- Poruka
- 77.749
ko hoće 70 devica ima ćeKo хоће да буде бог биће бог, ко хоће и даље да се реинкарнира на земљи и умире биће
тако. Дакле ,....
da je tako svi bi mi muškarci u mudžose
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ko hoće 70 devica ima ćeKo хоће да буде бог биће бог, ко хоће и даље да се реинкарнира на земљи и умире биће
тако. Дакле ,....
А цуј нису Арапи једини који се пале на то, ту су. и браћа ИНДУСИ.ko hoće 70 devica ima će
da je tako svi bi mi muškarci u mudžose![]()
pa jedino gejevi se ne pale na mlade deviceА цуј нису Арапи једини који се пале на то, ту су. и браћа ИНДУСИ.
Samo su se sveti pokazali, ali Hristos nije najavljivao samo ustajanje svetih.pa, indikativno je da su samo sveti ustali - ja sam kod apostola Pavla naucio da se on trudi da dostigne u vaskrsenje, ne kao da je vec dostigao [kada je to govorio, pisao, Flilipljanima, ne Timoteju, omasio sam na svom sajtu koja je poslanica]
Filibljanima 3,11 Da bih, kako dostigao u vaskrsenije mrtvijeh; Filibljanima 3,12 Ne kao da već dostigoh ili se već savrših, nego tjeram ne bih li dostigao kao što me dostiže Hristos Isus.
sta mi iz ovoga zakljucujemo, ako znamo da ce neki biti vaskrsnuti za zivot, a neki za sud?
ja ne sudim nikome, rece Hristos; pa, u koje svrhe onda vaskrsavati one koji idu potom na vecne muke?
i sam Pavle kaze da nastoji da DOSTIGNE U VASKRSENJE
Osim Origena i Tertulijana (koji je to postao u kasnim godinama) koji su to još od pobrojanih, pa da namaknemo polovinu?[i, izvinices me za citate koje si ponudio, sto ih ne komentarisem, od ''otaca'', vise od polovine su bili jeretici].
Ne znam... ne mogu da dokonam ovo... Svaki put Irodov kvasac, lažno Otkrivenje...inace, eto, sada je jasno odakle piscu laznog otkrivenja FAZNO, prvo vaskrsenje svetih, ali nezigosanih sa 666, po njemu, pa potom, za 1000 godina svih ostalih - ja tako necu da ucim, a ovi sveti [vec dostojni 100%] koje je Hristos izveo iz ada, pa zar je trebao da ih ostavi kada je vec bio tamo, i sam usmrcen? da nije neko ljubomoran na te svete?
i opet
nikakav zig zveri 666 oni nisu izbegavali, odbijali, nikakve budalastine
Ako te dobro razumem, kažeš da test nije bio fer i da je kazna bila prestroga?proterivanje i kojekakvih muka na njih.
pa nije baš savet, jer kaže da im zabranio.
po meni taj test bi imao smisla da su znali da ne valja ne slušati boga.
pravi test tek sledi
"ko ti kaza da si go"
oni nisu znali ni da su goli.
seti se svoje dece kad su bili mali, dok im nisi govorio da je sramota biti go oni su šeprljali goli po kući i kad neko dođe nisu se stideli.
bog stvorio adama i evu, adamu rekao da obrezuje vrt i ne smeš jesti plod sa jednog od dva drveta u sred vrta.
ko ti kaza da si go - govori samo o tome da nisu baš nešto ćaskali. e po znanju, čovek shvata da se zeznuo i pokazuje sklonost ka grehu. "ne bi ja ali žena me zajeba, ti znaš da sam ja dobar i naivan."
https://sr.wikipedia.org/wiki/Хилијазам Оци у чијим учењима има хилијастичких елемената: Папије Јерапољски, Јустин Философ, Иринеј Лионски, Тертулијан, Иполит Римски, Лактанције.Osim Origena i Tertulijana (koji je to postao u kasnim godinama) koji su to još od pobrojanih, pa da namaknemo polovinu?![]()
1. pa, nije, ali tada je sam umro, i bio u adu, te je zbog toga podigao svete... koji sigurno ne idu na sud, dok kod drugog dolaska mora da padne sud - u tome je razlika1 Samo su se sveti pokazali, ali Hristos nije najavljivao samo ustajanje svetih.
2. Ne mogu ono Mateja da čitam van ovog konteksta datog u Jovanu:
| Jovan 5,25 | Zaista, zaista vam kažem: ide čas i već je nastao, kad će mrtvi čuti glas sina Božijega, i čuvši oživljeti. |
| Jovan 5,26 | Jer kako što otac ima život u sebi, tako dade i sinu da ima život u sebi; |
| Jovan 5,28 | Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas sina Božijega, |
| Jovan 5,29 | I izići će koji su činili dobro u vaskrsenije života, a koji su činili zlo u vaskrsenije suda. |
pa kada kod njega vaskrsavaju par svedoka, posle irodovog misljenja da je vakrsao krstitelj ili ko vec, sta su drugi mislili - NITI SE DESILO, NITI CE SE DESITI DA POJEDINACNO IKO VASKRSAVA, NITI U PARU, nema sansi PRE PARUSIJENe znam... ne mogu da dokonam ovo... Svaki put Irodov kvasac, lažno Otkrivenje...
drugarski: slaba ti ta [vero]nauka gde pola treba da bacis u vodu [zaboravio sam da ti kazem, a morao sam].Osim Origena i Tertulijana (koji je to postao u kasnim godinama) koji su to još od pobrojanih, pa da namaknemo polovinu?![]()
daAko te dobro razumem, kažeš da test nije bio fer i da je kazna bila prestroga?
da neces ti da meni adamu advokatises kod boga? idi bre sale, ne zasmejavaj me
pitao čovek za moje mišljenjeda neces ti da meni adamu advokatises kod boga? idi bre sale, ne zasmejavaj me
pa i ja sam samo ponudio jos jedno misljenje... sad me ti teras da se kajempitao čovek za moje mišljenje
da li je zabranjeno - peticija kod gazde ivana za strogu zabranu mišljenja![]()
Ako te dobro razumem,
a ne znam, verovatno je stvorio svog bricupa i ja sam samo ponudio jos jedno misljenje... sad me ti teras da se kajem
taj ivan je gazda foruma, krste, i na njega se pozivas, a Boga ko sisa, a?
Publika u VIP ložiko su ova trojica levo
Sveta Tri Jerarhako su ova trojica levo
Tela pak grešnika po vaskrsenju biće takođe duhovna i besmrtna: „Vaskrsnućemo, dakle, imajući svi tela večna“ – kaže Sveti Kirilo Jerusalimski – „ali ne svi slična. Ko je pravedan primiće telo nebesko, da bi mogao sa anđelima opštiti dostojno. A ko je grešan, prima telo večno, sposobno da podnosi muke grešnika, da večno gori u ognju nikad ne sagorevši“.[29] Pakao je oganj večni, jezero ognjeno koje gori ognjem i sumporom, okovi mraka paklenoga, gde crv njihov ne umire i oganj se ne gasi (Otkr. 21, 8; 2 Pet. 2, 4; Mr. 9, 44, 46, 48).
https://svetosavlje.org/da-nam-budu-jasnija-neka-pitanja-nase-vere-knjiga-i/10/?pismo=latNovo nebo i nova zemlja, kao i vaskrsla tela, imaće nove dimenzije, drugačije nego naše sadašnje, koje će se meriti novom, zlatnom merom, „čovečijom, koja je i anđelova (Otkr. 21, 15, 17). Gde će se nalaziti Novi Jerusalim, a gde jezero ognjeno, u Svetom Pismu se ne kaže. Nesumljivo da će im se nepogrešivo uputiti i vaskrsli pravednici i vaskrsli grešnici, nemajući potrebe u koordinatama ni našeg „gore“, ni našeg „dole“.
Па ми се и овако мијењамо, ни ја ни ти нисмо исти какви смо били прије десет година ни физички ни интелектуално, фактички ми смо друге особе.@RIA77
Centralno mesto hriscanstva bi trebalo da bude vaskrsenje (pobeda smrti).
Mislim da ogromna vecina vernika smatra da ce ovakvi kakvi su sada ziveti vecno (bilo u raju bilo u paklu). Citajuci teologe po ovem pitanju to nece biti bas tako. Koliko sam shvatio nova tela, nova licnost, sto mi dodje i nekako normalno jer novo okruzenje i vecni zivot bi bio najgori moguci pakao za coveka ovakvog kakav je sada.
I tu po meni nastaje jedan problemcic..
To nesto sto ce ziveti vecno (sa novim telom i licnoscu) nismo mi. To je nesto prilagodjeno novonastalim okolnostima. Zapravo mi umiremo stvarno (nestajemo).
Imam utisak, kada bi ona vogromna vecina vernika saznala za ovo, da bi bili poprilicno razocarani.
Naravno. Te promene su u okviru ovog sveta.Па ми се и овако мијењамо, ни ја ни ти нисмо исти какви смо били прије десет година ни физички ни интелектуално, фактички ми смо друге особе.
Личност је биће заједнице. Нема "ја" без "ти".@RIA77
Mislim da ogromna vecina vernika smatra da ce ovakvi kakvi su sada ziveti vecno (bilo u raju bilo u paklu). Citajuci teologe po ovem pitanju to nece biti bas tako. Koliko sam shvatio nova tela, nova licnost, sto mi dodje i nekako normalno jer novo okruzenje i vecni zivot bi bio najgori moguci pakao za coveka ovakvog kakav je sada.
I tu po meni nastaje jedan problemcic..
To nesto sto ce ziveti vecno (sa novim telom i licnoscu) nismo mi. To je nesto prilagodjeno novonastalim okolnostima. Zapravo mi umiremo stvarno (nestajemo).
Imam utisak, kada bi ona vogromna vecina vernika saznala za ovo, da bi bili poprilicno razocarani.
Ako je tako onda je vaskrsenje totalna besmislica.Нигде се не помиње нова личност, већ нова тела.
@RIA77