Šta volite da čitate?

Odavno sam citala roman Kad dusa zamire.
Bas si me podsetio...o nostalgiji, da li bese iz Kanade ili SAD-a, pamtim da mi je bila knjiga veoma draga a citala sam je ima dvadeset godina...bukvalno kao klinkica.
Препоручујем роман "Заробљеници" врхунац књижевне естетике на овим просторима по мени икада. Лајош је непревазиђен.

svako od nas ima bar po nekog pisca ili književno delo na koje se navraća po stoti put
za početak moj favorit Erich Maria Remarque i njegov opus
a vaši književni favoriti

Verovatno volim Dikensa najvise a nakon njega Umberta Eka.

Imala sam periode opcinjenosti jednom knjigom. Na pocetku gimnazije Bogorodicinom crkvom u Parizu, na sredini Hazarskim recnikom a na kraju Enciklopedijom mrtvih.

Razlicite faze u zivotu markiram po knjigama i parfemima. Uhvatim se jednog i dok ne izlizem ne vracam na policu.
Pamtim da sam maminu omiljenu Americku tragediju izlizala...vracala joj se do kupusa.

Za neke romane ne mogu kazati da su prekrasni ali citala sam ih puno puta pa verovatno nesto govore o meni. Recimo, Engleskog pacijenta, Odantjea, uvek, uvek iznova.
Prasko groblje, takodje.
Cak ne bih ni znala sta me vuce...sta ih cini "mojim".

Potrazicu sledece nedelje, hvala ti:)
Обавезно, и молим те јави ми утиске кад прочиташ, колико год времена ти требало. Пошто је претежак роман не би била прва која би га читала и више месеци, једино је проблем што мислим да га нећеш наћи у штампаној форми, све је покупљено и из библиотека и из приватних збирки. Надам се да има онлајн у пдф формату..

Resizer_16741343291371.jpg

uvek kada mi je potrebno neki viši nivo da se vratim u kolosek , dali posao ili bilo što , hvatam se ovog kompleta , uzimam bilo koji deo , otvaram bilo koju stranicu i ponovo i ponovo čitam , filozofija starog Japana i njihov minimalistički način života , jednostavno kultura življenja

Ok,moj komplet je drugaciji,mrzi me fa bunarim izdavaca,godinu ...
Izmedju ostalog ke objasnio kako alkohol nije uvek porok,vec sretstvo da ostane covek "u vinklu".
alkohol je kao i sve drugo stvoreno na neki način da služi čoveku i da se uživa u njemu, ali ako čovek postane sluga alkoholu e tada nikad nije u vinkli , jedan, po meni opasan porok po porodicu i okolinu
_dobar sluga ali loš gospodar
aj malo šale na račun alkohola
Screenshot_20230119-134439~2.png

Обавезно, и молим те јави ми утиске кад прочиташ, колико год времена ти требало. Пошто је претежак роман не би била прва која би га читала и више месеци, једино је проблем што мислим да га нећеш наћи у штампаној форми, све је покупљено и из библиотека и из приватних збирки. Надам се да има онлајн у пдф формату..

Hocu!

Pamtim da sam pozajmljivala iz biblioteke.
Svake nedelje svracam u knjizaru a tamo radi jedna mala pametna devojcica pa cu je pitati da mi pomogne.
Dugo nisam dobila preporuku, bas si me obradovao.

25409474_25409474_xl.jpg

Kako se može postići željena bliska veza između dvoje ljudi u vremenu brzog života ? Prema Erihu Fromu, "teško da postoji poduhvat koji se započne sa tako ogromnim nadama i očekivanjima i koji propadne sa takvom pravilnošću kao što je ljubav". U svom svjetski poznatom eseju, Fromm opisuje ljubav kao umjetnost koja se može naučiti. Svestrano i slikovito istražuje prirodu ljubavi – ne samo erotske, već i ljubavi između majke i djeteta, prema bližnjemu, prema sebi i prema Bogu. Jedna od najpopularnijih knjiga o ljubavi, Frommovo remek-djelo je snažan apel njegovim čitaocima da sruše zidove koji ih razdvajaju od onih oko njih.

25409474_25409474_xl.jpg

Kako se može postići željena bliska veza između dvoje ljudi u vremenu brzog života ? Prema Erihu Fromu, "teško da postoji poduhvat koji se započne sa tako ogromnim nadama i očekivanjima i koji propadne sa takvom pravilnošću kao što je ljubav". U svom svjetski poznatom eseju, Fromm opisuje ljubav kao umjetnost koja se može naučiti. Svestrano i slikovito istražuje prirodu ljubavi – ne samo erotske, već i ljubavi između majke i djeteta, prema bližnjemu, prema sebi i prema Bogu. Jedna od najpopularnijih knjiga o ljubavi, Frommovo remek-djelo je snažan apel njegovim čitaocima da sruše zidove koji ih razdvajaju od onih oko njih.
Ruki, krajnje je vreme da otvoriš profil na tinderu.
Slušaj ti čika Goluba

Back