umrimuski
Ističe se
- Poruka
- 2.657
I bolje je tako. Dok se ljudima mišljenja razlikuju, to znači da - razmišljamo.![]()
Da znas "pamet u glavu a medju noge sta udje"

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I bolje je tako. Dok se ljudima mišljenja razlikuju, to znači da - razmišljamo.![]()
Ista reč se koristi samo još u jednom stihu u Bibliji 4. Mojsijeva 13:34, gde je opet prevedeno kao "divovi". Znači, više je nego jasno da hebrejska reč "nefilim" (množina) znači - divovi.
mada zbog naseg razmisljanja poginu puno ljudi,zivotinja i biljaka na zemlji![]()
verovatno si cuo da "anunakije" su nazivali divovima i gravirali ih u kamenju kao visoke,mada jesi primetio da svi plemici svih (u vecini slucajeva) monarhija su visoki ljudi,dosta veliki![]()
vsvi plemici svih (u vecini slucajeva) monarhija su visoki ljudi,dosta veliki![]()
I, ne samo to, jedan prijatelj mi je skrenuo pažnju na to kako su vladari na freskama naslikani tako da što više liče na Hrista. Zanimljivo.
Zar to nije logicno za srednji vek gde je osnovna ideologija bila vera u Hrista. Sve je pocinjalo i zavrsavalo se Biblijom.
Recimo, u drevnom Egiptu, Asiriji, Mesopotamiji, Grckoj neces naci vladara koji nalikuje na Hrista. Niti u bilo kom drustvu gde Hriscanstvo kao ideologija nije postojalo ili ako je postojalo nije igralo nikakvu ulogu.
Naravno. Pojedinac(vodja, kralj) tako deluje na um pucanstva i istice svoj polozaj u drustvu.
To je vid konstrukcije realnosti odnosno fenomen interpretativne sheme pomocu kog pojedinac stvara legitimitet svoje vlasti, potvrdjuje i samoobnavlja svoju moc. Vodja( i njegovi najblizi saradnici) interpretira stvarnost za svoje podredjene. Objektivni (da kazem makrokosmos) svet postoji izvan nas ali on je za nas onakav kakvog ga mi culima dozivljavamo i kakvog ga oblikujemo mislima. Upravo zato, ti kreatori interpretativne sheme(konstruktori realnosti) drze najvisu moc.
Zbog toga, vladari na ikonografiji zauzimaju centralno mesto u registru, povecane su proporcije figure u odnosu na ostale elemente registra, predstavljaju se sa "artefaktima/simbolima moci"sve u cilju isticanja svog polozaja i davanja do znanja pucanstvu ko je glavni.
Nisi me mozda razumeo,pomislio sam na proslost ali mislio sam na sadasnjost svi plemici su krupni sa veoma malim izuzetko medju njima,nema veze sa freskama i artefaktima vec mozda vise sa genetikom
I, ne samo to, jedan prijatelj mi je skrenuo pažnju na to kako su vladari na freskama naslikani tako da što više liče na Hrista. Zanimljivo.
Misliš na to da su se bolje hranili, pa su bili zdraviji?
Može biti, a opet vidi šta se desilo aristokratiji starog Rima.![]()
jeli su belo meso samo
ma ne to,ako verujemo u te "bozije sinove" videcemo brzo da su genetski skoro svi isti ti boziji sinovi i njihovi naslednici dan danas su isti tip ljudi
Ovo za stari Rim ne poznajem dobrona koje mislis
Grubo rečeno, stari Rimljani su koristili posuđe koje je sadržalo visok procenat olova i koje se usled reakcija sa kiselinama iz hrane unosilo u organizam i izazivalo različite poremećaje: skraćenje životnog veka, mutacije ploda koje uzrokuju različite bolesti, neplodnost, itd.
Seljaci, koji su koristili drvene i keramičke posude nisu imali tih problema... dok god su imali čime da ih napune.![]()
1. Zato što su na njihovoj planeti naše "mesije" beznačajne, kao i njihove kod nas.
2. Mogli bismo biti.
3. Anđeli jesu bespolni.
4. Veliki Arhitekta je jedini bog u svemiru; ostali su "bogovi" neba i zemlje...
1. Zato što su na njihovoj planeti naše "mesije" beznačajne, kao i njihove kod nas.
2. Mogli bismo biti.
3. Anđeli jesu bespolni.
4. Veliki Arhitekta je jedini bog u svemiru; ostali su "bogovi" neba i zemlje...
Zašto misliš da bi de facto dokaz o postojanju vansvemiraca negirao otkupnu žrtvu Isusovu?
Je li taj Arhitekta u svemiru haosa ili van njega?