stanovi i plate

Podizanje ugleda pripadnika VS, stvaranje neke drugačije slike o Vojsci... Podržavam tu ideju iz najprostijeg razloga: uniforma je daleko pristojnija od civilne garderobe većine pripadnika Vojske; zatim- veliki broj ih ne liči ni na šta dok ne obuku uniformu, pa valja to malo našminkati. Muka me uhvati kad vidim kako dolaze i odlaze s posla- neskladne kombinacije, neuklopljene boje, prekratke i 'šargarepa' nogavice, izlizana i ofucana odeća i obuća... užas! Oficir/podoficir nije fizikalac, njegov posao je ugledan, i zato mora i da na izgled bude dostojan svog poziva.

Kazu da su u nekim jedinicama procitali vec naredbu za 1.april(nije shala) !
Zato me i interesuje da li je to tacno ili je samo prica,mada je ministar nedavno to i najavio.
Slazem se da treba ici u uniformi na posao,bez obzira na celokupni bedak....pa izmedju ostalog i to da neki jos vise stvaraju tu sliku kad su u civilu.
Neko ce reci nema se ali strokave pantalone i guzvane kosulje....nismo bas toliko....!!?

Podizanje ugleda pripadnika VS, stvaranje neke drugačije slike o Vojsci... Podržavam tu ideju iz najprostijeg razloga: uniforma je daleko pristojnija od civilne garderobe većine pripadnika Vojske; zatim- veliki broj ih ne liči ni na šta dok ne obuku uniformu, pa valja to malo našminkati. Muka me uhvati kad vidim kako dolaze i odlaze s posla- neskladne kombinacije, neuklopljene boje, prekratke i 'šargarepa' nogavice, izlizana i ofucana odeća i obuća... užas! Oficir/podoficir nije fizikalac, njegov posao je ugledan, i zato mora i da na izgled bude dostojan svog poziva.

Ako ćemo o estetici, mislim da je neuporedivo pristojnije da ulazi u kasarnu u jeans-u, zimskoj jakni ili u solidnim patikama kupljenim kod Kineza, nego u "onom" što zovete uniforma:mrgreen:
Nemoj bre da im se šumari, poštari i personal privatnih agencija za obezbeđenje smeje grohotom....
Ah da, i ta "svečana uniforma" je slovo po slovo katastrofa...
Uniforma se ne nosi pobogu, da bi se prikrili telesni nedostaci, socijalni status ili odsustvo dobrog ukusa.
Ne verujem da će današnja stilska i dizajnerska rešenja uticati na porast ugleda srpske vojske. Naprotiv.

Poslednja izmena:
Па,ако би избацили ову комунистичку јна униформу и увели српску,било би лепо поново видети српског официра-подофицира у српској униформи.
Нек вам је са срећом!

....ali bice bolje....pa plata nam je samo za 50 evra manja u odnosu na proslu godinu,u odnosu na kurs...a gde su poskupljenja.......zato cemo da shetamo u uniformi i dizemo moral sami sebi !
Ja jesam za to da se ide u uniformi na posao,pa nama to i jeste u opisu radnog mesta....ali toliko zivotnih problema imamo svi ....

slazem se u potpunosti sa tobom ali sve dok ne bude tako dobar standard da pripadnici VS mogu ziveti sasvim normalno da mogu da obeduju u restoranu a ne da moraju da vukljace kese sa doruckom, masnim burekom i slicno ova ideja o dolasku u uniformi otpada, al sta je tu je bice kako je Šuki odlucio :super:

Па,ако би избацили ову комунистичку јна униформу и увели српску,било би лепо поново видети српског официра-подофицира у српској униформи.
Нек вам је са срећом!

a kakva je to srpska uniforma da nisu čakšire, šajkača i opanci :think:

Back