Naravno zene se jezivo plase zmija ne bez razloga.
ma glume, ili im je uslo u krv
kaem ja zeni da nam je usla u garazu zmija i da viri i gleda me, ne znam kako cemo da je oteramo... jel mislis da moja zena sada zatvara garazu? ne! ko se jos boji bastenskih zmija
ljudi su bre ljubomorni, oni bi da se podizu, penju na nebo da se posluze andjeoskim lestvicama, ili da se samouznose uobrazeno, i onda im kao demoni prece put - pis zivi, jede ih ljubomora jer Mojsije PODIZE ZMIJU U PUSTINJI, a oni mogu da se podizu samo mastajuci, ili srozavajuci druge. E zato pljuju na mene adama ZMIJU, jer su ljubomorni, ja sam im djavo i satana, a kunu se u antihrista koji napisa lazno otkrivenje.
Čak Gospod govoreći unapred o vlastitom vaznesenju, i ranije govoreći protiv samouznošenja, ne tvrdi da je on nosilac radnje, već kaže da kao što Mojsije podiže zmiju u pustinji, tako treba da se PODIGNE (JOVAN 3,14), tj. kada PODIGNU SINA ČOVEČIJEG (JOVAN 8,28), tj. kada bude PODIGNUT (JOVAN 12,32).
e, a ljudi misle sami da se penju i samouznose, samo dok probiju zlu demonsku mitarsku blokadu.... aham, kada bi se lagali. GOSPOD SE BRE NIJE SAM PEO! vec: Desnicom se, dakle, Božijom vaznese Gospod (Dela 2,33).
sada ce d seju ljubomoru svoju izmedju mene i eve, paz' sta ti kazem, izjede ih ljubomora, jer od penjanja na nebo nema nista, ...
2 I ako bi provalili u svijet mrtvih, i odatle će ih izvaditi ruka moja. I da bi se popeli do na nebo, i odatle ću ih skinuti.
...
13 "Evo, doći će dani, govori Gospod, "kad će orač stizati žeteoca, gnječilac grožđa sijača. Gore će kapati slatkim vinom, i svi će se humovi rastapati.
- OSIJA 10,11-12 Jefrem je junica naučena, koja rado vrše; ali ću joj doći na lepi vrat; upregnuću Jefrema, Juda će orati (vidi AMOS 9,13), Jakov će povlačiti (vidi AMOS 7) Sejte pravdu, žećete milost; orite krčevinu, jer je vreme da tražite Gospoda, da bi došao i podaždio vam pravdom. (vidi JEREMIJA 4,3 itd)
- AMOS 9,13 Evo idu dani, govori Gospod, kad će orač (vidi OSIJA 10,11) stizati žeteoca (vidi OSIJA 6,11) i koji gazi groždje sejača (vidi JEREMIJA 31,27), i gore će kapati slatkim vinom, a svi će se humovi rastapati (vidi JOIL 3,18)
- OSIJA 6,11 I tebi je, Juda, pripravljena žetva, kad vratim roblje naroda svojega.
- JEREMIJA 4,3 Jer ovako veli Gospod Judejcima i Jerusalimljanima: orite sebi krčevinu, i ne sejte u trnje. (RIMLJANIMA 2,38 Jer nije ono Judejac što je spolja...)
LAZNO OTKRIVENJE JE IZORANO, I RASKRCENO, NA LITURGIJI ODUVEK ZABRANJENO, A VI KAKO VAM VOLJA.