Становиште Православне Цркве о човековом стању после смрти?

Шта се догађа после смрти?

• Душа наставља да живи (рај/пакао), док је тело у земљи

• Душа спава заједно са телом

• Човек васкрсава у духовном телу - улази у Есхатон

• Нешто четврто (описати)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Aha, pretnje?

Nisi ti nigde to objasnio.
Samo si zaobisao sva jevandjelja i pricao svoju ne biblijsku pricu.

Evo ti sta je covek.

Drvo zivota.
Covek nema vecni zivot u sebi.
On moze da zivi vecno.
Njegov vecni zivot je zavisio od drveta zivota.
Cim je covek izgubio pristup drvetu zivota, poceo je da stari i umire.
Postanak 3,22Tada reče Gospod Bog: "Eto, čovjek sad postade kao jedan od nas, tako da spoznaje, što je dobro i zlo. Da sada samo on ne pruži ruku svoju i također ne uzme s drveta života i jede i vječno živi!"

1. Mojsijeva 3,24I izagnav čovjeka postavi pred vrtom Edemskim heruvima s plamenijem mačem, koji se vijaše i tamo i amo, da čuva put ka drvetu od života.
Na novoj zemlji ce zahvaljujuci Hristu, covek inati ponovo pristuo drvetu zivota i moci ce stalno da obnavlja svoju genetiku jeduci sa njega i tome nema kraja.
Kada bi hipoteticki tada Bog ponovo uklonio drvo zivota, covek bi ponovo poceo da umire.

Covek nije besmrtan.
Ali on ima mogucnost da vecno zivi.

Ljudi ce dolaziti svaki mesec pred Bogom da jedu od drveta zivota i obnavljaju svoju genetiku..

Blago onima koji su sada verni, imace pristup drvetu zivota.
Otkrivenje 22,2Nasred ulica njegovijeh i s obje strane rijeke drvo života, koje rađa dvanaest rodova dajući svakoga mjeseca svoj rod; i lišće od drveta bijaše za iscjeljivanje narodima.
Otkrivenje 22,14Blago onome koji tvori zapovijesti njegove, da ima vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.

Samo koji drze 19 Bozje zapovesti ce imati vlast nad drvetom zivota.

Nekima se drvo zivota cini nemogucim.
Medjutim i sada nas razna hrana i plodovi sa drveta odrzavaju u zivotu i podstice nasu genetiku i celije.

Drvo zivota ima jos jacu funkciju da nas stalno kompletno obnavlja.

Bozji cilj je da mnogi jos dobiju taj pristup na novoj zemlji.
Drvo života iz Otkrivenja je Hristos.

ni ja nemam pojma zasto mesni prilog U
ja sam mitarstva shvatio kao vrata pakla, a izgledalo je da smo se slozili da se vi nadate da prodjete kroz njih kao kroz vrata, a ne da se zadrzvate [u mesnom prilogu] U NJIMA.

e, sad mi jasno
Зато што кад стоји месни прилог, то значи да постоји МЕСТО ТЈ. ПРОСТОР. Тај простор се простире од земље до капије раја, и пре представља дворише испред капије раја, него врата пакла...

То ти говори да демони заузимају одређен простор који нам препречава пут тамо, и те препреке су митарства...

Иначе, у Јудеји, постојали су митар тј. цариници, који су узимали харач и порез од јудејског робља у Римској држави... обично су те царинарнице биле испред капија великих градова или на раскршћима путева, где је свако, ко је жело да се упути у град, морао да плати царину тј. пролазнину путем до одредишта

Зато што кад стоји месни прилог, то значи да постоји МЕСТО ТЈ. ПРОСТОР. Тај простор се простире од земље до капије раја, и пре представља дворише испред капије раја, него врата пакла...

То ти говори да демони заузимају одређен простор који нам препречава пут тамо, и те препреке су митарства...

Иначе, у Јудеји, постојали су митар тј. цариници, који су узимали харач и порез од јудејског робља у Римској држави... обично су те царинарнице биле испред капија великих градова или на раскршћима путева, где је свако, ко је жело да се упути у град, морао да плати царину тј. пролазнину путем до одредишта
da, ali ako se secas sta je Hristos rekao da li smo mi duzni da platimo?
hvala ti na ovom odgovoru, ajde i na druga potanja iznad.

a kada su usnuli u Hristu, pre ili posle prolaska kroz mitarstva?
После...

Они се након Другог Васкрсења, које представља спој васкрслих душа и васкрслих тела БУДЕ КО БЕБЕ ИЗ СНА, при чему постају свесни свог тела, ког у току спавања нису осећали због раздвојености душе и тела наком смрти

da, ali ako se secas sta je Hristos rekao da li smo mi duzni da platimo?
hvala ti na ovom odgovoru, ajde i na druga potanja iznad.
Дужни смо да платимо, ако смо се задужили код тог цариника... колико си се задужио, толко мора да му вратиш капитала, ако ништа ништа, ако много много...

Христос нас је искупио од грехова и очистио у крштењу, али се ми увек изнова прљамо и задужујемо... баш зато ће за сваку речи, мисао и дело човеку да се тражи да положи рачун, јер нас свако зло задужује код демона чији наговор вршимо

Ако немаш пара да платиш, идеш у тамницу, па док не плате за тебе, чамиш

onda badava Hristove reci, budite u meni, cak OSTANITE U MENI, ako ti kazes da je to posle prvo moraju da se prodju mitarstva, a badava se onda i pricescujes na osudu

Jovan 15,6Ko u meni ne ostane izbaciće se napolje kao loza, i osušiće se, i skupiće je, i u oganj baciti, i spaliti.
Jovan 15,7Ako ostanete u meni i riječi moje u vama ostanu, šta god hoćete ištite, i biće vam.

Vrćenje u krug, odnosno ponavljanje istih stvari, posebno onih na koje je već odgovoreno je takodje spam. Evo Glasniku je odgovoreno šta znači "umrli u Gospodu", a on i dalje vergla o istom.
Tebi govorim o propadljivom tijelu a ti se praviš Englez i peti put pitaš "zar je duša smrtna" ....
Pa ti celo vreme govoris nisu umrli nisu umrli mrtvi.
I dok to govoris opravdano je da ti se odgovori nemas pravo da brises u svoju korist.

Vrćenje u krug, odnosno ponavljanje istih stvari, posebno onih na koje je već odgovoreno je takodje spam. Evo Glasniku je odgovoreno šta znači "umrli u Gospodu", a on i dalje vergla o istom.
Tebi govorim o propadljivom tijelu a ti se praviš Englez i peti put pitaš "zar je duša smrtna" ....
Умрли у Господу, није исто ко и његово ЈС ''мртви у Господу'' јер баштине оно фарисејско ''спавање душа након смртиу без свести о ичему'' што је болешчина зизјуласовска и чивутска

Svakako da motive iz Postanja ne treba shvatati doslovno.
A ne?
Rekoh ja da ti propovedas neko drugo jevandjelje.
Isus i apsotoli govore o svim tim dogadjajima doslovno.

Matej 19,1I kad svrši Isus riječi ove, otide iz Galileje, i dođe u okoline Judejske preko Jordana.
Matej 19,3I pristupiše k njemu fariseji da ga kušaju, i rekoše mu: može li čovjek pustiti ženu svoju za svaku krivicu?
Matej 19,4A on odgovarajući reče im: nijeste li čitali da je onaj koji je u početku stvorio čovjeka muža i ženu stvorio ih?

Дужни смо да платимо, ако смо се задужили код тог цариника... колико си се задужио, толко мора да му вратиш капитала, ако ништа ништа, ако много много...

Христос нас је искупио од грехова и очистио у крштењу, али се ми увек изнова прљамо и задужујемо... баш зато ће за сваку речи, мисао и дело човеку да се тражи да положи рачун, јер нас свако зло задужује код демона чији наговор вршимо

Ако немаш пара да платиш, идеш у тамницу, па док не плате за тебе, чамиш
cekaj, a pokajanje, a vlast da se razresuje grehova? ja mislim da razumem da vi nastojite ljude da naterate da se poprave strahom, ali po meni je to negativan pristup, jer onda proizilazi da se samo kukavice i strasljivci spasavaju, da de sistija i mene niste dovoljno uplasili... Gde je strah moj veli Gospod?

ako se ja bojim tih demona, onda o kakvoj borbi mi pricamo? ko ce da se boji onda Boga, ako vi uterujete strah od djavola? da ih vi malkice, te djavole, ne velicate, kao strasni duhovi itd? Nije li BOG STRASAN?

Znači, po tebi zmije mogu da govore?
Eee ovo je najveci dokaz da nisi govorio istinu da si bio subotar jer to svaki subotar zna napamaet,.
Sotona je koristio zmiju kao medijuma, on je govorio kroz nju.
Kao andjeo krzo magaricu na primer.

Inace da nije tako, na osnovu cega bi Bog mogao da kaze da je sotona prevarom oteo Adamu ovu zemlju i naveo ga na greh?

Ko ovo ne zna onda to je strasno.
Ovo da ne znas?

Zato se zmija i koristi kao simbol za sotonu jer je u stavri on prevario ocveka upotrebivsi zmiju.
Ocigoledno su Adam i Eva znali za pad sotone i zato nije dosao diretkno.

Ko ovo ne zna, on ne moze nista da poveze vise na dalje.

Eee ovo je najveci dokaz da nisi govorio istinu da si bio subotar jer to svaki subotar zna napmaet,.
Sotona je koristio zmiju kao medijuma, on je govorio kroz nju.
Kao andjeo krzo magaricu.

Inace da niej tako, na osnovu cega bi Bog mogao da kaze da je sotona prevarom oteo Adamu ovu zemlju i naveo ga na greh?

Ko ovo ne zna onda to je strasno.
Ovo da ne znas?
Vidi, ovo za medijuma ne piše u pismu.

Vidi, ovo za medijuma ne piše u pismu.
Pa to je vidljivo iz svega ostalog.
Ako je zmija prevarila coveka onda sotona nema nikakve veze sa prevarom niti ima pravo na ovu zemlju.
Ako ovo nekome nije jasno, onda taj zaista veze nema...
Ovo je strasno.
Otkrivenje 12,9I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njezini zbačeni biše s njom.
Otkrivenje 20,2I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina,

Poslednja izmena:
обично су те царинарнице биле испред капија великих градова или на раскршћима путева, где је свако, ко је жело да се упути у град, морао да плати царину тј. пролазнину путем до одредишта
ma jasno, i fasisti/nacisti su imali ausvajse, ako si kolaboracionista mogao si da imas ausvajs... samo propadose oni, propadose i ti koji su uzimali harac, a propasce i mitarstva pitanje je samo vremena

ma, ljubomorni ste na Hrista kome se dade sva vlast na zemlji i na nebu, i onda izmisljate neki medjuprostor, samo da capnete malo vlasti i date je demonima

LJUBOMRNI STE! KAO SATANA! i kao i svi ovi koji kao veruju u sve te demonske nauke, kao fol demoni ce da vrsljaju do kraja sveta, pa ce tek na kraju Bog Gospod da UZME SVOJU VLAST U RUKE, PO LAZNOM OTKRIVENJU

nista vam ne treba verovati, HRISTU SE JOS ONDA DADE SVA VLAST, NEGO STE VI LJUBOMORNI, I ZATO TVRDITE PAZAR SA DEMONIMA, kao da su demoni po Hristovoj volji - nevidjena hula od vas!

Poslednja izmena:
Pavle ne govori o mitarstvima, niti o zagrobnom putu duše.

То што ту говори о борби са демонима, већ је разбијено твоје протестантско ''ладно улажење у рај'' без икаквих препрека... довољно смо показали да немаш благе везе са темом, а ти би још и о опису тог пута, а сва си житија светих прогласио за апокрифе

To je iz apokrifa zvanog Vaznesenje Marijino.

Дај не лупај, имаш у житију Успенија Богородичиног, које је писао апостол Лука о томе... а те гносстичке глупарије што те латини снабдеше, слободно запали, ти си мирјанин и не би смео ни да бациш поглед на апокрифе, јер ће те самлети

A onako realno, razmisli, ima li logike da Hristos istog dana bez mitarstava uvede u raj razbojnika koga prvi put vidi na Golgoti (znam za priču da su se sreli u Egiptu prilikom bekstva svete porodice),

Па наравно да има, Бог може све шта хоће... или можда мислиш да митари нису уватили Бежанију ако они ''случајно нареди''

a svoju rođenu majku prepusti da se boji đavola na mitarstvima?

Богородица није исто што и разбојник, па да јој се тако мало тражи да подноси за Христа ко разбојник... коме се много да, много се и тражи

Apsolutno neutemeljeno
Па из посланица је, није из ''апокрифа''... претера са опаском о неутемељености

znaci ti tvrdis da su pakao i ad jedno te isto? ja tako nisam ucio

a buduci da znas gde su mitarstva, jel znas i za pakao ili ad gde su?
Наравно да нису, али таква је модерна употреба...

Ад је старозаветни, ишли су и добри и лоши, пакао је новозаветни (разваљени ад), иду само лоши

Та духовна места рај и пакао, имају духовно одређење ГОРЕ И ДОЛЕ, али пошто су духовна места, јако су истанчана за наша груба поимања о месту...

Рај је изнад ''видљивог неба'' и изнад граничног дела неба - поднебесја, док је пакао испод земље, али проблем је већ ко што рекох што су нам духовна чула неразвијена за духовну контемплацију, па може да погрешно схватимо да је исто духовно ''горе и доле'', са овим нашим 3Д ''горе и доле'', та духовна димензија је незахвална за чулне описе, пошто је више умна и духовна него чулна и материјална

Poslednja izmena:

Back