Sta zene misle o zenama

malo sam u zivotu sreo muskaraca koji su javno zavideli drugom muskarcu-na partneru,na izgledu,na karijeri,na toaleti,na standardu...itt..a kod zena je to mnogo vise zastupljeno..il gresim..??

Znaš kako, muškarac ako i zavidi drugom muškarcu sve se svede na to: Blago njemu, vidi kakva kola vozi, na primer. I na tome se završi. Već sledećeg trenutka zaboravi na čoveka.A žena onoj kojoj zavidi gleda i da je sroza kad god može. Bar abrove da pusti o njoj.

Ne znam šta bih rekla, a da ne pljunem na samu sebe jer sam i ja žensko.
Kod mene na poslu su većinom žene i ja sam stvarno živela ceo život okružena ženama koje su kao ja, misleći da su sve žene takve.
Međutim, na poslu sam shvatila da će kolega uvek da mi se nađe, ljudski, bez ikakve zavisti i zlobe, dok žene sikću i samo čekaju momenat da ti podmetnu nogu čak iako ih ni na koji način ne ugrožavaš.
Zašto se žene toliko osećaju ugroženo? Doduše, ja imam dugačak jezik i kažem sve što mislim. Ja se ne uspijam i ne tepam ženama "slatka moja" pa ih možda to nervira.

Ali generalno, što sam starija, sve više mislim da su žene totalno polupane. Čast izuzecima i njih čuvam i držim u srcu kao najveće blago.
pa sta sad ispada da si ti najbolja tu a nijedna ne valja
mislim da bi svako trebalo malo da preipista sebe pa tek onda da opljuje po drugima
najvise volim izjave "ne druzim se sa zenama jer su zlobne" :roll:

Ja mislim da grešiš, ali svi donosimo sudove na osnovu ljudi koje poznajemo. Meni je malo smešno da pomislim da neka od žena koje ja poznajem zavidi nekome na partneru/izgledu/karijeri :) To o čemu ti pričaš mi nekako miriše na osnovnu, eventualno srednju školu, kad još postoje te podele na glavnu ribu u školi (ja to nisam ni tada zarezivala, ali dobro) a ja stalno mislim na odrasle osobe, koje su kompleksnije od tih smešnih stvari. Mislim, odrasla žena uglavnom ima porodicu (da li ima svoju decu i muža, ili već brine o roditeljima koji stare, ili jedno i drugo), svoj posao, prijatelje, život... i šta, vidi tuđeg muža, i zavidi joj na mužu? Ma hajde.

Osim toga, nije sve ni tako kako izgleda na prvi pogled. Tebi može da se učini da neka žena ne podnosi mlađu koleginicu zato što je ova mlada i lepa, a u stvari joj ova ide na živce zato što stalno kasni na posao, spora je, i pola radnog vremena provodi pisanjem porukica na telefonu. I sad, ova 'matora' ispadne veštica, a realno je žena profesionalna i odgovorna. Glup primer, ali samo sam htela da pokažem da nije to baš tako jednostavno... Mislim, bilo ko ko ima malo životnog iskustva zna da su stvari retko tako jednostavne kako možda deluju na prvi pogled, pa će retko ko da poželi tuđeg muža :mrgreen:

Sigurno ima i sujete, i zavisti, ali to nema veze sa polom, to su opšte ljudske mane, a ne nešto što je glavna ženska odlika...

ocito nemamo ista iskustva..

Back