Šta znači biti? Šta je postojanje?

Према садашњем стању људског ума, постојање је одувек. Е сад, ако наша врста опстане довољно дуго да се наш ум развије (ал' геометријском прогресијом) можда се спознаја промени.

Osećam znači postojim

Postojanje je osećaj, senzacija čula

Према садашњем стању људског ума, постојање је одувек. Е сад, ако наша врста опстане довољно дуго да се наш ум развије (ал' геометријском прогресијом) можда се спознаја промени.

Mi kao materija u vremenu i prostoru-to je postojanje.
Pre svega neophodno je znati Sebe.(kao što je Sokrat govorio; "Čoveče znaj Sebe!")
Zato na pitanje: Ko smo Mi? Jedini ispravan odgovor je: Mi smo duhovno Biće ili Duša - možete To zvati Bitak, Self ili kako god.
Otuda, za fizički svet postojanje znači; Biti, Videti i Znati. To videti ne znači viđenje fizičkim čulima (očima) već duhovnim čulima. U prilog tome Isus Je naglašavao, "Ko ima Oči da vidi..." Ili "Drži Oko čistim!" Nije rekao "Drži oči čistim," već "..Oko čistim." Reč "Biti" naglašava umeće da se živi u sadašnjem trenutku jer za nas kao duhovno Biće vremenski tok je nebitan, jer mi ne egzistiramo u ovom svetu iako smo konektovani za njega. Šta nam govori reč, Znati? Ono što čovečanstvo odbija da spoznaje - je da Mi, kao pravo i jedino realno Biće pravo znanje dobijamo iznutra i to je ono izvorno i suštinsko znanje koje nama treba.
Na pojedincima ostaje da ostvare taj kontakt....
Čovekov um ima svoju funkciju ali on ne ume misliti iako biva koriššćen da kreira misli.
Pre nego se upustamo u ovakve školske rasprave neophodno je odraditi neophodnu nadogradnju. Škola na svim poljima čovekovog interesovanja jeste samo ulazna propusnica a ne i stvarno posedovanje znanja.

Back