Šta za vas znači biti veran?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slažem se sa tobom, ali tu bih dodao da prevara nije samo sexualni čin... Ja uvek govorim da je prevara trodimenzijalna.Dakle da pojasnim ,prvo kad ti se javi želja u glavi da želiš da varaš je prva dimenzija ili ti PRAZNINA SOPSTVENE DUŠE, druga je emotivna Dimenzija , flertovi ,razmenjivanje emotivnih poruka sa osobom sa strane EMOTIVNA PREVARA. i na kraju sex ili ti FIZIČKA PREVARA... Sve u svemu varalica su ljudi koji nikada neće biti srećni...
Apsolutno se slažem. Samo ta fizička prevara je što bi se reklo šlag na torti ili ti završni čin. Sve dok ne dođe do toga može i da se spase veza ali kad jednom dođe do fizičke prevare tu je definitivno kraj. I za muškarca i za ženu to je nemoguće da se svari i predje preko toga. Mnogi su pokušali da spasu vezu ili brak nakon toga i samo ušli u još veću agoniju. Kad kola krenu nizbrdo bolje je pustiti ih da se slome nego pokušavati nešto pa završiti pregažen. Kako može bilo ko živeti život sa osobom koja nije verna u svim dimenzijama i nadati se nečemu. Bolje biti pošteno sam nego zavlačiti i sebe i nekoga u bedak.

Apsolutno se slažem. Samo ta fizička prevara je što bi se reklo šlag na torti ili ti završni čin. Sve dok ne dođe do toga može i da se spase veza ali kad jednom dođe do fizičke prevare tu je definitivno kraj. I za muškarca i za ženu to je nemoguće da se svari i predje preko toga. Mnogi su pokušali da spasu vezu ili brak nakon toga i samo ušli u još veću agoniju. Kad kola krenu nizbrdo bolje je pustiti ih da se slome nego pokušavati nešto pa završiti pregažen. Kako može bilo ko živeti život sa osobom koja nije verna u svim dimenzijama i nadati se nečemu. Bolje biti pošteno sam nego zavlačiti i sebe i nekoga u bedak.
Kakav zavrsni cin, plesati sa nekim ili flertovati je nesto sto mora u zivotu i ne znaci apsolutno nista,znaci ako si sa nekim ne mozes se zafrkavati sa zenama ,samo sa drugovima, nikave veze, zalosno,zamisli da si sa zenom cijeli zivot i nikad vise se ni sa kim se ne mozes zafrkavati to nikakve veze nema sa tvojom relacijom.

Poslednja izmena:
Ne treba nama bistrim da dodje do prevare ,dovoljno sto su povrsni da budu s nekim nesigurnim iskomplexiranim koji okolo traze dokaz da mogu ,da su nekom privlacni,pa iako je zabluda samo da nahrane ego

upravo tako ali bez dvostrukih mjerila, sve što možeš ti može i ona :zkez:
Naravno ,ljubomora je znak nesigurnisti ili nepovjerenja iako mislim da bi to zene trebale manje da rade,ako zeli nesto da uradi uradice na odmoru sa drugaricama kad nisam tu, samo je jednom prilikom bio problem, plesao sam sa djevojkom u kafani , dobro smo se zalijepili tj ona se zaliepila za mene ja se samo nisam bunio,mozda zene neke stvari prije i bolje kuze, kad je curu nogom u guscu napucala, mislim da je razlog bio sto je djevojka znala da smo zajedno, skoro svake nedelje smo u toj kafani pa nas svi znaju ,ja sam poceo da se bunim ali me tako pogledala da sam zacutao :D

Biti veran (porodici, supružniku, stavovima...) nije prirodna već društvena pojava i samim tim je odličan alat za manipulaciju i za upotrebu po potrebi...

U skoro svakoj situaciji, u bilo kakvom tipu veze, ako pričamo samo o muško/ženskim odnosima, za to su apsolutno odgovorne obe strane!

Kako da te poštujem ako me ne poštuješ?
Kako da ti verujem ako mi ne veruješ?
Kako da te zadovoljim ako mi ne daš?
Kako da se zadovoljim ako mi ne daš?
Kako da te razumem ako mi ne kažeš?
....

Mislim da vernost nije zastarela, već da se u modernoj populaciji izgubio stid i međusobno uvažavanje...

pitanje u naslovu.

Da li je vernost zastarela stvar?

Мој став је да си веран особи која ти нуди будућност. Ту особу не треба преварити, а ако не иде, људски се разићи.
За остале случајеве, верност као категорија не постоји. Ни морално/етички моменти.

Pa za tu osobu ona jeste verna, jer vernost doživljava kao istrajavanje u vezi i neku dublju ljubav i naklonost. Tipa neću otići od nje jer mi dobar sex sa nekom drugom ili da se zaljubim u neku i slično. To ljudi u vezi verujem definišu, šta im je važno
na koji nacin delis vernost celu 100% ili na neke segmente? ako imam sex s nekom nisam veran 100% ako nisam 100% onda nisam uopšte..

Back