stanovi i plate

Не сумњам да је тај правилник усвојен али поштоваће га као и правилник о платама на основу кога смо поднели тужбе својевремено.Ма ради се само о још једној предизборној бајци. Учешћа од 30% за 20 000 људи, никада се неће одрећи толиког новца у нашу корист. И шта је са пензионерима да ли следује и њих.

Vojni namestenici,oni dobijaju vojne namestene stanove,tako sto im se preko veze namesti da dobiju stan,a da bi BIJO namestenik e.................treba ucit skolu ali ne svakakvu vec samo onu za namestanje,te skole drze sve partije od opozicije do pozicije kao i postavljeni feudalci aktuelnog feudalnog drustva,a takodje i bivsi feudalci,oni drze privatne skole za namestanje,a i ovi kad postanu bivsi onda ce i oni otvoriti privatne skole za namestanje i tako to ide...........................

Vojni namestenici,oni dobijaju vojne namestene stanove,tako sto im se preko veze namesti da dobiju stan,a da bi BIJO namestenik e.................treba ucit skolu ali ne svakakvu vec samo onu za namestanje,te skole drze sve partije od opozicije do pozicije kao i postavljeni feudalci aktuelnog feudalnog drustva,a takodje i bivsi feudalci,oni drze privatne skole za namestanje,a i ovi kad postanu bivsi onda ce i oni otvoriti privatne skole za namestanje i tako to ide...........................

Neznam da li su novim pravilnikom ukinuli ili su to ranije uradili ,da kad avl dobiju stan dobijaju i pare ranije je bilo oko 3 hiljade maraka za belu tehniku, a za nas verovatno crna!

Ma,kakvo crno jedinstvo medju avl,to ne da nece da pije vodu nego ima tendenciju i u punom je zamahu,razvitak neslaganja i netrpeljivosti medju samim avl,tak da nikad nece da pobedite politiku,sto je i dobro,jer ce vas neoborivi poredak evolucije u zivotinjskom carstvu naterati da ili budete na vrhu lanca ishrane ili da se povinujete da budete necija hrana,ocu reci vreme ce vas naterati da mrdnete ....petima,konacno i uradite nesto za vas same,a tako i treba da bude na kraju krajeva.

Murija bar ima pravo na protestnu setnju, a mi nemamo pravo ni na protestnu patnju.

U sustini ti si u pravu. Postoji grupa kolega koja se aktivirala oko formiranja sindikata. Koci MO jer jos nije doneo propise koje regulisu rad sindikata iako je po zakonu bio obavezan do 31.03.2008.godine. Ako mi nemamo pravo na strajk onda to moze neko drugi umesto nas. Vode se pregovori sa sindikatom GSP Beograd ali ako pristanemo na njihove uslove onda ce clanarina za sindikat biti velika. Na zalost cak ni sindikati vise nisu solidarne organizacije i traze da im se za takvu solidarnost (strajk u ime zaposlenih u VS) debelo plati sto bi smo mi morali od nasih clanarina da izmirimo. Naravno ovo je sve neprovereno i nezvanocno i ja uopste ne poznajem te kolege.:mrgreen:

Do pocetka primene vrsice se anketiranje-izjasnjavanje o nacinu resavanja stambenog pitanja (cekanjem izgradnje stana, kredit preko vojske ili kredit mimo vojske), bodovanje,formiranje rang lista, donosenje novih zakljucaka i sl.

Lica do 45 godina starosti mogu da konkurisu za dodelu subvencije na kredit kod nacionalne korporacije za osig. kredita, uz ucesce drzave od 30% vrednosti za pripadajucu kvadraturu stana ( ko nema nikakav stan).

Lice koje se izjasni da ce stambeno pitanje resavati mimo vojske, uzimanjem kredita od neke poslovne banke i davanjem sopstvenog ucesca, zadrzava pravo na UTS+10% do otplate kredita, a najduze do 240 meseci. Ovo je vec poznato iz nedavno propisanog pravilnika o putnim troskovima. Znaci, onaj ko se odluci za kredit preko vojske, dobija ucesce ali gubi UTS jer se smatra resenim u stambenom zbrinjavanju.

Ne znam koliko u VS ima of i pof sa resenim stanovima, ali znam da je svega oko 450 starijih od 45 godina i da ne mogu da konkurisu za kredit. Ostali, oko 4000 oficira i 7000 podoficira, su u igri za neku od navedenih opcija. SRECNO!

NAPOMENA: Ovo su sve informacije na osnovu procitanog nacrta pravilnika, koji Vlada jos nije potpisala, a koji ce mozda pretrpeti neke izmene.

Back