ŠTA VAŠA RELIGIJA KAŽE O OVOME?

Ista reč se koristi samo još u jednom stihu u Bibliji 4. Mojsijeva 13:34, gde je opet prevedeno kao "divovi". Znači, više je nego jasno da hebrejska reč "nefilim" (množina) znači - divovi.

verovatno si cuo da "anunakije" su nazivali divovima i gravirali ih u kamenju kao visoke,mada jesi primetio da svi plemici svih (u vecini slucajeva) monarhija su visoki ljudi,dosta veliki :confused:

vsvi plemici svih (u vecini slucajeva) monarhija su visoki ljudi,dosta veliki :confused:

Naravno. Pojedinac(vodja, kralj) tako deluje na um pucanstva i istice svoj polozaj u drustvu.
To je vid konstrukcije realnosti odnosno fenomen interpretativne sheme pomocu kog pojedinac stvara legitimitet svoje vlasti, potvrdjuje i samoobnavlja svoju moc. Vodja( i njegovi najblizi saradnici) interpretira stvarnost za svoje podredjene. Objektivni (da kazem makrokosmos) svet postoji izvan nas ali on je za nas onakav kakvog ga mi culima dozivljavamo i kakvog ga oblikujemo mislima. Upravo zato, ti kreatori interpretativne sheme(konstruktori realnosti) drze najvisu moc.

Zbog toga, vladari na ikonografiji zauzimaju centralno mesto u registru, povecane su proporcije figure u odnosu na ostale elemente registra, predstavljaju se sa "artefaktima/simbolima moci"sve u cilju isticanja svog polozaja i davanja do znanja pucanstvu ko je glavni.

Poslednja izmena:
I, ne samo to, jedan prijatelj mi je skrenuo pažnju na to kako su vladari na freskama naslikani tako da što više liče na Hrista. Zanimljivo.

Zar to nije logicno za srednji vek gde je osnovna ideologija bila vera u Hrista. Sve je pocinjalo i zavrsavalo se Biblijom.

Recimo, u drevnom Egiptu, Asiriji, Mesopotamiji, Grckoj neces naci vladara koji nalikuje na Hrista. Niti u bilo kom drustvu gde Hriscanstvo kao ideologija nije postojalo ili ako je postojalo nije igralo nikakvu ulogu.

Evo , tipican primer. Jasna demonstracija sile, autoriteta, legitimiteta, ideologije i pracena autenticnim "artefaktima moci" .

68323%7EThe-Narmer-Palette-Ceremonial-Palette-of-King-Narmer-circa-3000-BC-Posters.jpg

Јесте ово све тачно за демонстрацију моћи...
Само не разумијем то за ванземаљце.
Ако би то било истина,да су они неки владари
овог свијета,не би ваљда цртали себе као више.
Нравно да не.То је ЉУДСКА особина,јер људи
имају комплексе,између осталих и ниже вриједности.
Ја не видим везу између Светог писма и било
каквих ванземаљаца.
Ако је неко сишао са неба,зашто би морао да
буде астронаут?
Зашто не технички напреднији човјек?
Или су пак то били анђели Господњи...
Ја сам за ово посљедње што написах.

Naravno. Pojedinac(vodja, kralj) tako deluje na um pucanstva i istice svoj polozaj u drustvu.
To je vid konstrukcije realnosti odnosno fenomen interpretativne sheme pomocu kog pojedinac stvara legitimitet svoje vlasti, potvrdjuje i samoobnavlja svoju moc. Vodja( i njegovi najblizi saradnici) interpretira stvarnost za svoje podredjene. Objektivni (da kazem makrokosmos) svet postoji izvan nas ali on je za nas onakav kakvog ga mi culima dozivljavamo i kakvog ga oblikujemo mislima. Upravo zato, ti kreatori interpretativne sheme(konstruktori realnosti) drze najvisu moc.

Zbog toga, vladari na ikonografiji zauzimaju centralno mesto u registru, povecane su proporcije figure u odnosu na ostale elemente registra, predstavljaju se sa "artefaktima/simbolima moci"sve u cilju isticanja svog polozaja i davanja do znanja pucanstvu ko je glavni.

Nisi me mozda razumeo,pomislio sam na proslost ali mislio sam na sadasnjost svi plemici su krupni sa veoma malim izuzetko medju njima,nema veze sa freskama i artefaktima vec mozda vise sa genetikom

I, ne samo to, jedan prijatelj mi je skrenuo pažnju na to kako su vladari na freskama naslikani tako da što više liče na Hrista. Zanimljivo.

Pa mozda radi pocasti bozijem sinu a i cast samom sebi( sto vise licim na boga blizi sam mu)
Mada ja bi vise skrenuo paznju na to sto kazu da je sinifikacija krsta povezana direkno sa tim anunaki “vaznzemaljcima“ jer njihova planeta “planeta X“(nibiru) taj X ne predstavlja matematicku nepoznatu X vec kazu da hriscanstvo dolazi od njih(krisna planeta tako nesto neznam na srpskom da prevedem tacno) .

Ali dokazati da je jaje starije od kokoske,ko voli nek izvoli ja idem da spavam:mrgreen:

:D jeli su belo meso samo ;) ma ne to,ako verujemo u te "bozije sinove" videcemo brzo da su genetski skoro svi isti ti boziji sinovi i njihovi naslednici dan danas su isti tip ljudi

Ovo za stari Rim ne poznajem dobro :rumenko: na koje mislis

Grubo rečeno, stari Rimljani su koristili posuđe koje je sadržalo visok procenat olova i koje se usled reakcija sa kiselinama iz hrane unosilo u organizam i izazivalo različite poremećaje: skraćenje životnog veka, mutacije ploda koje uzrokuju različite bolesti, neplodnost, itd.
Seljaci, koji su koristili drvene i keramičke posude nisu imali tih problema... dok god su imali čime da ih napune. ;)

Grubo rečeno, stari Rimljani su koristili posuđe koje je sadržalo visok procenat olova i koje se usled reakcija sa kiselinama iz hrane unosilo u organizam i izazivalo različite poremećaje: skraćenje životnog veka, mutacije ploda koje uzrokuju različite bolesti, neplodnost, itd.
Seljaci, koji su koristili drvene i keramičke posude nisu imali tih problema... dok god su imali čime da ih napune. ;)

Ok to je bilo iz neznanja ali ima i zesce npr filozofski kamen,neki kazu to je(formula za pretvoriti olovo u zlato a neki kazu da je to formula monoatomskog zlata tj iz zlata bruto dobiti monoatomsko zlato) prema drevnim verovanjima(egipat,babilon i kompanija monoatomsko zlato je "bozija hrana" otvara ti trece oko, sakru, lepsi si, pametnji bla bla bla ) i zamisli kada su po evropskim dvorcima kraljice i princeze uzimale zlato u prahu(ali na los spremlen nacin) i umirale od raznoraznih bolesti infekcija itd,mada jedna Diane de Poitiers veliki rival KTARINE de MEDICI(u francuskoj monarhiji) bila je strasno lepa i jos strasnije pametana ali mozda je samo licila na tatu ;)

Lost Secrets of the Sacred Ark - Philip Gardner - koga zanima alhemija i cuda :D

Poslednja izmena:
Pitanjce ili dva za Weishaupta:
- Zašto misliš da bi de facto dokaz o postojanju vansvemiraca negirao otkupnu žrtvu Isusovu?
- Zašto misliš da smo seksualno kompatibilni sa vansvemircima?
- Zar Anđeli nisu bespolni?
- U čemu je razlika između Boga, Velikog Arhitekte, Deusa, God-a... i 75 imena koje On nosi po islamu?

1. Zato što su na njihovoj planeti naše "mesije" beznačajne, kao i njihove kod nas.

2. Mogli bismo biti.

3. Anđeli jesu bespolni.

4. Veliki Arhitekta je jedini bog u svemiru; ostali su "bogovi" neba i zemlje...

buduci da ti vise cenis vanzemaljce nego ljude,kako objasnjavas parenje izmedju tako visoko inteligentnih bica i "zivotinja"? Pa oni bi nam stavili povodac kao sto rade Iluminatici trenutno.
jao!!!!

PA TI SI VANZEMALJAC!!!!! :eek::mrgreen:

Zašto misliš da bi de facto dokaz o postojanju vansvemiraca negirao otkupnu žrtvu Isusovu?

Moje skromno mišljenje. Postojanje stanovnika svemira van naše planete uopšte ne negira Isusovu otkupnu žrtvu. Čak se, po mom mišljenju, iz nekih Isusovih priča može zaključiti da u svemiru ima svetova koji se, za razliku od našeg, nisu odmetnuli od Boga. Na primer, priča o izgubljenoj ovci (100 ovaca, od kojih se jedna izgubila), ili o izgubljenom dinaru (žena ima 10 dinara, od koji je jedan izgubila). Hristos čak, na kraju ovih dveju priča, kaže: "Kažem vam da će tako biti veća radost na nebu za jednoga grešnika koji se kaje, negoli za devedeset devet pravednika kojima ne treba pokajanje" (Jevanđelje po Luci 15: 7.10). To bi moglo da znači da u svemiru ima svetova koji nisu pali u greh i čijim stanovnicima ne treba pokajanje. A, o postojanju drugih stanovnika svemira, govori i stih u Knjizi o Jovu 38:7, koji kaže da, dok je stvarana zemlja, "... pevahu zajedno zvezde jutarnje i svi sinovi Božiji klikovahu".
Ovo su, naravno, samo pretpostavke, i ima mesta i za drugačija mišljenja.

Back