Dugmeta pre Novog talasa je bilo. Nabolji, po meni, izbor je Smak. Pored njih - Pop mašina, Buldožer (oni su malo acquired taste), Atomsko sklonište, Leb i sol, Time...

Samo što ove druge grupe nisu toliko imale koncerta kao Dugme. I nije ih toliko bilo na tv-u.

Ono što je meni najveći problem sa yu-rokom su tekstovi, kod nas je, čast izuzecima, puno godina trebalo da prođe da bi počeli da se pišu tekstovi koji i danas imaju neki značaj.
e da Smak
Hiljadu puta bolji od precenjenog Dugmeta
I Točak je odličan gitarista

Volim te filmove, izaso je i 3 deo skoro. Treba da ga nadjem negde sa prevodom da pogledam :)

Solidan je treci deo, ako se ne varam radnja se nastavlja direktno u Francuskoj tu negde oko revolucije. Mada, ne verujem da ces osetiti isti nivo komicnosti, ipak je proslo puno godina. Ima par komicnih scena, ali cisto da te upozorim da se ne nadas previse. Saracen je ponovo bio najsmesniji. :hahaha:

Ako nisi gledao, probaj "L'enquête corse".

- - - - - - - - - -

Dakle to je ta prica. To kapiram onda. :mrgreen:

A Hagrid treci izgubljeni brat neopevanog Rock-a. :mrgreen:

Solidan je treci deo, ako se ne varam radnja se nastavlja direktno u Francuskoj tu negde oko revolucije. Mada, ne verujem da ces osetiti isti nivo komicnosti, ipak je proslo puno godina. Ima par komicnih scena, ali cisto da te upozorim da se ne nadas previse. Saracen je ponovo bio najsmesniji. :hahaha:

Ako nisi gledao, probaj "L'enquête corse".

Video sam samo trejler, Smrda sa tabletom kao sa TV-om u prvom delu :lol:

Znam da ocekivanja ne mogu da budu prevelika, mada na kraju 2 dela kazu da je novi put moguc tek za 30 godina pa se ovaj deo skoro uklapa.
Saracen je uvek najbolji :lol:

Posetioci, barem prva dva dela, ne mogu da dosade. :lol:

Ali onaj 3. deo sa Kristinom Eplgejt je stvarno bespotreban. Mada mi je ta glumica jako draga zato što sam voleo Married with children kao klinac.

A za pravi 3. deo nisam čuo, drago mi je da i on postoji.

Posetioci, barem prva dva dela, ne mogu da dosade. :lol:

Ali onaj 3. deo sa Kristinom Eplgejt je stvarno bespotreban. Mada mi je ta glumica jako draga zato što sam voleo Married with children kao klinac.

A za pravi 3. deo nisam čuo, drago mi je da i on postoji.

To joj je i najpoznatija uloga.

Posetioci u americi su radjeni kao za SAD publiku sa stosovima iz oba francuska dela i tu Smrda ostaje u sadasnjosti jer nema potomka.

Pozdrav svima :pivce:

Za dame :cvet:

Šta vam govori stepen ascedenta neke osobe?

Evo, na primer - meni je asc na 20. stepenu Strelca. Kakva bi bila razlika da mi je asc na 21. stepenu?

Tumacenja stepena su do dan danas veoma kontroverzna...i ne postoje neka opšta utemeljena pouzdana tumačenja koja se npr. koriste vijekovima.Mozda postoje i neka koja nisu dostupna siroj javnosti..jer se recimo mudro i ljubomorno cuvaju u tajnim ezoterijskim riznicama.
Spominje se da su Vedi razradili simboliku stepenova do njihovih tančina...išli su cak i u njihovu minutažu koja je rezultovala ogromnim brojem simbola...ali danas ocigledno time ne raspolažu.

Bilo kako bilo...ono s cime mi raspolazemo jesu recimo tradicionalne monomorije,zatim dvanaestine (dodekamorije),zatim teorije stepen=znak,lilijeva tumacenja...zatim od novijih kontroverzni sabijski simboli (nastali uz pomoc navodnih vidovnjackih sposob.),zatim od domacih imamo npr. Imsiragicevom knjigom "Tajne stepena zodijaka"...On tamo pravi svoj koncept "matematickog proracuna" na osnovu koga razradjuje simboliku ...zatim to obogaćuje svojim licnim empirijskim posmatranjem Dupor takodje izdvaja neke stepene i daje im posebno astrolosko tumacenje..

Stepeni su isto bitni kada su u pitanju uplivi fiksnih zvijezda i njihovih sazvijezdja...sto je danas mozda i najvalidniji nacin da se upotrebe stepeni.

Pa idemo redom na primjeru 20° raka:

Na stepenu 20,14° trenutno lezi fiksna zvijezda iz sazv blizanaca kastor (glava zapadnog blizanca) a na 20,46° Adara (donji stomak velikog psa).Obje ove zvijezde (i njihova sazvj.) imaju upliv na tvoj licni izraz...jer su neposredno oko tvog vrha asc...(ne znam koja ima jači jer nisi dao minutažu stepena)

Kastor je prirode merkura povezan je s nasiljem i rizicima od preloma ruku, nogu, s jedne strane nosi ostroumnost s druge nervne slomove..povoljna je za izdavaštvo i prava...a generalno je pripada sazvjezdju blizanaca..koji uvijek nose dva moguca rjesenja i simbolisu prevazilazenje neminovnosti...itd.

S druge strane adara se zove jos djevica i prorode je venere..a pripada sazv. velikog psa koji simbolise one koji su najavljivači neceg novog,velikog sto upravo dolazi (recimo u generacijskom smislu)...potom zastitnika,sigurnosnika,odanika.

..dvadesti stepen raka je opet po monomorijama venerin stepen...sto jelte moze potencirati neku vrstu estetskog izraza...potrebu da istupas u paru...potrebu da se izrazis kroz.umjetnosti...ili pak da djelujes kroz kulturu,npr. istupas lijeno,inertno i sta sve ne..

Po liliju je 20 stepen "dimni" (hajmo reci strastan) sto opet ne korespondira s prvim tumacenjem.

zatim kada su dvanaestine (dodekamorije) u pitanju...one se djele po 2,30 stepena...pa bi ona koja se prostire od 20 to 22,3 bila riblja sto nosi dosta zabluda o tebi...pogotovo od onih koji te povrsno znaju.

Zatim analogija znak stepen (koja zbog problema preostalih 5 stepeni ima milion verzija) bi bila ,u najpopularnijoj verziji, da je 20 stepen vezan za skorpiju...sto nosi dosta kontroverzi pogotovo.od onih koji te povrsno znaju.

Imasiragic svasta nesto "prorice" pa kaze da ovaj stepen donosi probleme u braku,sklonost kocki,rizike...na poslu prakticnost i tvrdoglavost,hladnocu i proracunatost u odlukama,mnogo porodicnih tajni,te da je ovo stepen nevolja,brilijantnog uma,ali i ozloglasenosti impulsivnosti i problemima sa 'mocnicima'.

Sabijski simboli..kazu da je dvadeseti stepen stepen kralja koji jase na konju (sto mozemo recimo protumaciti kao sliku velikog ega (samosvjesti) koji traga za dalekim znanjem )

u svakom slucaju....kao sto vidis vrlo raznoliko i nepodudarno.

Poslednja izmena:
Šta vam govori stepen ascedenta neke osobe?

Evo, na primer - meni je asc na 20. stepenu Strelca. Kakva bi bila razlika da mi je asc na 21. stepenu?

Stepen ascendenta nosi simboliku znaka po redosledu. 21 Stepen je Strelcevski Stepen, to jest Stepen muzicara.

Stepeni u uzem smislu definisu neke sitne stvari.

Da bi najjasnije razumeo njihovu ulogu predstavicu to kroz tanjir na stolu :mrgreen:

Na primer ako ti je stepen Venere u znaku Bika na stepenu Bika, dobices zelenkaste/braonkaste tanjire sa cvetovima koji nisu napadnih boja.
Ako ti je recimo stepen Venere u znaku Bika, ali na stepenu Ovna, dobices zelenkaste/braonkaste tanjire sa cvetovima koji su napadnih boja.
Ako ti je recimo stepen Venere u znaku Ovna na stepenu Bika, dobices crveni tanjir sa zelenim liscem/cvetovima.
Ako ti je recimo stepen Venere u znaku Ovna, ali na stepenu Ovna, dobices crveni tanjir sa razlicitim motivima (ostrice i sl).

Onda imas proces POTVRDE teorije.
Zemlja porekla Tanjira. horoskop osobe koja je napravila tanjire. Fabrika koja je pravila tanjire. Direktor fabrike koja je pravila tanjire. Osoba koja je bila zaduzena za ciscenje masine koja je pravila tanjire. Pecat na tanjiru. Ciji je tanjir. Ko koristi tanjir. Sta jedu iz tanjira.

Naravno, potvrde mogu doci u najrazlicitijim oblicima, a mozes jednostavnije to gledati preko tranzita. Polazis od Sebe (Sunce) u odnosu onoga sto tada radis, naime, nenamerno. I onda posle tek gledas aspekte tranzita da bi utvrdio sta ti se dogodilo u nekom odredjenom trenutku. Na ovaj nacin mozes da pratis stepene i tranzite planeta po stepenima. Stepeni su veoma bitni u tumacenju kada se mora nesto odraditi/protumaciti precizno.

Vecina astrologa to ne zna da radi i mozes cuti najrazlicitija misljenja o tome. Zbog toga ja tvrdim da uvek treba da se proveri sta je konkretno u pitanju, ali generalno treba da znas da stepeni predstavljaju sitne stvari oko tebe, prolazne misli, stvari koje te ne doticu do te mere da ti nekako poremete koncept i stanje. Tranziti planeta preko odredjenih stepena su najvise ono sto se gleda.

Tebi stepen na Ascendentu Strelca u simbolici Strelca jednostavno samo poprima ono pravo znacenje Strelca i svega sto se time vodi. Na primer nije ti dovoljno da imas gitaru, vec i trzalicu koja na sebi ima gitaru, kao i privezak, pa cak i Desktop na kompu da bude gitara. Ili neka daleka zemlja. Ili nesto filozofski, neka filozofska recenica. Ili nesto mitoloski, neko bozanstvo. Mozda neki religijski motiv koji redovno drzis kod sebe i uzimas zdravo za gotovo, nesto sto drzis kod sebe religijski i od toga ne posustajes ma sta da je u pitanju.

Proveravas tako sto razmisljas o tome, a takodje gledas i Stepen na kom ti se nalazi planeta Jupiter, kao i znak gde se nalazi planeta Jupiter.

Celoukupan dozivljaj je moguce videti samo kada se posmatra cika-caka, tj. uzrocno-posledicno.

Сад се сетих да Никола Стојановић има теорију о степенима, неки пишу да је математички оборена ал ја се у то не разумем.:think:

- - - - - - - - - -

- Kako saznajemo na licu mesta, do sudara je došlo zbog slabe vidljivosti usled dima izazvanog paljenjem strnjike pored puta.
https://www.kurir.rs/crna-hronika/3...n-uzasnog-sudara-na-niskom-auto-putu-kurir-tv

Увек се изнова изненадим у каквој дебилани живим. И то се изгледа никада неће променити. Шта ћемо, лош хороскоп.

msm ove dve zvezde sigurno imaju vishe veze sa mojim ascedentom koji je na 19°13' raka, pogotovo kastor, jer je u trenutku mog rodjenja bio na 19°51'... kako god hvala na malom pojashnjenju istih...

- - - - - - - - - -

a drugo, zar se ne kaze da planeta ili zvezda koja se nalazi na 20° i nebitno kojem broju minuta je u stvari vec na 21 stepenu... otud valjda i ne postoji nulti stepen vec prvi i sl...

msm ove dve zvezde sigurno imaju vishe veze sa mojim ascedentom koji je na 19°13' raka, pogotovo kastor, jer je u trenutku mog rodjenja bio na 19°51'... kako god hvala na malom pojashnjenju istih...

Ma ne pitaj nista...bitno da sam ja sve lijepo sklopio...poslao poruku..i vidio da covjek pita za 20° strijelca a ja otisao na raka...ni sam ne znam kako. XD
Posle mi bilo mrsko sve ponovo..pa sam samo editovao poruku u smislu da sve navodim kao hipoteticki primjer za 20° raka...mozes i pogledati...

Sto se tice ovog drugog djela...odmah cu ti reci da nije...jer dvadeset prvi stepen pocinje kao 21 stepen ,nula minuta i nula sekundi i traje do 21 stepeni 59 minuta i 59 sekundi...i da nulti stepen naravno da postoji...i pocinje sa 0.00 i traje do 0 stepeni 59 minuta i 59 sekundi...
Ono sto je nekada u tradicionalnoj bio 30 stepen sada je 29-ti jer imamo tzv. nulti.

A za ovo trece sam isto tako napomenuo da je polozaj fiksnih promjenjiv.. (rekao sam trenutno se nalazi,a i to trenutno je zapravo pogresno jer je bilo trenutno u momentu pisanja knjige iz koje sam citao tumacenje) tako da da, moramo pogledati polozaje fiksnih individualno u karti ...iako je njihovo kretanje jako sporo.

Poslednja izmena:
Ma ne pitaj nista...bitno da sam ja sve lijepo sklopio...poslao poruku..i vidio da covjek pita za 20° strijelca a ja otisao na raka...ni sam ne znam kako. XD
Posle mi bilo mrsko sve ponovo..pa sam samo editovao poruku u smislu da sve navodim kao hipoteticki primjer za 20° raka...mozes i pogledati...

hahaha... extra, tako se ja ogrebah za par informacija...:p

Sto se tice ovog drugog djela...odmah cu ti reci da nije...jer dvadeset deveti stepen pocinje sa 21 stepeni nula minuta i nula sekundi i traje do 21 stepeni 59 minuta i 59 sekundi...i da nulti stepen postoji...i pocinje od 0.00 i traje do 0 stepeni 59 minuta i 59 sekundi...
Ono sto je nekada u tradicionalnoj bio 30 stepen sada je nulti.

:lol::p
ti to mene malo zezash, a?:p

albino, znachi po tebi je prvi stepen od 1° do 1°59'59''?
bogami smela bih da se zakunem da sam na vishe mesta naletela da nije tako, a ako se ne varam i ovde je o tome pisala egona...

- - - - - - - - - -

hm, mada moze biti da sam naletala na komentare onih koji makar stepene rachunaju po tradicionalnoj...

Sto se tice ovog drugog djela...odmah cu ti reci da nije...jer dvadeset prvi stepen pocinje kao 21 stepen ,nula minuta i nula sekundi i traje do 21 stepeni 59 minuta i 59 sekundi...i da nulti stepen naravno da postoji...i pocinje sa 0.00 i traje do 0 stepeni 59 minuta i 59 sekundi...
Ono sto je nekada u tradicionalnoj bio 30 stepen sada je nulti.

A za ovo trece sam isto tako napomenuo da je polozaj fiksnih promjenjiv.. (rekao sam trenutno se nalazi,a i to trenutno je zapravo pogresno jer je bilo trenutno u momentu pisanja knjige iz koje sam citao tumacenje) tako da da, moramo pogledati polozaje fiksnih individualno u karti ...iako je njihovo kretanje jako sporo.

dobro, znachi radije citirash sopstveni post nego tudje... msm da znam za ubuduce da kad te pitam neshto a moj post je josh uvek poslednji na temi to ne znachi da nisi odgovorio vec da treba da idem unazad do tvog poslednjeg posta koji se nakon svakog novog pitanja sve vishe povecava...:p

nego, zna li neko shta kazu zvezde za naredni period po pitanju svega shto mora da se ganja preko advokata?
za koji dan imam termin kod mog, i to u francuskoj, poshto se ovi iz francuskog osiguranja josh uvek prave ludi i nishta mi nije stiglo od njih iako je od udesa proshlo vec 3 meseca...

albino, znachi po tebi je prvi stepen od 1° do 1°59'59''?

Da.

bogami smela bih da se zakunem da sam na vishe mesta naletela da nije tako, a ako se ne varam i ovde je o tome pisala egona...

hm, mada moze biti da sam naletala na komentare onih koji makar stepene rachunaju po tradicionalnoj...

Ovde svi imaju slobodu pisati sta god zele...poenta je da danas u modernoj astrologiji trideseti stepen ne postoji kao termin (i ti to vrlo dobro znas)...Poslednji stepen zodijackog znaka je zvanično 29 stepen..i on se zavrsava sa 29.59.59...Nulti stepen je ono sto sljedi nakon...i predstavlja apsolutni pocetak narednog zodijackog znaka.On se zavrsava sa 0.59.59 i oda pocinje 1. stepen..pa 2. pa 3. pa sve do 29-tog ,poslednjeg. :)

U tradicionalnoj nije tako...i to te mozda buni...u tradicionalnoj se znak zavrsava 30tim stepenom i naredni znak pocinje prvim stepenom.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

a drugo, zar se ne kaze da planeta ili zvezda koja se nalazi na 20° i nebitno kojem broju minuta je u stvari vec na 21 stepenu... otud valjda i ne postoji nulti stepen vec prvi i sl...

mani se fixnix zvezda, samo odvlače fokus, a jačina delovanja ravna 0... u nekim slučajevima do 0, 01%

Da.

Ovde svi imaju slobodu pisati sta god zele...poenta je da danas u modernoj astrologiji trideseti stepen ne postoji kao termin (i ti to vrlo dobro znas)...Poslednji stepen zodijackog znaka je zvanično 29 stepen..i on se zavrsava sa 29.59.59...Nulti stepen je ono sto sljedi nakon...i predstavlja apsolutni pocetak narednog zodijackog znaka.On se zavrsava sa 0.59.59 i oda pocinje 1. stepen..pa 2. pa 3. pa sve do 29-tog ,poslednjeg. :)

U tradicionalnoj nije tako...i to te mozda buni...u tradicionalnoj se znak zavrsava 30tim stepenom i naredni znak pocinje prvim stepenom.

ne postoji 0'.
29.59-1'
30-ti stepen ne postoji.
takođe... 29, nešto stepeni "plača" je obojeno znakom koji počinje prvim stepenom.

- - - - - - - - - -

ćao Lepotice:heart:
Algol oće da se oseti
itekako
druge manje više

samo u njega ne sumjam. :;

- - - - - - - - - -

jbt ispravljam smajlića pola sata... ****** me retro venera. :p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back