Kad su pocele one kise pred poplavu, kanalizacija nije mogla da povuce, a izlile se i podzemne vode i ulije se komsinici u kucu posto ima zesce nizak temelj. Ona dodje sa kombijem, pokupi stvari i sa decom ode kod svojih matorih (koji zive u kuci sa dvoristem), a ostavi dve dzukele bez hrane da plivaju u onoj vodi i otvoren prozor od spavace sobe da uskacu u kucu (takodje poplavljenu). Mozete zamisliti koliko su zavijali i kevtali.
Sad se vratila kuci i od supe (bespravno ozidane) pravi sobu za debilnog sina tinejdzera (cerki je vec napravila jednu po slicnom postupku) i od ranog jutra drlja mesalica za malter, popodne su prekinuli radove, kad uvece pred sam mrak eto njenog bivseg muza (inace odbeglog sa komsinicom od preko puta u ono vreme jedva punoletnom) sa nekim likom i cas seku, cas vare zice za armaturu, velikog kera zavezali da ne ujeda (on poceo da zavija kao kurjak), trudna kuja mu basira, sin pusta red tehna, red mrtvih narodnjaka i to sve sa pojacanim basom. A ja budala u fotelji pored otvorenog prozora hocu da uzivam u predveceri i da citam Dostojevskog (i to bas Idiota, simbolicno).
Taman prestane sva halabuka, ja dovrsila prvu knjigu, hocu da prepisem sta sam obelezila, sedim za radnim stolom pored otvorenog prozora i pocinjem da tripujem smrad luka, kad ono ne tripujem nego komsinica pravi rucak (u 23h) i otvorila ulazna vrata da izadje smrad, posto je prozor od kuhinje zagradila novom supom jerbo od stare prave gore pomenutu sobu.
Niko u citavom komsiluku osim ovih dileja ne pravi sranja. I sad sta da radim? Da iskuliram ili da budem gadura i prijavim ih gradjevinskoj inspekciji za nelegalnu gradnju, a komunalnoj miliciji jer drze dve ogavne dzukele, bez boksa i kucice, hrane ih i poje ad hoc, a veterinar je samo misaona imenica?