Sta vas je danas iznerviralo

Ne znam sta cu da radim, oetoped mi kaze da sam sposobna, a ja znam da nisam, da ne mogu da cucnem, da ne mogu da istezem levu nogu, kao sto mogu desnu.
Sad ce neko da napise da je ne istezem i da ne cucim... a kako cu da perem pod, npr., ili da cistim kad ne mogu da se sagnem kako treba da bih se bavila cistackim poslova vima?
I o kakvom kvalitetu zivota da pricam?

...ja ne mogu da cucnem, pa imam dzoger, ne cucim...:)

...nego nadji drugog ortopeda, da te pogleda jos jedan....trazi uput za KCS...

..jesi to nasla neki posao ili mislis da drugi ne mozes naci nego taj?

- - - - - - - - - -

Немој да се бавиш чистачким пословима него јури везу за неку продавницу.

Иди од врата до врата ако треба, какво те прање и чишћење спопало, то је за омладину.

..i u prodavnici traze mladje...
.kako mislis da ide od vrata do vrata, cijih?

...ja sam nosila tako CV-i pa nista, u vecini slucajeva dalje od portira nisam uspela da dodjem, eventulno ti daju da popunis neku njihov upitnik i to je to,
zvace te....nikad...

...ja ne mogu da cucnem, pa imam dzoger, ne cucim...:)

...nego nadji drugog ortopeda, da te pogleda jos jedan....trazi uput za KCS...

..jesi to nasla neki posao ili mislis da drugi ne mozes naci nego taj?

- - - - - - - - - -

..i u prodavnici traze mladje...
.kako mislis da ide od vrata do vrata, cijih?

...ja sam nosila tako CV-i pa nista, u vecini slucajeva dalje od portira nisam uspela da dodjem, eventulno ti daju da popunis neku njihov upitnik i to je to,
zvace te....nikad...

Ja sam bila administrativni radnik. Radila sam na kompjuteru. Ubacivala podatke. Radila tabele i sve sto je trebalo. Cak sam radila i doktorske disertacije direktorima i oni dobijali desetke. Bez i jedne slovne greske. Ja sam im bila i lektor.
Ali, to vreme je proslo.
Ne zovu me ni za telemarketing.
Samo za cistacke poslove, a to bi me ubilo.
Za sekretaricu nisam jer nemam 25, a ni 35 godina.
Izgledam mladje pa su me neki tipovi uznemiravali telefonom da im radim u menjacnicama, ali su imali i neke sramne zahteve.
Na to naravno nisam pristala.
Isla sam i od vrata do vrata, ali nista.
Pa i za Gradsku cistocu ne mozes konkurisati ako nemas vezu.
Ovo je strasno.
Bar da imam normalnu porodicu koja bi me razumela, ali nemam ni to.

Koliko znam, ti nemaš ni neko stambeno pitanje rešeno.
Sad, pitanje je , koliko si spremna da kreneš iz početka.
U Subotici je Vučić pootvarao razne fabrike, i tu su plate od 35000 pa nadalje. Radi se, ali se i zaradi. Za tu platu možeš da iznajmiš stan i pristojno da živiš. Nije Subotica loša za život.

Боље од прања и сагињања свакако.

...jesi radila nekad u pekara pa znas kako je?

..ako cemo pravo, bolje je i lakse drzati dzoger i usisivac, nego ribati masne plehove u pekarama, i ne samo njih, ona koja se zaposli
da pere plehove ta pere i celi objekat sve do wc-a...u bitik je niko primiti nece u tim godinama, tamo primaju samo do maximum 35 godina
ako i toliko....

...jesi radila nekad u pekara pa znas kako je?

..ako cemo pravo, bolje je i lakse drzati dzoger i usisivac, nego ribati masne plehove u pekarama, i ne samo njih, ona koja se zaposli
da pere plehove ta pere i celi objekat sve do wc-a...u bitik je niko primiti nece u tim godinama, tamo primaju samo do maximum 35 godina
ako i toliko....

Ја не знам колико она има година. Млађа је од нас претпостављам.

..ja sam joj rekla gde moze da nadje posao i sa 50, ja sam to saznala kasno...tamo nema veze koliko imas godina ako hoces i ako prodjes njihove obuke....e hoce li ona
to, to je druga prica...

Jedna moja prijateljica koja je isto izgubila administrativni posao je htela da se zaposli u trafici, ali nije prosla obuku. Nesto oko "pazara" tj. baratanja novcem nije skapirala i odbili su je.
Zato i imam taj strah od rada u trafici, od eventualnih manjkova, kradja, pa meni se svaki cas ide tamo gde "car ide peske".
Kako bih to regulisala?
Samo me moze spasiti neka debela veza.
U prodavnicama me nece, isla sam da se raspitujem, svi me odreda pitaju da li sam vec radila kao prodavac i uslov je Trgovacka skola?!?
Jedino resenje je da mi majka isplati moj deo stana i da odem u unutrasnjost i tamo zapocnem novi zivot.
Ovde u Beogradu mi nema zivota.

Jedna moja prijateljica koja je isto izgubila administrativni posao je htela da se zaposli u trafici, ali nije prosla obuku. Nesto oko "pazara" tj. baratanja novcem nije skapirala i odbili su je.
Zato i imam taj strah od rada u trafici, od eventualnih manjkova, kradja, pa meni se svaki cas ide tamo gde "car ide peske".
Kako bih to regulisala?
U prodavnicama me nece, isla sam da se raspitujem, svi me odreda pitaju da li sam vec radila kao prodavac i uslov je Trgovacka skola?!?
Jedino resenje je da mi majka isplati moj deo stana i da odem u unutrasnjost i tamo zapocnem novi zivot.

...kod njih moze da se ponovi obuka, da se pita sto puta ako treba, hoce da pokazu, jeste malo komplikovanije izgleda u pocetku, ali nije...nauci se,
to sto je ona imala problem ne znaci da ces i ti...plata je redovna i ide preko racuna, znaci i staz je placen...
..vidi i ja sam nekad bila glavni knjigovoodja, pa sam bila obracunski sluzbenik godinama, pa sam onda radila u kladionici sa kockarima pa prezivela,
pa i u toj trafici....ali sam se onda razbolela...nije lako, i to sto smo nekad bile, to je bilo tad...ovo je sad...
....to da te majka isplati ne znam da li je izvodljivo, a ni u unutrasnjosti bas ne cekaju rasirenih ruu zene preko 50 godina da im daju posao, nista nije
bas lako i jednostavno....ne moras ici u unutrasnjost da bi pocinjala ispocetka, vec prvo moras sa sobom da rascistis neke stvari da bi dosla do tog pocetka...

Kako bih to regulisala?

znam da nemas puno opcija ali ni ja ti ne bih ovo savetovao

Imam "samo" 17 godina radnog staza.
Nisam ni tamo ni ovamo.
A sto se tice porodice, nemam je, majka nemajka me verbalno i psihicki maltretira, trazi mi novac iako zna da ga nemam, sad je pocela da zatvara plakar gde drzi hranu, obmotava plakar nekim kaisevima, valjda se plasi da cu joj uzeti nesto od hrane. A ja bih pre umrla od gladi nego da nesto uzmem od nje.
Pa nije me ponudila parcetom hleba od decembra 2014. godine, a mladjoj cerki pravi ruckove, cak joj je rekla posle ostavinske rasprave da ce svoj deo dati njoj, a da je stan namenila sestrinom starijem sinu, kad ona umre.
A da umire ne moze jer odavno radi na detoksikaciji celog organizma, pravi vitaminske bombe, jede samo zdravu hranu, kefir sa lanenim semenom... bolje izgleda od mene, svi joj daju 50 godina, a ona ce u aprilu sledece godine da napuni 80.
Situacija je nemoguca, ne moze biti gora.

Imam "samo" 17 godina radnog staza.
Nisam ni tamo ni ovamo.
A sto se tice porodice, nemam je, majka nemajka me verbalno i psihicki maltretira, trazi mi novac iako zna da ga nemam, sad je pocela da zatvara plakar gde drzi hranu, obmotava plakar nekim kaisevima, valjda se plasi da cu joj uzeti nesto od hrane. A ja bih pre umrla od gladi nego da nesto uzmem od nje.
Pa nije me ponudila parcetom hleba od decembra 2014. godine, a mladjoj cerki pravi ruckove, cak joj je rekla posle ostavinske rasprave da ce svoj deo dati njoj, a da je stan namenila sestrinom starijem sinu, kad ona umre.
A da umire ne moze jer odavno radi na detoksikaciji celog organizma, pravi vitaminske bombe, jede samo zdravu hranu, kefir sa lanenim semenom... bolje izgleda od mene, svi joj daju 50 godina, a ona ce u aprilu sledece godine da napuni 80.
Situacija je nemoguca, ne moze biti gora.

Tužno... moja je sličan primer, ali ja sam se prvom prilikom rešio te "bede" i otišao da živim sam. Kada sa nekim ne ide, ne treba siliti pa makar ti bio i rod najrođeniji...

Back