Ljubo2
Iskusan
- Poruka
- 5.603
Pričaš gluposti kao i onaj ko te tome naučio. Ljudsko mišljenje nema nikakvu vrednost, ako nije logički izvedeno iz iskustveno i naučno proverljivih činjenica. I upravo zato što ukupna svetska filozofija ne sledi to osnovno logičko pravilo, ona i nema nikakvu praktičnu vrednost, kao ni bilo koja svetska religija. Što važi i za svetsku nauku i svetske ideologije i politike, koje umesto da vode ljudsko društvo u duhovno i materijalno blagostanje, voide ga direktno i u oripast. Jer su sva naučna, filozofska, religijsha, ideološka i politička mišljenja lišena svake logike. Ne objašnjavaju ništa i sva odreda imaju značenje samo verovanja, koja sa zakonima po kojima postoji materija. život i Univerzum, nemaju nikakve veze.Логика је ако ниси знао наука о облицима људског мишљења, обрати пажњу, људског мишљења и то је све.
Da li si čuo nekada za reč i pojam "razum". Logika je osnovno sredstvo onoga što razu jeste. I upravo zato što ljudi još uvek ne umeju ispravno logički da misle, oni još uvek i nisu razumna bića, već samo izmanipulisana i dresirana bića, koja bez ikakvog dubljeg razumevanja uče na pamet štiva koja im njihovi manipulatoru nude i živeći po njima srljaju pravo u propast.
Takvu logiku i filozofiju slobodno okaći mačku o rep, jer je vreme da ona prestane da važi, pošto stvari u prordi uopšte tako ne stoje. Jedino što u beskrajnom nebeskom prostoru postoji je Svest i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. I jedina prirodna logika po kojoj se sve u Univerzmu dešava, je logka Svesti i njenih sedam sposobnosti i radnji. Zakon postojanja koji sam otkrio je upravo ta logika, pred kojom će da padnu sve nedokazane naučne teorije, i šuplje svetske dilozofije, religije, ideologije i politile. Ili će svet na kraju da propadne živeći po raznim belosvetskim lažima.Она проучава законитости комбиновања појмова и потпуно је априорна, што значи независна од спољашњег искуства. Нећеш логиком откривати суштину света и живота.У филозофији се то одавно зна, још од када је Кант уништио сваку могућност спекулативне метафизике.
Ja i ne objašnjavam stvari "ljudskom logikom". Ti si sam napred objasnio da je "ljudska logika" betvredna, a sa time sam se u ja složio, zbog čega ljudske nauke, filozofije, religije, ideologije i politike i nemaju neku posebnu vrednost za ljude, jer vode ljudsko društvo u samouništenje.А то се зна и у физици. Управо је та квантна физика коју спомињеш показала да у области квантног, правила људске логике немају много важења. На пример овај чувени експеримент: Јел је бити честица и талас у исто време логично? Јел логично бити на два места у исто време?
Ништа од тога није логично, а ипак то су чињенице.
Ма шта била "ствар по себи" она није логична. И нећеш је људском логиком објашњавати.
Ja sam Zakon postojanja otkrio ponačinu otkrivanja logike po kojij postoji Svest pomožu svojih seam sposobnosti i radnji, sem kojih ničeg drugog nema. Ovu logiku ti ne možeš oboriti "ljudskom logikom", tj logikom Aristotela, Kanra, Šopenhauera i drigih "pozbatih" svetskih bezveznjakovića.
Ti pojma nemaš da su svi opažljivi materijalni oblici organizacije kretanja i rada. I plma nema da kretanje i rad koje možemo, nema značenje postojannja, već Svest kao nematerijalni kretač koji raspolaže sposobnošću da se kreće.Нетачно. То "најпрво" јесте супстанција која је носилац акциденција тј. облика, још је Аристотел на то указао. И једино облик може бити узрок или последица облика не и супстанција која је носилац облика. Јаје, пиле, кокошка, су акциденције, облици у песку, а не песак. Као што нећеш кулом у песку узроковати песак, тако нећеш обликом јајета узроковати материју која је носилац. За обликом јајета следи облик кокошке, а затим опет облик јајета, нигде на том низу нема материје која би била узрок или последица нечега. Она постоји симултано са својим облицима одувек и занавек.
Koja je nefeljiva od svojih fizičkih i psihičkih radnji. Ta Svest, kad se napregne i pokrene, poprima fizička svojstva isole i mase i tako postaje smoj sebi opažljiva i spoznatljiva. Koju su fizičari nazvaali imenom "energija". Koja kad prestane da se napreže i kreće, gubi fizička svojstva sile i mase i tom prilikom sve što je svojim kretanjem i radom stvorila nestaje kao da ga nikad nije ni bilo, Sve ponovo postaje nematerijalni Kvantni vakuum, odnosno, postaje polje nepokretne i nematerijalne Svesti. KOje fizičari još zovu i imenom "svemirska crna jama".
Ovo napred što sam rekao su to neoborive baučne činjenice koje je otkrila i dokazala fizika. Koje se savršeno podudaraju sa logikom po kojoj jedino postoji Svest i njenih sedan fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. I što pre prihvatiš ove činjenice i kiguku, a oslobodiš se starih shvatanja i verovanja, to ćeš pre da prestaneš da pričaš gluposti.
Naprotiv, Zakon postojanja je do kraja proverljiv, objašnjiv i raazumljiv i ti ili bilo ko drugi, svojim neutemeljenim verovanjem mu ne možeš ništa.Овим је твој "закон постојања" разоткривен као бесмислен.
Uh, sad si već počeo i da lažeš. Nikada nisu uspeo Zakonu postojanja ni pero da obiješ. Ni jedan moj stav nikada nisu čak ni pokušao da oboriš, već si uvek nastupao sa citatima Šopenhauera i drugih svetskih filozoha, koji nsu uspeli da objasne apsolutno ništa, Zbog čega ukupna svetska filozofija i nema nikakvu praktičnu vrednost. Ti si, čitajući svetsku filozofijumm vremenom umislio da si i sam postao veliki svetski filozof. Na žalost, ja sa mojom filozofijom ne mogu da te razuverum i spustim te na Zemlju, jer ti nisi dovoljno inteligentan da razumeš o čemu Zakon postojanja uopšte govori. Ti ne razumeš ni druge filozove, već samo njihova štiba bubaš na pamet, zato jer veruješ da su oni veliki svetski filozofski autoriteti. I sa te laaaaaaaažnje pozicije i pokušavaš da negiraš Zakon postojanja, nesposoban da primetiš da ti to ne ide od ruje, Zato jer nisi sposoban ništa da razumeš. Iako je Zakon postojanja do kraja razumljiv da bi to i mala deca mogla da ga razumeju. Ali ne i stare kešonje i poput tebe čiji su umovi do vrha napunjeni raznim dogmama, verovanjima i zabludama, za koje su sebe ubedili da imaju znalenje Istine. Bez obzira što fizičari jop uvek pojma nemaju šta je materija, filozofi, šta je postijanje, teolozi i vernici širom sveta, šta je Bog, psiholozi, šta je Svest, niti ideolozi i političari sveta znaju kakav svetski društveni i ekonomski poredak treba da naprave, pomoću kojega bi svi ljudi sveta mogli najlakše da ostvare svoje duhovno i materijalni blagostanje kao svrhu svog života, već i danas, kao i tokom sele ljudske istorije, uvek iznova vode ljudsko druptbo iz katastrofe u katastrofu. I ti Ozimane, pozivjuaće se na tava svetska znanja pokušavaš da negirap vrednost Zakona postojanja. Šta drugo reći, do beda ljudskog uma.А сећам се да сам ти управо на исто указивао одавно, пре двадесетак година, на сербианкафе форуму.
И сећам се да си тада доживео скоро нервни слом, јер си схватио да си проповедао нелогичност.
Али уместо да прихватиш и окренеш се правој филозофији, ти си то некако рационализовао и сакрио од самог себе празнословљем, како не би увидео просту чињеницу да супстанција нема узрок, нити га може имати, и да је самим тим твој "закон постојања" бесмислен.