Dolazi jutros oko 9 sati ciganka sa devojcicom od oko 3 godine. Mala nekako odsekla deo srednjeg prsta leve sake. Nista strasno, zaracse sve to, mala cak ni plakala nije.
Pitam ciganku kad je mala rodjena, datum, a ona, pa ne znam. Rekoh ajde daj bar kazi kako se mala zove, da znam na uput za hirurga da napisem jer mora ta rana da se obradi hiruski. Napisem ja uput i ode ona.
Kad veceras oko pola 7 dolazi neka devojka, 20-25 godina, nije ciganka, i donosi taj uput. Pita ajde mi rastumacite taj uput i kazite mi koliko je to hitno da ide za bolnicu. Ja kazem hitno je, ali nije zivotno ugrozena, ima vremena par sati.
Kao ciganka je kod nje danas dosla da prosi pare jer nema dete kako da odveze do bolnice. I sad ta devojka napadne mene i med, sestru zasto mi nismo njih vozili do Tirsove, kakav je to uput gde nista nije osim imena i prezimena popunjeno.
Rekoh takve slucajeve ne vozimo, hitna pomoc vozi samo zivotno ugrozene pacijente. Jos to da odvezemo pa neka saobracajka da se desi pa sta onda, ko ce to da zbrine.
I devojka glupaca okrene se i pri izlasku kaze, vi niste njih hteli da vozite samo zato sto su romi. Ne mogu da verujem koja glupaca. Pa da je ta mala bila kcerka predsednika ne bi je vozili. Iznervirala me, na 200 mi digla pritisak. Glupaca. Jos kaze, ovo cu da prijavim da niste hteli da vozite. Zao mi sto je tako brzo izletela pa nisam stigao da joj kazem, molim te prijavi, evo platicu ti samo da nas prijavis.