stanovi i plate

Dobro veče, verovatno kao i mnogi, voleo bih da znam kada i da li će se znati nešto bliže za kredite za stanove, informacije na koje sam naišao na forumu su prilično konfuzne, a pitao sam danas devojke iz personalnog kod nas one nemaju pojma o kreditima, već pominju neke glasine, i deluju prilično neobavešteno.
I šta se dešava sa ranije predatim zahtevima za stan? Da li će to imati kakve veze sa kreditima koji se pominju ovde?

Prosečna neto plata guvernera Narodne banke Srbije Radovana Jelašića u prošloj godini je iznosila 412.175 dinara, objavila je NBS. U saopštenju NBS objavljenom na sajtu centralne banke, navodi se da su u mesečnu zaradu guvernera uračunat minuli rad, topli obrok, regres i slična primanja.

A gde je nas gergres i topli obrok ????:-x

Najvise mu vuce minuli rad,e sad ako znas tacnu definiciju sta je minuli rad i kako se primenjuje u neprivrednim delatnostima,siguran sam da ces doci do ispravne cifre,tj.da mu je plata takva po zakonu,mislim da postoji jos neki koeficijent sa kojim se minuli rad mnozi ali ne mogu da se setim,a takodje moras imati u vidu da se on sigurno jedne polovine plate odrice u humanitarne svrhe,jer to su ipak posteni ljudi,mislim pogledaj imovinsku kartu Mladjana,pa covek jos malo nece imati sta da jede,ipak smo mi u boljoj poziciji.

Najvise mu vuce minuli rad,e sad ako znas tacnu definiciju sta je minuli rad i kako se primenjuje u neprivrednim delatnostima,siguran sam da ces doci do ispravne cifre,tj.da mu je plata takva po zakonu,mislim da postoji jos neki koeficijent sa kojim se minuli rad mnozi ali ne mogu da se setim,a takodje moras imati u vidu da se on sigurno jedne polovine plate odrice u humanitarne svrhe,jer to su ipak posteni ljudi,mislim pogledaj imovinsku kartu Mladjana,pa covek jos malo nece imati sta da jede,ipak smo mi u boljoj poziciji.

Sve beda i jad ,rece Palma kod Olje,pa se Suki naljutio.
Cuo sam da je Suki uzeo otpreminu iz SDPR 10000 maraka u ono vreme,da bi se drugi dan odmah zaposlio.A i Boza nam je jadan uzeo tracavih 900000 evra otpremine!:-x
Ma da mi smo u boljoj poziciji ,nismo navikli na prsutu, nego salama podrigusa,a i kad bi jeli nesto bolje zaboleo bi nas stomak,treba se navici na luksuz:P

Da li neko zna sta je sa toplim obrokom i regresom-da li ce se placati?

Поздрав свима на форуму. Имам незваничну информацију да топли оброк треба да буде 90 динара радни дан а регрес 40000 и исплаћује се месечно.(некадашљи војнички додатак)

Leto na Adi,bice sigurno,ili ako ste iz drugih gradova onda lokalna gradska kupalista i bazeni,mislim da ce taj regres da zalegne za to jer dok oni krenu da ga isplacuju,dok ga usitne u sto rata,pa kasnjenja,ih ima da se naletujete samo tako,jos preraspodela radnog vremena,a ono utrce vam sefovi u termin,pa guli celo leto na sljaci,nema veze cuo sam da ce Boza i Dragan da otvore zimska letovalista,termalne vode i to pa nece vam faliti brckanje,ako je 90 din radni dan za topli obrok,pa vise vam se isplati da valjate laserske istrosene ketridze,placaju po komadu isto 90 din.,pa kolko nabodes danas radnih dana ako im zavalis 10 kom.pa sutra opet tako,i milina sta ce ti topli obrok,kad mozes sam da ga zaradis,predlazem ukidanje istog,jer se trosi mnogo struje na njegovo podgrevanje.

PS./Molim postovane donosioce raznoraznih informacija ala"stambeni krediti samo sto nisu" da ne pale vise ovaj narod,jer samo sirotinja koja nema izlaz moze da veruje u to,a pitanje da li i ona!?Mi,ostali znamo zasto to rade i ko im je rekao da plasiraju takve informacije!!!

A sta ti ocekujes? JNA standard? Pa jel vidis gde nam je gradjanstvo? Koliko je ljudi bez posla a koliko prima minimalac? I ja bih voleo da imam vecu platu ali ponekad treba gledati i narod kako zivi a ne samo sebe!

Neka daju 30% ucesca za stan u BG i hebe mi se za dug i za sve ostalo!

Koliki stan sleduje ozenjenog bez dece?
A sto gledas to bedno gradjanstvo. Sta je sa onima koji su zauzeli nas srednji stalez
(kako kaze Dinkic on je srednji stalez) Ako smo svi u tranziciji onda svi jedemo kupus a ispalo je 50% jede kupus 50% meso u proseku svi jedemo sarmu. JNA je bila zakon

Back