stanovi i plate

Jedno pitanje za postovane kolege!
Postavljen sam na mesto teh.za avion i motor,ali zbog nedostatka ljudstva a po naredjenju k-danta poslat sam na ispomoc u cuvarsku sluzbu.Radim 7 dana po 12h pa dve nedelje odmaram,i tako u krug stim sto radim i nocne smene.Dali imam pravo na hranu ili bar na neki dodatak u novcu za tih 12 h rada, i kako se racuna radno vreme subotom i nedeljom,kao i drzavnim praznicima kad takodje radim po 12h.Cuvam i cuvam a sve o mom trosku put,hrana itd....

Jos jednu "lepu" informaciju za one koji primaju UTS,ukoliko uzmete kredit sa subvencijom sa onih "fantasticnih" 30% ucesca koje obezbedjuje Vojska necete moci dalje da primate UTS.UTS ce 240 meseci primati samo oni koji uzmem kredite iz sredstava banke i bez subvencije...

U čemu je tvoje uporište, da ako se uzme subvencija, ukida UTS. Jel to piše negde u regulativnim aktima ili je to proizvoljno tumačenje.
Jedno je sigurno.
Vojska se polako transformiše, ali mi ostajemo isti. Kao babe smo na pijaci.
Ako izadjete sa nekom informacijom dajte barem član zakona koji to reguliše ili kako ste došli do informacije!!
Nema potrebe da podgrevamo već usijanu atmosveru i dižemo sebi pritisak sa nečim što se kasnije ispostavi da nije istina.:evil:

otkud ti znas da ce osnovica biti povecana do kraja leta. to valjda republicki zavod za statistiku odredjuje prosecnu platu u privredi a onda nasi prave osnovicu. mozda se i smanji do lleta

Osnovica za obracun plata pripadnika vojske ne moze biti MANJA od 75 % prosecne zarade u privredi. Veca moze. Osnovica za april je 22 200,a radjena je prema proseku u privredi iz februara od 29226 din. Ta osnovica je 76% od navedenog proseka. Tako da sledeci put i ako prosek plata padne na primer,oni mogu osnovicu da povecaju na 85 % od prosecne plate. Navodim samo kao primer. Znam sigurno da je do kraja leta predvidjeno jos jedno povecanje osnovice. Sad za koliko,videcemo.

Ako MO i za 20 god.resi svim pripadnicima stambeno pitanje,vi ni za dve hiljade god.necete moci da se dogovorite da dignete zajednicki kredit,za izgradnju zgrade,opet ce da gledita ko ce koga da za...be,a glede dezurstava oce placace ih i to ne u novcu,nego ce ti zaradjenu dnevnicu obracunavati kao ucesce u otkupu stana,tako da za garsonjeru ima da dezuras non stop 4 radna veka ,pa ako mozes toliko da zivis i dezuras a ti ono tako i uradi,jer opet ne moze to svako,te s toga niko i nece biti ljubomoran na tebe i tvoj stancic,osim ako te ne optuze,a oce da si uzimao nedozvoljena sredstva kako bi sebi omogucio protivpravno sticanje dobiti tj.da bi sebi produzio zivotni vek i radni naravno.

Osnovica za obracun plata pripadnika vojske ne moze biti MANJA od 75 % prosecne zarade u privredi. Veca moze. Osnovica za april je 22 200,a radjena je prema proseku u privredi iz februara od 29226 din. Ta osnovica je 76% od navedenog proseka. Tako da sledeci put i ako prosek plata padne na primer,oni mogu osnovicu da povecaju na 85 % od prosecne plate. Navodim samo kao primer. Znam sigurno da je do kraja leta predvidjeno jos jedno povecanje osnovice. Sad za koliko,videcemo.

E pa sada je malo jasnije hvala

@tosicka
da, ne svi.. oni sto su dobili stan ne primaju.. a ostali ce svi da ga prime.. ili gresim?
Ti si napisao da UTS primaju sva PVL,ja sam na to reagovala...
Pa oni koji imaju stanove kao i oni u sluzbenim stanovimaga ne dovijaju.Mada takoreci i ovi drugi imaju nereseno stambeno pitanje,ali...
Oni koji nemaju reseno stambeno pitanje ce ga primati.Mada nasi zakoni ostavljaju veeeelike rupe tako da se snalazljivi snadju uvek...

Imas tekst u Odbrani "Matematika krova i tanjira" a i u pravilniku pise isto...

Ja neznam koji si ti tekst citala, ali u "Odbrani" u tekstu "Matematika krova i tanjira" jedini pasus koji govori o kreditima za stanove je sledeci:

Novi Pravilnik o naknadi putnih i drugih troškova,
koji je usvojila Vlada Srbije, predviđa i mogućnost da se naknada
dela troškoča za zakup stana prevede u „naknadu tro-
škova za rešavanje stambenog pitanja” ukoliko se profesionalni
pripadnik Vojske odluci da svoje stambeno pitanje trajno
reši putem kredita, a ne prema propisima o stambenom
zbrinjavanju u VS. Pravo na takvu vrstu naknade, uvećane
za 10 procenata, zadržalo bi se do otplate kredita, ali
ne duže od 240 meseci. Kako kažu nadležni u Upravi za kadrove,
precizna uputstva o takvom modelu kreditiranja
uskoro bi trebalo da budu gotova i dostavljena svim zaposlenima.

A koliko sam ja citao Pravilnik o naknadi putnih i drugih troskova u njemu stoji isto.
Izvoli pa nas argumentima ubedi u tvoju izjavu da ako uzmemo subvencionirane kredite gubimo pravo na UTS. :!:
Jos jednom spominjem da netreba povrsno citati Pravilnike i koristiti se terminima "prica se" posebno kada nam se uskracuju neki pozitivni propisi jer to izaziva veliki revolt kod ljudi. Dosta nam je politike nemoramo i sami sebe da lazemo i dezinformišemo!!!!!8)

Kako rece ministar za informisanje jedne od najtamnijih drzava na svetu ,,Sto puta ponovljena laz,postaje istina,,tako da i sve sto smo jedni druge slegali ili dezinformisali ustvari i nismo,jer veliki broj propisa se i napravi na osnovu usmenih predanja rekla kazala,samo uz bitnu razliku,jer se oni modifikuju po nacinu odgovaranja odredjenom broju zaposlenih u MO i VS,a naravno u svakom novom propisu se jos vise otezava resavanje pitanja iz stambene problematike i ostalih prinadleznosti,pa izvolte nastavita dalje sa svim pricama jer ko zna kakav ce propis iz njih izaci,mozda i nabodemo nesto sto nam odgovara.

Ja neznam koji si ti tekst citala, ali u "Odbrani" u tekstu "Matematika krova i tanjira" jedini pasus koji govori o kreditima za stanove je sledeci:

Novi Pravilnik o naknadi putnih i drugih troškova,
koji je usvojila Vlada Srbije, predviđa i mogućnost da se naknada
dela troškoča za zakup stana prevede u „naknadu tro-
škova za rešavanje stambenog pitanja” ukoliko se profesionalni
pripadnik Vojske odluci da svoje stambeno pitanje trajno
reši putem kredita, a ne prema propisima o stambenom
zbrinjavanju u VS. Pravo na takvu vrstu naknade, uvećane
za 10 procenata, zadržalo bi se do otplate kredita, ali
ne duže od 240 meseci. Kako kažu nadležni u Upravi za kadrove,
precizna uputstva o takvom modelu kreditiranja
uskoro bi trebalo da budu gotova i dostavljena svim zaposlenima.

A koliko sam ja citao Pravilnik o naknadi putnih i drugih troskova u njemu stoji isto.
Izvoli pa nas argumentima ubedi u tvoju izjavu da ako uzmemo subvencionirane kredite gubimo pravo na UTS. :!:
Jos jednom spominjem da netreba povrsno citati Pravilnike i koristiti se terminima "prica se" posebno kada nam se uskracuju neki pozitivni propisi jer to izaziva veliki revolt kod ljudi. Dosta nam je politike nemoramo i sami sebe da lazemo i dezinformišemo!!!!!8)

Ako stambeni pravilnik predviđa te "subencionirane kredite" prema ovome ti treba da napišeš izjavu da ga se odričeš da bi, ako uzmeš neki stambeni kredit u vlastitoj režiji ili počneš nešto da gradiš samostalno, nastavio da primaš UTS uvećan za 10% ali ne duže od 240 mjeseci ili dok ne otplatiš taj kredit, ako si sa bankom ugovorio kraći rok otplate.

Ukoliko uzmeš "subvencionirani kredit" smatra se da si rješio svoje stambeno pitanje u skladu sa propisima o stambenom zbrinjavanju u vojsci, a tada ulaziš u kategoriju lica koja imaju stan i prema članu 46 pravilnika o naknadi putnih i drugih troškova i gubiš pravo na UTS.

Odmah da se ogradim. O tim "subvencioniranim kreditima" se samo priča.

Sačekajte ljudi stambeni pravilnik, da prvo vidimo čega treba da se odreknemo.

Da to je taj isti pravilnik koji kaze da ako uzmes kredit i odreknes se stana iz fonda MO stices pravo na UTS +10%.
To sto si ti sada napisao toj e proizvoljno tumacenje Pravilnika.
Time sto je doneto resenje za UTS smatra se da nemas stan i samim tim stices pravo da ostvaris "naknadu troškova za rešavanje stambenog pitanja".
U pravilniku se nigde ne spominje subvencionisani krediti i kao takvi ne uticu na "naknadu troškova za rešavanje stambenog pitanja".

Acovek pita ima li pravo da jede dok je u cuvarskoj sluzbi po naredjenju k-danta,mislim da se ponavlja prica iz 90 ih,ja jedino mogu da ti kazem da je i nas to pravo na hranu mucilo,pa nam je i bilo zabranjeno i jos kojekakvih su novotarija uvodili,sve dok nismo zasadili strukove konoplje po celoj kasarni i kad je nikla kad su skontali ko je,mi rekli da moramo da je osusimo,spakujemo,prodamo da bi mogli da jedemo dok radimo,posle su ukinuli novotarije,ah da mozete proveriti o datim navodima kod kpetana fregate Milevanovica bivseg kasarskog bezbednjaka kasarne Dusan Vukasovic Diogen u N.Sadu na limanu,poznatije kao RRF.

Juce je Sutanovac bio u emisiji na Pinku i rekao da su juce na sednici Vlade usvojili program o subvencionisanim kreditima za pripadnike Vojske.Radi se o sledecem:
do 5 godina staza imas 5% ucesca,a svaka sledeca vuce po 1%(ucesce ti daje Vojska iz vojnog budzeta-tj.to je ona milijarda dinara koju su odvojili za tu svrhu).Naveo je primer da ce pripadnik Vojske sa 20 godina staza ako uzme kredit od 50.000 eura placati ratu od 283 eura.(nije rekao na koliko godina otplate).To oni zovu subvencionisanim kreditom koji ti obezbedjuje Vojska,a nema veze sa istim koji obezbedjuje drzava.E sada,procenite koliko je povoljan kredit za nas koji zivimo u Beogradu.Bas se pitam sta kupiti za te pare.

Juce je Sutanovac bio u emisiji na Pinku i rekao da su juce na sednici Vlade usvojili program o subvencionisanim kreditima za pripadnike Vojske.Radi se o sledecem:
do 5 godina staza imas 5% ucesca,a svaka sledeca vuce po 1%(ucesce ti daje Vojska iz vojnog budzeta-tj.to je ona milijarda dinara koju su odvojili za tu svrhu).Naveo je primer da ce pripadnik Vojske sa 20 godina staza ako uzme kredit od 50.000 eura placati ratu od 283 eura.(nije rekao na koliko godina otplate).To oni zovu subvencionisanim kreditom koji ti obezbedjuje Vojska,a nema veze sa istim koji obezbedjuje drzava.E sada,procenite koliko je povoljan kredit za nas koji zivimo u Beogradu.Bas se pitam sta kupiti za te pare.

Pa toliko izadje rata i za kredit sa subvencijom drzave ako ne i povoljnije.
Istina u Beogradu za te pare moze se uzeti stan od otprilike 30-35 kvm.

Back