stanovi i plate

Temu o koeficijentima i osnovicama smo do sada već nekoliko puto sažvakali, tako da nebih o tome.

Pošto se po novom načinu obračuna sve izražava u bruto iznosu tako ti se i ovo računa.

Prvo cifru koju dobiješ množenjem osnovice i koeficijenata podjeliš sa mogućim brojem radnih sati za taj mjesec. Na taj način dobijaš vrjednost radnog sata. Za dane kada si bio na bolovanju prema pravilniku ti pripada "naknada plate u iznosu 95% plate". Što će reći da sate kjad si bio na poslu množiš sa punim iznosom, a sate na bolovanju sa 95% tog iznosa (ili ih umanji za 5% kako ti je lakše), na kraju sve to zbrojiš i odbiješ poreze i doprinose i eto je neto plata. Naknada plate u iznosu 100% plate pripada kada si na bolovanju zbog profesionalnog oboljenja ili povrede na radu.

Na isti način se računa i uvećanje plate za noćni rad i rad u dane praznika i prekovremeni rad (ko uspije da ga naplati).

Poslednja izmena:
Sta bi od onih stambenih kredita,gde se stalo ?Znamo iz medija da je to vec zazivelo ali sta se stvarno desava !!?

Cim supruga i ja budemo imali 1000 evra platu( mislim zajedno) izdvojicu 330 evra za stan! A iskren da budem, ne bih ga kupovao u Kraljevu a u BG za 50 000 evrica mogu da kupim samo supu!
Prema tome moj plan je da cekam na kreditt dok ne nakupim 20%! :super:

Cim supruga i ja budemo imali 1000 evra platu( mislim zajedno) izdvojicu 330 evra za stan! A iskren da budem, ne bih ga kupovao u Kraljevu a u BG za 50 000 evrica mogu da kupim samo supu!
Prema tome moj plan je da cekam na kreditt dok ne nakupim 20%! :super:

znaci treba jos 15 godina da radis :tick:

klaso XXIV klasa slavi 10 godina mature ...nadam se da su te obavestili .... 14.06.`08

Plan je sledeci ... idemo do VOGI-ja ( internata ) , posle idemo do skole i na kraju na STENKU :) :ok:

mene bas briga ja imam vec 10% ucesca i ako treba shupu cu da kupim u BG i izdati je za 200 evrica posto ovde ljudi zive i u gorim uslovima ,a gazdama placaju kao da zive u New Yorku :thumbdown:

mene bas briga ja imam vec 10% ucesca i ako treba shupu cu da kupim u BG i izdati je za 200 evrica posto ovde ljudi zive i u gorim uslovima ,a gazdama placaju kao da zive u New Yorku :thumbdown:[/QUOTE]

Po zakonu ne bi smeo da izdajes kupljeni stan dok ga ne otplatis. Zato oprez.8)

Neznam samo sta se zanosite. Krediti su ionako osmisljeni samo za one koji vec imaju reseno stambeno pitanje ali im nedostaje po 1 ili 1,5 soba da bi imali 4 i 4,5 sobe. Ljudi su iskolovali decu, zene su vec u penziji a oni bi da idu u penziju tek kada dobiju ono sto ih sleduje po pravilniku. Umesto da se organizujemo pa da trazimo ono sto nam pripada po zakonu mi se palimo na naduvane plavuse iz raznoraznih belosvetskih banaka koje nam se umiljavaju na promocijama dok ne uvale macka a onda cemo zajedno sa porodicama da se preznojavamo i da molimo boga da nas ne oglase kao visak a onda zbogom stanu i UTS-u i plati i zivotu. Zasto bi se neko odrekao 70-80 kvadrata koje nam zakon garantuje da bi kupio supu u Beogradu ili duplo manji stan od sledujuceg u nekoj vukojebini gde ce se zarobiti i nikada nece moci da ga proda. Drugo, postojeci pravilnik nam omogucava da resavamo konacno stambeno pitanje u garnizonu po zelji nakon prestanka PVS a sa postojecom uredbom moramo da kupimo stan u mestu sluzbovanja. Ako smatraju da su nam preveliki stanovi koji nas sleduju po zakonu neka onda jednostavno kazu da nas nista ne sleduje i neka ukinu pravilnik ali onda neka nam omoguce da radimo u mestima gde su nam roditelji ili imamo porodicne kuce. Sve je ovo smisljeno samo sa ciljem da nas zajebu do daske.

Neznam samo sta se zanosite. Krediti su ionako osmisljeni samo za one koji vec imaju reseno stambeno pitanje ali im nedostaje po 1 ili 1,5 soba da bi imali 4 i 4,5 sobe. Ljudi su iskolovali decu, zene su vec u penziji a oni bi da idu u penziju tek kada dobiju ono sto ih sleduje po pravilniku. Umesto da se organizujemo pa da trazimo ono sto nam pripada po zakonu mi se palimo na naduvane plavuse iz raznoraznih belosvetskih banaka koje nam se umiljavaju na promocijama dok ne uvale macka a onda cemo zajedno sa porodicama da se preznojavamo i da molimo boga da nas ne oglase kao visak a onda zbogom stanu i UTS-u i plati i zivotu. Zasto bi se neko odrekao 70-80 kvadrata koje nam zakon garantuje da bi kupio supu u Beogradu ili duplo manji stan od sledujuceg u nekoj vukojebini gde ce se zarobiti i nikada nece moci da ga proda. Drugo, postojeci pravilnik nam omogucava da resavamo konacno stambeno pitanje u garnizonu po zelji nakon prestanka PVS a sa postojecom uredbom moramo da kupimo stan u mestu sluzbovanja. Ako smatraju da su nam preveliki stanovi koji nas sleduju po zakonu neka onda jednostavno kazu da nas nista ne sleduje i neka ukinu pravilnik ali onda neka nam omoguce da radimo u mestima gde su nam roditelji ili imamo porodicne kuce. Sve je ovo smisljeno samo sa ciljem da nas zajebu do daske.

:klap::klap::klap::super::super::super::::worth::tick::tick::tick:

Za civile nema UTS ali zato ima fizicka provera:thumbdown::nono:

Zasto u lavoru kad moze na moru vojnaturistickaagencija.

Bolje i to nego u CG. Cujem rus Abramovic zainteresovan za nas Valdanos. Kad to prodaju ostaje nam samo lavor i Ada (za beogradjane) a ostli valjda imaju neku baru u okolini mesta prezivljavanja. Ne moze 40% povisice i regres istovremeno. Bice sada kad SPS formira vladu mnogo bolje, oni su ko ludi bez VS. :nono::nono::nono:

U vezi kredita i stanova i tako to ...
Kakav je status lica sa sluzbenim stanom, posto ta kategorija nigde nije definisana.
Da li se sluzbeni stan moze vratiti po ostvarivanju kredita i samim tim ostvariti pravo na UTS i ako moze gde to pise?

hvala

U vezi kredita i stanova i tako to ...
Kakav je status lica sa sluzbenim stanom, posto ta kategorija nigde nije definisana.
Da li se sluzbeni stan moze vratiti po ostvarivanju kredita i samim tim ostvariti pravo na UTS i ako moze gde to pise?

hvala

PA NEZNAM KAKO TI,ALI JA PLANIRAM DA ISTI OTKUPIM.NE ZNAM ZBOG CEGA BI VRACAO SLUZBENI STAN,I UZIMAO KREDIT,KADA CE VEROVATNO POSTOJATI MOGUCNOST DA OTKUPIS SLUZBENI STAN.NARAVNO NECES DOBITI UTS

Back