- Poruka
- 129.755
Da uzvratim @Nina na njenu temu o proji mojim omiljenim "slatkisem"
Volite li gibanicu i koji Vam je najbolji recept?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
aj napisi kako smuckas.VolEm.
Kore, sir, jaja, so, ulje, jogurt/mleko, kajmak, pp i naravno Knjaz.
Zato ih ja zalivam Knjazom. Odakle meni sat vremena?aj napisi kako smuckas.
ja recimo volim kore da drzim sat vremena u smesi da omeksaju i ne budu suve.
Imamo li mi ovdje gibanicu? Ako imamo kako je zovemo?Zato ih ja zalivam Knjazom. Odakle meni sat vremena?
Pa spojim sve sastojke. Ulje (malo), kora, malo fila... i onda gužvam kore i prelivam ih filom. Ukoliko sam se zeznula pa mi je smesa retka ne prskam kore Knjazom nego samo stavim fil.... i tako do kraja. Na kraju jedna kora (ili dve ako su tanke).
Ako hoćeš da bude pufnasta ona je isečeš na veće komade, umutiš jedno ili dva jaja (možeš da smanjiš količinu istih u filu), sipaš pola litre Knjaza (da, stvarno volim Knjaz), preliješ, ostaviš malo da upiju kore i pečeš.
Možeš i susam preko.
Pitu sa sirom i spanaćem (zeljem, blitvom) uvek zalivam.
@Ната Ли li mi je otkrila tajnu krckave kore i meke unutrašnjosti - zalivanje testa mlekom pred pečenje. Uf, to je tek druga priča.
Zovemo se u goste, eto kako!Imamo li mi ovdje gibanicu? Ako imamo kako je zovemo?
3, max 4. Deca ne vole kada ima mnogo jaja, kažu da im je gorka.Koliko jaja stavljate
epa nema potrebeaj napisi kako smuckas.
ja recimo volim kore da drzim sat vremena u smesi da omeksaju i ne budu suve.
Ne volim ni ja, zato pitam3, max 4. Deca ne vole kada ima mnogo jaja, kažu da im je gorka.
Ne narocito, posebno ako ja pravimDa uzvratim @Nina na njenu temu o proji mojim omiljenim "slatkisem"
Nemoj molim te! Pa nije još ni završen rat o bureku i piti sa sirom, a ti bi započeo novi?!Gibanica je sa ručno razvičenim korama....
Sa kupovnim je pita...
I jeste tako mozda i prava “sukana gibanica” zasluzuje svoju temu, o bureku bese ona sto se “jede s prsti u Nis”.. ali odavno je to bilo..Gibanica je sa ručno razvičenim korama....
Sa kupovnim je pita...
Ja nazalost nisam naucila, mogla sam od babe, ona je to odlicno radila, ali u to vreme su me interesovale neke druge stvari... mada, kad bolje razmislim i budem iskrena, nisam nikada bila preterano zainteresovana za kuhinju a volim da cujem i vidim kako je neko u istoj spretan..U Mačvi je tako i sad....ima još žena koje su nasledile to umeće od majki
Gibanica, ručno razvučene kore, sir, jaja..
Gužvara, samo zamašćene razvučene kore bez ikakvih dodataka...