stanovi i plate

Pozovi se na clan 85 zakona o Vojsci Srbije koji glasi:
" Za casove nocnog rada,rada u dane praznika koji su zakonom odredjeni kao neradni dani i rada duzeg od punog radnog vremena,osim rada duzeg od punog radnog vremena iz clana 83 ovog zakona ,profesionalnom vojnom licu se uvecava plata."

Ovaj clan 83 koji se spominje odnosi se na rad duzi od punog radnog vremena (prekovremeni rad)u slucaju mera pripravnosti,uzbuna,elementarnih nepogoda i sl. Ali on u svakom slucaju nema veze sa radom u dane DP.

U clan 83 spada i dezurstvo za koje ne vazi uvecanje plate za DP.

Elem...dobio sam stan (garsonjeru) u onoj fantomskoj podeli daleke 2001. godine ali jos nije gotova. Prica se da ce biti gotova tokom ove godine. Namece mi se par pitanja...da li vracati taj stan pa ici kao i svi po novom pravilniku na kredit (ako se malo doradi i poboljsa u nasu korist ;) )? Ovo me najvise interesuje jer bi mi ostao UTS... Ili mozda probati otkupiti ovaj stan koliko god da kosta (a cena raste li raste) pa onda traziti kredit za prosirenje??? I da li kod takvog kredita za prosirenja ostaje UTS?

kupio sam stan na kredit preko jedne od banaka, stan je jos u izgradnji, ali kada bude zavrsen vodice se na mene. Kakve su mojhttp://forum.krstarica.com/images/smilies/confused.gif
:confused:e sanse za UTS i da li ce me sledovati ovih 10%?

@boskobosko, danas sam bio kod personalca, kaze da su dobili neke "instrukcije" kako da racunaju praznicno dezurstvo, te da ga ne smatraju radom na dan praznika, vec kao obicno dezurstvo-pola dnevnice(!?)

Zna li neko koliko bodova me sleduje za "Naknadu dela troskova za zakup
stana" ako zivim u zajednickom domacinstvu sa nezaposlenim roditeljima, u njihovoj kuci, van mesta sluzbovanja, i da li mi i kakav dokaz o izdrzavanju treba?

Zna li neko koliko bodova me sleduje za "Naknadu dela troskova za zakup
stana" ako zivim u zajednickom domacinstvu sa nezaposlenim roditeljima, u njihovoj kuci, van mesta sluzbovanja, i da li mi i kakav dokaz o izdrzavanju treba?

Treba ti dokaz da zivite u zajednickom domacinstvu i da ih ti izdrzavas to jest da nemaju drugih prihoda, to se sve overi u sudu i onda ti ukinu UTS zato sto neko od clanova tvog zajednickog domacinstva ima nekretninu jer si ih ti prakticno nakon sve te procedure "usvojio"

Da li kao vojni sluzbenik imam pravo na ,,Naknadu dela troskova za zakup stana,, ako zivim u zajednickom domacinstvu sa nezaposlenim roditeljima ,nezaposlenom suprugom i troje dece i na kji nacin bih mogao da ostvarim to pravo.Sa svojom platom nema sanse da placam privatno stan.Nisam dosao sa ugrozenih podrucja vec sam od rodjenja u Srbiji

nema veze sada dali neko od clanova domacinstva ima nekretninu. sleduje te uts.na velicinu uts ne utice to sto su ti oni roditelji, jer se visina odredjuje brojem dece i zaposlenoscu bracnog druga.zanci, sleduje te uts, a njegova visina zavisi od toga koliko dece imas i dali ti je supruga zaposlena.

Šutanovac: Pripadnici Vojske lakše do stana
Međunarodni Radio Srbija - Pre 9 sati

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac, najavio je bolje dane za bivše i sadašnje pripadnike Vojske koji nemaju rešeno stambeno pitanje. Prilikom obilaska stanova u izgradnji u Vranju, Šutanovac je rekao da će stambeni prostor biti obezbeđivan u skladu sa novim sistemskim rešenjem, prema kojem se višak vojne imovine razmenjuje za stanove sa Građevisnkom direkcijom Srbije. On je dodao da se to odnosi i na vojne penzionere, prema sličnom modelu koji je primenilo Izvršno veće Vojvodine. Ministar odbrane je naveo da je sa Građevinskom direkcijom Srbije ugovoren završetak do kraja leta oko 150 stanova u Novom Sadu, Nišu, Valjevu i Vranju. Direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić, najavio je da će u Vranju za dva meseca biti završen kompleks zgrada sa 96 stanova, od kojih je 64 namenjeno pripadnicima Vojske. Ministar odbrane je pre Vranja posetio vojnu bazu "Cepotin" kod Bujanovca.

nema veze sada dali neko od clanova domacinstva ima nekretninu. sleduje te uts.na velicinu uts ne utice to sto su ti oni roditelji, jer se visina odredjuje brojem dece i zaposlenoscu bracnog druga.zanci, sleduje te uts, a njegova visina zavisi od toga koliko dece imas i dali ti je supruga zaposlena.

Da li kao vojni sluzbenik imam pravo na ,,Naknadu dela troskova za zakup stana,, ako zivim u zajednickom domacinstvu sa nezaposlenim roditeljima ,nezaposlenom suprugom i troje dece i na kji nacin bih mogao da ostvarim to pravo.Sa svojom platom nema sanse da placam privatno stan.Nisam dosao sa ugrozenih podrucja vec sam od rodjenja u Srbiji

Zaboravio si jednu cinjenicu VOJNI SLUZBENIK:?:

Poslednja izmena:
evo izvoda sa vesti krstarice, gde smo opet pripadnici mracne strane

Srbin nasilnik obara rekorde
Politika - Pre 9 sati

"Život je komplikovan. Ubijao sam ljude... švercovao ih, prodavao. Možda će ovde stvari biti drugačije", kaže Nikolaj Belić po dolasku u Ameriku.

On je tridesetogodišnji Srbin iz Bosne, ratni veteran, koji je verovatno počinio mnoga zverstva i jedva izbegao smrt kad je njegova jedinica Vojske Republike Srpske upala u zasedu. Nadimak mu je Niko i glavni je lik u kompjuterskoj igri koja obara rekorde u prodaji u Sjedinjenim Državama.

Srbi su tako posle nekoliko zapaženih, ali sporednih rola negativaca u Holivudu dobili i prvog protagonistu u američkoj industriji zabave. Ako se to tako može nazvati, jer je lik Nika Belića - ubice, nasilnika i krijumčara - daleko od ideala.

Belić je lik u novom nastavku popularne nasilne igre "Grand teft auto" (Grand Theft Auto) - nazvane po krivičnom delu krađe kola - u kojoj igrač u trodimenzionalnom okruženju može da krade, puca, ubija, čini svakakve druge zločine, ali i da saoseća sa likom u koji se uživljava. U ovom slučaju, može da tuče i da ubija pripadnike albanske mafije.

Prema sižeu koji je objavila američka kompanija "Tejk tu", Srbin kojim igrač upravlja imao je teško detinjstvo uz oca koji ga je maltretirao, a pravi cinik postao je kao mladić dok je u ratu posmatrao i činio zločine. Posle rata nije mogao da pronađe posao, pa je počeo da se bavi kriminalom, tačnije trgovinom ljudima, ali je sve vreme pokušavao da otkrije kako je njegova jedinica upala u zasedu u kojoj su mu ubijeni mnogi prijatelji. Igrom slučaja, saznaje da Florijan Kravić - jedan od preživelih - živi u Liberti Sitiju u Americi, gde je odavno u potrazi za boljim životom otišao i Nikov rođak Roman. U ovaj grad je morao da pobegne i Belić, pošto je njegov šef - ruski mafijaš - posumnjao da ga je opljačkao.

Iako priča zvuči logično, to se ne može reći za imena likova - Nikovo prezime se piše sa dva "l" - a po svedočenju onih koji su već igrali "Grand teft auto 4", ni američki glumci koji su pozajmili glasove Srbima ne zvuče uverljivo.

U Liberti Sitiju, Niko otkriva da njegov rođak duguje novac i ruskoj i albanskoj mafiji, pa igrač mora da izabere da li će da radi za Rusa Dmitrija Raskalova ili da ga ubije. Za Albance se ta dilema ne postavlja, jer Niko može samo da ubije glavnog mafijaša Dardana Petrelju, a onda još i da prebije njegove saradnike Bljedara Morinu i Kemala Vuljaja.

Jedini Srbin u igri koji nije bezdušni kriminalac jeste Florijan Kravić iliti Berni Krejn, Nikov drug iz jedinice koji se prilagodio lagodnom američkom životu. Berni je homoseksualac koji se zabavlja sa zamenikom gradonačelnika.

Niko je mislio da je Florijan izdao njegovu jedinicu, ali na kraju saznaje da je to uradio Darko Brević, pa igrač ima mogućnost da ubije ovog izdajnika ili da mu poštedi život. U igri se indirektno pojavljuje još jedan srpski lik - samo putem elektronske pošte koju igrač dobija. To je Milica Belić, Nikova majka, kojoj je "žao što je okolina iskvarila njenog dobrog sina".

Pola milijarde dolara zarade za nedelju dana

Igra je samo u prvoj nedelji prodaje (na tržište je izbačena 29. aprila po ceni od 60 dolara) zaradila više od 500 miliona dolara, od čega 310 miliona dolara samo prvog dana, čime je oborila rekorde u zabavnoj industriji. Širom sveta do sada je prodato oko šest miliona igara za konzole "iks-boks 360" i "plejstejšn 3". Poređenja radi, filmski hit "Gvozdeni čovek" zaradio je "samo" 201 milion dolara u svetu prvog vikenda prikazivanja.

"Znali smo da će ’Grand teft auto 4’ predstavljati proboj u smislu iskustva koje igrač doživljava u igri. Ali, sada smo napravili proboj i u prodaji", rekao je predsednik kompanije "Tejk tu" Straus Zelnik, dodajući da očekuje da će prodaja na kraju daleko premašiti bilo koji film ili muzički album.

Procenjuje se da je za kreiranje igre potrošeno sto miliona dolara, a ranije verzije prodate su do sada u 70 miliona primeraka. Prema kritikama specijalizovanih sajtova, igra sa Nikom Belićem najbolja je u istoriji ove vrste zabave.

E pa sad su svabe na history kanalu u bici za staljingrad predstavljeni kao mucenici,cak dotle idu pa objasnjavaju kako oni toboze nisu bili nacisti vec eto mobilisani i sl.glupost,pa s toga neko mora da zauzma mesto svetskog negativca a eto nama se posrecilo zahvaljujuci nasim umnim ljudima iz vlasti i svim onim koji su ih podrzavali i koji i danas isto cina i mi lagano preuzimamo ulogu svaba,sve ce vise takvih stvari biti na nas racun,a nismo bolje ni zasluzili kad se i danas preganjamo s drzavom i to sopstvenom oko raznih dugova.

Da li neko zna razlog zasto su krediti za civilna lica povoljniji nego za vojna? Rata za kredit od 50000e za vojna je 324e a za civilna kod Societe banke je 255e. Da li ste videli najnoviju direktivu ministra, na sajtu ministarstva? Ako sam dobro razumela, ako neko kupi stan na kredit nezavisno od vojske, dobije nadoknadu za ratu. Da li to znaci da se ne ukida uts?

Back