Postojanje

Логика је ако ниси знао наука о облицима људског мишљења, обрати пажњу, људског мишљења и то је све.
Pričaš gluposti kao i onaj ko te tome naučio. Ljudsko mišljenje nema nikakvu vrednost, ako nije logički izvedeno iz iskustveno i naučno proverljivih činjenica. I upravo zato što ukupna svetska filozofija ne sledi to osnovno logičko pravilo, ona i nema nikakvu praktičnu vrednost, kao ni bilo koja svetska religija. Što važi i za svetsku nauku i svetske ideologije i politike, koje umesto da vode ljudsko društvo u duhovno i materijalno blagostanje, voide ga direktno i u oripast. Jer su sva naučna, filozofska, religijsha, ideološka i politička mišljenja lišena svake logike. Ne objašnjavaju ništa i sva odreda imaju značenje samo verovanja, koja sa zakonima po kojima postoji materija. život i Univerzum, nemaju nikakve veze.

Da li si čuo nekada za reč i pojam "razum". Logika je osnovno sredstvo onoga što razu jeste. I upravo zato što ljudi još uvek ne umeju ispravno logički da misle, oni još uvek i nisu razumna bića, već samo izmanipulisana i dresirana bića, koja bez ikakvog dubljeg razumevanja uče na pamet štiva koja im njihovi manipulatoru nude i živeći po njima srljaju pravo u propast.

Она проучава законитости комбиновања појмова и потпуно је априорна, што значи независна од спољашњег искуства. Нећеш логиком откривати суштину света и живота.У филозофији се то одавно зна, још од када је Кант уништио сваку могућност спекулативне метафизике.
Takvu logiku i filozofiju slobodno okaći mačku o rep, jer je vreme da ona prestane da važi, pošto stvari u prordi uopšte tako ne stoje. Jedino što u beskrajnom nebeskom prostoru postoji je Svest i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. I jedina prirodna logika po kojoj se sve u Univerzmu dešava, je logka Svesti i njenih sedam sposobnosti i radnji. Zakon postojanja koji sam otkrio je upravo ta logika, pred kojom će da padnu sve nedokazane naučne teorije, i šuplje svetske dilozofije, religije, ideologije i politile. Ili će svet na kraju da propadne živeći po raznim belosvetskim lažima.
А то се зна и у физици. Управо је та квантна физика коју спомињеш показала да у области квантног, правила људске логике немају много важења. На пример овај чувени експеримент: Јел је бити честица и талас у исто време логично? Јел логично бити на два места у исто време?
Ништа од тога није логично, а ипак то су чињенице.
Ма шта била "ствар по себи" она није логична. И нећеш је људском логиком објашњавати.
Ja i ne objašnjavam stvari "ljudskom logikom". Ti si sam napred objasnio da je "ljudska logika" betvredna, a sa time sam se u ja složio, zbog čega ljudske nauke, filozofije, religije, ideologije i politike i nemaju neku posebnu vrednost za ljude, jer vode ljudsko društvo u samouništenje.

Ja sam Zakon postojanja otkrio ponačinu otkrivanja logike po kojij postoji Svest pomožu svojih seam sposobnosti i radnji, sem kojih ničeg drugog nema. Ovu logiku ti ne možeš oboriti "ljudskom logikom", tj logikom Aristotela, Kanra, Šopenhauera i drigih "pozbatih" svetskih bezveznjakovića.
Нетачно. То "најпрво" јесте супстанција која је носилац акциденција тј. облика, још је Аристотел на то указао. И једино облик може бити узрок или последица облика не и супстанција која је носилац облика. Јаје, пиле, кокошка, су акциденције, облици у песку, а не песак. Као што нећеш кулом у песку узроковати песак, тако нећеш обликом јајета узроковати материју која је носилац. За обликом јајета следи облик кокошке, а затим опет облик јајета, нигде на том низу нема материје која би била узрок или последица нечега. Она постоји симултано са својим облицима одувек и занавек.
Ti pojma nemaš da su svi opažljivi materijalni oblici organizacije kretanja i rada. I plma nema da kretanje i rad koje možemo, nema značenje postojannja, već Svest kao nematerijalni kretač koji raspolaže sposobnošću da se kreće.
Koja je nefeljiva od svojih fizičkih i psihičkih radnji. Ta Svest, kad se napregne i pokrene, poprima fizička svojstva isole i mase i tako postaje smoj sebi opažljiva i spoznatljiva. Koju su fizičari nazvaali imenom "energija". Koja kad prestane da se napreže i kreće, gubi fizička svojstva sile i mase i tom prilikom sve što je svojim kretanjem i radom stvorila nestaje kao da ga nikad nije ni bilo, Sve ponovo postaje nematerijalni Kvantni vakuum, odnosno, postaje polje nepokretne i nematerijalne Svesti. KOje fizičari još zovu i imenom "svemirska crna jama".

Ovo napred što sam rekao su to neoborive baučne činjenice koje je otkrila i dokazala fizika. Koje se savršeno podudaraju sa logikom po kojoj jedino postoji Svest i njenih sedan fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. I što pre prihvatiš ove činjenice i kiguku, a oslobodiš se starih shvatanja i verovanja, to ćeš pre da prestaneš da pričaš gluposti.
Овим је твој "закон постојања" разоткривен као бесмислен.
Naprotiv, Zakon postojanja je do kraja proverljiv, objašnjiv i raazumljiv i ti ili bilo ko drugi, svojim neutemeljenim verovanjem mu ne možeš ništa.
А сећам се да сам ти управо на исто указивао одавно, пре двадесетак година :eek:, на сербианкафе форуму.
И сећам се да си тада доживео скоро нервни слом, јер си схватио да си проповедао нелогичност.
Али уместо да прихватиш и окренеш се правој филозофији, ти си то некако рационализовао и сакрио од самог себе празнословљем, како не би увидео просту чињеницу да супстанција нема узрок, нити га може имати, и да је самим тим твој "закон постојања" бесмислен.
Uh, sad si već počeo i da lažeš. Nikada nisu uspeo Zakonu postojanja ni pero da obiješ. Ni jedan moj stav nikada nisu čak ni pokušao da oboriš, već si uvek nastupao sa citatima Šopenhauera i drugih svetskih filozoha, koji nsu uspeli da objasne apsolutno ništa, Zbog čega ukupna svetska filozofija i nema nikakvu praktičnu vrednost. Ti si, čitajući svetsku filozofijumm vremenom umislio da si i sam postao veliki svetski filozof. Na žalost, ja sa mojom filozofijom ne mogu da te razuverum i spustim te na Zemlju, jer ti nisi dovoljno inteligentan da razumeš o čemu Zakon postojanja uopšte govori. Ti ne razumeš ni druge filozove, već samo njihova štiba bubaš na pamet, zato jer veruješ da su oni veliki svetski filozofski autoriteti. I sa te laaaaaaaažnje pozicije i pokušavaš da negiraš Zakon postojanja, nesposoban da primetiš da ti to ne ide od ruje, Zato jer nisi sposoban ništa da razumeš. Iako je Zakon postojanja do kraja razumljiv da bi to i mala deca mogla da ga razumeju. Ali ne i stare kešonje i poput tebe čiji su umovi do vrha napunjeni raznim dogmama, verovanjima i zabludama, za koje su sebe ubedili da imaju znalenje Istine. Bez obzira što fizičari jop uvek pojma nemaju šta je materija, filozofi, šta je postijanje, teolozi i vernici širom sveta, šta je Bog, psiholozi, šta je Svest, niti ideolozi i političari sveta znaju kakav svetski društveni i ekonomski poredak treba da naprave, pomoću kojega bi svi ljudi sveta mogli najlakše da ostvare svoje duhovno i materijalni blagostanje kao svrhu svog života, već i danas, kao i tokom sele ljudske istorije, uvek iznova vode ljudsko druptbo iz katastrofe u katastrofu. I ti Ozimane, pozivjuaće se na tava svetska znanja pokušavaš da negirap vrednost Zakona postojanja. Šta drugo reći, do beda ljudskog uma.

Taman shvatim nešto, i onda dođe drugi filozof i pobije prvog
Drži se uvek samo onoga što sama uspeš da proveriiš, objasnip i razumeš, nebitno ako neko dugačije od toga priča. Jer ogromna većina ljudi koji važe kao autoriteti za neku oblast znanja, najčešće ništa ne ne znaju i ne razumeju, već samo veruju i ubeđuju sebe i druge da znaaju.

Drži se uvek samo onoga što sama uspeš da proveriiš, objasnip i razumeš, nebitno ako neko dugačije od toga priča. Jer ogromna većina ljudi koji važe kao autoriteti za neku oblast znanja, najčešće ništa ne ne znaju i ne razumeju, već samo veruju i ubeđuju sebe i druge da znaaju.
Neko je rekao da nije ni potrebno čitati Hegela ako smo dobro razumeli Kanta ("Kritika čistog uma"), neko drugi da to nema veze.

Otprilike, tipa "papagajsko znanje", dobra ocena na fakultetu pa (u)misle da sve znaju, samo da dodam da ne važi ovo za sve i izbegavam generalizaciju, recimo cenim ozimanovo mišljenje jer on kao prvo IMA MIŠLJENJE, nema veze što uvek nađe Šopenhauera da njega citira, on ume da misli i svojom glavom, citirati uz povezivanja činjenica pokazuje inteligenciju kao ova ilustracija:
FB_IMG_17580290423082957.jpg

Bog postoji, ali se ne zove "Bog". već "Sbest".

Bogovi u koje ljudi veruju me "spažavaju" svet. Oni ga vode u samouništenje. Svest će da se "sačuva" tek kad prestane vladavina Bogova u koje vernici širom sveta sada veruju.

Ovu temu sam postavio da razgovaramo o onom pravom i istinskom Bogu, koji postoji. Sa namerom da do dam dokaze i do kraja objasnim njegovo postojanje i njegovu moć, o kojem ovaj naš svet još ubek ništa ne zna. Ali, izgleda da ne vredi "bacati bisere pred ljude".
:think:

@Ljubo2
"Ovu logiku ti ne možeš oboriti "ljudskom logikom", tj logikom Aristotela, Kanra, Šopenhauera i drigih "pozbatih" svetskih bezveznjakovića."

Izvinjavam se što se mešam, ja sam u filozofiji početnik sa jedne strane, tek 3 godine čitam, opet, sa druge strane od svoje pete godine života sam prvi put pobesnela zašto niko ne može da mi odgovori na elementarna pitanja ko smo i odakle dolazimo, tako da ispade da se bavim filozofijom ceo život, sad imam 50 godina i neću da odustanem,
da se vratim na temu,
objasni mi ko su odnosno ZAŠTO su navedena imena (za tebe) "bezveznjakovići"?

Stvarno me zanima, objasni (mi).

@Ljubo2
"Ovu logiku ti ne možeš oboriti "ljudskom logikom", tj logikom Aristotela, Kanra, Šopenhauera i drigih "pozbatih" svetskih bezveznjakovića."

Izvinjavam se što se mešam, ja sam u filozofiji početnik sa jedne strane, tek 3 godine čitam, opet, sa druge strane od svoje pete godine života sam prvi put pobesnela zašto niko ne može da mi odgovori na elementarna pitanja ko smo i odakle dolazimo, tako da ispade da se bavim filozofijom ceo život, sad imam 50 godina i neću da odustanem,
da se vratim na temu,

Немој много да губиш време и збуњујеш себе овим Љубом. Показујеш у својим постовима да имаш интелигенцију па можда чак и филозофски разбор, тако да је штета да своје време уместо на праву филозофију губиш на писанија Хегела и сличних а поготову не на овог Љубу, који нема везе са филозофијом, он филозофско дело није видео у животу.
Прочитај овај пост:
https://forum.krstarica.com/threads...aterije-zivota-i-prirode.675139/post-27381639

Počinje da mi biva jasniji Hegel.
Kako? Pa ovako, kao što oziman razume Šopenhauera, prosto rečeno Ljubo2 razume Hegela, samo što nema potrebe da kaže "kako Hegel reče", jer vidim već i bez toga taj uticaj Hegela (svi mi imamo 'našeg' filozofa, uglavnom).

Немој много да губиш време и збуњујеш себе овим Љубом. Показујеш у својим постовима да имаш интелигенцију па можда чак и филозофски разбор, тако да је штета да своје време уместо на праву филозофију губиш на писанија Хегела и сличних а поготову не на овог Љубу, који нема везе са филозофијом, он филозофско дело није видео у животу.
Прочитај овај пост:
https://forum.krstarica.com/threads...aterije-zivota-i-prirode.675139/post-27381639
Ti me uvek izvučeš kad počnem da tonem u živo blato, hvala, imaš i iskustva i logiku i staža :)

Kako? Pa ovako, kao što oziman razume Šopenhauera, prosto rečeno Ljubo2 razume Hegela, samo što nema potrebe da kaže "kako Hegel reče", jer vidim već i bez toga taj uticaj Hegela (svi mi imamo 'našeg' filozofa, uglavnom).
Нема Љубо везе са Хегелом. Ово је сва њихова повезаност:
Ja sam takođe nekada davno, pre nešto više od četrdeset godina, a tada sam već imao četrdeset godina, želeo da otkrijem ili saznam tu Početnu istinu. I tada ja doznam za velikog svetskog mislioca, Hegela i naručim njegovu knjigu pod naslovom "Logika" - tako nekao se zvala. I dobijem ja tu knjigu - debela knjiga - i počem da čitam. I... čitaj..čitaj... i dođem negde oko polovine knjige. I gle čuda, ništa nisam razumeo i dođem do zaključka da je i Hegel jedan obični laprdonja. I nisam jedini kkoji je došao do takvog zaključka, jer sam kasnije saznao da ga ni mnogi drugi nisu mogli razumeti.

A onda, kada sam došao do polovine knjige, pričitam ovu Hegelovu misao. Ne mogu doslovno da je citiram, jer više tu Hegelovu knjigu nemam. Nestala u ratu 1992 godine, kao i mnogo šta drugo...
цитат Љубо

Што је у неку руку жалосно, јер је човек очито прођердао цео свој живот на бесмислице, мислећи да је то филозофија, а могло је можда бити другачије да му је у руке дошло неко право филозофско дело, уместо Хегелове "Логике".
И немој се много секирати ако не можеш разумети Хегела. То не може нико, не зато што нико није толико паметан, већ што се ту једноставно нема шта разумети.
"Hegelova takozvana filozofija jeste jedna kolosalna mistifikacija koja će našem potomstvu davati neiscrpnu temu za sprdanje s našim vremenom. To je pseudofilozofija koja koči sve duhovne snage, zagušuje svako stvarno mišljenje i na njegovo mesto posredstvom najgore zloupotrebe jezika, stavlja najispraznije, najbesmislenije, najnemisaonije, dakle najzaglupljujuće mlaćenje prazne slame.Ko može da čita njegovo najhvaljenije delo, takozvanu Fenomenologiju duha a da se pri tom ne oseća kao u ludnici - tamo i spada."

citat Šopenhauer

Otprilike, tipa "papagajsko znanje", dobra ocena na fakultetu pa (u)misle da sve znaju, samo da dodam da ne važi ovo za sve i izbegavam generalizaciju, recimo cenim ozimanovo mišljenje jer on kao prvo IMA MIŠLJENJE, nema veze što uvek nađe Šopenhauera da njega citira, on ume da misli i svojom glavom, citirati uz povezivanja činjenica pokazuje inteligenciju kao ova ilustracija:

У праву си јер ја не износим овде нечије туђе мисли позивајући се на нечији ауторитет. Сваки изречени филозофски суд проверам било у непосредном, било у посредном искуству и на тај начин се уверавам у истинитост и дотични суд од тада постаје мој суд, моје знање. Па изрекао га Шопенхауер, Јанко или Петко свеједно. И када се на даље после тога позивам на исти, не позивам се на ауторитет овога или онога, него на истинитост до које сам посредно или непосредно дошао и на коју указујем.
Јер опет да нагласим, филозофија се једноставно мора научити. Мораш имати "помоћ пријатеља" да тако кажем, јер је филозофска мисао резултат неколико хиљада година мисаоног рада многих. Човек појединац, тако из свог сировог здравог разума, нема никакве шансе. Никада неће појединац сам открити неке фундаменталне филозофске истине, као што никада неће сам из своје главе осмислити микрочип.
Али филозофска истина једном схваћена, на начин спознања разлога њене истинитости, постаје лично знање.

Прочитај овај пост:
Pročitala sam, ovaj nije normalan!

Neko je rekao da nije ni potrebno čitati Hegela ako smo dobro razumeli Kanta ("Kritika čistog uma"), neko drugi da to nema veze.
A ja kažem da više nije potrebno čitati ni Aristotela,, mio Kanta, mi Hegeča, ni Šopenhauera itd, jeniko ni od njih nije rešio ništa. Sada treba čitati samo "Zakomn postojanja" u kojem je rešeno sve.
Sa ovim se ne slažem. Ozimanovo mišljenje je takođe papagajsko, jer ne ide dalje od pročitanog i na pamet naučenog, u kojem nikakvih konačnih, ni večitih istina nema.
Ne kažem to zbog njih, starih filozofa. Onii su se trudili i dali su od sebe sve što su u svoje vreme mogli, na niskom stupnju razvoja prirodnih i drugih naukai. Kažem to zbog ovih sadašnjih bezveznjakovića koji njihova dela uče na panet i tvrde da su oni rekli sve.

Današnja nauka je toliko razvijena, da se na osnovu naučnih čunjenica mogu bez mnogo intelektualnog napora, dati logički ispravni odgovori na sva moguća, do sada nerešena egzistencijalna pitanja, kao što su nematerjalni Kvantni vakuum,Bog i Svest. Bez znanja tih odgovora nije moguće znati ni ko smo, ni zašto smo, ni kuda idemo. A to znači da nam je sada potrebna nova filozifija, izvedena iz najnovijihh naučnih saznanja. Mi je već imamo. To je "Zakon postojanja." Do kraja je proverljiv, razumljiv i neoboriv. U njemu svako može probaći ono ćega još uvek nema ni u nauci, koja ne razume svoja otkrića, ni u staroj svetskoj filozofiji, ni u religujama, a pogotovo ne u svetskim imišljenim i prouzvoljnim ideologijama i politikama.

Прочитај овај пост:
Taj post je pisao šalabajzer kao što si i ti. U njemu nema ni jednog argumenta koji negira bilo koji stav Zakona postojanja. Ovaj post je stara, dobro oprobana metoda , pomoću koje se pokušava napadom, obezvrređivanjem i kaljanjem ličnosti, obezvrediti njegovo mišljenje ili delo. U ovakvim slučajevima nisu retka ni ubistva ličnosti, spaljivanje na čomači, mabijanje na kolac ili zrazapinjanje na krst.

Dakle, Ozimane, mani se tih zastarelih prljavih metoda. Radije uzmu u ruje Zakon postojanja, idi redom stav po stav i kad dođepš do nekog stava sa kojim se ne slažeš, lepo priloži argumentovano objašnje, zašto se ne slažeš. To je filozofija, a ne ovakvi nisji udarci, kaljati moju ličnost, zato jer Zakonu postojanja ne mođeš ništa.

Nisu nam potrebni filozofi, već njihova dela. Da ih prihvatimo ako su argumentovana ili odbacimo, ako nisu.

Ti me uvek izvučeš kad počnem da tonem u živo blato, hvala, imaš i iskustva i logiku i staža :)
Upravo te Oziman povukao u blato. Prikazao je moju ličnost kao blato, pomoću mišljenja jednog svog istomišljenika, jer nije bio sposoban da Zakon postojanja prikaže kao blato. Ovo je sjraćena verzija Zakona postojanja i pokušaj pomoću njega da se izvučeš iz blata u koje te Oziman gura. Jer zakon postojanja je ipak filozofija, kao ono jedino čime treba na ovom forumu da se bavimo. Filozofija je ljubav prema istoni , nebitno ko nam tu istinu sapštava, da li Bog iči Đavo. Ja kao ličnost mogu da budem svakakav i svako mi može na razne načine nauditi. Što nije ni bitno. Bitno je samo to da Zakonu postojanja niko, nikada, neće moći ništa.

Ovo važi i za Ozimana. Ozimane, počni da se baviš Zakomo, postojanja, a ne mojom ličnošću. Izvoli filozofe bajni!

https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit

*

Нема Љубо везе са Хегелом. Ово је сва њихова повезаност:
Sasvim dovoljno, jer to jedino i jeste vredno od svega što je rekao. Veoma je vredno jer čini temelj za sva dalja istraživanja na putu koji vodi ka Istini.
Што је у неку руку жалосно, јер је човек очито прођердао цео свој живот на бесмислице, мислећи да је то филозофија, а могло је можда бити другачије да му је у руке дошло неко право филозофско дело, уместо Хегелове "Логике".
Ponovo se baviš mojom ličnošću, a ne Zakonom postojanja. To nije filozofija, već bezobrazluk.

Човек појединац, тако из свог сировог здравог разума, нема никакве шансе. Никада неће појединац сам открити неке фундаменталне филозофске истине, као што никада неће сам из своје главе осмислити микрочип.
Filozofija je sposobnost izvođenja logičkih taključaka. Valjanost izvedenih logilkih zaključaka zavisi od valjanosti, odnosno, istinitosti premisa na osnovu kojih se ligički zaključci izvode. Te premise su valjane samo ako su rezultat ponovljivog i proverljivo ličnog i naučnog iskustva.
Али филозофска истина једном схваћена, на начин спознања разлога њене истинитости, постаје лично знање.
U svetskoj filiozofiji još uvek ne postoji ona krajnja, konačna i večita Istina o postojanju sveukupne stvarnosti. To podrazumeva da treba tragati dalje, dok se ne dođe do otkrića Zakona sveukupnog postojanja, pomoću kojega se objašnjava i razume apsiolutno sve. Ti, Ozimane ne možeš dati kritiku Zakona postojanja, jer u svetskoj filozofiji kojom se baviš, nema valjanih premisa na osnovu kojih bi Zakon postojanja mogao da se otkrije ili kritikuje i to je ono što ti nikako ne možeš da shvatiš.

Te valjane premise koje su potrebne premise se nalaze u najnovijim naućnim otkrićima, kao što je otkriće da su materija, život i Univerzum nastali iz nematerijalnog Kvantnog bakuuma, koji izgleda kao ništa.

Zatim, tu je otkriću da se Univerzum i život sastoje od sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Iz čega sledi ligički zaključak da je nje namaterijalni vakuum taj koji sa tih sedam fizičkih i psuhičkih sposobnosti raspolaže, jer te radnje su nastale po načunu samonaprezanja i samopokretanja Kvantnog vakuuma - teorija "velikog praska"

Dalje, tu je i otkriće da su sedam fizičih i sihičkih sposobnosti i radnji osnovni faktori Svesi, bez kojioh ne bi moglo da bude svesnosti, a time ujedno ni Svesti, jer je svesnost suština Svesti. iz čega sledi zaključak da je nematerijalni Kvantni vakuum polje mirujuće nematerijalne Svesti, kkoja izgleda kao ništa. Što podseća na hinduističku i krišćansku dogmu o Bogu koji je stvorio sbez iz ništa.

Eto, Ozimane, u nekoliko poteza, uz pomoć valjanih premisa i ispravno izvedenih zaključaka, dolazimo do otkrića triju najvećih misterija koje do danas nisu ni naučno, ni fozifdki, ni na bilo koji drugi način rešene. To je misterija Kvantnog valuuma, koji izgleda kao ništa, iz kojeg su nastali materija, život i Univerzum. Zatim, misterija Božijeg postojanja koji je stvoro svet iz ništa. I treća misterija je nematerijalna Svest, koja raspolaže sposobnostima vršenja fizičkih i psihičkih radnji, pomoću kojih biva sama svojim i uzrokom i posledicom, na način što se većito, po principu "jaje-pile.koka", pretače kroz svoja tri prirodna pblika i stanje.

https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit
Eto Ozimane, obori te proste argumente i jednostavnu logikum pomoću tvog znanja bedne svetske filozofije, ako možeš. I konačno predtani da napadaš moju ličnost. I ti i svi drugu, u očajanju što Zakonu postojanja ne možete ništa.

Živeo

Pročitala sam, ovaj nije normalan!
Tek kad budeš pročitala svu svetsku filozofiju, svetske religije, ideologije i olituke, i sve to uporediš sa Zakonom pistojanja, zek tada ćeš da budeš sposobna da sudiš ko je normalan, a ko nije. Pre toga pazi šta pričaš, da sama ne ispadbeš nenormalna.

Dakle, Ozimane, mani se tih zastarelih prljavih metoda. Radije uzmu u ruje Zakon postojanja, idi redom stav po stav i kad dođepš do nekog stava sa kojim se ne slažeš, lepo priloži argumentovano objašnje, zašto se ne slažeš. To je filozofija, a ne ovakvi nisji udarci, kaljati moju ličnost, zato jer Zakonu postojanja ne mođeš ništa.
Добијаш ти аргументе нон стоп, али ти на једно уво уђу а на друго изиђу.
Већ сам ти објаснио да се каузалитет (узрочно последична веза) односи само на облике а не на супстанцију. И то није некаква хипотеза за расправу већ чињеница да приликом сваке узрочно последичне промене оно што се мења јесте облик а не носилац облика или супстанција, која није на каузалном низу. Самим тим никакво физичко објашњење ту не важи, како је говорио и Шопенхауер:
Fizika zahteva uzroke, a volja nije nikad uzrok, njen odnos prema pojavi nikad nije shodan načelu razloga, već se ono što je po sebi volja, sa druge pak strane, ukazuje kao predstava, to jest pojava, i kao takvo ono sledi zakonima koji čine oblik pojave. Tu, na primer, svako kretanje, iako je ono uvek pojava volje, mora imati svoj uzrok po kome ga valja objasniti u odnosu na određeno vreme i prostor. Taj uzrok je kod kamena mehanički uzrok; on je motiv pri kretanju čoveka, ali on mora biti tu. Nasuprot tome, ono opšte, zajednička suština svih pojava određene vrste, ono bez čije pretpostavke objašnjenje po uzroku nema nikakvog smisla, jeste opšta prirodna sila, koja u fizici mora ostati qualitas occulta, zato što je to kraj etiološkog objašnjenja a početak metafizičkog. Lanac uzroka i posledica nikad nije prekinut nekom prvobitnom silom na koju bi se valjalo pozvati nego već prvi član lanca, isto kao i poslednji, pretpostavlja prvobitnu silu.

Šopenhаuer
Самим тим никакав "закон постојања" не дотиче и не објашњава провобитну силу.
И ако хоћеш да сада доказујеш да 2+2 није 4, и да тиме одбраниш конструкцију коју понављаш деценијама, није довољно да је поновиш још једном по милионити пут. Распитај се шта је petitio prinicipii.

Poslednja izmena:
Добијаш ти аргументе нон стоп, али ти на једно уво уђу а на друго изиђу.
Dobijam stalno proizvoljna filozofska nelogična mišljenja koja ti smatraš argumentma. Idemo dalje.
Већ сам ти објаснио да се каузалитет (узрочно последична веза) односи само на облике а не на супстанцију.
Možda si o tome govorio, ali to nije tačno. Zato što su supstabcija i oblik jedno i isto. To su samo dva različita stanja jednog i istog - nepokretno (nematerijalno) i pokretno (materijalno). To dvoje stoje u uzajamnoj uzročno posledičnoj vezi i odnosu i jeno bez drugog ne mogu. Da bi ovo razumeo, moraš razumeti Zakon postojanja. Idemo redom.

Konkretno, supstancija, bitak ili postojanje je nematerijalna Svest i njeno početno stanje je ono što fizičari zovu imenom "nematerijalni Kvantni vakuum". idemo dalje.

Suština Svesti je svesnost, a suštima svesnosti je informacija, ideja ili znanje. Idemo dalje.

Informacija, ideja ili znanje, nije nešto što postoji samo po sebi. Da bi bi Svest došla do znanja i pomoću njega osvestila sebe, ona mora znanje stećo. Idemo dalje.

Da bi Svest stekla neku informaciju, ideju ili znanje, Dvest mora da raspolaže psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Idemo dalje.

Da bi Svest uspela da nešto opazi, oseti i zaapamti, a kasnije i mislo i razume to što je opazila, osetilam i zapamtila, uslov je da mora da postoji neki objekt kap predmet opažanja, osećanja i pamćena, a kasnije i mišljenja i razumevanja. Idemo dalje.

Imajući na umu činjenicu da Svest nije materijalna i da u prostoru, sem nje, nikakvih objekata nema koje bi mogla da spozna i pomoću njihove spozbaje sebe dovede u stanje svesnosti, to je nužno da Svest mora da raspolaže i fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja (teorija "Velikog praska"), pomoću kojih če da poprimi fizička svokstva sile i mase i tako sama postane objektom svoje spoznaje i svoje svesnosti. I naravno na taj način bude sama svojim i uzrokom i posledicom.

Ako si sa razumevanjem pratio sve ovo što sam napred ispričap, a to su sve proverljivi argumenti i logika, tada ćeš shvatiti i to da su te tvoji učitelji prevarili, zato jer i sami pojma nisu imali da su supstancija i objekt samo dva različita stanja jedbe i iste priodne sile i pojave, nepokretno, nefizičko i neobjektivno i pokretno fizičko i objektivno i da to dvoje, koje je nedeljivi jedno od drugog , stoje u uzajamoj uzročno posledičnoj vezi i odnosu i da jedno bez drugog ne mogu. Niti objekt može da postoji bez supstancije, jer objekt je sama napregnuta i pokrenuta supstancija, tj. Svest, koja se napreže, kreće i radi. Niti supstancija, tj Svest, može da postoji bez objekta, tj. akko se ne napregne i ne pokrene i ne postane ojkeltom svoje spzbnaje i svoje svesnosti. Imajući na umu da je svesnost suština supstancije, tj. suština Svesti.

Još konkretnije, to što fizilari zivu imenim "energija", koja je nastala po načinu samopokretanja Kvantnog vakuuma, to je, zapravo, samonapregnuta i samopokrenuta Svest. To je ono o čemu naučnici pojma nemaju i to je razlog što još uvek nisu u stanju da repe probkem zvani "Svest". Jer ne znaju da su ceo Ubiverzum i život u Univerzumu - Svest.
И то није некаква хипотеза за расправу већ чињеница да приликом сваке узрочно последичне промене оно што се мења јесте облик а не носилац облика или супстанција, која није на каузалном низу. Самим тим никакво физичко објашњење ту не важи, како је говорио и Шопенхауер:
Tandara-mandara. Dobro prouči i proveri sve ono što sam gore rekao. I kad u tome uspeš, uspećeš da razumeš i Zakon postojanja. A time ujedno ćeš da uspeš da razumeš i tajni nematerijalnog Kvantnog vakuuma, kao o taknu Božijeg postojanja koji je stvorio svet iz ništa. I razumećeš da su Bog kao stvoritelj i uzrok i Univerzum kao posledica i objekt, jedno i isto i da jedno bez drugog nisu mogući. Ovakvo gledište nije usamljeno. Već postoji filozofski pravac, "pamteizam" koji stoji na stanovištu da su Bog i Univerzum jedno i isto. Ezoterija je puna sličnih mišljenja. A evo i ovaj fuzičar, Mladen martinis iz instituta za fiziku "Ruđer Boškovvvić, pretpostavlja da je Kvantni vakuum polje Svesti.

https://drive.google.com/drive/home
Самим тим никакав "закон постојања" не дотиче и не објашњава провобитну силу. И ако хоћеш да сада доказујеш да 2+2 није 4, и да тиме одбраниш конструкцију коју понављаш деценијама, није довољно да је поновиш још једном по милионити пут. Распитај се шта је petitio prinicipii.
Svi oni kojima neće pomoći da razumeju Zakon postojanja, ni ako im se on po milioniti put on objasni, su izgubljebi slučajevi. I akooni na Zelji čine većinu, onda tepko nama - apokačipsa nam ne gine.
xjpg.1164611.jpg

Back