Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 92.029
Pavle tvrdi da je sve naucio od Isusa, a ne od Petra ili bilo kog coveka.
Pobogu, Pustose, pročita li makar ono što sam postavio?
I pročitaš li ono što ti postaviš, pre nego istumačiš?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pavle tvrdi da je sve naucio od Isusa, a ne od Petra ili bilo kog coveka.
Pobogu, Pustose, pročita li makar ono što sam postavio?
I pročitaš li ono što ti postaviš, pre nego istumačiš?
Petar nije nipisao tu poslanicu.
Hm... Možda
To bi možda i bio odgovor na moju dugogodišnju dilemu: "smisao privođenja u postojanje ljudi (npr. ustaša Ljubo Miloš) koji su odbacili Božiji dar spasenja".
Razrešenje te dileme uvek sam ostavljao apofatici (nesaznajnosti) bezgranične Božije ljubavi...
Čak je i jedan sv.Siluan Atonski, kada je molio Boga da mu da odgovor na slično pitanje, od Boga dobio poruku da o'ladi, da to nije njegova briga...
- - - - - - - - - -
Nije mi to jasno...
Ni ovih 144.000 besmrtnih na nebu, ali ni ovi ostali što će na zemlji imati večni život, po tebi, neće umreti?
U čemu je, onda, razlika besmrtan & onaj koji ima večni život?
Ja je ne vidim

O čemu ti, zapravo, želiš da diskutuješ?
Daj, fokusiraj se na nešto
Petar nije nipisao tu poslanicu.
Pavle govori vernicima kako treba ziveti, kao da ce Hristos doci ne samo pre moje smrti nego danas, treba biti spreman i imati dovoljno svetla u sebi a ne trcati u zadnji cas po zalihe. Sutra moze biti kasno /poznata prica/
a ima jos prica o dobrim delima i kako se vrednuju kao napr. o fariseju i cariniku, o bludnom sinu..., ali jnajbolju pricu sam cula od jedne vrlo duhovne osobe
Kako kaze jednog dana imao je priliku da mu u susret ide nesrecan i po izgledu siromasan covek, koji je u hodu gledao u zemlju i nije ocekivao ni od koga ni pomoc ni milostinju, Ovom nasem pripovedacu je bilo tesko od tolikog ocaja iscrpljene duse da ga je kad su bili blizu dohvatio rukom za rame da mu skrene paznju iz njegove izgubljenosti, a i da zastane kako bi mu dao nesto novca i nade da nije sam. Sve to sto je on dao /bezvredno/ taj covek mu je vratio neprocenjivo vredno svojim ocima i pogledom. Kaze to je bio 'angel unaware'.
Poenta je, sto ne ide od srca ne ide ni do srca.
Ti si potegao Petrovu poslancu, vratio sam te na problem.
Pavle je preneo netacnu objavu od Isusa.
Ne znam kako su sve te bebe trcale okolo po gradivima?
- - - - - - - - - -
KO SU 12 PLEMENA IZRAILJEVIH IZ OTRKIVENJA JOVANOVOG KOJI SU 144000 SPASENIH
https://forum.krstarica.com/entry.p...-OTRKIVENJA-JOVANOVOG-KOJI-SU-144000-SPASENIH
Ko slabo poznaje otrkivenje i znacaj simbola, tesko da moze bilo sta iz otrkvienja da razume.
Bebe? od circa 33 godine
Zasto ne?
Uvek treba argument, negiranje nije argument.
Ali argument koji ima glavu i rep.
Tehnicki gledano, potpuno je svejedno kad ce doci Isus, svima ce se suditi po milosti bozijoj. I ko to zeli treba da se priprema bez obzira da li ce se to desiti za vreme njegov zivota ili ne.
Pavle medjutim ocekuje da ce biti ziv za vreme drugog Isusovog dolaska.
Zasto je preneo netacnu ovjavu, kako znas?
Gde je validan argument?
Ne znam kako su sve te bebe trcale okolo po gradovima?
- - - - - - - - - -
KO SU 12 PLEMENA IZRAILJEVIH IZ OTRKIVENJA JOVANOVOG KOJI SU 144000 SPASENIH
https://forum.krstarica.com/entry.p...-OTRKIVENJA-JOVANOVOG-KOJI-SU-144000-SPASENIH
Ko slabo poznaje otrkivenje i znacaj simbola, tesko da moze bilo sta iz otrkvienja da razume.
- - - - - - - - - -
Tada niko ne moze da ih pozna.
da se ponavljam? ili da ti malo pazljivije procitas prethodne postove?
Napisala si "kao da ce doci", medjutim shvatanje tog vremena je bilo da ce doci.

"to zna samo Otac" se pojavljuje tek kad je postalo ocigledno da nece doci kad je receno.To je shvatanje svakog vremena da ce doci
a kad to zna samo Otac![]()
Ti si potegao Petrovu poslancu, vratio sam te na problem.
Pavle je preneo netacnu objavu od Isusa.
"to zna samo Otac" se pojavljuje tek kad je postalo ocigledno da nece doci kad je receno.
no commentKako da ne, pa zar deca ne izrastu u liku svojih roditelja i predaka
Ko ih nije vidio odrasle ne moze da ih pozna.
Jeste da ima i slicnosti, ali to nije dovoljno.
Ali nije rec o tome.
- - - - - - - - - -
Uz to besmrtno telo, menja malo coveka.
Hrista su jedva poznali.
A vaskrsenje ce se desiti u stanju u kom je neko umro.
Da bi se poznali medju sobom.
Zivi ljudi se ne vide duze pa ne mogu da se poznaju iako su se znali.
Pustos, ti si počeo da provlačiš tezu kako je Pavle nekakav solista, maltene samoproklamovani, van ostalih apostola.
Citiranje Petrove poslanice imalo je za cilj da ti ukaže da to nije istina...
p.s. Hajde, stvarno, saberi se i utvrdi šta želiš od ove diskusije. Imam utisak da želiš da se raspršimo u milion offova. Meni to nema smisla...
1. Pavle, apostol ne od ljudi ni preko čovjeka, nego kroz Isusa Hrista i Boga Oca koji ga vaskrse iz mrtvih,
Magistre, prestani sa licnim prozivanjima i diskutuj, ako zelis.
Pavle naglasava da je njegovo pravo na propoved doslo od Isusa, ne od ljudi. Ne ja.
Pavle jeste solirao, po njegov svedocenju tri godine je propovedao do prvog susreta sa Petrom, a 14 godina do drugog.
To ne znaci da oni nisu uvazavali jedan drugog, ali ni da su imali identicne stavove, posebno po pitanju postovanja jevrejskog zakona.
U pravu si.
Zaboravio sam da pravoslavlje ne mari za validnost Biblije, vec je prihvata kakva jeste.
Povuci cu se sa teme.