Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 91.654
Ne razumem.ako je telo parce gline koje dise onog momentu kad nema tela nema ni disanja ..i taj vazduh ide bogu nigde logike..
Čovek postaje "duša živa" onog trenutka kad mu Bog udahne dah/duh životni.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne razumem.ako je telo parce gline koje dise onog momentu kad nema tela nema ni disanja ..i taj vazduh ide bogu nigde logike..
kako arhitekta koji pravi namenski plan kuce zna koju prvu crtu da ubode..ta krajnja namena ili tacka omega odredjuje ovu prvu crtu..e tako i boza vec id prvog momenta svet je usmeren na stvaranje covekaPa, kako zna sve?
Zato što vidi šta se dogodilo?
Ili zato što pretpostavlja najverovatnije moguće ishode?
Jasno je meni da je celo stvaranje usmereno na čoveka.kako arhitekta koji pravi namenski plan kuce zna koju prvu crtu da ubode..ta krajnja namena ili tacka omega odredjuje ovu prvu crtu..e tako i boza vec id prvog momenta svet je usmeren na stvaranje coveka
pa naravno da se zna sve ali i on je tu da pripomogne..zovne na primer majstore i na taj glas majstori se odazivaju..i eto na kraju stigne kuca kakvu je arhitekta zamislio..Jasno je meni da je celo stvaranje usmereno na čoveka.
Ali to nije odgovor na pitanje.
A to sa početnom i krajnjom tačkom i linijom do, šta se tu događa?
Zna li se od početka gde ide ta linija?
a zivotinje na koji nacin ozive..Ne razumem.
Ali, šta se zna?pa naravno da se zna sve ali i on je tu da pripomogne..zovne na primer majstore i na taj glas majstori se odazivaju..i eto na kraju stigne kuca kakvu je arhitekta zamislio..
Onako kako piše.a zivotinje na koji nacin ozive..
ne kraj se zna i uspece al od pocetka do kraja luda kuca s ljudovima..bas kao i u svakom poslu kod pravih stvaraoca na zemljiAli, šta se zna?
Ko i šta je uradio i će uraditi tokom vremena?
Ili ono "ups, vidi, pogreši Adam, šta ćemo sad da radimo.... Nema frks, će popravimo stvari"
Znači, ne zna se između?ne kraj se zna i uspece al od pocetka do kraja luda kuca s ljudovima..bas kao i u svakom poslu kod pravih stvaraoca na zemlji
Misliš da Bog igra šah, povukao prvi potez i čeka na naš, pa se postavlja u odnosu na naš potez?Znači, ne zna se između?
Ne, ne mislim.Misliš da Bog igra šah, povukao prvi potez i čeka na naš, pa se postavlja u odnosu na naš potez?
za izabrane apsolutno..u rim 8 zarez 28 ovako pise a one koje odredi njih i prizva a koje prizva one i opravda a koje opravda one i proslavi a onda pitanje sledi ako je bog s nama ko ce na nas hahaNe, ne mislim.
Bog je vec unapred znao i video svaki potez koji smo svojevoljno napravili i koji ćemo svojevoljno napraviti u toj partiji
To sam i citiraoza izabrane apsolutno..u rim 8 zarez 28 ovako pise a one koje odredi njih i prizva a koje prizva one i opravda a koje opravda one i proslavi a onda pitanje sledi ako je bog s nama ko ce na nas haha
svetitelji i za pocetak i za kraj..oni su pozvani po nameri..nekako se poklapaju bozija i ljudska..zato svetitelj i ima dobre usi ne treba ovaj da vice..To sam i citirao
Ne znamo mi koji su to izabrani
Pa i ja sam tog gledišta.Ne, ne mislim.
Bog je vec unapred znao i video svaki potez koji smo svojevoljno napravili i koji ćemo svojevoljno napraviti u toj partiji
kako bilo kad nije bilo ali bice..Pa i ja sam tog gledišta.
Bog je večnost znači bezvremeni, samo ima jedan paradoks u mojoj glavi. Ako vidi našu budućnost onda je to već bilo. To sa vremenom nikako da skontam. Ipak onu moju teoriju sa putevima i raskrsnicama ću se držati, nekako mi je to najlogičnije
E, to i jeste paradoks.Pa i ja sam tog gledišta.
Bog je večnost znači bezvremeni, samo ima jedan paradoks u mojoj glavi. Ako vidi našu budućnost onda je to već bilo. To sa vremenom nikako da skontam. Ipak onu moju teoriju sa putevima i raskrsnicama ću se držati, nekako mi je to najlogičnije
a kad se kaze 100 posto bice to ti je isto ko da je bilokako bilo kad nije bilo ali bice..
Kako nešto što nije bilo može da se vidi.kako bilo kad nije bilo ali bice..
Sve je završeno u očima Boga ali mi još uvek živimo u tom planu. Opet se vraćamo na tzv sudbinu.E, to i jeste paradoks.
Bogu je sve ovo već gotovo, ZAVRŠENO.
Kraj i Eshaton.
Nama, u zemaljskoj stvarnosti, još uvek nije.
Ali nam se završava telesnom smrću kojom i mi ulazimo u tu nebesku stvarnost
Šta podrazumevaš pod sudbinom tj predestinacijom?Sve je završeno u očima Boga ali mi još uvek živimo u tom planu. Opet se vraćamo na tzv sudbinu.
Mnogo je zamršeno (meni) jer ako je to u umu Boga mi samo idemo putem koji nam je ucrtao.
Bež bre glava me zabole![]()
ja kada sam nasao engleza koji je sa istorijskog stanovista raskrinkavao apokalipsu [objavio knjigu, ima na amazonu], prvo me je isprozivao upravo za predodredjenost, ali ne u vremenskom kontekstu, vec u kontekstu vere i dela, kao da ja zagovaram spasenje verom bez dela, da je dovoljno da verujemo - to je ta predodredjenost za koju sam ja morao da se pravdam da ne verujem tako, vec da dela iz vere proisticu... Bog predodredjuje jer je Bog, a mi delamo jer verujemo da trebamo, iduci iz vere u dela, a ne zanima nas sta i koliko ce ta dela kod Boga doprineti da eventualno On promeni svoje miljenje o nama.Kako onda tumačiš ovo?
uf, jel smo ispratili diskusiju sa southom - trebnik, parastos za mrtve , pa 3., 9. i 40, dan i bese na pola godine, godinu?To da li je zemaljskih 40 dana ujedno i 40 nebeskih... Sumnjam.
To je tren.
40 dana, kao što rekoh, jeste verovatno metaforičkih, 40 kao biblijska metafora za punoću nečega
covek trenutaka - ok, i koji je to trenutak?Ne razumem.