boskobosko
Obećava
- Poruka
- 62
....nikad !
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jos jednu "lepu" informaciju za one koji primaju UTS,ukoliko uzmete kredit sa subvencijom sa onih "fantasticnih" 30% ucesca koje obezbedjuje Vojska necete moci dalje da primate UTS.UTS ce 240 meseci primati samo oni koji uzmem kredite iz sredstava banke i bez subvencije...

otkud ti znas da ce osnovica biti povecana do kraja leta. to valjda republicki zavod za statistiku odredjuje prosecnu platu u privredi a onda nasi prave osnovicu. mozda se i smanji do lleta
sta je sa onima sto nisu presli po potrebi sluzbe, pa ga dobijaju? sva pvl ga primaju.. i koji ste to vi ,a koji mi i u cije ime ti govoris?[/QUOTE
Civili koji predju po potrebi sluzbe dobijali su UTS. Za ove koji nisu nigde presli a primaju UTS
nisam nikad cuo. Pa u ime civila koje si prozivao.
Osnovica za obracun plata pripadnika vojske ne moze biti MANJA od 75 % prosecne zarade u privredi. Veca moze. Osnovica za april je 22 200,a radjena je prema proseku u privredi iz februara od 29226 din. Ta osnovica je 76% od navedenog proseka. Tako da sledeci put i ako prosek plata padne na primer,oni mogu osnovicu da povecaju na 85 % od prosecne plate. Navodim samo kao primer. Znam sigurno da je do kraja leta predvidjeno jos jedno povecanje osnovice. Sad za koliko,videcemo.
kako nisi.. pa to su ti vojna licaZa ove koji nisu nigde presli a primaju UTS
nisam nikad cuo.
Pa u ime civila koje si prozivao.

Ti si napisao da UTS primaju sva PVL,ja sam na to reagovala...@tosicka
da, ne svi.. oni sto su dobili stan ne primaju.. a ostali ce svi da ga prime.. ili gresim?
Imas tekst u Odbrani "Matematika krova i tanjira" a i u pravilniku pise isto...

Ja neznam koji si ti tekst citala, ali u "Odbrani" u tekstu "Matematika krova i tanjira" jedini pasus koji govori o kreditima za stanove je sledeci:
Novi Pravilnik o naknadi putnih i drugih troškova,
koji je usvojila Vlada Srbije, predviđa i mogućnost da se naknada
dela troškoča za zakup stana prevede u „naknadu tro-
škova za rešavanje stambenog pitanja” ukoliko se profesionalni
pripadnik Vojske odluci da svoje stambeno pitanje trajno
reši putem kredita, a ne prema propisima o stambenom
zbrinjavanju u VS. Pravo na takvu vrstu naknade, uvećane
za 10 procenata, zadržalo bi se do otplate kredita, ali
ne duže od 240 meseci. Kako kažu nadležni u Upravi za kadrove,
precizna uputstva o takvom modelu kreditiranja
uskoro bi trebalo da budu gotova i dostavljena svim zaposlenima.
A koliko sam ja citao Pravilnik o naknadi putnih i drugih troskova u njemu stoji isto.
Izvoli pa nas argumentima ubedi u tvoju izjavu da ako uzmemo subvencionirane kredite gubimo pravo na UTS.
Jos jednom spominjem da netreba povrsno citati Pravilnike i koristiti se terminima "prica se" posebno kada nam se uskracuju neki pozitivni propisi jer to izaziva veliki revolt kod ljudi. Dosta nam je politike nemoramo i sami sebe da lazemo i dezinformišemo!!!!!8)
Juce je Sutanovac bio u emisiji na Pinku i rekao da su juce na sednici Vlade usvojili program o subvencionisanim kreditima za pripadnike Vojske.Radi se o sledecem:
do 5 godina staza imas 5% ucesca,a svaka sledeca vuce po 1%(ucesce ti daje Vojska iz vojnog budzeta-tj.to je ona milijarda dinara koju su odvojili za tu svrhu).Naveo je primer da ce pripadnik Vojske sa 20 godina staza ako uzme kredit od 50.000 eura placati ratu od 283 eura.(nije rekao na koliko godina otplate).To oni zovu subvencionisanim kreditom koji ti obezbedjuje Vojska,a nema veze sa istim koji obezbedjuje drzava.E sada,procenite koliko je povoljan kredit za nas koji zivimo u Beogradu.Bas se pitam sta kupiti za te pare.
Gospodo oficiri,podoficiri,sluzbenici i namestenici ZDRAVO!!!
Zna li ko jel i mi spadamo u ovaj javni sektor,odnosno ima li i za nas malo crkavice od 3.500 dinkoca.
Kolika je cena kvadratnog metra u BG, recimo na Vidikovcu, Petlovom brdu, Belim vodama?
Gospodo oficiri,podoficiri,sluzbenici i namestenici ZDRAVO!!!
Zna li ko jel i mi spadamo u ovaj javni sektor,odnosno ima li i za nas malo crkavice od 3.500 dinkoca.