celadon
Domaćin
- Poruka
- 4.798
Negde si, nekad, zapisao da svako treba da radi ono što najbolje zna.
Drži se toga.
Filozifiju, nauku i logiku ne znaš.
Drži se toga.
Filozifiju, nauku i logiku ne znaš.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
То јесте ОК и вероватно ће људи некада у будућности успоставити бескласно друштво и праведан поредак. То је уосталом замисао комунизма, крајњег степена у развоју људског друштва, јер је јасно и очигледно да степеновање постоји. Робовласништво је сменио феудализам, кога је сменио капитализам, а кога је покушао да смени социјализам као прелазни период ка комунизму. Тај покушај нажалост није успео, али кад тад ће човек за себе креирати колико толико идеално друштво које ће вероватно бити техонолошко.Dobar je Ljubo, na stranu svetlosna bica ko moze reci da ovo nije ok:
1. Politika, političke institucije, politička podale sveta i političara. NIšta od sve ga toga nit ima značenje istine, ni kooristi, ni dobra.
2. Pod brojem dva su sve svetske religije, verska podela sveta, mržnja i verski ratovi. Niti je istina što pričaju, niti je to od bilo kakve koristi i dobra,
3. Pod brojem tri su svetske nacije i podela sveta po nacijama.
4. I pod brojem četiri su svetske klase i klasna podeka sveta, tj, podela svet na bogate i siromašne, tj. na eksploatatore i eksploatisane.
Ti ne bi bio Oziman kad ne bi zlonamerno izvrtao značenje mojih reči, napadap me, težieči da po svaku cenu obezvredip i moji filozofiju i moju ličnost. Pa čak se i registrovao na ovom forumu pod drugim imenom ("celedon") i sipao vatru na mene, da bi ljudi na forumu stekli utisak da nije Oziman jedini koji snatra da Zakon npostojanja nema vrednost, već da postoje i drugi koji tako misle i koji će sada da se udružee i organizovano i timski deluju da brane Šopenhauerovu filozofiju od Ljubinog Zakona postojanja.Али ма каква била та будућа утопија, и ма када у будућности настала, она сигурно неће бити слична друштвима мрава и пчела, како је то Љубо замислио. Његов систем за идеал има мравље и пчелиње друштво или пак ћелије у живим организмима, а не пада му на памет да у тим друштвима нема слабих и немоћних, нема рецимо пензионера попут њега, већ се све слабо, немоћно и за друштво некорисно уклања.
Само то је довољно да покаже колико је систем који је он замислио далеко од идеала, далеко од праведног поретка.
Ово је смешно. Ја нисам учесник форума под ником "celedon". Дотичног не познајем, барем не под тим ником јер га је очито мењао, а видим да сам са њим често дискутовао на овом форуму. На пример овде, 2019. године, а где показује да не разуме Локов идеалитет секундарних квалитета и расправља се са мном на ту тему.Ti ne bi bio Oziman kad ne bi zlonamerno izvrtao značenje mojih reči, napadap me, težieči da po svaku cenu obezvredip i moji filozofiju i moju ličnost. Pa čak se i registrovao na ovom forumu pod drugim imenom ("celedon") i sipao vatru na mene, da bi ljudi na forumu stekli utisak da nije Oziman jedini koji snatra da Zakon npostojanja nema vrednost, već da postoje i drugi koji tako misle i koji će sada da se udružee i organizovano i timski deluju da brane Šopenhauerovu filozofiju od Ljubinog Zakona postojanja.
Али Љуба је умислио у својој уобразиљи да сам ја он, и како то сада оспорити?„Svet je moja predstava”, to je, slično Euklidovim aksiomima, stavka koju svaki čovek mora prihvatiti kao istinitu, čim ju je jednom razumeo, mada to nije od onih stavki koju svaki čovek razume čim je čuje.
citat: Šopenhauer
Nebitno, Ozimane. Ne moraš da se pravdaš. Ne zanimaš me ni ti, ni tvoj izmišljeni dvojnik Celadon, kojeg nema na listi članova foruma, niti me zanima Šopenhauer i vaša bezvredna filozofija,Ово је смешно. Ја нисам учесник форума под ником "celedon". Дотичног не познајем, барем не под тим ником јер га је очито мењао, а видим да сам са њим често дискутовао на овом форуму. На пример овде, 2019. године, а где показује да не разуме Локов идеалитет секундарних квалитета и расправља се са мном на ту тему.
https://forum.krstarica.com/threads/primarni-i-sekundarni-kvaliteti.257543/post-37818138
Ваљда је у међувремену увидео и схватио као истинито оно што није могао у то време када је од мене чуо, бар се надам, јер како је говорио Шопенхауер:
Али Љуба је умислио у својој уобразиљи да сам ја он, и како то сада оспорити?
Zašto "na stranu Svetlosna bića"? Zar misliš da sam ja toliko pametan da sam bio sposoban da otkrijem Zakon postojanja i kažem to što si ti rekao da je "OK".? Zar misliš da je Tesla sam svojim umom otkrio svo ono znanje iz elektrotehnike? Možda ne znaš, ali i Tesla je tvrdio da postoje "svrzlosni izvori znanja". Kao što u jajetu koke postoji DNK molekul i geni u molekulu koji nose u sebi svo znanje o građi tela koke, bez kojeg koke ne bi moglo da bude, isto tako su i Sverlosna bića geni, tj. nosioci znanja po kojem i o Čovečanstvo treba da se razvije i na kraju postane jedinstveno živo i svesno biće. Isto kao što su i čovel ili koka jedinstvena živa i svesna bića.Dobar je Ljubo, na stranu svetlosna bica ko moze reci da ovo nije ok:
Stvar je prosta.Dobar je Ljubo, na stranu svetlosna bica ko moze reci da ovo nije ok:
1. Politika, političke institucije, politička podale sveta i političara. NIšta od sve ga toga nit ima značenje istine, ni kooristi, ni dobra.
2. Pod brojem dva su sve svetske religije, verska podela sveta, mržnja i verski ratovi. Niti je istina što pričaju, niti je to od bilo kakve koristi i dobra,
3. Pod brojem tri su svetske nacije i podela sveta po nacijama.
4. I pod brojem četiri su svetske klase i klasna podeka sveta, tj, podela svet na bogate i siromašne, tj. na eksploatatore i eksploatisane.
Ove četiri vrste svetskih podela su četiri najveće svetske laži i četiri največa svetska zla, koja su tokom cele ljudske istorije bila uzrokom svih svetskih zala. Koja će na kraju da uzrokuju propast celog čovečanstva. U "Otkrivenju" u Bibliji, nazvana su imenom "Četiri jahača apokalipse".
Pre nego se upustiš u takvo komentarisanje prvo prouči život i rad pčela..raspitaj se šta je Grabež pogotovu velika Grabež na pčelinjaku. Videćeš da je to pljačka između društava u kojoj se doslovno odsecaju glave. Ako je to primer za moralno društvo onda smo ga ugasili.A što se tiče ovog gore njegovog pokušaja da proglasi nemogućim i pogrešnim moje poređenje nesavršene organizacije života i rada ljudskog društva, sa naprednijim organizacijama života i rada koje postoje u priodi, kao što su društva pčela i mrava ili ćelija koje grade tela, biljaka, životinja i ljudi, to neću sada da komentarišem.
samo kad saznamo Istinu o postojanju Prvog,iz kojeg je nastao svet kao nešto Drugo.
Pitanje kojim u ovoj temi treba da se bavino, glasi: Šta je to koje postoji kao Prvo. Kako to Prvo postoji i zašto. I kako i zašto je iz tog Prvog nastao svet kao nešto Drugo?
Poželjno je da odgovori budu proverljivi i logički razumljivi.
Pčele misu podeljene pomideologijama, politikama, religijama, nacijama i klasama, već ljudi u ljudskom društvu i "zato sa ga ljudi ugasili". Hajde idi malo u Ukrajinu ili Palestinu ili se vrati u Jugoslaviju evedesetih godina, a možeš i u vreme Prvog i Drugog svetskog rata, pa tamo uči ljude da pčele nisu hamana društva, a ljudsko druđštvo jkeste. Krelac!. Ako su pčwle primer za moralno društvo onda smo ga ugasili.
Svetlosno biće je, izgleda, preskočilo par slajdova sa kursa iz Prirode i društva.Pre nego se upustiš u takvo komentarisanje prvo prouči život i rad pčela..raspitaj se šta je Grabež pogotovu velika Grabež na pčelinjaku. Videćeš da je to pljačka između društava u kojoj se doslovno odsecaju glave. Ako je to primer za moralno društvo onda smo ga ugasili.
Transdženderi hoće da nas svedu na nivo pasa i mačaka a ti još gore...hoćeš da nas svedeš na nivo kukaca.Pčele misu podeljene pomideologijama, politikama, religijama, nacijama i klasama, već ljudi u ljudskom društvu i "zato sa ga ljudi ugasili". Hajde idi malo u Ukrajinu ili Palestinu ili se vrati u Jugoslaviju evedesetih godina, a možeš i u vreme Prvog i Drugog svetskog rata, pa tamo uči ljude da pčele nisu hamana društva, a ljudsko druđštvo jkeste. Krelac!
Neću ja ništa. Ja samo želim da objasnim Zakon evolucije i to da se su ljudi u svetu, podeljeni po ideologijama. politikama, religijama, nacijama i klasama, naoružani do zuba težeći da se uzaka,mo unište, još uvek nalaze na nivu rauvoja kukaca i krelaca. I ja sada samo pokušavam da objasnim šta po Zakonu evolicije, za njihovo dobrro, treba da urade da se podigni asa nivoa kukaca i krelaca, na nivo razvoja ljudi.Transdženderi hoće da nas svedu na nivo pasa i mačaka a ti još gore...hoćeš da nas svedeš na nivo kukaca.
Ništa nije slučajno pa ni oružije ..zato se ne treba mnogo nervirati nad raznoraznim nepravdama jednostavno je takav proces.Neću ja ništa. Ja samo želim da objasnim Zakon evolucije i to da se su ljudi u svetu, podeljeni po ideologijama. politikama, religijama, nacijama i klasama, naoružani do zuba težeći da se uzaka,mo unište, još uvek nalaze na nivu rauvoja kukaca i krelaca. I ja sada samo pokušavam da objasnim šta po Zakonu evolicije, za njihovo dobrro, treba da urade da se podigni asa nivoa kukaca i krelaca, na nivo razvoja ljudi.
Ne treba se nervirati, ali treba razumeti taj proces. Treba razumeti kakva je uloga oružja sa značenjem zla u tom procesu.Ništa nije slučajno pa ni oružije ..zato se ne treba mnogo nervirati nad raznoraznim nepravdama jednostavno je takav proces.