- Poruka
- 36.608
kod mene je prema vernosti oduvek postojao isti stav, zauvek jedinstven i labav.pitanje u naslovu.
Da li je vernost zastarela stvar?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kod mene je prema vernosti oduvek postojao isti stav, zauvek jedinstven i labav.pitanje u naslovu.
i šta je vernost uopšte?
najbolje je biti veran sebi i svojim potrebama.
upravo.Meni se čini da je jedina smislena vernost ako je baš iz svojih potreba. A ne da je to neko mučenje ili zbog nekog drugog. Dogod se oseća potreba da se bude sa nekim , veran si toj ideji da ste zajedno![]()
Mislim da nijepitanje u naslovu.
To se podrazumevaMeni se čini da je jedina smislena vernost ako je baš iz svojih potreba. A ne da je to neko mučenje ili zbog nekog drugog. Dogod se oseća potreba da se bude sa nekim , veran si toj ideji da ste zajedno![]()
Pa dai šta je vernost uopšte?
najbolje je biti veran sebi i svojim potrebama.
Pa da
A onda ako volis zaista sebe i nadjes tog nekoga
Onda i sam zelis prirodno da budes samo njegova ne sebe da delis na peru, miku i ziku… to je to
Valjda kad volis sebe onda postujes sebe pre svega.
Ako mi neko ne prija, ja se okrenem i odem…
ne mogu više ni da se setim koliko sam puta pisala nešto na ovu temupitanje u naslovu.
Ako mogu da pitam, zasto je tesko izvodivo, sta je tacno problem?ne mogu više ni da se setim koliko sam puta pisala nešto na ovu temu
a ipak i dalje ne mogu jasno da definišem vernost
ustvari, vernost je kad nema prevare ni fizički, ni emocionalno, ni u fantazijama
ali je to teško izvodivo i meni jedna od glavnih prepreka da opstanem u nekoj vezi
možeš da pitaš, ovo je slobodan forumAko mogu da pitam, zasto je tesko izvodivo, sta je tacno problem?
Mozes biti vjeran i jer znas koliko te neko voli i koliko bi ga povrijedilo da sazna da si ga prevario.Meni se čini da je jedina smislena vernost ako je baš iz svojih potreba. A ne da je to neko mučenje ili zbog nekog drugog. Dogod se oseća potreba da se bude sa nekim , veran si toj ideji da ste zajedno![]()
Strogo na sexOk, ali na koji način smo verni nekome? Šta to u stvari znači? Misli li se samo na sex, ili je to nešto šire i drugačije od toga?
Vidi se da nemas iskustva ,nije to bas tako jednostvano kao sto pises.Ako ides vec sa namjerom da varas onda obicno nesto nije u redu u toj vezi,mozda imate krizu,sasvim normalno, mozes da poradis na vezi ili odes. Ja sam cesto na odmoru sam, u Bosni sam np uvijek bez zene ,zena zna da je kros motor na prvom mjestu u Bosni, onda sjedi u kuci i ceka kad cu se vratiti, kad se vratim hodam kako kakav cica sa stapom sav slomljen dok se ne odmorim 50+ sam i na kraju dok se istusiram itd je vec noc ,izadjemo zajedno na veceru i to je njen odmor u Bosni tj dosadno joj je u Bosni. Kad puno hodas sam dolazis daleko cesce u situacije da se popije u kafani veselo i vidis da moze , da li ces tad reci ne u pripitom stanju , sretnes ponekad i drugu zenu koja je isto interesantna. Ne mozes sve situacije i ljude trpati u jedan kos. Tip koji uvijek ide na godisnji samo sa zenom on i nikad ne dolazi na ispit.Biti veran znači ne raditi ništa iza leđa nekoj osobi i ostati pri svome obećanju koje daš. Ukoliko se bilo šta promeni u vezi i smatraš da je došao kraj onda lepo i kažeš partneru i razdvojite se ljudski a ne ideš okolo da istrazuješ i varaš. Za varanje partnera nema opravdanja i izgovora. Pošteno je jedino da se raskine pa krene dalje. Prema ljudima treba biti pošten i kad odlaziš od njih a ne treba biti lažov i raditi iza leđa. Najgore mi je kad ljudi iskaču iz veze tek kada pronađu nešto sa strane kao siguricu. I onda puni sebe pričaju o raskidu i pljulju po bivšoj ili bivšem. Obično kada nešto tako čujem i vidim u okruženju takve osobe maksimalno izbegavam. Kad ne možeš biti pošten prema nekome sa kim deliš život, teško da ćeš biti fer prema bilo kome.
Imam dovoljno iskustva i godina da znam da nije ok da se bilo ko seksa sa strane dok je u braku i vezi. Isto nije ok kad neko svoju prevaru zatrpava olajavanjem bivše ili bivšeg. To rade nezrele i nedorasle osobe.Vidi se da nemas iskustva ,nije to bas tako jednostvano kao sto pises.Ako ides vec sa namjerom da varas onda obicno nesto nije u redu u toj vezi,mozda imate krizu,sasvim normalno, mozes da poradis na vezi ili odes. Ja sam cesto na odmoru sam, u Bosni sam np uvijek bez zene ,zena zna da je kros motor na prvom mjestu u Bosni, onda sjedi u kuci i ceka kad cu se vratiti, kad se vratim hodam kako kakav cica sa stapom sav slomljen dok se ne odmorim 50+ sam i na kraju dok se istusiram itd je vec noc ,izadjemo zajedno na veceru i to je njen odmor u Bosni tj dosadno joj je u Bosni. Kad puno hodas sam dolazis daleko cesce u situacije da se popije u kafani veselo i vidis da moze , da li ces tad reci ne u pripitom stanju , sretnes ponekad i drugu zenu koja je isto interesantna. Ne mozes sve situacije i ljude trpati u jedan kos. Tip koji uvijek ide na godisnji samo sa zenom on i nikad ne dolazi na ispit.
Naravno ,nisam to ni napisao.Imam dovoljno iskustva i godina da znam da nije ok da se bilo ko seksa sa strane dok je u braku i vezi. Isto nije ok kad neko svoju prevaru zatrpava olajavanjem bivše ili bivšeg. To rade nezrele i nedorasle osobe.
Vernost je po meni stvar karaktera odnosno vaspitanja... Vernost nije samo ne ostaviti nekog to je više od toga...Da li je vernost stvar odluke, da li to samo znači ne ostaviti nekog - nezavisno od sexa?
Slažem se sa tobom, ali tu bih dodao da prevara nije samo sexualni čin... Ja uvek govorim da je prevara trodimenzijalna.Dakle da pojasnim ,prvo kad ti se javi želja u glavi da želiš da varaš je prva dimenzija ili ti PRAZNINA SOPSTVENE DUŠE, druga je emotivna Dimenzija , flertovi ,razmenjivanje emotivnih poruka sa osobom sa strane EMOTIVNA PREVARA. i na kraju sex ili ti FIZIČKA PREVARA... Sve u svemu varalica su ljudi koji nikada neće biti srećni...Imam dovoljno iskustva i godina da znam da nije ok da se bilo ko seksa sa strane dok je u braku i vezi. Isto nije ok kad neko svoju prevaru zatrpava olajavanjem bivše ili bivšeg. To rade nezrele i nedorasle osobe.
Flertovi nisu prevara, ljudi koji to ne rade su jednostavno mrtvi i dosadni,preozbiljni ljubomorni itd to je samo bezopasna igra rijeciSlažem se sa tobom, ali tu bih dodao da prevara nije samo sexualni čin... Ja uvek govorim da je prevara trodimenzijalna.Dakle da pojasnim ,prvo kad ti se javi želja u glavi da želiš da varaš je prva dimenzija ili ti PRAZNINA SOPSTVENE DUŠE, druga je emotivna Dimenzija , flertovi ,razmenjivanje emotivnih poruka sa osobom sa strane EMOTIVNA PREVARA. i na kraju sex ili ti FIZIČKA PREVARA... Sve u svemu varalica su ljudi koji nikada neće biti srećni...