šta žene interesuje

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
apolutno svaki medij, portal, časopis isl. (pa i forum) posvećen ženama sadrži tipične sadržaje koje tobože čine život prosečne žene. lepota, moda, dijeta, kuća, porodica, horoskop, deca, seks*, kuhinja, bašta, sapunice. šta vas od ovoga zanima i koliko ste tipična žena po merilima globalnih medija. i da li uopšte postoji tipična žena koja se bakće svim ovim stavrima. (*seks to je onaj seks tipa kako da ga zadržite i zašto vas gleda u grudi)

apolutno svaki medij, portal, časopis isl. (pa i forum) posvećen ženama sadrži tipične sadržaje koje tobože čine život prosečne žene. lepota, moda, dijeta, kuća, porodica, horoskop, deca, seks*, kuhinja, bašta, sapunice. šta vas od ovoga zanima i koliko ste tipična žena po merilima globalnih medija. i da li uopšte postoji tipična žena koja se bakće svim ovim stavrima. (*seks to je onaj seks tipa kako da ga zadržite i zašto vas gleda u grudi)

Od ovoga sto si naveo me zanima sex i basta :lol:

Navedeni mediji toliko široko postavljaju stvari da će se većina žena pronaći bar u nečemu nabrojanom.
Iako su u uvodnom postu za primer uzeti različiti mediji, meni je pred očima slika Blic Žene ili tako nekog Lisa časopisa... svašta o svemu za cvrkutavu ženicu...
U principu , nije da tu nema sadržaja koji su mi interesantni, ali ta papazjanija od svega po malo, mi ne odgovara.Recimo o knjigama me interesuje više i nešto bolje od Danijele Stil, o nezi cveća me ne interesuje ništa, recepti tu i tamo, moda, da,ali nešto sa više stila od mornarskog džempera i crvenih cipelica na sto načina i za svaku priliku, užasavaju me tekstovi tipa: Kako da ( ga zadržite, osvežite brak, raspalite strast, vratite sjaj i sl.)......
Ne znam da li sam baš tipična žena, pretpostavljam da jesam, ali slika žene kakvu ja vidim da "slikaju" navedeni mediji, nisam...Zamara me taj profil Bri iz Očajnih domaćica...

Volim da čitam o negovanju cveća iz časopisa. Tipa "kako da vaša bašta procveta najlepšim prolećnim bojama".
Zanimaju me i saveti uradi sam: recimo "kako da od starog kredenca napravite moderno rustičan element, koji će se savršeno uklopiti u vaš dom".
Ili "muškarci, brijete li svoje svedoke" , "koliko puta možete za redom" i "kako da produžim svoj ponos" - iz rubrike za muškarce.

Nema veze što nemam baštu, radionicu i devojku.
Prosto, ja sam svestrana čitalačka žena :kafa:

Poslednja izmena:
..o onome shto mene interesuje mediji retko ili nikad ne pishu.. :) ..i volim shto je tako, nekolikA omasovljenja sam vec dozivela i ne sviDZa mi se to.. :)

..moda, krevet, deca, kuhinja - samo empirija.. :lol: :P ..ne postoje univerzalne istine, to je bar jasno, makar ne one koje bi bile dovoljno efektne i revolucionarne za objaviti u medijima.. :roll:

..bashtu nemam , sapunice i poznate ne pratim, horoskop je tek tema za sebe.. :lol:

Ne citam zenske portale i casosipise, ne zato sto me neke od tih tema ne zanimaju, vec zato sto su tekstovi prepuni dezinformacija, sluze redovno u promotivne svrhe nekih proizvoda, ima koliko hoces sarlatanstva, istih tema u nedogled, komicnih tekstova, istrazivanja... I onda moras da prebiras zito od kukolja... A jos se i nerviram sta se sve pise.

zene ne bi imale zivot da nema muskaraca oko kojih im se sve vrti

Естета јесам али ми за то не треба неко са стране, имам свој, дефинисан укус и према њему равнам потезе.
Бринем сама о кући, самим тим имам фокус интересовања , делом, и на томе.
Мода ме 'ич' не занима, родила сам се као класик.
Волим цвеће , волим да ми простор буде испуњен разним биљкама и свакаквим бојама.
Али ни за шта од тога не користим часописе. ;)
Нет већ да. Међутим, у тим класичним женским часописима ретко кад може да се нађе нешто корисно и конструктивно. Или бар ја не налазим. ;)

Back