Quantcast

Sta volite da jedete?

N3Wz

Domaćin
Poruka
3.836
Volim da jedem hranu sa smislom, ne volim da jedem kao neki ljudi koji se samo tove da bi se nahranili pa u jednoj ruci drze dva parceta hleba, a u drugoj zderu po tri tanjira pasulja. To - ne. Ne kazem da je lose, ko voli tako da rucka neka rucka, ali meni je bitno da hrana koju spremim bude potaman za mene. Ako je za mene potaman, za druge je obicno fantazija i san.

Volim tradicionalna i SRPSKA jela. Mislim da je Srbija zemlja koja u svakom regionu moze da ponudi neka od najboljih jela koja se retko ili nikada ne mogu pronaci u svetu.

Jedem sto po restoranima, sto ono sto licno spremim. Ne podnosim mcdonalds niti bilo koje takvo mesto. Volim da znam sta jedem, kod koga jedem i sta kupujem. Imam puno prijatelja koji se bave trgovinom i prodajom mesa. Tako da mi je bitno da je meso sveze, domace, a ne uvozno. Placam nesto skuplju cenu, ali znam da dobijam kvalitet jer sam se licno uverio u to.

Mislim da je bez premca upravo SARMA kao jelo. Prava, zapecena, podgrevana, dogrevana, sa biberom, kolenicama, suvim mesom, slaninicom, providnim zapecenim kupusom bez puno aleve. Mora zapecena i mora dogrevana jer od samo kuvanih me zna ozbiljno zaboleti glava koliko su lose. Zgrozavam se kada vidim da neke zene iz Bosne ili Hrvatske stavljaju pasirani paradajz (tomatino fazon) u sarme.

Najbolje je imati pec/rernu na drva i onda tu drzati sarmu na tihoj vatri. Na tihoj vatri da se zapece. Listovi kupusa iznad i ispod sarme, da pokrije. Krckanje, pecenje, jelo.

Zapecene da, ali ne i zagorele.

 

proka

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.738
volem i ja sarme, mogao bih svaki danda ih jedem

verujte da smo jednom bili na slavi kod sestre mog pobratima, koja je pred goste iznela dve nevelike činije sa sarmama, one male taman za zalogaj, bata i ja stavili svaki pred sebe jednu činiju i pojeli sve sarme direktno svako iz svoje činije...

bruka :rumenko:
 
Top