stanovi i plate

Jos po zakonu o VJ nisu civili imali pravo na UTS,a ne verujem da su ga u VS promenili,jos od zakona o VJ UTS kod avl ne ulazi u prosek visine primanja jer isti ne spada u stalna zagarantovana primanja tj.mogu ga ukinuti kad oce,a moze se svako uveriti da je tako kad vadi potvrdu o visini primanja npr.kad uzima naki kredit,kao kad bi uzimali kredit po povoljnim uslovima za stan sto naravno nece nikad biti,ali zato imate pravo da fiktivno razmisljate,kao i da ce vozaci,kontrolori,mehanicari,vulkanizeri i ostalo osoblje GSB-a da strajkuje umesto vas,u vojsci je sve fikcija,bar ste toliko naucili kroz izvodjenje borbene obuke i vaspitanja,a ako pak to ne radite,onda primajuci znanja iz iste dok ste se skolovali.

Jos po zakonu o VJ nisu civili imali pravo na UTS,a ne verujem da su ga u VS promenili,jos od zakona o VJ UTS kod avl ne ulazi u prosek visine primanja jer isti ne spada u stalna zagarantovana primanja tj.mogu ga ukinuti kad oce,a moze se svako uveriti da je tako kad vadi potvrdu o visini primanja npr.kad uzima naki kredit,kao kad bi uzimali kredit po povoljnim uslovima za stan sto naravno nece nikad biti,ali zato imate pravo da fiktivno razmisljate,kao i da ce vozaci,kontrolori,mehanicari,vulkanizeri i ostalo osoblje GSB-a da strajkuje umesto vas,u vojsci je sve fikcija,bar ste toliko naucili kroz izvodjenje borbene obuke i vaspitanja,a ako pak to ne radite,onda primajuci znanja iz iste dok ste se skolovali.

Znamo mi da nas ne sleduje,ali posto dele kredite,i biju ko nece logicno ako imate vi da dobijemo mi.

Civili koji su dosli u Srbiju iz bivsih republika primali su uts.
A koliko se vas prijavljivalo na tudjim adresam samo da bi primali UTS.Pa bezbednjaci proveravali ko gde stanuje.
Hvala bogu da su to ukinuli i da svi koji nemaju stanove primaju uts.
Vidis mi nismo zlobni!

Da li neko zna da li po novom pravilniku o isplatama cl ili po novom vojni namestenik ili vojni sluzbenik ima pravo na UTS iako nema prekomandu,do sada su to pravo ostvarivala cl koja su imala prekomandu.Ja sa porodicom zivim u 12 kvadrata jer nemam pravo na UTS, a radim sa tri podoficira koja zive kod roditelja i po novom ostvaruju to pravo,nemam pojma kome da se obratim.

Da li CL moze da dezura na istom dezurstvu gde dezuraju i podoficiri ,kao dezurni cete, voda itd.ja dezuram vec 15 godina na takvim dezurstvima subote ,nedele praznici se nikada nisu prikazivali kroz platu.U januarskom listicu mi je prikazano dezurstvo u VZU ili vojno zdravstvenoj ustanovi jer se novembar i decembar placao .Odakle sada dezurstvo u VZU.Da li 24 casovno dezurstvo mora da se prikaze u PIO ili se prikazuje kao 8 casovno radno vreme,sva dezurstva 24 casovna za CL se prikazuju kao 8 casovn rad.

I to sto su proveravalo mogli su gadno da n....bu,ali niko nije bio zloban da ih ganja po sudu,svesni smo mi bili da i oni imaju porodica koje moraju da jedu,a lepo je pisalo u pravilniku,jos i tada samo sto su mnogi bili naivci pa su verovali u rekla kazala naredjenja,a tamo pise da ne mozes stanovati kod roditelja i primati istu naknadu ako ti roditelji ili bracni drug u mestu sluzbovanja ima nekretninu ili nepokretnost na svoje ime,tj.ako je poreski obveznik po osnovu nepokretnosti u mestu tvog sluzbovanja,pitam se kako li su vam ovo prevodili,ja sam od mog k-danta trazio da mi dokaze pismeno da me ne pripada to pravo iako sam bio prijavljen kod roditelj,a on se uhvatio zup-a,doneo zakljucak,a tupsona i u zakljucku na clanove na koje se poziva jedan od tih clanova kaze da se stvar ne moze resavati tim putem ukoliko ja nisam potegao da se resi po tom propisu ili ako je regulisano to pitanje drugim zakonom ili podzakonskim aktom,i isplatise ceo uts,bez provere a znali svi gde zivim,a vidim da i vas vozikaju soferi,knjigu u ruke pa uci.

I to sto su proveravalo mogli su gadno da n....bu,ali niko nije bio zloban da ih ganja po sudu,svesni smo mi bili da i oni imaju porodica koje moraju da jedu,a lepo je pisalo u pravilniku,jos i tada samo sto su mnogi bili naivci pa su verovali u rekla kazala naredjenja,a tamo pise da ne mozes stanovati kod roditelja i primati istu naknadu ako ti roditelji ili bracni drug u mestu sluzbovanja ima nekretninu ili nepokretnost na svoje ime,tj.ako je poreski obveznik po osnovu nepokretnosti u mestu tvog sluzbovanja,pitam se kako li su vam ovo prevodili,ja sam od mog k-danta trazio da mi dokaze pismeno da me ne pripada to pravo iako sam bio prijavljen kod roditelj,a on se uhvatio zup-a,doneo zakljucak,a tupsona i u zakljucku na clanove na koje se poziva jedan od tih clanova kaze da se stvar ne moze resavati tim putem ukoliko ja nisam potegao da se resi po tom propisu ili ako je regulisano to pitanje drugim zakonom ili podzakonskim aktom,i isplatise ceo uts,bez provere a znali svi gde zivim,a vidim da i vas vozikaju soferi,knjigu u ruke pa uci.

Znam licno coveka da je zbog toga zaglavio 4 meseca u Nisu, verovatno nije imao veze da ga oslobode.

ne verujem da je iko bio zbog toga krivicno gonjen. moze samo disciplinski i to dok ne podneses tuzbu, koja obavezno dobija jer drzava nema pravo da se mesa u tvoje odnose sa tvojom porodicom. ko moze da tvrdi da nisi placao stan svom ocu? nema logike ni pravnog osnova. svako ko je stanovao kod roditelja i trazio uts, nije ga dobio dok nije podneo tuzbu. sa druge strane, ni Koomanda nije mogla da donese drugacije resenje, zato sto je obavezivala uredba, tako da su mnogi personalci savetovali `ej, ja moram tako resenje da ti donesem, a ti kad tuzis dobices pa ce biti reseno`. na zalost, institut presedana nije poznat u nasem pravu, pa da mozes da povuces paralelu izmedju sebe i tamo nekog pere koji je resio problem tuzbom.

Civili koji su dosli u Srbiju iz bivsih republika primali su uts.
A koliko se vas prijavljivalo na tudjim adresam samo da bi primali UTS.Pa bezbednjaci proveravali ko gde stanuje.
Hvala bogu da su to ukinuli i da svi koji nemaju stanove primaju uts.
Vidis mi nismo zlobni!

Mislim da je pravedno ..... da svi koji nemaju reseno stambeno pitanje ostvare pravo na UTS. Bezbednjaci imaju mnogo posla da odrade ``samo ako hoce`` pocevsi od krupnih zverki pa do najsitnijih. Mnoge staresine su prodale stanove u bivsim REPUBLIKAMA SFRJ ... a sada su na listi za stanove ili su vec resili svoje stambeno pitanje u Srbiji.Neki su uspeli da dobiju i po 2-3 stana , neki su dobili i ogromne kvadrature stanove .... a vecina nas nije dobila nista . Nadamo se da ce biti nesto od tih povoljnijih uslova za vojna lica ...ali opet cekamo sta ce biti 11.maja ...svaki izbori i nama oci zamazu ... cim prodju ...izvinjavamo se ... sve ce biti u narednom periodu ... dokle vise .... svi rasturaju vojsku :evil:

ne verujem da je iko bio zbog toga krivicno gonjen. moze samo disciplinski i to dok ne podneses tuzbu, koja obavezno dobija jer drzava nema pravo da se mesa u tvoje odnose sa tvojom porodicom. ko moze da tvrdi da nisi placao stan svom ocu? nema logike ni pravnog osnova. svako ko je stanovao kod roditelja i trazio uts, nije ga dobio dok nije podneo tuzbu. sa druge strane, ni Koomanda nije mogla da donese drugacije resenje, zato sto je obavezivala uredba, tako da su mnogi personalci savetovali `ej, ja moram tako resenje da ti donesem, a ti kad tuzis dobices pa ce biti reseno`. na zalost, institut presedana nije poznat u nasem pravu, pa da mozes da povuces paralelu izmedju sebe i tamo nekog pere koji je resio problem tuzbom.

Kako od obraza da prijavis da placas ocu stanarinu!? Pa to je van pameti.Veceras na B92 (Poligraf 19:00) ministar vojni

Znam licno coveka da je zbog toga zaglavio 4 meseca u Nisu, verovatno nije imao veze da ga oslobode.

Nazalost nasi vojni policajci pojacani sa VBA samo tome i sluze, da ganjaju sirotinju. Slicnu stvar su odradili sa podoficirima koje su bukvalno naterali da pokupuju cetvrti stepen str. spreme a onda poceli da ih razvlace po sudovima. Licno mislim ako nisam dobio stan od vojske UTS me sleduje. Da li sam nasledio nesto od oca ili sam dobio na bingu, da li sam letovao ili koristio GO da radim na gradjevini to nije stvar koja treba da interesuje vojsku.

Kako neko moze da prijavi da placa ocu stanarinu? Pa to je van pameti! Veceras u 19:00 na B92 ministar vojni...

OD FAMOZNIH KREDITA NEMA NISTA.a I AKO BUDE BICE TOTALNO ISTI KAO I OVI SADASNJI UZ SUBVENCIJU DRZAVE.fAMOZNIH 30% UCESCA VOJSKE,VRACAMO NA KRAJU ISPLATE CELOG KREDITA UZ NEKU MIN.KAMATU. T O SMO MI GOSPODO ZASLUZILI POSLE SVIH OVIH GODINA...MAM. IM JBM!!!

Neznam da li su novim pravilnikom ukinuli ili su to ranije uradili ,da kad avl dobiju stan dobijaju i pare ranije je bilo oko 3 hiljade maraka za belu tehniku, a za nas verovatno crna!
To je odavno ukinuto...Jos dok sam radila u RC i zadnji iznos koji se delio iznosio je 92500...
Bilo ih je koji su to naplacivali i po par puta...Zaborave da su jednom pa da se podsete :D

Jos jednu "lepu" informaciju za one koji primaju UTS,ukoliko uzmete kredit sa subvencijom sa onih "fantasticnih" 30% ucesca koje obezbedjuje Vojska necete moci dalje da primate UTS.UTS ce 240 meseci primati samo oni koji uzmem kredite iz sredstava banke i bez subvencije...

Back