Sta volite da jedete?

5. Peto mesto dajem pečenoj ajvarki papriki, da li pohovana potom, da li sa sirom, kačkavaljem, šta god, zaslužila je svoje posebno mesto.

4. Grašak, lepo spremljen s paradajzom

3. Mleveno meso (mešano), znači sarme, znači musakica, ćuftice, pljeke, sos za pastu... Fuсking mleveno meso!

2. Šaran (tek upecan). Probala sam razne ribe, volim ribu, volim morske plodove, volim da skačem sa stenčuge u more, pikantnu riblju čorbu, losos ludilo, ono... Ništa mi nije ljubav prema šaranu poremetilo. I kad kažem tek upecan, mislim. Dakle oduzme mu se život i odmah se čisti, i peče. Taj zločin, taj ukus, mmmm.

1. Posni pasulj na tavče. I ja pravim najbolji, dakle nikad da se ne pretvori u kašu.
Eto za pasulj prvo mesto, zaslužio je realno.

Poslednja izmena:
nasu domacu hranu
imamo, ili smo imali, najbolju hranu na svetu, najkvalitetnije namirnice pre svega, supe corbe jela od mesa, sarma, paprike ajvar
omiljene su mi supe, corbe, bistre ili krem, povrce, meso
volim alio i olio, jedina pasta, lako i brzo se pravi
riba, preferiram recnu gajenu, tj. slatkovodnu najvise
dimljni losos

slušam u društvu ove nove domaćice, koje kao znaju da kuvaju, pa kad ih pitaš šta su kuvale juče, one kažu da su pekle krompir i meso, uglavnom neko prženje i eventualno pohovanje

ali maltene ni jedna ne "kuva", ne kuva varivo..
a tek o supi da ne pričam, uglavnom neke brze čorbe i sl

i to dve fele, mladi iz koga se još mleko secuje
ili iz mešine :D
moram nesto da ti priznam,
ja hranu procenjejem po mirisu, ako je nesto po mirisu koji meni prija ja sam sigurna da e i ukusno
kad pomirises tartufe npr onako svezi, nemaju nikakav miris, ali ako ih dodas nekoj pasti ili iseceni na listice pa prekrijes jedno kuvano jaje imaju jako specifican miris, meni smrde i kada ih jedes i dalje nemaju nikakv ukus ali mirisu fenomenalno kada ih takve jedes

97996658_4129213793757199_5315827644405645312_o.jpg

kad toliko voliš posan pasulj, kao i ja btw, evo ti jedan zanimljiv recept iz hilandara

https://beograd.in/otkriven-drevni-...-pasulja-evo-kako-to-rade-monasi-u-hilandaru/
@ proka, kada skuvam pasulj, izgleda isto kao ovaj sa slike, Preukusan je. Ne stavljam ni kap ulja, ni trunku brašna.
Paulj operem potopim da odstoji. Prokuvam, bacim vodu.
U drugu šerpu na krupno isečem -2 -3 glavice crnog luka, šargarepu, 1 krompir, 1-2 sveža paradajza, ljutu papričicu.
Kada se skuva, sve izbleniram. Spojim pasulj, izblendirano povrće, dodam vode i kuvam. Bude gust, ukusan. Ponekada ga skuvanog ubacim u zemljani sud i zapečem u rerni.
Od začina samo so (vegetu) i biber. Volim ljuto.
E, da, možeš bez mesa, možeš sa suvim mesom, slaninom, kako god.

Back