Sta vas je danas iznerviralo

Pa realno nikada se više nisu zahebavali...Ni vlast ni opozicija nemaju više nikakvu ulogu, niti mogu da utiču na zakone, koji se prave po meri tajkuna i kriminalaca.

- - - - - - - - - -

Naravno samo onih sa ''dozvolom'' za ubijanje izdatom od službi bezbednosti. Ostali su podložni.

Zar je moguce da se negativnost, sva najgora energija lepi za mene.
A stalno mantram neke afirmative, ali nista ne vredi.
Nesto je jace sto mi brani da se opustim.
Vi nemate pojma kako se vazduh ocisti kad mi majka ode na par sati iz kuce.
Lakse disem, sve je lakse, a kad se ona vrati pa to kao da udje nesto zlo u stan i zamuti sve.
I ostvarise se njene zelje.
Bila sam juce po rezultate magnetne rezonance kolena.
Da ne pricsm koliko sam se nervirala dok sam stigla do Bezanijske kose. Pre bih stigla u Cacak.
Sve u svemu, nasli su mi cistu na tibiji preseka 5 mm, zatim ono sto sam vec znala je potvrdjeno da mi se kosti "mrve" i da imam izvesnu kolicinu slobodne tecnosti tamo gde ne bi trebalo da je ima. Znaci, voda u kolenu.
Sad treba da sacekam ponedeljak da idem kod lekara opste prakse, da od nje izvucem nesto o toj cisti, ako uopste zna ista o tome, zatim ona treba da mi zakaze pregled kod ortopeda na Banjici, a kad ce to biti, ne znam...
I sta da radim osim da se nerviram, jer ne znam sta me ceka.
Da ne pricam da me koleno boli od avgusta prosle godine, da me je doktorka shvatila ozbiljno tek par meseci kasnije i uputila kod ortopeda, pa dok sam docekala njegov pregled, pa dijagnozu da zaista imam problem, tu gonartrozu, tj. propadanje hrskavice, pa zakazivanje MR u decembru prosle godine tek za 9 meseci...
Pa izmedju toga fizikalna terapija koj je trajala samo 2 nedelje, ali bolje ista nego nista.
Zar je zaista u ovom nasem srecnom drustvu kako vec kaze vucko, kad je bdp toliko visok, kad nema nezaposlenih, mora da se ceka na MR celih devet meseci koliko traje jedna trudnoca?
To bih volela da pitam ajatolaha, zasto se toliko ceka na taj medicinski postupak u drzavnim bolnicama kada nam tece med i mleko...
Samo da vam kazem da sam ja izgleda jedina u Srbiji koja je nezadovoljna.
I zato cu lepo jedan dan kad mi dopi*di, da odem ispred vlade da me primi neko ko je nadlezan da mu kazem par reci.
Samo bih volela da me ne primi vucko, jer kad me bude video, nece mu osmeh obasjati vucju facu.

E ovu preletacevicku, zenu bez trunke stida ne mogu da gledam.
Toliko je puna sebe da je to jezivo.
Kao da je Bogom dana, tako se ponasa.
Trebao bi neko da joj kaze da se previse zaigrala.
Idem od sabajle na Biro, promenila sam mesto prebivalista i stari Biro me poslao u novi, pa sad moram da obavim informativni razgovor sa novom "savetnicom".
A kako cu da se doslepam do Bulevara, ne znam.
Samo mi jos treba da zakasnim.

...jednodnevni strajk u skoli. nastava se nadoknadjuje u subotu :dash:

..ja moje dete ne bi pustila u subotu u skolu pa da su pametni i drugi da ostave decu da se naspavaju i odmore, videli bi oni svoje nadoknadjivanje....moj niko odavno
ovde ni ide u skolu ali sto je mnogo mnogo je bas...veciti kukaci i vecito samo njima malo i tesko....a sve po decijim ledjima...uzas jedan..

Najbolje da se ukinu škole, ionako se pretvaramo u afričko pleme...:neutral: Znam iz iskustva svoje porodice da je prosveterima sve teže i teže da roditelji i deca imaju monstruozna prava koja se pretvaraju teror...

.nikako to ne podrzavam i rado bi glasala da se vrati ono vreme kad se ustajalo kad profesor/ucitelj ulazi u ucionicu, da se zna red i ko koga treba da slusa i postuje,
tu nema zbora...ali i to svako malo strajkuejmo jer nismo zadovoljni necim, malo mi od toga muka....negde mora da se podvuce crta....

Iznervirao me neki šaban, sa komentarom u vezi staforda koji je glasio ''Nisam ja kao oni primitivci koji smatraju da su ovi psi opasni''...Možda ga je dao jer mu se svidela devojka koja je vukla grdosiju od 100 kila, ali je komentar zvučao vrlo uvredljivo i prosto me šokirao tek kasnije sam uspeo da dođem k sebi i setim se devojčice koju je izgrizao pre neki dan...:roll:Kakvog sveta ima, stvarno samo zadivljali kao nacija i sve ono što su o nama širili naši neprijatelji polako postaje stvarnost.

"Smesi" mi se izgleda operacija kolena.
Pa da li je moguce da cu postati invalid i nositi stap u mojim godinama???
Pre cu se ubiti.
Ovo ne moze biti istina.
Ja, koja obozavam da trcim, volim sport, da moram sve da ostavim i da postanem baba sa stapom.
Necu. Ne mogu. Ne zelim.
Upomoc.

"Smesi" mi se izgleda operacija kolena.
Pa da li je moguce da cu postati invalid i nositi stap u mojim godinama???
Pre cu se ubiti.
Ovo ne moze biti istina.
Ja, koja obozavam da trcim, volim sport, da moram sve da ostavim i da postanem baba sa stapom.
Necu. Ne mogu. Ne zelim.
Upomoc.

...ko to kaze da se mora nositi stap ako se operise koleno....

- - - - - - - - - -

..kojim tvojim godinama, pa nemas 15...

Affro, rekla mi je lekarka iz Sokobanjske, da ce mi se to upravo dogoditi.
Imam mnogo vise od 15 godina i nisiti stap i sa pedeset godina je tragedija.
To je ipak mnogo rano da bi se neko oslanjao na stap.
A sport mi je bio veoma bitan. Zato je i tesko to sto mi se desava, jer nisam razmisljala da bi moglo ovo da mi se desi.
Ali to je zivot i tu se nista ne moze uciniti.
Nazalost.
Cekati da ti lekari pomognu, da predloze RFZO da pomogne u placanju kada osob nema mogucnosti da platu ortozu (ortopedsko pomagalo da se stabilizuje koleno), jer uvek postoji opasnost da noga odjednom otkaze i popusti i da dodje do loma krtih kostiju.
Ovo je z zdravlje, ali izvinite, kivna sam na ovaj i ovakav zdravstveni sistem u zemlji.
Onaj moze sa prica kako nam cvetaju ruze, ali to je sarena laza.
A sto je najgore, taj covek zaista to i misli.

Ortoped mi je rekao da sam zdrava sto se kolena tice!
Uprkos tome sto imam cistu, nije hteo ni da pogleda CD sa magnetne rezonance, ne znam da li je procitao misljenje onog sto je "citao" MR.
Rekao mi je da mogu da normalno obavljam sve radnje, a to sto ne mogu da napravim cucanj i da tu levu nogu istegnem i ispravim, to se njega apsolutno ne tice.
Besna sam i ne znam sta dalje.
Nema dalje. To je najvisa referentna ustanova, ortopedija na Banjici.
Uzas sta me snaslo.
A danas, danas sam od banjickog trznog centra do bioskopa Vozdovac i obrnuto "putovala" 2 sata.
Jbm li im milu mamicu sta uradise od saobracaja.
Treba da dobijem napad panike kad stanem da cekam prevoz. Tako sam se jutros osecala. Kao pred panicni napad.g
Kako zaposleni odlaze na posao, da li im se kasnjenja tolerisu zbog razje*anog Beograda, zivo me zanima.
Otici na drugi kraj grada je postala nemoguca misija.

Ortoped mi je rekao da sam zdrava sto se kolena tice!
Uprkos tome sto imam cistu, nije hteo ni da pogleda CD sa magnetne rezonance, ne znam da li je procitao misljenje onog sto je "citao" MR.
Rekao mi je da mogu da normalno obavljam sve radnje, a to sto ne mogu da napravim cucanj i da tu levu nogu istegnem i ispravim, to se njega apsolutno ne tice.
Besna sam i ne znam sta dalje.
Nema dalje. To je najvisa referentna ustanova, ortopedija na Banjici.
Uzas sta me snaslo.
A danas, danas sam od banjickog trznog centra do bioskopa Vozdovac i obrnuto "putovala" 2 sata.
Jbm li im milu mamicu sta uradise od saobracaja.
Treba da dobijem napad panike kad stanem da cekam prevoz. Tako sam se jutros osecala. Kao pred panicni napad.g
Kako zaposleni odlaze na posao, da li im se kasnjenja tolerisu zbog razje*anog Beograda, zivo me zanima.
Otici na drugi kraj grada je postala nemoguca misija.

...trazi uput za drugog lekara i to je to...
...mene saobracaj uopste ne nervira, ne zurim nigde i svejednom mi kad dodjem dosla sam....
...ovi sto idu na posao valjda krenu ranije...uvek je bilo zastoja kad se nesto radilo po gradu, kao da je ovo prvi put
da je nesto raskopano i da je zastoj.....

Ne znam sta cu da radim, oetoped mi kaze da sam sposobna, a ja znam da nisam, da ne mogu da cucnem, da ne mogu da istezem levu nogu, kao sto mogu desnu.
Sad ce neko da napise da je ne istezem i da ne cucim... a kako cu da perem pod, npr., ili da cistim kad ne mogu da se sagnem kako treba da bih se bavila cistackim poslova vima?
I o kakvom kvalitetu zivota da pricam?

Back