stanovi i plate

Na koju foru se u vojsci dobija kinta za praznicni rad. Dezuram gomilu praznika kao sto cu i 02.05. i nikada nisam dobio ni paru vise na ime praznika.

Onaj ko ti radi evidenciju prisutnosti treba da ti upise u rubriku DP (drzavni praznik) onoliko sati koliko si radio u dane DP. Sat rada u DP placa se 110 % obicnog sata ( npr.ako ti je sat rada da kazem obicnog dana 200 din.,za svaki sat rada u dane DP dobices jos 220 din ( npr.8 sati = 1760 din) na platu. I za rad u dane DP ne postoji ni preraspodela ni bilo sta drugo,vec iskljucivo placanje tog rada.

ja sam resio podizem kredit verovatno kod sosite bankte i kupujem stan a za uts sta bude
valjda ce biti sve ok

svaka cast na hrabrosti. sta ima u bgd da se kupi za 50000 eu ? ja sam uvek bio za onu bolje je davati za ratu nego gramzljivim gazdaricama. odvajas kintu mucis se ali na kraju ce biti tvoj . mnogi su vec 10 - 15 godina ratu davali u prazno, a moglo je vec odavno smisliti neki kakav takav kredit pa bi vec bili na pola puta do otplate. samo napred pa sta bude :wink::wink:

Onaj ko ti radi evidenciju prisutnosti treba da ti upise u rubriku DP (drzavni praznik) onoliko sati koliko si radio u dane DP. Sat rada u DP placa se 110 % obicnog sata ( npr.ako ti je sat rada da kazem obicnog dana 200 din.,za svaki sat rada u dane DP dobices jos 220 din ( npr.8 sati = 1760 din) na platu. I za rad u dane DP ne postoji ni preraspodela ni bilo sta drugo,vec iskljucivo placanje tog rada.

Namece mi se jedno pitanje...Ako radim 4 dana neprekidno (96 sati), i nece da mi (nam) plate, kako onda ide preraspodela radnog vremena tj. koliko slobodnih dana moramo dobiti??? A nevezano za praznike...

Meni nisi malo jasan,sta ti nije jasno....!?
Vojska ili drzava nude subvenciju prema godinama staza X 1%.Oni to izgleda racunaju kao ucesce,a to je ustvari subvencija, koju vracas zadnjih pet godina kredita,zakljucno sa 70-om godinom zivota.
Ovaj model su oni osmislili tako da nismo u obavezi da dajemo minimalno ucesce,kakavu obavezu imaju drugi(van vojske),sto vecina nas i nema da plati !?
E,sad je pitanje kome odgovara a kome ne !!?
Cinjenica je da smo golje i da vecini ne odgovara,pogotovo je pitanje preuzimanja rizika sta ako se nesto desi,novi talas otpustanja,prekida sluzbe i sl.Onda smo ga ugasili tj. onaj ko je uzeo ovakav kredit !
Primera radi,rata za kredit od oko 50 000 evra sa subvencijom od 20% je oko 270 evra !!
To ce imati da plate samo oni koji su sebi i skrojili one famozne koeficijente za plate od 60-70 000 din. i vise !
....gle cuda,kakva koincidencija !!!:rolleyes:
...a i nema smisla ljudi imaju neodgovarajuce stanove....ali to je druga prica.

Pa mnogo je bolje da su ponudili ono sto vazi i za ostale gradjane! Ti obezbedis 5% sto na 50 000 evra predstavlja 2500 evra a drzava daje 20%. Rata izadje negde oko 250 evra a poslednjih 5 godina 135 evra! A po ovom njihovom modelu rata mi izlazi 332 evra a UTS je oko 13500 tj oko 170. Pa odakle naci jos tih 160 evra za otplatu kredita?

Namece mi se jedno pitanje...Ako radim 4 dana neprekidno (96 sati), i nece da mi (nam) plate, kako onda ide preraspodela radnog vremena tj. koliko slobodnih dana moramo dobiti??? A nevezano za praznike...

Ako radis 24 sata u toku radne nedelje tj ako je radni dan onda bi trebao d dobijes za to 2 slobodna dana.
Ako radis vikendom 24 sata onda 3 slobodna dana! Bar je tako bilo u 37.mtbr u Raski!

Mislim da je po novom pravilniku o platama predvidjeno za 1 sat prekovremenog 1,5 sat slobodnog u preraspodeli,ali nisam siguran 100%. Ali gleda se mesec dana jer je to obracunski period. Bitno je da li npr. u aprilu ostvario vise od 176 radnih sat na primer,a ne da gledas samo 4 dana

Zakonski prekovremeni rad se moze platiti i to ako da maksimalno imas odam sati nedeljno ili ti 24 sata mesecno Ali naplatu prekovremenog rada su samo odobrili za one u KZB, spec. jedinicama i garda. A sto se tice slobodnih dana svaki prekovremeni sat ti se racuna po sat vremena do 18 ;asova nakon toga ti se racuna za jedan sat duplo. Barem ja tako obracunavam radne sate kod mene na poslu. Tako su mi odobrili.

Ako radis 24 sata u toku radne nedelje tj ako je radni dan onda bi trebao d dobijes za to 2 slobodna dana.
Ako radis vikendom 24 sata onda 3 slobodna dana! Bar je tako bilo u 37.mtbr u Raski!

U teoriji. Brate ti znas da sam radio 77 dana neprekidno i da sam za to vreme dobio 42 slobodna dana napismeno.. ( vec sam pricao o tome i trebalo bi da po toj logici dobijem 342.987.768 dana ). **** te bre ko kako stigne i ako se ne deres i ne busas i ne svadjas i.. neces dobiti ni ono sto ti sleduje jer se tako nekom hoce... Ipak i ja sam cuo za taj odnos 1,5:1. Kad smo vec kod ove teme.. moram napomenuti da das je ministar dobro izradio pred prosle predsednicke izbore.. Povecanje od 40% ja nisam osetio.. Danas je svuda objavljen njegov intervju u kojem se i dalje hvali sa time kako potporucnik ima 32.000 platu a oficiri 52.000.. Moguce da ja ne radim u njegovoj vojsci obzirom da meni plata nije promenjena preko godinu dana..

listicsm4.gif

Link ka o njegovoj prici , mada mozete isto pronaci na mnogim sajtovima javnih glasila ( b92, pink, tv novosti, pink, danas, blic... )

Pa mnogo je bolje da su ponudili ono sto vazi i za ostale gradjane! Ti obezbedis 5% sto na 50 000 evra predstavlja 2500 evra a drzava daje 20%. Rata izadje negde oko 250 evra a poslednjih 5 godina 135 evra! A po ovom njihovom modelu rata mi izlazi 332 evra a UTS je oko 13500 tj oko 170. Pa odakle naci jos tih 160 evra za otplatu kredita?
To su im ovi krediti kako kazu "najpovoljniji na trzistu",kao sto je i ono povecanje plate bilo "nevidjeno".Kakva slucajnost da su obe najave bile bas pred izbore.

Znaci sutra nevidjenih 5 soma i prekosutra nevidjena plata sa navidjenom povisicom,a kako stalno pobedjuju ovi koji nas zavlace ili smo GLUPI PA NA KRAJU GLASAMO ZA NJIH ILI NAMESTAJU IZBORE,NIJE MI JASNO,kako zna li ko odgovor,a ako ih stisnu iz eu i nato da nas salju u mirovne misije a oce sigurno,ocemo li ko telad da cupkamo kopitama i vicemo razumem i sluzim otadzbini-ko je j....e kad je ovakva.

Znaci sutra nevidjenih 5 soma i prekosutra nevidjena plata sa navidjenom povisicom,a kako stalno pobedjuju ovi koji nas zavlace ili smo GLUPI PA NA KRAJU GLASAMO ZA NJIH ILI NAMESTAJU IZBORE,NIJE MI JASNO,kako zna li ko odgovor,a ako ih stisnu iz eu i nato da nas salju u mirovne misije a oce sigurno,ocemo li ko telad da cupkamo kopitama i vicemo razumem i sluzim otadzbini-ko je j....e kad je ovakva.

Uz ovo cupkanje dodaj jos samo pozdravljanje sa kapom ili bez kape i pocni da pakujes transportnu vrecu!

Back